Anton Kovacs March 25, 2021

 

Știrea zilei nu este că Vladimir Putin poate fi președinte până în 2036, ci că s-a fotografiat fără a fi filmat. Păi, dacă a făcut așa, înseamnă că s-a vaccinat degeaba. Ce rost are să te vaccinezi dacă nu îți faci cel puțin o poză, să o pui după aceea pe Facebook? E ca și cum ai merge la terasa de lângă plajă la  Halkidiki și nu fotografiezi și tu pizza  și sticla de cola de pe masă, să vadă toată lumea că te-ai ajuns, ai ce să mănânci, că de încălțat, încă nu te-ai prins că e nevoie și de șosete.

Că tot am pomenit despre vaccinare, am și eu o nedumerire, când mergi acolo au ei un fotograf, ca la buletine, sau trebuie să vii tu cu fotograful de acasă.

***

Oamenii de știintă avertizează că poluarea micșorează penisurile. Ținând cont de faptul că șoferii, care își petrec o mare parte din viață pe șoselele, adică în locurile cele mai poluate, încep să înțeleg, ei de fapt au nevoie de mașini tot mai puternice ca să compenseze cumva ce se întâmplă din cauza poluării.

***

Marii constructori auto ai lumii își opresc fabricile din cauza crizei semiconductorilor. E tare interesant că alte industrii, cele care produc telefoane, calculatoare, televizoare, becuri care se aprind singure, alarme și alte nenumărate și minunate lucruri, nu sunt afectate de criza de semiconductoare, ba din contră, toate aceste produse sunt tot mai ieftine.

***

…medicii care vor să încerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortăreaţă impenetrabila de cumetrii, tovarăşii, interese şi alianţe care gestionează 60 miliarde de lei pe an.”. CEO-ul Terapia a mai susţinut că „cel mai scump medicament din protocolul Covid, 8000 lei/cura „se foloseşte în continuare în Romania desi datele clinice au arătat că nu are beneficii”.

Ei, aici am cam terminat cu glumițele, astea sunt lucruri extrem de grave pe care nici măcar nu le voi comenta. Nu pot decât să sper că la ora la care citiți aceste rânduri, alții, oameni din organele statului, fie din procuratură, fie din serviciile secrete cu atribuții în acest sens, au deschis deja dosarele necesare pentru a cerceta faptele celor care, în mod criminal, administrează bolnavilor medicamente dovedite a fi ineficiente în loc de medicamente care i-ar vindeca, doar pentru că primele sunt foarte scumpe iar medicii respectivi sunt probabil mituiți pentru ca să le administreze. Poate astfel se va lămuri și mortalitatea extrem de ridicată din secțiile ATI ale spitalelor românești. De data asta nu se mai poate spune că cel care a făcut aceste afirmații este o doctorită nebună, ci este vorba despre o persoană cu înaltă competență în domeniul pharma, cu o înaltă funcție în acest domeniu, care sigur nu vorbește doar ca să se afle în treabă.

***

Titlul este că Ministerul Apărării plătește…

Greșit domnule sau doamnă ziarist, Ministerul Apărării nu plătește nimic pentru că Ministerul Apărării nu produce nimic, soldații cheltuie, nu produc. Noi, eu, dumneavoastră cititorii, cei care fac pâine, toarnă betoane pe șantierele patriei, scriu programe de calculator sau așteaptă să vină cipurile de peste ocean, noi plătim mai multe pensii militare decât are Armata Română. Acum înțeleg de ce, când am mai scris despre acest subiect, niște domni grași și chei, pe la vreo 40 de ani, au sărit la mine și m-au făcut în toate felurile. Poate domnul Cîțu ar trebui să rezolve problema asta.

***

Articolul cu easybox este de fapt un fel de reclamă din care noi nu câștigăm nimic. Dar l-am inclus în Revista presei deoarece cumpăr destul de multe lucruri online, chiar ieri dimineață mă întrebam cum funcționează acest sistem și cred că și pentru alții e la fel de util.

***

Toți cei care îmi sunt apropiați știu că am spus că dacă voi avea banii necesari, îmi voi cumpăra un cărucior de supermarket, îmi iau câinii și îmi iau lumea în cap, să plec, de exemplu, cu toate că nu sunt credincios, la Santiago de Compostela. Din exact același motiv pentru care o face și omul din povestea de mai jos, cea cu drobul de sare. Pentru că uneori prostia celor din jur devine aproape de nesuportat.

În Dilema Veche veți putea citi astăzi mai multe articole despre prostie. Din păcate mulți nu le vor înțelege.

***

Din aceeași serie de articole aflăm și de ce există oameni care, de exemplu, iau câte un jandarm după ei și se duc în restaurante să-i amendeze pe cei care mânâncă acolo.

***

Odată cu prelungirea carantinei s-au schimbat și declarațiile. Actualul model este ceva mai fain, nu mai trebuie să scrii destinația către care te deplasezi, dar nici acum IT-iștii angajați în instituțiile statului nu au știut să centreze titlul și nici să alinieze marginea din dreapta a textului.

