Este cel mai important lucru pe care îl puteți face astăzi.
Astăzi, la ora 14, ora când de obicei începeți să vă uitați la ceas și pentru că nu mai aveți chef de lucru îmi telefonați mie să mă întrebați de ce merge calculatorul încet sau cine știe ce alt lucru important, dați click AICI, cu traducere, sau AICI, fără traducere, și urmăriți comemorarea online a evenimentului fără de care la ora aceea în loc să stați în fața computerului ați sta pe câmp și ați ajuta la recoltarea sfeclei de zahăr. Cu mâinile goale și în noroi până peste glezne.
***
Vedeți ce înseamnă o lume în care cei bogați și puternici au grijă de cei mai puțin bogați și mai puțin puternici?
Și omul ăla de la Pfizer, și Trump cu întreaga echipă puteau să se vaccineze de mult. Dar, nu, ei nu se bagă în față, cum face Tăriceanu la permise, lipsind astfel un cetățean obișnuit de vaccinul care îi este atât de necesar. Ei dau un exemplu de modestie și bun simț și așteaptă până când tot poporul s-a vaccinat. Și abia apoi se vor vaccina și ei. La fel cum au făcut și Boris Johnson și medicii din Marea Britanie, nu s-au înghesuit să fie primii, cum promiseseră inițial că vor face pentru a fi un exemplu, au lăsat-o să fie prima pe o bunicuță de 90 de ani.
***
Bill Gates spune că lumea nu va reveni la normal până în 2022.
Știe el ce spune. Lumea nu va reveni la normal până în 2022. Nici în 2023, nici în 2024, poate abia în 2025 vor începe să se arate primele semne ale revenirii la normalitate.
***
27 de milioane pentru modernizarea a zece avioane.
Ce înseamnă 10 avioane modernizate?
Nimic, 10 oameni se vor antrena puțin, poate vor face fiecare câteva zeci de ore de zbor, după care, pe la 35-40 de ani, după cel mult 10 ani de viață activă, vor ieși la pensie.
Ce înseamnă 27 de milioane de dolari?
Imens.
De exemplu poate să însemne 700-800 de locuințe pentru 700-800 de familii care nu își pot permite să își cumpere o locuință proprie. La o chirie de 100 de Euro/lună recuperezi în fiecare lună 80000 de Euro. În 28 de ani ți-ai recuperat investiția. Dacă ținem cont că durata de viață a unui apartament este de vreo 60 de ani putem spune că statul a făcut o afacere care i-a dublat investiția inițială, mai mult, au mai câștigat și 800 de familii care nu au mai plătit o chirie înrobitoare unor speculanți imobiliari, au mai câștigat și niște oameni care au construit apartamentele alea, a mai câștigat statul ceva că pe banii câștigați se plătesc taxe și impozite, și ar fi câștigat și dacă nu ar plăti pentru că oamenii ăia chiar dacă nu ar da, barem statul nu ar trebui el să el dea lor.
Dar 27 de milioane de dolari pot să însemne și 270000 de tablete, care probabil ar rezolva problema învățământului online pentru toți copiii din țară. Poate nu toți dar unii, poate 10% din copiii ăia cărora statul le-ar fi dat tablete ar ajunge niște membri productivi ai societății în loc să ajungă niște asistați.
***
In Franța cei care vor să facă carieră la nivel foarte înalt în administrație vor urma cursurile École Nationale d’Administration – ENA.
La noi echivalentul școlii civile de acolo este o școală militară, Academia de Știinte Militare ale Securității Naționale.
Cei din Franța învată economie, administrație, tot felul de lucruri interesante care le vor folosit în cariera pe care și-au ales-o.
La noi se învață despre flăcări violet, război psihotronic, mansoni si reptilieni, căcaturi din acelea pe care le puteți citi și dacă accesați pagini de Facebook cu lupi dacici și tunele pe sub Marea Neagră.
Diferența se vede, ăia le fac și le vând la alții. Noi le cumpărăm de bune de la ăștialalții, după ce s-au învechit.
***
La Reșița, Spitalul Județean va fi desființat și se va construi altul nou. Sper că cineva și-a dat seama că nu zidurile spitalului au fost de vină că oamenii ăia mureau pe holuri acolo.
***
Cea mai importantă știre de ieri este că unele servicii Google nu au putut fi accesate timp de aproximativ o oră.
Un purtător de cuvânt Google a atribuit întreruperea „aproximativ 45 de minute” „unei probleme interne de cote de stocare”. Declarația spunea că „serviciile care necesită conectarea utilizatorilor au înregistrat rate de eroare ridicate în această perioadă”. „Toate serviciile sunt acum restaurate”, a spus acesta, cerându-și scuze tuturor celor afectați și promițând o „revizuire aprofundată pentru a ne asigura că această problemă nu poate reapărea în viitor”.
Comemorare online a Revoluției din 1989, de la biserica reformată din Piața Maria, din Timișoara
La 31 de ani de la Revoluția din 1989, care a izbucnit la Timișoara, printre evenimentele care vor acea loc în urbea de pe Bega și nu numai, se va desfășura și o comemorare online.
