Anton Kovacs February 26, 2021

 

După ce a ieșit din cabinetul de consultații prietenul meu s-a dus să plătească și apoi s-a grăbit la farmacie să își cumpere produsele de pe rețetă. 130 de lei.

Ajuns acasă s-a uitat pe cutia medicamentului, curios să vadă la ce îl va ajuta. Derbedeul ăla îi prescrisese un supliment alimentar, ceva cu un efect asemănător cu al apei sfințite.

Astăzi puteți citi în Reporter despre o rețea ruso-ucraineană de distribuție a suplimentelor alimentare. Dar să știți că nici rușii și nici ucrainienii nu au inventat acest gen de escrocherii, această pandemie a nimicului ambalat în cutii frumoase și la preț de heroină sălășuiește de mult timp în România. Și nu ar fi putut exista mai mult decât interesatul ajutor al medicilor care caută să stoarcă de la bolnavi până și ultimul bănuț.

Când a căzut pe scările de la cabinetul medicului de familie, pentru că avea pe atunci 82 de ani și pe scară nu fusese înlocuit becul, pentru că un bec costă și asta ar putea reduce profitul acelui medic, pe mama nu a venit nimeni să o ajute să se ridice, eventual să vadă dacă nu a pățit ceva. Nici tensiunea nu i-a luat-o nimeni de când merge acolo. Dar, periodic i se prescriu niște suplimente alimentare, iar mama le cumpără, pentru că așa suntem noi românii, tâmpiți, credem că dacă omul ăla a făcut câțiva ani de școală mai mult decât noi a devenit, ca urmare a studiilor, mai puțin lacom, mai onest, mai om. Îi spunem “doamna doctoriță” sau “domnul doctor”. Nu e nici pe departe o regulă.

De exemplu, când mergeți la escrocii ăia cu bioenergia sunteți escrocați de trei orii: In primul rând pentru că nu vi se dă diagnosticul corect. Adică, aveți o boală, dar aceasta nu este tratată. În al doilea rând pentru că aparatul ăla nu poate “să afle” ce boală aveți, pur și simplu nu există încă aparate pentru așa ceva decât în Star Treck, vi se dă un diagnostic greșit. Adică sunteți făcuți să credeți că suferiți de o boală pe care nu o aveți. Iar voi îl credeți pe omul ăla, pentru că are un halat alb, pe perete poate are și niște diplome și pe piept are un ecuson pe care, înaintea numelui, este scris “Dr.” Și după aceea mai sunteți prostiți încă odată când vi se recomandă cumpărarea unor produse care nu tratează nici măcar boala aceea închipuită pe care de fapt nu o aveți. Niște suplimente alimentare.

E ca și cum ați avea o pneumonie, adică o afecțiune a plămânilor provocată de un pneumococ, dar medicul vă spune că aveți Covid și vă tratează cu Remdesivir, sau vă face transfuzii, în loc să vă dea antibiotice.

Iar statul care ar trebui să vă apere nu face nimic, pentru că interesele sunt mult prea mari, vorbim aici de miliarde de Euro, de vilele și mașinile și școala în Elveția a copiilor pentru extrem de multe persoane. Persoane care au jurat să facă totul pentru sănătatea pacienților.

Așa cum statul nu face nimic nici în cazul celorlalți escroci, cei care imediat după ce ați împlinit vârsta de 50 de ani vă telefonează (de unde or fi având derbedeii ăștia informații personale ca numerele noastre de telefon și data nașterii?) și vă invită la o discuție despre sănătate, unde veți primi și un cadou. Și de unde o mulțime de oameni care trăiesc din pensie pleacă datori vânduți, că ăia știu să te mintă și să te facă să semnezi niște hârtii, iar dumneavoastră semnați că acolo sunt și niște avocați care vă asigură că vă apără dar de fapt ei se asigură că după ce ați semnat hârtiile alea nimeni nu va mai putea face nimic în apărarea dumneavoastră.

