Anton Kovacs June 11, 2020

 


 

Cred că până la urmă nu are legătură cu negri, sau albi, sau altă culoare, ci cu statele care din administratori s-au transformat în stăpâni și cu instituțiile de forță care din câini de apărare s-au transformat în câini de atac.

***

Aflăm din presa de ieri și de astăzi că un oarecare Sorin Bugariu fusese condamnat în 2011 pentru că a reușit să ia de la mai multe bănci credite în valoare de 6.000 de euro legitimându-se cu o carte de identitate pe care era poza și numele lui Robert de Niro și la adresă erau înscrise coordonatele unui loc de veci.

Eu nu l-aș fi arestat, a-ți face un buletin cu numele de Robert de Niro, cu adresa Eternitatea parcela 3, nu este o infracțiune, ci o operă de creație, o supremă ironie la adresa funcționarilor bancari care sunt extrem de bine plătiți, dar, uneori, extrem de idioți.

E ca și cum ai face o bancnotă de 12 lei și 30 de bani.

I-aș fi dat premiul “Švejk ” al Asociației Umoriștilor Europeni. Dacă așa ceva nu există, l-aș fi înființat pentru omul ăsta.

În schimb, băncilor al căror personal este format din oameni atât de cretini le-aș fi interzis să mai funcționeze pe teritoriul UE.

***

Imediat după acest anunț al domnului Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, s-a auzit un imens hohot de râs, atât în presa scrisă cât și în cea audiovizuală.

Probabil datorită faptului că încă niciuna din nenumăratele promisiuni ale acestui domn nu a fost finalizată.

În principiu este vorba despre săparea unei gropi care va deveni lac, iar pământul rezultat din săpături, la care se adaugă pământ sau alte resturi de la diverse construcții, demolări sau amenajări va fi aranjat sub formă de coline.

De fapt ideea nu e rea de loc și chiar am avea așa ceva, la o scară mai mică, dacă cineva s-ar încumeta să repare cele 6 lacuri, râulețul și celelalte amenajări de apă din Parcul Botanic.

Ce nu știu glumeții ăștia este că acest lucru s-a mai făcut în trecutul orașului.

Cele două dealuri de pământ de pe malurile canalului Bega nu sunt diguri, ci sunt acolo pentru că nu s-a găsit alt loc mai bun pentru depozitarea pământului rezultat din săpături.

Lucrări de amenajare a canalului Bega – Foto: Colecția Lucian Muntean

 

Bega nu are nevoie de diguri de apărare împotriva inundațiilor, avem ceva mult mai inteligent, făcut de bunicii noștri austrieci, un sistem inteligent de reglare al nivelului acesteia la Coștei, unde apa din Timiș poate fi vărsată în Bega.

Sistemul hidrotehnic de aducțiune al apei din Timiș în Bega de la Coștei

 

Când în Bega este prea puțină apă, iar când apa în Bega este prea mare, la Topolovăț există un canal de deversare prin care apa din Bega este direcționată spre Timiș.

Sistemul de deversare a apei din Bega în Timiș de la Topolovăț

 

Un alt imens deal din material rezidual este construit în văzul tuturor, este vorba despre stadionul 1 Mai / Păltinișanu al cărui rambleu se pare că este construit din molozul rezultat din demolarea Cazărmii Transilvane, care a fost acoperit ulterior cu un strat de pământ.

Mai avem un loc cu dealuri “artificiale” în Timișoara, dealuri care s-au format din depunerea pământului rezultat din cine știe ce construcții, în porțiunea dintre strada Orion și IAEM.

Cu o cheltuială nesemnificativă acest loc ar putea fi transformat în cel mai frumos parc din Timișoara.

***

Pentru că în America un polițist a ucis un cetățean un post de televiziune a interzis filmul “Pe aripile Vântului”.

Citește și:  Revista presei 02.08.2020
Secvență din filmul “Pe aripile vântului”

 

Așa se întâmplă când lumea este condusă pe baza corectitudinii politice și de când idioții au primit dreptul de a impune altora propriile păreri.

