Anton Kovacs December 29, 2020

 

Pentru că are o condamnare de trei ani și jumătate cu control judiciar Navalnîi ar trebui să se întoarcă acasă și să se prezinte la o secție de poliție. Ar avea timp, termenul este de 30 decembrie.

Sunt curios să citesc ce comentează astăzi adepții impunerii ferme a legilor, aplicăm legea egal pentru oricine, adică inclusiv și în acest caz, sau povestea aceea e valabilă numai pentru cei care nu poartă mască?

***

Văd că țările din Europa fac business și cu China, și cu Rusia. Până la urmă te pomenești că o să cumpere și vaccinuri de la ăștia, unii au făcut-o deja, mai mult, se pare să le vor și produce.

Numai noi și polonezii am rămas niște puri.

Dacă tot suntem atât de pro americani poate ne inspirăm și din inițiativa aceea a lui Trump, cu dolarii ăia mulți.

***

În Spania cei care refuză să se vaccineze vor fi înscriși într-un registru. După care probabil vor fi obligați să-și coase pe piept o emblemă din aceea cu un Covid.

Ia încercați să citiți povestirea asta în loc de mai multe comentarii, e scurtă și sigur o să vă placă. Și uitați-vă și în ce an e scrisă.

***

Îmi povesteau niște domni în uniformă că ei nu prea s-ar înghesui să-i amendeze pe oamenii ăștia care nu au măști, sau care se adună mai mulți la un loc.

Dar ei, jandarmii și polițiștii primesc reclamații prin hotline sau 112 și atunci nu mai au ce face, apelul a fost înregistrat și ei trebuie să meargă în locul respectiv și să rezolve problema. Adică să aplice niște amenzi, există un mercurial cu amenzile alea, pentru mască tarifele încep de la 500 de lei.

Așa că aveți grijă, să nu credeți că vor umbla jandarmii și polițiștii din ușă în ușă și nici nu se vor uita pe ferestrele caselor să vadă dacă aveți musafiri.

Dar vă vor turna vecinii, noi românii avem o genă specializată în așa ceva, pe vremuri te turnau vecinii că ai două butelii, că fumezi Kent, că ți-ai închis balconul sau că ți-ai pus antenă de sârbi pe casă, acum te toarnă pentru că ai musafiri.

Mai bine stați liniștiți, singuri, așa cum v-am învățat și ieri, citiți o carte bună, ne dă mai jos Stelian Țurlea o listă de cărți bune, beți o cafea sau ceva și o să treacă și revelionul ăsta. Nu de alta dar amenda e de 2500 de lei.

***

Eu nu prea mă uit la televizor, așa că nu știu cine e George Burcea.

Dar totuși, cum să te lauzi că ai terminat o facultate și totuși să te exprimi în halul ăsta?

***

 

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o lege prin care oferă 2.000 de dolari lunar, americanilor cu venituri mici

Camera Reprezentanţilor SUA a trecut un proiect de lege privind majorarea de la 600 la 2000 de dolari a stimulului acordat persoanelor cu venituri mici.

Proiectul de lege urmează să ajungă în Senat, unde deocamdată soarta sa este indecisă

Majorarea a fost propusă de preşedintele Donald Trump

Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o lege prin care oferă 2.000 de dolari lunar, americanilor cu venituri mici

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o lege prin care oferă 2.000 de dolari lunar, americanilor cu venituri mici

Camera Reprezentanţilor din SUA votat luni să adopte un proiect de lege pentru creşterea ajutoarele sociale primite de americanii cu venituri de sun 75.000 de dolari anual, de la 600 de dolari la 2.000 de dolari.

Proiectul de lege a trecut după ce 275 de membri au votat pentru şi 134 împotrivă.

Legea urmează să fie votată în Senat, acolo unde situaţia este destul de incertă şi nu se ştie deocamdată dacă vor fi două trei din voturi pentru.

Donald Trump a cerut săptămâna trecută Congresului să mărească stimulentele financiare la 2.000 de dolari, ameninţând că nu va semna pachetul de ajutor economic COVID-19 care prevedea un ajutor de 600 de dolari. Dar duminică seara, preşedintele a cedat presiunilor şi a semnat legea.