Puteți face un experiment, nu trebuie să mă credeți neapărat pe mine. Căutați pe Google site-uri care promovează biorezonanța. Veți constata că întotdeauna acolo sunt implicate șî firme care produc suplimente alimentare. Dacă aveți bani mergeți la un medic care face așa ceva, sunt o mulțime, sunt pline orașele de această infecție. După aceea mergeți la un medic adevărat, un doctor bătrân care nu are laptop și electrozi pe care să-i țineți în mână dar are un stetoscop la gât și în loc de a vă lega la electrozii unui laptop vă percutează plămânii pentru a vedea de ce tușiți., Si arătați-i ce diagnostic și ce rețetă v-a dat ăla cu biorezonanța, să vedeți ce vă spune.

Știu, tentația e puternică și escrocii profită de acest lucru. Când ești stresat nu e nimic mai simplu decât să iei o pastilă, mai ales dacă aceasta are gust de fragi și se mai și dizolvă în apă,. Sau, în cazul bărbaților trecuți de o anumită vârstă,  să ia o pastilă de medicament minune după care prostata inflamată își va reveni la normal și toate utilajele vor funcționa ca la 16 ani. Dar, din păcate, lucrurile nu se pot rezolva astfel. Dacă sunteți stresat din cauza soțului, schimbați-l, dacă serviciul e problema schimbați serviciul cu altul care, chiar dacă e poate mai puțin plătit, e mai puțin stresant, dacă banii sunt problema cheltuiți mai puțin, puteți să mai vorbiți poate un an-doi la actualul telefon, la supermarket se găsesc și blujeans cu 35-40 de lei și pantofi cu 45 de lei și poate o salată de țelină ajută un bărbat mai mult decât toate suplimentele alimentare din lume.

***

In urmă cu vreo 2-3 ani am văzut la BBC un documentar despre un studiu despre pericolul de a face cancer în funcție de distanța față de o șosea.

Si spuneau oamenii ăia, nu mai rețin exact toate cifrele, că față de un cețățean care locuiește într-o casă aflată în mijlocul pădurii, un conducător auto prezintă un risc de cancer mai mare cu 50%. Pentru că, e adevărat, mașina aia are niște filtre, dacă e mai spălată, pentru polen și praf și ce o mai fi, dar nu are filtre pentru benzen, toluen, oxizi de azot și multe alte grozăvii. Si benzenul e cancerigen., La fel și toluenul, la fel și oxizii de azot. Iar șoferul care merge pe șosea cu mașina inspiră oxizii și benzenele astea mai abitir decât inspiră un fumător cianurile alea din fumul țigării. Uitați-vă la poza de mai jos care este nivelul oxidului de azot degajat de autoturisme astăzi, în unul din cartierele cu cel mai curat aer din oraș. Culoarea roz reprezintă nivelul unde concentrația este periculoasă pentru sănatate, dar nici în rest nu e bine săexiste pentru că răul se adună. este Iar voi, domnilor și doamnelor conducători auto trageți mizeria aia toxică în piept, crescând riscul de a face cancer de fiecare dată când trageți aer în piept.

nox

La marginea șoselei, spuneau tot cercetători ăia cu halate albe, riscul de cancer este doar de 20%. Iar dacă între șosea și trotuar este un mic spațiu verde, în locul unde s-au făcut măsurătorile era o fâșie de iarbă pe care erau niște copaci, riscul scade la 10%.

Gândiți-vă la numerele astea astăzi, când vă urcați în mașină.

Iar tinerele doamne șoferițe ar trebui să se gândească că dusul copilului la școală cu mașina prezintă riscul ca părul ăla blond și frumos să cadă peste câțiva ani din cauza chimioterapiei.

***

FOTO Moment istoric pentru NASA. Rover-ul Perseverance a surprins prima imagine panoramică HD de pe Marte

 

***

 

reclama_dvs

***

Uriașa escrocherie a suplimentelor alimentare: milioane de euro din minciuni care împânzesc internetul

O rețea internațională coordonată din Rusia și Ucraina duce o campanie de escrocare în masă a populației de vârsta a treia din România: oamenii sunt atrași cu reclame mincinoase postate pe internet, sunt convinși să renunțe la tratamentele prescrise de medici și să le înlocuiască cu suplimente alimentare fantomă, care le pot pune viața în pericol.