Negocierile se reiau. Klaus Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui premier
Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că”nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat care să formeze un nou guvern”.
Motivul pentru care CEO-ul Pfizer nu și-a făcut încă vaccinul COVID dezvoltat de propria companie
”Există reguli stricte de alocare a vaccinului. Suntem foarte atenți să nu sărim rândul”, a insistat directorul general al gigantului farmaceutic, citat de CNN.
CEO-ul Pfizer Albert Bourla nu și-a administrat deocamdată vaccinul împotriva COVID dezvoltat de compania sa și de BioNTech.
Donald Trump a anulat programul de vaccinare al oficialilor de la Casa Albă
Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a anulat planul prin care oficialii de la Casa Albă urmau să fie vaccinați împotriva Covid-19 cu prioritate, relatează BBC.
Previziunile lui Bill Gates: „Lumea nu va reveni la normal până în 2022”
Emmanuel Macron anunță un referendum pentru a introduce în Constituție apărarea mediului
Preşedintele francez Emmanuel Macron a deschis luni calea organizării unui referendum pentru a înscrie în Constituţie apărarea mediului și combaterea schimbării climatice.
Papa Francisc s-a angajat ca Vaticanul, cel mai mic stat suveran din lume, să ajungă la zero emisii de carbon până la orizontul lui 2050. Suveranul pontif a cerut, cu acest prilej, tuturor ţărilor să depună eforturi pentru a ajunge la un astfel de obiectiv.
Muntele Everest a crescut cu 86 cm, dar tot nu este cel mai inalt de pe Pamant
China si Nepalul au confirmat saptamana trecuta noua dimensiune standard a muntelui Everest, masivul neregulat din Himalaya care le incaleca granita. Cel mai inalt pisc din lume este acum putin mai inalt in mod oficial si acesta nu este sfarsitul povestii. Schimbarile geologice, metodele complicate de a masura un munte si criteriile variate de aflare a celei mai inalte culmi din lume dau certitudinea ca nu este o chestiune inchisa pentru totdeauna.
Ucraina vrea sa inscrie Cernobil in patrimoniul mondial UNESCO
Ucraina doreste sa includa zona de excludere Cernobil, in care se afla orasul Pripiat din nord-vestul tarii, cu imobilele si spatiile sale de joaca abandonate, in patrimoniul mondial UNESCO, informeaza AFP.
Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului si pentru a favoriza fluxurile de turisti, autoritatile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite martori ai celei mai grave catastrofe nucleare din istorie, sa fie inscrise de Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) pe lista patrimoniului mondial.
„Zona Cernobil este deja o atractie celebra in lumea intreaga”, a declarat Maksim Polivko, un ghid turistic in varsta de 38 de ani, cu ocazia unei vizite la fata locului alaturi de o echipa de jurnalisti de la AFP.
„Din pacate, acest loc nu are un statut oficial”, a continuat el, care spera ca aceasta initiativa ar fi de ajutor „pentru dezvoltarea de infrastructuri turistice”.
Ideea inscrierii zonei de excludere Cernobil in patrimoniul UNESCO a fost propusa de noul ministru ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkacenko, numit in aceasta functie in urma cu sase luni, dupa o indelungata cariera in industria de televiziune.
„Este unul dintre teritoriile cele mai emblematice ale Ucrainei” si trebuie sa fie „conservat pentru omenire”, a subliniat oficialul ucrainean intr-un interviu pentru AFP.
27 milioane de dolari pentru modernizarea a zece avioane IAR-99 Standard ale Fortelor Aeriene Romane
Israelienii de la Elbit Systems Ltd. au anuntat luni ca au castigat un contract in valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la Avioane Craiova SA, pentru modernizarea a zece avioane IAR-99 Standard ale Fortelor Aeriene Romane, compania fiind subcontractor al Avioane Craiova, companie de stat care are contract cu Ministerul Apararii.
„Elbit Systems Ltd. a anuntat astazi ca a castigat un contract in valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la Avioane Craiova SA, pentru prima faza a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard ale Fortelor Aeriene Romane. Contractul va fi executat pe o perioada de patru ani si include suport logistic integrat”, a anuntat compania.
Marian Zulean: „Junta securista de la Academia de Stiinte Militare ale Securitatii Nationale se ramifica intr-o retea de grupuri de interese aflata deasupra legii”
Generali, foste cadre de Securitate, precum Chelaru, Strainu sau Rogojan, vorbind cursantilor despre „flacari violet„, razboi psihotronic, mansoni si reptilieni, retelele de influenta care se ramifica pana in tot sistemul universitar, dar si politic – Oprea, Cumpanasu, Ghita, vulnerabilizarea statului prin Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, insitutie pe care Marian Zulean, specialist in studii de securitate si sociologie militara, profesor la Universitatea din Bucuresti, o identifica drept „institutie de „consacrare” a unor impostori intr-un domeniu ce exista doar la noi si risipeste fondurilor pentru cercetare”.