Nicio problemă, până la valul 12 al pandemiei vor avea ocazia să exerseze.

***


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

***

 

Papa a tăiat salariile cardinalilor şi clericilor pentru a salva posturile celorlalţi angajaţi de la Vatican

Papa Francisc a decis să reducă cu 10% salariile cardinalilor şi a redus salariile altor clerici care lucrează la Vatican pentru a salva locurile de muncă ale angajaţilor obişnuiţi în contextul în care veniturile Sfântului Scaun au fost afectate de pandemia de coronavirus, informează Agerpres.

***

Vladimir Putin primește dreptul să rămână președinte până în 2036 – deputații ruși au ”pus în acord cu Constituția” legislația electorală

putin-2019.png

Deputaţii ruşi au adoptat miercuri o lege care îi oferă lui Vladimir Putin dreptul de a candida pentru două noi mandate prezidenţiale, ceea ce deschide…

***

Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva Covid-19, fără a fi filmat. Cum se simte președintele Rusiei

Kremlinul a anunțat că președintele rus Vladimir Putin, 68 de ani, a fost vaccinat marți, 23 martie, cu prima doză împotriva COVID-19 și se simte bine, relatează Europa Liberă.

***

O firmă japoneză a lansat doi sateliți care să înlăture deșeurile spațiale de pe orbită

image-2021-03-24-24687617-70-eveniment-p

Îndelungata problemă a “gunoiului spațial” va fi în sfârșit abordată de o companie din Japonia care a lansat o misiune pilot specială, trimițând o pereche de sateliți în spațiu pentru a înlătura reziduurile periculoase care ne înconjoară planeta, relatează Euronews.

***

A fost lansată Open Research Europe – Platformă cu acces liber pentru publicarea lucrărilor științifice

cercetare.png

Comisia Europeană a lansat miercuri „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științifice care va fi accesibilă tuturor, pe care vor putea fi găsite…

***

Oamenii de știință avertizează că poluarea micșorează penisurile

Știi deja că oamenii au distrus planeta bine de tot. Poluarea – bau-baul care e rezultatul activităților noastre – a dat peste cap și viețile noastre, și pe cele ale creaturilor cu care împărțim această planetă. A afectat penisurile urșilor polari și pe ale vidrelor. Acum începe să afecteze și erecțiile oamenilor.

***

Marii constructori auto ai lumii îşi opresc fabricile din cauza adâncirii crizei semiconductorilor

Multe dintre cele mai mari companii auto ale lumii îşi suspendă operaţiunile fabricilor deţinute în Asia, Europa şi America de Nord din cauza crizei continue de semicon­ductori exacerbate recent de un incendiu izbucnit la o unitate vitală de producţie, scrie Bloomberg.

Citește și:  Revista presei 22.06.2020

***

Producția Dacia, afectată de criza componentelor electronice auto: 9.000 de salariaţi nu vor lucra şapte zile din aprilie

Dacia-Uzina-linie-Duster-1.jpg

Aproximativ 9000 de angajaţi ai Uzinei Dacia nu vor lucra, timp de şapte zile în luna aprilie, din cauza crizei înregistrate la nivel mondial privind…

***

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: „Se încearcă acum asasinarea Ivermectinei”. Ce spune despre claritromicină

400x200.jpg

CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din România – Terapia, Damian Dragoş, susţine că „se încearcă asasinarea invermectinei” ca potenţial tratament pentru COVID-19, la fel cum s-a făcut cu alte medicamente, din cauză că este ieftină.

***

Ministerul Apărării plăteşte 80.000 de pensii militare, mai mult decât soldaţi/angajaţi are Armata Română. MApN: „Cea mai mare pensie de serviciu plătită de instituţia noastră în luna martie 2021 a fost în valoare de 39.158 lei brut (8.000 de euro – n. red.) unui fost magistrat militar.“

Aproximativ 17% din bugetul aferent anului 2020 al MApN au fost alocate pentru plata pensiilor militare de stat şi a altor drepturi de asigurări sociale, adică 3,8 miliarde de lei, conform informaţiilor din bugetul ministerului de resort (buget de cheltuieli de 23,7 mld. lei).

***

Ce este easybox și cum funcționează livrarea în punctele easybox de la magazinele online

Pe lângă metodele clasice de livrare a coletelor prin curier sau ridicare de la sediul companiei de unde comanzi, în România există câteva site-uri care au livrare în puncte easybox. Ce este easybox și cum funcționează livrarea?

***

Scene istorice și contemporane – Prostia omenească

ZoomScene istorice și contemporane – Prostia omenească

Femeia văzu că pruncul se află chiar lângă sobă, dar asta n-ar fi fost o problemă dacă pe sobă nu s-ar fi aflat un drob imens de sare, cum nu găsești decât în poveștile lui Creangă.

Atunci, femeia începu să jelească, iar urletul ei disperat se ridică peste bormașina unuia dintre vecini și peste muzica de petrecere (lăutărească veche, să ne-nțelegem) a celuilalt vecin, care încerca să acopere cu ceva zgomotul de bormașină.

