Nicoleta C. March 18, 2022

 

România a primit o jumătate de milion de refugiați ucraineni în doar trei săptămâni. Dintre aceștia, 80.000 au rămas pe teritoriul național, iar 32.000 sunt minori.

 

Ministrul de Interne a declarat că verificările la punctele de trecere a frontierei decurg fără probleme, iar autoritățile române nu refuză nici măcar accesul bărbaților ucraineni vizaţi de prevederile Legii marțiale instituite la ei în țară ca urmare a invaziei armatei ruse.

 

„Pentru noi, prioritatea zero este aceea de a asigura asistență umanitară pentru cei care au fugit din calea războiului. Evident că structurile Ministerului Afacerilor Interne știu câți bărbați, câte femei și câți copii. În condițiile în care la frontieră se prezintă cu documente de călătorie valabile, statul român, Poliția de Frontieră nu poate interzice intrarea pe teritoriul României, chiar dacă sunt bărbați peste 18 ani și se supun Legii marțiale. Știţi foarte bine că există și excepții: cei care au trei copii minori, cei care prezintă documente medicale. Dar acest lucru de verificare este 100% responsabilitatea statului ucrainean. În responsabilitatea noastră este ca pe teritoriul României să nu intre niciun cetățean neverificat”, a declarat Lucian Bode, citat de Rador.

 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și:  Trei pacienţi vindecaţi de coronavirus vor fi externaţi la Timişoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*