Nu mai este mult până când, la fel ca în filmul Idiocracy, vom bea numai sucuri îmbuteliate, pentru că apa, o combinație de oxigen și hidrogen, una din ele o substanță foarte inflamabilă și cealaltă care întreține arderea, este periculoasă.

Deocamdată am ajuns la faza în care purtăm măști pe stradă pentru că oamenii de știință au descoperit că aerul conține viruși.

Secvență din filmul Idiocracy

 

***

Domnilor, au trecut peste 30 de ani de la revoluție.

Cred că nici Iliescu, nici ceilalți de acolo nu vor muri de foame dacă se desființează acest institut.

Și odată cu el poate se elimină și pensiile revoluționarilor.

Eu înțeleg că cineva care a suferit la Revoluție să beneficieze de recunoștința națiunii, dar mulți din oamenii ăștia nici măcar nu au fost în locurile calde ale revoluției, respectiv în Timișoara înainte de 20 decembrie, ora 13 și București înainte de miezul zilei de 22 decembrie 1989.

Și oricum, cu toții, fie că au influențat într-un mod decisiv evoluția evenimentelor, fie că au au apărut ulterior, când lucrurile erau deja lămurite, au beneficiat de o recompensă incredibil de generoasă care le-a asigurat startul în noua orânduire cu un mare avantaj, iar ulterior au beneficiat de o bursă lunară care le-ar fi permis să trăiască fără grija zilei de mâine, chiar dacă nu ar fi făcut nimic de atunci până acum.

Culmea este că toți acești domni și doamne îi critică pe comuniști pentru avantajele de care beneficiau.

Păi revoluționarii cu diplomă au beneficiat de niște avantaje care nici măcar nu pot fi comparate cu cele ale comuniștilor din ilegalitate.

Tot Mediafax ne anunță că a fost respinsă și desființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Cred că nimeni din Camera Deputaților și 99% din populația țării nu știe cine a fost Levantul.

Și totuși domnul Constantinescu, un domn pe care niște cretini ca mine l-au ales președinte, cheltuie peste un milion de Euro pe an bătând câmpii pe acest subiect.

***

Mă îndoiesc.

Mai mult, mă îndoiesc că acest lucru va fi făcut vreodată.

Mie, acasă, de când cu pandemia, mi se oprește internetul cel puțin la fiecare jumătate de oră. (domnu’ provider, te-am lăudat de ar trebui să-mi dai internet pe gratis pentru tot restul vieții, păi se poate?)

Oare cum o fi la ăștia la țară unde nu au deloc internet, sau au din ăla de fițe, pe mobil, bun să te lauzi cu el la Mall că ai internet, dar în rest nu poți să-l folosești nici pentru ca să-ți citești emailul?

Ce o să se întâmple când femeia aia care dă cu mopul trage firul ăla din casa de marcat?

Nu mai vinde butica nimic?

Vă spun eu ce o să se întâmple, o să vândă cu toții liniștiți în continuare, dar nu o să bată pe casa de marcat, ci pe calculatorul ăla de contabili luat din bazar cu 30 de lei, exact cum fac și acum.

Că problema nu era că nu ajung datele de la casa de marcat la ANAF, ci că pur și simplu nu se bate întotdeauna pe casa de marcat.

Și în fond nici nu e mare pagubă, toate buticele la un loc nu fură cât se cheltuie aiurea cu institutele lui Constantinescu și Iliescu.

Iar ăia mari, supermarketurile, sigur nu fură la casa de marcat.

***

Faptul că fulgerul a lovit exact în instalația electrică este un semn divin, poate că acum cei de la Noname nu vor mai da muzica atât de tare în timpul nopții încât să-i deranjeze chiar și pe cei de sus.

1 thought on “Revista presei, 11.06.2020

  1. Putine stiri! Dar ptr. inceput, ne multumim! Poate pe viitor vom avea parte de stiri care sa ne puna mintea la contributie! Cu drag….

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*