***

„Răul e o formă de prostie” – interviu cu Valentin Radu ARSENE

rau

Prostia poate fi înțeleasă ca o condiție biologică, poate fi consecința traumelor, o afectare caracterială evidentă prin rigiditate și fundamentalism agresiv, un deficit de educație și o orbire perceptivă.

***

„Bă, eşti prost?”

rp

Întrebarea e pe buzele multora şi vine la pachet cu sora ei mai mare: „Bă, eşti nebun?”. Această a doua marcă a stuporii are de la o vreme, mai ales în scris, şi o variantă stricată cu bună ştiinţă: „Bă, ej nebun?”. Dacă pui urechea, desluşeşti în ea ecouri dintr-o mirare caragialescă: „C’eşti copil?”. Limba evoluează, aşa ni se spune. Prin urmare, nu e cazul să ne mire felul în care „copil”, „prost” şi „nebun” ajung să semnaleze acelaşi lucru – mirarea candidă – pe mai multe paliere. Iar în unele cazuri nici măcar nu e vorba de mirare, ci de simularea ei. De mimarea surprizei, în situaţii în care informaţia nu surprinde. Sau are relevanţă zero. Sau e ambalată şi transmisă stîngaci.

***

Patreon

***

Nou, la biblioteca UPT! Peste 35.000 de cărți electronice – e-books. Cum le puteți accesa?

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, cea mai modernă din mediul universitar din România, își respectă „blazonul” și dovedește că se adaptează vremurilor în care trăim, prin achiziția recentă a 35.000 de titluri de cărți electronice (e-books).

Acestea sunt din domeniul Știință și Tehnologie, apărute între 1913 – 2021, și sunt puse gratuit la dispoziția studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor instituției.

***

Lidl deschide azi un nou magazin la Timișoara

Lidl anunță mari oferte și reduceri la deschiderea unui nou magazin al lanțului german de retail la Timișoara.

Cea de-a noua unitate Lidl din Timișoara, cea de pe Calea Torontalului, se va deschide în data de 25 martie 2021.

Noul magazin se află situat la ieșirea din Timișoara pe Calea Torontalului, vizavi de clădire a fantomă a Spitalului Municipal, și va deservi noul cartier rezidential care este în curs de edificare în acea zonă a orașului.

Lidl Torontalului se află într-o zonă în plină dezvoltare cu numeroasea ansambluri rezidențiale, precum The Ring, Campeador Residence sau Vlad Banățeanu 1 și complexul de birouri Vox Tehnology Park.

***

Noul model de declarație pe proprie răspundere necesară în starea de carantină zonală

decl

Comunităzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a pus în discuție propunerea DSP, avizata de INSP de prelungire  a măsurii carantinării zonale a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că se  va solicita  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru  MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, JUDEȚUL TIMIȘ, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00. DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

***

curs

***

Cu ochii-n 3,14

314

„Cît timp a trecut de cînd ni se spune că săptămînile care vin vor fi dificile și decisive?”

***

Grațierea prezidențială în SUA, o încurcătură din vremea monarhiei

trump

Nesocotirea flagrantă de către Trump a intenției originale a grațierii prezidențiale a fost doar una dintre multele provocări cu care acesta a confruntat sistemul politic stabilit prin Constituția SUA.

***

Povestea fabuloasa a unei angajate CEC Bank care a furat din conturi 1 milion de euro pentru a se razbuna pe sefi. Femeia a donat banii la biserici

Femeia care a delapidat peste 1 milion de euro din conturile agentiei CEC Bank din Zlatna, judetul Alba, a fost liberata conditionat. Elena Metesan a parasit Penitenciarul Gherla in luna ianuarie 2021, dupa ce a ispasit 4 ani si 4 luni de inchisoare din pedeapsa de 5 ani si 6 luni pronuntata in 2018.

Aceasta ar trebui sa achite bancii suma de 4.227.940 lei si 235.981 euro, dar magistratii care au judecat cererea de liberare conditionata au constatat ca nu are niciun venit. Prin urmare, femeia in varsta de 59 de ani nu a platit si nici nu va achita niciun leu din bani pe care i-a primit de la clienti pentru a-i depune in conturile bancare. Elena Metesan a executat peste 1.700 de zile de inchisoare, iar pentru a putea beneficia de liberare conditionata, ea trebuia sa execute 1.340 de zile.
Detinuta nu a fost sanctionata disciplinar. Nu muncit in timpul detentiei, fiind inapta. A avut o comportare regulamentara si a dat dovezi de indreptare. A fost receptiva la activitatile cultural-educative. Pentru comportarea avuta a fost recompensata de 3 ori cu suplimentarea drepturilor.
Condamnata executa pedeapsa in regim deschis. Persoana privata de libertate a fost obligata la despagubiri prin sentinta de condamnare, adica 4.227.940,06 lei si 235.981,21 euro dar din acte reiese ca aceasta nu are venituri”, se precizeaza in minuta deciziei Judecatoriei Gherla din 15 ianuarie 2021.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*