La mijloc este o afacere de zeci de milioane de euro, iar principalele victime sunt pensionarii și alte categorii de persoane neexperimentate în navigarea pe internet și în verificarea informațiilor. Împotriva lor se folosesc cele mai avansate tehnici de manipulare: sunt clonate site-urile unor instituții precum Ministerul Sănătății, sunt furate identitățile unor medici care apar ca giranți ai suplimentelor fantomă și sunt folosite aplicații care deviază apelurile telefonice, astfel încât victimele să nu mai poată da de urma celor care le-au vândut produsele.

Rețeaua se bazează pe studii de piață care țin cont de incidența geografică a bolilor și de frecvența căutărilor făcute pe internet pentru diverse afecțiuni. Pornind de la aceste informații, industria de fake advertising a creat suplimente alimentare și tehnici de manipulare pentru aproape orice, de la diabet și hipertensiune până la prostată și hemoroizi.

La această campanie de escrocare participă și multe site-uri de presă, care își monetizează traficul acceptând reclame mincinoase pentru tot felul de leacuri minune. Oamenii intră pe paginile web ale acestor publicații ca să citească știri, iar la finalul articolelor găsesc calupuri de reclame care le vând iluzia că se pot vindeca rapid de orice afecțiune.

Deși produsele sunt vândute în mod ilegal, nefiind avizate de Institutul pentru Bioresurse Alimentare (IBA), statul român asistă impasibil la această uriașă înșelătorie, aruncând vina pe vidul legislativ și lăsându-i pe consumatori singuri în fața escrocilor. În acest timp, alte țări europene au început să ia măsuri și să-și avertizeze cetățenii cu privire la pericolele acestui fenomen.

Recorder a stat de vorbă cu victime ale acestei scheme frauduloase, cu oameni care au făcut parte din ea și s-au retras cuprinși de remușcări, cu autoritățile care o tolerează, cu intermediarii care o speculează și cu cei aflați în umbră, în conturile cărora se adună zeci de milioane de euro.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 07.06.2021

 

***

Zilnic, la Urgențe, este depistat câte un caz de cancer: “Este ceva fără precedent”

spital

Mulţi tineri află, astfel, că au o boală gravă la care nici nu se gândeau. ” Am avut ieri o pacientă de 29 de ani la care am diagnosticat o leucemie acută, o boală neoplazică severă, care are însă tratament. După efectuarea testului RT PCR, am dirijat-o spre IRO”, arată dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU. Pe de altă parte, la Institutul Regional de Oncologie ajung bolnavi de cancer în stadii terminale pentru care nu se mai poate face nimic. “Ceea ce am văzut în ultimul an este ceva fără precedent pentru noi. Este o modificare dramatică a numărului de pacienţi care ajung în stadii extrem de avansate”, afirmă dr. Gabriel Dimofte, directorul medical al IRO

***

Sindicatul Europol susține că IGPR a dat startul “vânătorii de amenzi”: Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic numărul de contravenții aplicate

image-2021-02-25-24628765-70-raportare-a

Un document emis de conducerea Poliției Române dă startul “vânătorii de amenzi”, susține sindicatul Europol într-o postare pe pagina de Facebook a organizației.

 

***

 

Cum a demonstrat un fost şef al Fiscului că a făcut sute de mii de lei din pălinca ţinută în beciul casei

646x404.jpg

Un fost şef al Fiscului, trimis în judecată pentru fals în declaraţia de avere, a fost achitat după ce a demonstrat în instanţă că a vândut pălincă, prune, mere şi fân în valoare de 218.000 de lei.

 

***

 

Premierul Florin Cîţu nu înţelege de ce cei din sectorul bugetar sunt nemulţumiţi: în 2020, 1,4 milioane de angajaţi din sectorul privat au fost în şomaj tehnic şi nimeni nu a protestat, iar cei care lucrează în sectorul bugetar şi-au primit salariile integral, nu s-au tăiat sporurile

 

***

 

Patreon

***

STPT: Reîncepe transportul alternativ în Timișoara cu vaporașele, bicicletele și trotinetele

Societatea de Transport Public Timișoara a informat că transportul public și de agrement de pe canalul Bega își reia activitatea începând cu data de 6 martie 2021.

