Anton Kovacs February 3, 2021

 

Dacă chiar doriți să aflați care este adevărul în cazul lui Alexei Navalnîi, va trebui să uitați de Petru cel Mare, că rușii ne-au dat Dobrogea, de Gulag, de bunicul care a fost prizonier în Siberia, de Războiul Rece, de ceea ce spun americanii, europenii și rușii, va trebui să uitați chiar și că acesta este un oponent al lui Putin, și să vă rezumați la două întrebări cât se poate de simple:

1. A fost vinovat sau nevinovat Navalnîi atunci când a fost condamnat inițial, pentru delapidare? Pentru că dacă a fost nevinovat atunci este nevinovat pentru orice acuzație ce derivă din acuzația inițială, inclusiv neprezentarea periodică la miliție. Și în acest caz, nici nu mai trebuie să vă puneți următoarea întrebare.

2. Exista posibilitatea ca Navalnîi să revină în Rusia, în timp util, pentru a se prezenta la miliție?

***

Bolnavul ars trimis pentru tratament în Belgia era nespălat, puțea, era plin de tot felul de bacterii și ciuperci și nici pansat nu fusese așa cum ar fi trebuit.

Nu e nici o surpriză, dacă mergeți acum într-un spital oarecare, chiar și aici în Timișoara, veți vedea WC-uri împuțite și necurățate, femei de serviciu care au în găleată apă de la robinet, fără dezinfectanți sau cel puțin detergent, oameni care se pișă în PET-uri pentru că nu au ploști, praf pe dulapuri și nenumărate alte grozăvii.

***

Important este că domnului doctor Cercel i-a mers cam bine în vreme de pandemie. Asta în ciuda faptului că de fiecare dată, cu precizie matematică, când domnul Cercel a spus ceva, lucrurile au stat exact invers.

Ar fi interesant să aflăm cu cât s-au îmbogățit și ceilalți apostoli ai apocalipsei. Personalul care lucrează în domeniul medical oare cum stă cu banii, că poate ar trebuis să le mai mărim salariile.

Cei de la radiouri și televiziuni, care aruncă în fiecare zi mingi bine țintite cu privire la acest subiect, ziariștii care fac propagandă pandemică, oare cum stau cu averile? Cred că nici lor nu cred că le-a mers prea rău.

Si în aceeași țară, cea în care unii se îmbogățesc pe seama fricii de moarte a oamenilor, am un prieten care și-a vândut zilele trecute apartamentul ca să se poată interna într-un spital decent, unde ar putea avea o șansă cât de mică de a supraviețui unei operații. Bine că a avut ce vinde și că are unde să locuiască după aceea, alții nu au norocul ăsta. Sper că va avea atâta minte să se ducă la Viena, sau undeva unde chiar sunt medici adevărați și spitalele nu sunt doar niște fabrici împuțite de făcut bani.

***

M-am abținut să comentez cu privire la copilașul ucis de un preot.

Dar, puțin mai jos veți găsi părerile a doi teologi, oameni a căror meserie este să discute despre biserică.

Și după ce veți citi, cei care sunteți credincioși, veți putea să alegeți.

Vreți să fiți servitorii unei biserici în care un Dumnezeu dictator dă, prin intermediul armatei sale îmbrăcate în uniforme aurii, niște ordine care trebuie respectate întocmai, iar cei care nu le respectă întocmai sunt pedepsiți?

Sau vreți să fiți prietenii Dumnezeului iubitor, ca un bunic, cel căruia îi împărtășiți, în discreția credinței voastre, toate necazurile și bucuriile și care vă iartă orice ați fi făcut, pentru că așa a spus că se va întâmpla atunci când și-a jertfit fiul pentru voi?

***

Dioxidul de azot și PM10 cresc riscul de infarct.

Poate se va interesa cineva și ce s-a întâmplat ieri între orele 4 și 12 cu dioxidul ăla de azot din Zona Soarelui, la stația PM4, mai ales că ceva asemănător se întâmplă în fiecare zi la anumite ore.

***

SpaceX vrea să ducă primii turiști în spațiu spre finalul acestui an

image-2021-02-2-24577552-70-prima-misiun

SpaceX, compania fondată în 2002 de Elon Musk, își propune ca la finalul acestui an să ducă primii turiști pe orbita pământului, a anunțat compania. Misiunea va fi posibilă cu ajutorul rachetei Falcon 9 care va fi lansată de la centrul spațial Kennedy, din Florida. Primul turist spațial va fi Jared Isaacman, fondator al companiei Shift4 Payments care va plăti pentru alte trei persoane, inclusiv una care va fi trasă la sorți din rândul publicului larg.