Aleksei Navalnîi, somat să revină urgent în Rusia

aleksei navalnii - instaAleksei Navanîi a primit o citație pentru a se prezenta în Rusia la autoritățile penitenciare, în caz contrar riscând închisoarea Foto: Instagram Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a fost somat de autoritățile ruse să revină în țară imediat, pentru a evita să meargă în închisoare. Mai exact, serviciul rus al penitenciarelor afirmă că Aleksei Navalnîi încalcă termenii unei sentinţe de condamnare la închisoare cu suspendare.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare într-un caz din 2014, pe care disidentul îl consideră motivat politic. Un termen al controlui judiciar expiră pe 30 decembrie, iar Navalnîi ar trebui să se prezinte la o secţie judiciară marți dimineață, în 29 decembrie.

Opozantul Kremlinului se află în Germania și a confirmat că a primit somația de la autoritățile ruse. Purtătoarea sa de cuvânt a afirmat însă că este imposibil ca acesta să ajungă la Moscova până marți dimineață, așa cum solicită serviciul rus al penitenciarelor.

China și UE „sunt la un pas” de acorduri majore de investiții

Acordul ar deschide sectorul de producție din China atât pentru companiile din UE, cât și pentru construcții.

UE și China sunt aproape de a ajunge la un acord de investiții de afaceri mult așteptat, potrivit rapoartelor mass-media.

Pactul, așteptat să fie finalizat săptămâna aceasta, va oferi firmelor din UE un acces mai bun la piața chineză și va îmbunătăți condițiile de concurență.

Discuțiile cu privire la acordul de investiții au început în 2014, dar au rămas blocate de ani de zile pe mai multe probleme.

Conducta de gaz 1-Nord Stream 2 – s-a finalizat secțiunea în apele germane

MOSCOVA, 28 dec. (Reuters) – Consorțiul Nord Stream 2, condus de Rusia, a declarat luni că a finalizat instalarea conductelor pentru proiectul în apele germane, finalizând lucrările la o porțiune lungă de 2,6 kilometri a conductei, care a fost blocată de amenințarea sancțiunilor SUA.

„Am finalizat această lucrare”, au spus reprezentanții consorțiului într-o declarație prin e-mail, referindu-se la punerea conductelor în zona economică germană.

Nord Stream - Wikipedia

Consorțiul care construiește conducta, condus de gigantul rus de gaze Gazprom împreună cu partenerii occidentali, mai are de pus peste 100 de km de conductă, deși peste 90% din proiect a fost finalizat.

Înalți oficiali ai administrației americane au declarat miercuri trecut că Washingtonul îndeamnă aliații europeni și companiile private să oprească lucrările care ar putea ajuta la construirea conductei și pregătește sancțiuni mai ample asupra proiectului în următoarele săptămâni.

Record: „Soarele artificial” sud-coreean a menţinut o temperatură de 100 de milioane de grade Celsius timp de 20 de secunde

400x200.jpg

Un dispozitiv de fuziune amplasat la Centrul de Cercetare KSTAR din Coreea de Sud a reuşit să menţină plasma, timp de 20 de secunde, la peste 100 de milioane de grade Celsius, un record mondial, scrie The Science Time.

Spania: Cei care refuză vaccinarea vor fi incluşi într-un registru care va fi accesibil şi altor ţări din UE

vaccin covidFoto:

Spania va întocmi un registru cu persoanele care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19. La acest fişier vor avea acces şi alte state europene, dar datele acestuia nu vor fi făcute publice, informează Agerpres.

„Ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a spus ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, care a precizat că se referă la acele „persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”

înghețarea salariilor bugetarilor, vouchere de vacanță de 1.450 lei, punctul de amendă tot 145 lei. Firmele și persoanele fizice vor avea ocazia să apeleze la eșalonarea simplifcată până în 31 martie

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs–17.06.2021

Ministerul Finantelor Publice

Salariile bugetarilor, precum și nivelul sporurilor vor fi înghețate la nivelul acestui an, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Acesta mai prevede continuarea acordării voucherelor de vacanță în cuantum de 1.450 lei, precum și suspendarea aplicării pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022.

