Avem o mulțime de știri interesante în presa ultimelor 24 de ore.
Asta nu este neapărat un lucru bun, pentru că știrile de senzație dezvăluie de obicei lucruri care nu funcționează cum trebuie. Într-o țară funcțională, în care oamenii sunt cinstiți și administrația lucrează în folosul cetățenilor presa ar avea o mare problemă: nu ar avea despre ce să scrie așa că ar trebui să se redefinească, pe prima pagină ar fi știrile cu adevărat importante, noi cuceriri ale știnței și tehnologiei, informații despre noi tratamente împotriva unor boli. După care ar urma paginile despre informații din istorie, informații culturale și ultima pagină ar fi rezervată romanului publicat în foileton.
*
6 angajați care au fost concediați pentru că au refuzat să se vaccineze au primit câte un milion de dolari fiecare.
Asta ar trebui să se întâmple în toată lumea, chiar și la noi. Toți angajatorii care și-au amenințat angajații că nu li se va mai permite accesul la locul de muncă, în timp ce cei de la ITM se făceau că plouă, ar trebui aspru amendați. Pentru că și ei, alături de medici, de autorități, inclusiv autoritățile îmbrăcate în uniforme, poartă o mare parte din vină pentru ceea ce s-a întâmplat.
*
„Ucrainienii vor un monument…”
Ucrainienii de fapt nu vor nimic. Cei care vor sunt o clică de descreierați și nostalgici ai nazismului.
Dacă mâine s-ar face alegeri în Ucraina probabil că oamenii ăstia care vor nu ar mai putea dori nimic decât să se ascundă într-o gaură de șarpe.
*
Se pare că nici în Moldova, aia a lor, nu în a noastră, lucrurile nu stau chiar așa cum ne-au spus activiștii din presa românească.
*
Norvegia ne va ajuta cu 127 de milioane la achiziția unui sistem Patriot.
Câtă dărnicie.
Dar, dacă ținem cont că un sistem din acela costă cam un miliard, cam cât ar costa și imensa amenajare de la Tarnița, și dacă facem calculele, constatăm că nu primim 127 de milioane ci vom cheltui, inutil, 873 de milioane.
Iar dacă mai căutăm niște informații vom afla că norvegienii ăia au niște relații, indirecte, cu firma Raytheon, cei care produc aceste sisteme. Așa că această „dărnicie” este cât se poate de explicabilă.
*
Mie îmi cam plăcea de domnul Ciolacu, deoarece avea imaginea unui Lula de origine românească.
Dar, dacă răspunsul la vreo 12 întrebări din cele care i se pun mai jos domnului Ciolacu este pozitiv (și cred că este, că dacă oamenii ăia nu ar fi fost siguri de asta nu le-ar fi pus) înseamnă că acest domn nu este decât un profitor cu mentalitate de bișnițar mărunt, așa cum avem o mulțime chiar și aici în Timișoara, derbedei care chiar cred că sunt cineva.
Aș dori totuși să citesc și un „interogatoriu” de acest gen la care sunt supuși și doamna Ana Birchal și domnul Kelemen Hunor, nu de alta dar să știu pe care dintre cei doi să-l aleg.
*
Una din cele mai percutante știri este aceea despre șeful hackerilor care ar colabora cu Mircea Geoană.
Mie nu imi place de domnul Geoană, dar nu am putut să nu remarc că în pozele prezentate de doamna Elena Lasconi vedem o poză cu o poartă, vedem aceeași poartă pe care iese domnul Geoană de mână cu o doamnă, iar în altă poză vedem un bărbat care stă lângă acea poartă.
Dar niciunde nu-l vedem pe domnul Geoană împreună cu acel bărbat.
E ca și cum eu mi-aș face o poză în fața intrării la Facultatea de Medicină și după aceea aș afirma că sunt profesor, acolo.
*
Domnul Ilie Bolojan este îndrăgostit de pomeni pentru oamenii cu bani.
Toți oamenii de dreapta de la noi sunt îndrăgostiți de pomeni. Iar această dragoste este direct proporțională cu averea.
Și când spun toți, sunt chiar toți, nu o să găsiți în partea dreaptă a spectrului politic din această țără un Ellon Musk, cineva care să fi făcut ceva cu adevărat important pentru banii pe care îi are. Sunt tot felul de copii ai părinților care le-au finanțat studiile alea inutile, tot felul de ONG-iști care nu prea au făcut altceva în afară de a-și face PR, artiști ratați care fac statui din spumă de montaj și pe care nu le-ar cumpăra nimeni, IT-iști de mâna a 14-a care vor reduceri de impozite pentru că dacă nu ar avea nici acest avantaj firmele în care lucrează ar pleca altundeva și alții din aceleași categorii, șmecherași care vor să obțină niște pomeni de undeva, pentru că ei nu sunt în stare să-și câștige cu inteligență și munca proprie nici apa pe care o consumă.