În urmă cu două săptămâni, imaginile groazei, cu pacienţi de care nu avea grijă nimeni şi mizerie de nedescris, din Spitalul Judeţean Reşiţa făceau înconjurul ţări.
De ce are România o mortalitate atât de mare în secţiile ATI. Explicaţiile specialiştilor
România este una dintre ţările în care se înregistrează o rată uriaşă de deces în rândul pacienţilor intubaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Dacă în străinătate rata de supravieţuire a acestor pacienţi se apropie de 50%, în spitalele din ţară procentul e înfiorător.
REPORTAJ. Cum arată educația online acolo unde sunt cearşafuri în loc de uşă
Tehnologia nu e cunoaștere, tehnologia este instrumentul cunoașterii. Oricât de prețios sună, ăsta e motto-ul cadrelor didactice, al părinţilor şi copiilor din comuna Curcani, Călăraşi. Ei învață să traverseze împreună problemele unei perioade infernale. Cu mic, cu mare, cu profesor de muzică și cu învățători, acesta este un studiu de caz care inspiră.
Comunitatea s-a mobilizat. Căci, aşa depăşite moral şi fizic cum erau, cu WC-ul în curte, cu clase arhipline, cu program în trei schimburi, şcolile şi grădiniţele nivelau, de bine, de rău, diferenţele dintre copii.
De pildă, manualele veneau târziu pentru toţi, şi de la sate, şi de la oraşe. Și toate, teoretic, erau gratuite.
Pe când internetul nu vine la fel peste tot. Învăţarea online a subliniat cu roşu inegalitatea de şanse în ceea ce priveşte accesul la educaţie.
Curs BNR valabil astăzi 15.12.2020
Ce se întâmplă cu caldura din apartamentele timișorenilor. Anunțul de ultimă oră de la Colterm
Timișorenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură, dau asigurări reprezentanții companiei de termoficare Colterm și cei ai Primăriei Timișoara.
Potrivit directorului general al Colterm, Emil Șerpe, problema cărbunelui a fost rezolvată, iar pentru gaz se duc discuții cu E.ON. Directorul Colterm susține că, din experiență, poate spune că se va ajunge la o înțelegere cu E.ON.
Cât trebuie să plătească clanul Cârpaci pentru refacerea casei Muhle
Clanul Cârpaci, care a pus mâna și pe casa Muhle și a distrus-o, trebuie să achite refacerea imobilului. Lucrările sutn efectuate de Primăria Timișoara, care a primit în instanță acest drept și recuperea ulterioară a banilor de la proprietar.
Acum se reface acoperișul, iar prima notă de plată este de 20.000 de euro. ”Sunt doar primele sume pe care trebuie să le plătească, iar aproape 20.000 de euro nu sunt puțini bani, pe lângă refacerea casei. Mulțumesc colegilor din departamentul juridic al primăriei pentru constanța demersului de la început, până acum și în viitor. E cu siguranță, așa cum am susținut-o în toți acești ani, un semnal clar”, a transmis Dan Diaconu, fostul viceprimar al orașului și actual consilier local.
Ce variantă a găsit Moșiu pentru liderul USR Timiș ca să se închidă negocierile cu PNL
Într-o postare de astăzi pe pagina sa de Facebook, consilierul municipal Simion Moșiu de la PNL se întreabă retoric dacă se apropie ,,pacea de la Timișoara”. Liberalul atrage atenția că după trei luni de la alegerile locale nu a fost terminată negocierea posturilor între PNL și USR PLUS.
Delegația AUR a întârziat la consultările de la Cotroceni pentru că membrii săi nu au găsit intrarea în Palatul Cotroceni. Chiar nu au mințit oamenii, Șoșoaca Șomoldoaca a făcut live pe Facebook ca să vadă poporul că nu e rea-voință, e inteligență. Trenurile care merg între Gara de Nord și Otopeni au avut întârziere din prima zi de funcționare. Așa mi se pare corect, alte linii CFR îți dau speranțe, iar tu îți faci speranțe ca prostul. Iohannis la Bruxelles: […]
Cum ajungi și supraviețuiești în cel mai înghețat loc din lume
Nu există alt loc locuit permanent de oameni care-i atât de geros precum orașul Oimiakon din Rusia. Temperatura medie scade la minus 50 de grade Celsius, iar cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată a fost de minus 71 de grade Celsius. Spre deosebire de Antarctica, în Oimiakon se trăiește o viață relativ normală. Au o școală, un magazin alimentar, vodcă și oameni care duc o viață simplă bazată pe vânătoare.
Se spune că în orașul ăsta, de aproximativ cinci sute de oameni, păsările mor degerate în timpul zborului.
Anshu Saxena, în vârstă de 37 de ani, account manager la Food Corporation din India, a vrut să vadă cât de frig poate fi pe pământ. Să călătorești la „polul frigului” nu este ușor, mai ales în toiul iernii.