Proiect măsuri fiscale și bugetare 2021

OUG prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, publicată peste noapte

Ordonanţa de urgenţă prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, justificandu-se o situaţie de urgenţă, prin derogare de la legile în vigoare, a fost publicată luni seară, după ce Florin Cîţu, premierul României, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă mai multe măsuri.

9572 afişări

 Imaginea articolului OUG prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, publicată peste noapte

”Prin derogare de la prevederile […] din legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri pulbice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021, cuantumul brut al salariilor de bază/solderlor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care benficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020…”

Cîțu: Politica fiscală rămâne stimulativă în prima parte a anului și se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte

image-2020-12-16-24487181-70-bani.jpg

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că Executivul rămâne adeptul unei consolidări fiscale. Astfel, bugetul pe 2021 cu care se va prezenta în Guvern, va fi construit pe un deficit bugetar în jur de 7% din PIB. “Ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Cîțu.

Sindicatele anunță proteste din cauza nivelului de creștere a salariului minim

bogdan-hossu.jpg

Confederația Cartel Alfa anunță declanșarea unei serii de proteste în perioada următoare, din cauza creșterii salariului minim cu 41 de lei net

Autoritățile avertizează: Amendă de 2.500 de lei dacă aveți musafiri de Revelion

wpid-Screenshot_20201228-231448.jpg

Este primul Revelion fără petreceri în aer liber şi fără chefuri de pomină în localuri.

Iar dacă ar fi să ne luăm strict după reguli, nici în propriile locuinţe nu trebuie să invităm pe altcineva decât pe membrii familiei.

Poliţiştii spun însă că inventivitatea celor care vor să organizeze evenimente în noaptea dintre ani este fără margini şi că vor fi pe fază.

În alte cazuri, vecinii au fost cei care au sunat la poliţie.

Curtea de Conturi, despre dezastrul din cercetarea românească: finanțări netransparente, pe bază de pile și relații

Cu toate că alocăm cele mai mici sume din Europa pentru activitatea de cercetare, chiar și acești bani sunt cheltuiți prost, netransparent și după criterii de nimeni știute, arată Curtea de Conturi, într-un raport publicat la finalul lunii decembrie.
Curtea de Conturi, despre dezastrul din cercetarea românească: finanțări netransparente, pe bază de pile și relații

Enel: Majoritatea clienţilor sunt pe piaţa liberă şi nu vor suporta creşteri de preţuri la energia electrică, la 1 ianuarie

7699866

Companiile de furnizare Enel au încurajat consumatorii casnici să accepte oferte din piaţa concurenţială încă din 2017, astfel încât, în prezent, peste două milioane de clienţi sunt deja pe piaţa liberă, beneficiind de un preţ fix la energia electrică pentru 12/24 de luni, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES. Astfel, pentru majoritatea dintre aceştia, Enel Energie Muntenia şi Enel Energie nu vor aplica nicio creştere de preţ la 1 ianuarie 2021. “Dintre toţi furnizorii prezenţi pe piaţa de energie din România, companiile Enel din România au cei mai mulţi clienţi care au ales deja piaţa concurenţială”, se menţionează în comunicat.

Băiatul al cărui vis este să aibă un adăpost pentru câini: „Sunt orfan ca aceste animale“ VIDEO

400x200.jpg

Un tânăr dintr-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea îşi doreşte ca anul viitor când va ieşi din sistemul de stat să poată să salveze în continuare animale părăsite, prin intermediul propriului adăpost.

Ce averi au miniştrii Guvernului Cîţu: de la demnitari cu apartamente la Paris la politicieni cu zeci de mii de euro investiţi în opere de artă
Ce averi au miniştrii Guvernului Cîţu: de la demnitari cu apartamente la Paris la politicieni cu zeci de mii de euro investiţi în opere de artă

Guvernul Cîţu are miniştri care se evidenţiază mai ales prin numeroasele terenuri deţinute, iar printre aceştia sunt inclusiv deţinători de proprietăţi la Paris sau care au avut venituri de peste 100.000 de euro anul trecut.