Cele 7 vaporașe au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică. Vaporașele destinate transportului public și de agrement vor fi scoase la apă în data de 27 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 6 martie, dată la care va fi reluat transportul public și de agrement pe Bega.

Cu mai multe detalii despre traseu, stații și graficul de circulație vom reveni săptămâna viitoare, urmând ca aceste informații să fie afișate în stațiile de pe Canalul Bega și pe site-ul oficial al STPT (www.stpt.ro – secțiunea orare) -spune Cosmin Bradu, PR STPT.

De asemenea, tot din 6 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele peste 400 de biciclete și 96 de trotinete, ca alternative la transportul public.

Bicicletele vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte 9 rastele amplasate pe malul canalului Bega. Trotinetele vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

 

***

 

Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA, reținut într-un dosar de șantaj

Anchetă a polițiștilor timișoreni de la Serviciul de Investigații Criminale în cazul lui Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA. El a fost reținut joi dimineață, pentru 24 de ore, după câteva ore de audieri. A fost ridicat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă și a fost adus la audieri la sediul IPJ Timiș.

 

***

 

„Primăria de sticlă” a lui Fritz: toate plățile PMT și ale instituțiilor din subordine vor fi publice

Dominic Fritz spune că vrea transparență totală la primărie. Toate plățile făcute de municipalitate și de instituțiile din subordine vor fi publicate, la un moment dat, pe site-ul PMT.

 

***

Ovidiu Draganescu, subprefectul propus de PNL in Timis. Mircea Bacala devine secretar general de Prefectura

draganescu-600x336.jpg

TIMISOARA. Liberalii au decis sa-l sustina pe Ovidiu Draganescu pentru functia de subprefect. Aceasta dupa ce in urma cu o saptamana il anuntau pe Mircea Bacala pentru aceasta pozitie. CITESTE SI: Noul prefect de Timis este avocat. Zoltan Nemeth va fi reprezentantul Guvernului in teritoriu Biroul Politic Judetean al PNL Timis a hotarat prin vot, […]

***

Ghearele lungi ale lui Johnny Cojocari ajung în biroul nepotului, viceprimarul Ruben Laţcău

Unul dintre cei mai toxici foşti angajaţi ai Primăriei Timişoara, fostul secretar al primăriei, Ioan Cojocari, supranumit Johnny, condamnat penal pentru afacerea Poli, judecat penal pentru corupţie în dosarul “imobile de stat înstrăinate”, este nimeni altul decât UNCHIUL actualului viceprimar Ruben Laţcău.

Cum, rudele nu ni le alegem, ci ni le dă Dumnezeu, asta nu ar fi nimic. Grav este că Johnny Cojocari este în fiecare zi în primărie, în fiecare zi în biroul nepotului şi ne întrebăm ce face: îl învaţă să organizeze concursul pentru secretar al primăriei? Îl învaţă cum să verifice sau să protejeze listele celor care au făcut parte din mafia Timişoarei? Îl învaţă cum să identifice în documentele de patrimoniu ale Timişoarei, eventual, vreo situaţie în care să-l sfătuiască el, “după modelul lui”? Ce ar putea să-l înveţe acest ins de care şi-a bătut joc toată presa timişoreană, acest ins malefic despre care au fost scrise mii de articole, care i-a tras în penal pe foştii primari ai Timişoarei, pe domnul Gheorghe Ciuhandu, judecat în prezent pentru vânzare ilegală de locuinţe şi pe fostul primar Nicolae Robu.