 

***

 

Lovitura de stat din Myanmar, prin ochii unui român stabilit acolo: “Fără să generalizez, suporterii armatei sunt foști pușcăriași și oameni plătiți”

image-2021-02-1-24577071-41-demonstratii

Un antreprenor român stabilit în Yangon, cel mai mare oraș din Myanmar, povestește cum a trăit lovitura de stat dată de armată pe 1 februarie și ce efecte a avut aceasta asupra vieții de zi cu zi a oamenilor din această țară.

 

***

 

Covid-19, Sputnik V: Studiul publicat de The Lancet plasează vaccinul rusesc în top trei mondial din punct de vedere al eficienței

image-2021-02-2-24578964-70-vaccinul-spu

Publicarea, marți, a unor rezultate foarte bune pentru Sputnik V ar putea reface cărțile în ierarhia mondială a vaccinurilor împotriva Covid-19, scrie agenția AFP, care notează că este vorba atât de un succes științific cât și de unul politic pentru Rusia lui Vladimir Putin.

 

***

 

Alexei Navalnîi a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare

Alexei Navalnîi a fost condamnat de instanța rusă la trei ani și jumătate de închisoare, marți, în urma unei audieri haotice în care opozantul rus a ridiculizat argumentele acuzării și l-a numit pe liderul de la Kremlin „Putin otrăvitorul” și „un mic pungaș ascuns într-un buncăr”, relatează CNN și BBC.

politisti rusi tribunal navalnii

 

***

 

Revolta polonezilor împotriva măsurilor sanitare. Jumătate din sălile de fitness s-au deschis, încălcând restricțiile, iar mii de restaurante au anunțat că vor primi clienți

Revolta polonezilor împotriva măsurilor sanitare. Jumătate din sălile de fitness s-au deschis, încălcând restricțiile, iar mii de restaurante au anunțat că vor primi clienți

Mai multe grupuri din sectoarele fitnessului, turismului, hotelurilor și restaurantelor din Polonia, cărora li s-a cerut să rămână închise, au trimis o scrisoare către președintele polonez Andrzej Duda, în care solicită o întrevedere, relatează site-ul de știri Notes from Polonia, care precizează că a văzut conținutul scrisorii.

***

 

Noi dovezi privind impactul mortal al poluării. Particulele PM10 și dioxidul de azot cresc riscul de infarct

Noi dovezi privind impactul mortal al poluării. Particulele PM10 și dioxidul de azot cresc riscul de infarct

 

***

Medicul din Belgia care îl tratează pe pacientul român cu arsuri: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele!”

ciprian isacu medic roman din belgia - captura video digi24

Ciprian Isacu, medic român din Belgia, își acuză colegii din România că nu au tratat corespunzător un pacient cu arsuri care a venit la tratament la Bruxelles.

Pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Acuzația vine de la medicul care îl îngrijește acum, el însuși român. Doctorul Ciprian Isacu mai spune că atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!

…trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!

***

Veniturile lui Adrian Streinu-Cercel s-au dublat in anul pandemic 2020. Depozitele din banci ale senatorului PSD au crescut de 11 ori

Adrian Streinu-Cercel, fostul manager de la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” si actual senator PSD, si-a dublat veniturile in an de pandemie, ajungand sa incaseze peste 1 milion de lei, in 2020, iar banii din banci sunt de 11 ori mai multi decat in 2019.

In conturile deschise la banca, Streinu-Cercel are peste 630.000 de lei, 3.753 de euro si 4.998 de dolari, bani pe care i-a virat intr-un cont deschis chiar in anul in care a inceput pandemia de coronavirus in Romania, 2020. Deputatul social-democrat a trecut in declaratia de avere completata la finalul lunii ianuarie 2021, la sfarsitul mandatului de manager de spital, datoriile in valoare de 152.000 de euro.
Averea lui Cercel a crescut comparativ cu anul 2019, cand in conturi avea 52.342 de lei si doar 953 de euro, potrivit
declaratiei de avere din iunie 2020. Datoriile sale erau, de asemenea, mai mici, de doar 125.000 de euro. Astfel, banii din banci au ajuns sa se inmulteasca de 11 ori, de la aproape 57.000 de lei, in 2019, la 668.524 de lei, in 2020.