 

Una dintre cele mai ciudate evolutii in spatiul dezbaterii publice de limba romana

Una dintre cele mai ciudate evolutii in spatiul dezbaterii publice de limba romana

Una dintre cele mai ciudate evolutii in spatiul dezbaterii publice de limba romana este dezinteresul general (dar mai ales dezinteresul al altfel hiperactivilor “gardieni ai discursului public”) pentru infrastructura si sociologia asa-numitului “fact check-ing” si pentru mecanismele de cenzura si control din mediul virtual, institutionalizate sub coordonarea megacorporatiilor BigTech.

Rachete şi corvete, priorităţile Armatei în programul de guvernare VIDEO

646x404.jpg

În domeniul apărării, prin programul de guvernare, Executivul doreşte demararea cât mai rapidă a contractului pentru dotarea cu cele patru corvete, achiziţionarea de noi sisteme moderne de rachete, dar şi modernizarea unor linii de producţie ale industriei de armament

Florin Zamfirescu nu-l recunoaşte pe George Burcea ca actor: „Joacă prin paturi rol de Casanova?“ Reacţia acestuia

400x200.jpg

Replici neaşteptate între celebrul actor Florin Zamfirescu şi George Burcea. Seniorul s-a întrebat cine e acesta, ce carieră are şi, mai ales, dacă joacă rolul de Casanova, de cuceritor. George Burcea nu s-a ferit şi a răspuns public.

50 de ani de când au ieşit pe şine legendarele tramvaie Timiş, fabricate la Timişoara

50 de ani de când au ieşit pe şine legendarele tramvaie Timiş, fabricate la Timişoara FOTO

În urmă cu 50 de ani a început să circule pe străzile din Timişoara celebrele tramvaie Timiş. Timişorenii au putut călătorii cu ele până în 2005, când au fost înlocuite de garniturile moderne aduse din Germania.

Afaceri mortuare la Spitalul Județean Timișoara

spitalul-judetean-timisoara-2.jpg

Afiș-șoc la Spitalul Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara: bolnavii care se internează aproape că își pierd orice speranță de vindecare, după ce primul document care le apare în față este oferta prestatorilor de servicii funerare!

Staţiunea Muntele Mic în perioada interbelică. Pe atunci era şi zăpadă adevărată FOTO

400x200.jpg

Statiunea montana Muntele Mic, situată la poalele versantului sudic al Muntilor Ţarcu, la o altitudine de 1.525, este locul preferat de schi pentru cei din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

STELIAN ȚURLEA: „În vremuri dintr-astea ies la lumină tot felul de neisprăviți“

Catavencii-488_51-23-decembrie-2020-mic_

A făcut gazetărie la PRO TV, a condus Ziarul de duminică, a scris (și scrie) excelente romane polițiste. În două cuvinte: Stelian Țurlea, om tolerant și înțelept, căruia nătîngia semenilor i se pare mai periculoasă și decît COVID-ul. Cristian Teodorescu: Ai fost la Tîrgul Gaudeamus online, cum ar veni? Stelian Țurlea: Da și nu. Nu prea mă pricep la chestiile tehnice, abia în timpul Tîrgului m-am lămurit că puteam participa mulțumită unui program (sau aplicație) numit Zoom, mi se pare. […]

Prea puțină femeie în guvern

Cata-2020_12_30_24-OK_001.jpg

E prea puțină femeie în guvern! s-a reproșat. E o sfidare să-l pui pe Sorin Cîmpeanu ministru la Educație! s-a reproșat. Făcând o altfel de politică, coaliția de centru-dreapta a reacționat imediat: ședință la Cotroceni pe tema bugetului. OMS avertizează că al treilea val al pandemiei ar putea cauza și 30.000 de cazuri de noi îmbolnăviri pe zi în România. Doctorul Fauci are convingerea că virusul nu și-a atins potențialul maxim și că urmează ce e mai rău. Ținând cont […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*