***
COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare
Șase foști angajați ai companiei de căi ferate Bay Area Rapid Transit care și-au pierdut locul de muncă atunci când nu au acceptat vaccinurile împotriva COVID-19 din motive religioase au primit acum mai mult de un milion de dolari fiecare, ca despăgubiri, potrivit documentelor judiciare ale unui proces intentat de angajații din California, citate de NBC News.
Ucrainienii vor un monument pentru comandantul naționaliștilor ucrainieni considerat responsabil pentru masacrul de la Volînia
INTERVIU „La un moment dat, așa zisa luptă împotriva corupției a devenit o telenovelă”. Poziția critică despre eșecurile guvernării Maia Sandu a unui sociolog moldovean
Al patrulea interogatoriu pentru candidatul prezidențial Marcel Ciolacu
1.Relativ recent ați afirmat că după 1990 ați lucrat la o firmă româno-israeliană de import-export, pe care însă nu ați nominalizat-o și nu ați consemnat-o în CV. Confirmați că firma respectivă a avut denumirea MOR TRADING CO SRL și i-a avut ca asociați pe fratele dvs. mai mare, Mihai Ciolacu, și un offshore înmatriculat în Irlanda, BREYKIN LIMITED, deținut de o familie israeliană cu origini în România, familia Orenstein (care este originară din orașul Tecuci și este în relații de rudenie cu mama dvs., care s-a născut în acest oraș)? Ce importuri și ce exporturi a realizat această firmă, înafară de lapte praf?
Mircea Geoană, atacuri la adresa lui Marcel Ciolacu pe tema afacerilor nepotului: Face afaceri cu statul de 20 milioane de euro, deși are profit 13 lei / Cum susține că a intrat în Ministerul de Externe prin concurs la două luni după Revoluție
FOTO Elena Lasconi îl numește pe „șeful diviziei de hackeri” cu care s-ar fi întâlnit Mircea Geoană și publică imagini / Răspunsul lui Geoană: „Miroase a Petrov! Ăsta-i stilul!”
Cine este Tal Hanan, misteriosul șef al unei „divizii de hackeri”, pe care Mircea Geoană susține că nu îl cunoaște
The Guardian a publicat anul trecut o amplă investigație care a durat de opt luni despre o echipă de israelieni, condusă de Tal Hanan, care susțineau că au influențat în secret peste 30 de alegeri din întreaga lume prin hacking, sabotaj și dezinformare automată pe rețelele sociale.
Numele lui Tal Hanan a fost invocat de candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, care a susținut că rivalul său independent, Mircea Geoană, s-a întâlnit recent cu liderul din spatele echipei de hackeri. Fostul lider PSD a declarat că nu îl știe pe Hanan și că Lasconi este o victimă a unei intoxicări.
Viitorul premier de dreapta e îndrăgostit de pomeni pentru oamenii cu bani
Ilie Bolojan, fost primar al Oradei și viitor fost președinte al CJ Bihor, viitor senator și omul pe care îl curtează vreo trei partide pentru funcția de prim-ministru din decembrie-ianuarie încolo, și-a făcut o imagine de mare iubitor de economii. Cum ajunge într-o funcție nouă se apucă de concedieri de bugetari, orice bugetari, pretinzând că astfel se echilibrează bugetele și rămân bani pentru alte cheltuieli. Iar nevoie de bani este oricând, mai ales când te apuci să arunci cu milioanele de euro de jur-împrejur, pentru a-ți înfrumuseța imaginea și pentru a-ți satisface orgoliul.
Proiect: Comercianții vor emite bonuri fiscale pentru plățile cu cardul doar la cererea clienților
Un nou proiect legislativ, care a primit aviz favorabil în comisia de buget, propune ca operatorii economici să fie obligați să emită bonuri fiscale doar la solicitarea clienților pentru plățile efectuate cu carduri de credit sau de debit. În prezent, în România, comercianții sunt obligați să emită bonuri fiscale pentru toate tranzacțiile, inclusiv cele plătite […]
Timișoara se află între cele 10 orașe din România selectate pentru a fi susținute să atingă neutralitatea climatică
Timișoara se află între cele 10 orașe din România selectate pentru a fi susținute să atingă neutralitatea climatică