El a fost artizanul vânzărilor. El i-a îmbogăţit pe cei care se autointitulează “ţiganii de mătase” (n.r. – în limbajul nostru, ei se numesc romi; nu le place să li se spună romi, se autointitulează “ţigani în mătase”). El este omul care a deţinut în anii 90 listele tuturor proprietăţilor din Timişoara revendicabile sau nerevendicabile pentru care a dat “soluţii” primarilor pe care i-a tras după el în mocirla penală. Şi Gheorghe Ciuhandu şi Nicolae Robu sunt judecaţi în prezent pentru vânzarea ilegală de locuinţe, care, după Legea 112 trebuiau să le revină chiriaşilor care la ora la care legea a fost dată, locuiau în locuinţe. Dar i-a învăţat cum să facă schimburi, cu cine? Cu foştii miliţieni, actuali poliţişti, cu procurori, cu oameni de afaceri, cu mafioţi, cu o tagmă mocirloasă la care Johnny Cojocari a avut acces întotdeauna.

Acest ins cu un caracter biform şi malefic nu mai are ce căuta în Primăria Timişoarei! În mod normal, trebuia să i se dea interdicţie de intrare – atât e de penal!

Ioan Cojocari, care s-a pensionat, sperând să scape, are sechestru pe avere, pe proprietăţi, pe 1 milion de euro, dar ce folos, când toate proprietăţile sunt trecute pe alţii, inclusiv pe renumita Paula, fiica lui, pe care a făcut-o notar, singura care avea acces cu maşina în Piaţa Unirii, în urmă cu câţiva ani, printr-o excepţie conferită de Nicolae Robu.

Nu există om în primărie care să nu ştie că fostul secretar Ioan Cojocari şi actualul viceprimar Ruben Laţcău sunt rude şi că Johhny intră liber, când vrea el, în biroul nepotului Laţcău.

Există o spaimă şi o laşitate interdepartamentală şi o laşitate între oameni, care sunt exact în faza în care erau acum opt ani, după ce Nicolae Robu a preluat primărie şi s-a prezentat în primărie ca un prinţ pe calul alb, urmat de hoarda lui care a făcut apoi ravagii în instituţia publică.

Cred, în naivitatea mea, că primarul Dominic Fritz habar nu are de toate acestea şi mai cred, în naivitatea mea, că o mare parte din inşii care gravitează pe cercuri concentrice în jurul lui fac lucruri care nu onorează actuala conducere a Primăriei Timişoara.

În mod normal, conducerea Primăriei ar trebui să interzică accesul în instituţie a penalului Johnny Cojocari. De ce? Simplu! Pentru că USR PLUS se conduce – nu-i aşa?- după sloganul unanim “#Fără penali”.

Johnny Cojocari, urarea mea personală este: afară din instituţia publică pe care ai mânjit-o cu dosarele tale penale! Afară!

***

curs

***

Lucrețiu Pătrășcanu, omul care a vrut să intre în istorie

Personalitate marcantă a vieții politice românești a deceniului cinci din secolul XX, Lucrețiu Pătrășcanu ilustrează, la șase decenii de la execuția sa, imaginea intelectualului care a crezut în idealuri și utopii. Victima a sistemului în slujba căruia și-a pus toată inteligența și capacitatea de muncă, el confirmă afirmația lui Nikolai Berdiaev potrivit căreia „marxismul crede că binele se înfăptuiește pe cărările răului și ale beznei“.

Probabil că Belu Silber, cel care i-a fost prieten apropiat până la arestarea din 1948, a reușit cel mai bine să-l caracterizeze într-o singură frază:

„Era antistalinist și antirus, însă de dragul puterii semna la partid orice inepție și ticăloșie stalinistă. Cred că singurul lui scop în viață, mai mult decât socialismul, era intrarea în istorie“. 

***

Înfrîngerea armatei române pe timp de pace

7buscu-1-scaled.jpg

Ca să pună capăt crizei economice, Carol I i-a adus la putere pe liberali în 1901. Noul guvern îl avea în frunte pe Dimitrie Sturdza, care încă nu înnebunise și nu ajunsese să-și distreze miniștrii lătrînd și umblînd în patru labe prin sala de consiliu. Sturdza a luat măsuri dure, a dat afară bugetari, a tăiat salarii, a tăiat pensii, a oprit lucrări de infrastructură. Pe scurt, a strîns cureaua la ultima gaură, așa încît, la sfîrșitul anului 1902, România […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*