***

De ce a fost revocat Traian Berbeceanu din funcția de prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, a fost anunțat că va fi revocat din funcție zilele următoare. Decizia vine după ce, la împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți, Prefectura București a revenit USR-PLUS, care-și va numi propriul om.
De ce a fost revocat Traian Berbeceanu din funcția de prefect al Capitalei

Citește și:  Revista presei–08.12.2020

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea de altfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR-PLUS, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Traian Berbeceanu în postarea sa.

 

 

***

 

Cioloş: Ştiu că Berbeceanu e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece

14045588

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, susţine că pentru funcţia de prefect este urmărită în primul rând “competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”. “Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

 

***

 

Raport: Valoarea investiţiilor imobiliare din România s-a înjumătăţit în 2020

7699941

Valoarea investiţiilor imobiliare din România a totalizat 588,5 milioane de euro, în 2020, la jumătate faţă de anul anterior, dar similară cu cea realizată în 2015, relevă datele unui raport de specialitate.

 

***

 

“Ținutul Buzăului”, la un pas să devină Geoparc Internațional UNESCO

„Ținutul Buzăului” se află la doar un pas de a deveni Geoparc UNESCO și recunoscut ca fiind un teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță internațională, după ce asociația cu același nume a transmis, la Paris, în decembrie anul trecut, dosarul celor 18 comune care constituie Ținutul, pentru a fi evaluat de specialiștii Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), informează un comunicat al Asociației Ținutul Buzăului.

***

Oamenii Securitatii care primeau indemnizatii de revolutionari. Cine sunt cele 16 persoane carora Iohannis le-a retras titlul de “Luptator”

?mmid=2c7a1564cfee8e4b85

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 1 februarie, decretul prin care a retras titlul de “Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989” pentru 16 persoane, transmite Administratia Prezidentiala.

 

***

Noi dezvăluiri despre politizarea Apelor Române: un „animal politic” și o chelneriță pe post de inginer

Chelneriță angajată pe post de inginer la Apele Române. „Ați ști ce e ăla un debit de apă?” „Va trebui să trec prin materie”

Apele Române, instituție care administrează aproape toate râurile și lacurile de acumulare ale țării și care este responsabilă cu apărarea împotriva inundațiilor, a fost transformată într-o feudă de partid, în care angajările se fac fără niciun criteriu de competență

În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Acum vă arătăm, cu dovezi și cu înregistrări din interior, cum numirile politice de la șefia acestor instituții sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care președintele României l-a încadrat la categoria „excepții”. De fapt, directorii cu apartenență politică nu se mulțumesc cu propriile scaune și, odată ajunși în funcții, populează organigramele din subordine cu pile de partid așezate în poziții cheie. Asta în timp ce inginerii cu experiență sunt dați la o parte.

***

Teologul Valentin Guia, după moartea bebelușului în urma botezului: „A murit un copil dintr-un milion și faceți petiții absurde?”

Teologul clujean Valentin Guia a transmis un mesaj șocant pe Facebook, după ce un bebeluș a decedat la Suceava, în timpul ritualului de botez. Pruncul a fost scufundat în cristelniță, unde a înghițit prea multă […]

 

***

 

Teologul Savatie Baştovoi: „Nu am înţeles spectacolul grotesc când un prunc este trântit sub apă în timp ce ţipă”

400x200.jpg

Ieromonahul Savatie Baştovoi, un foarte apreciat eseist, teolog şi scriitor din Republica Moldova, a scris pe pagina sa de Facebook un text pertinent legat despre botezul la şase săptămâni, text ce a devenit viral în mai puţin de o oră.

 

***

 

VIDEO | Cristian Tudor Popescu, despre ritualul botezului: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat în emisiunea Piața Victorie de la Europa FM că ritualul botezului ar trebui schimbat, astfel încât acesta să nu mai pună în pericol viaţa nou-născuţilor. Reacția vine după  incidentul de la Suceava, acolo unde un bebeluș de doar câteva săptămâni a ajuns, duminică, în stare gravă la spital, la scurt timp după ce a fost botezat. A doua zi însă a murit la spital.

 

***

 

În 8 februarie se deschid şcolile! În Timişoara se deschid fizic doar grădiniţele şi ciclul primar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această după-amiază, decizia privind redeschiderea școlilor din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Copiii vor merge la şcoală sau grădiniţă în funcţie de rata de infectare în care se află localităţile în cae îşi au domiciliul. Cu o rată de 3,8, în Timişoara se vor deschide doar grădiniţele

 

 

Patreon

Cetățenii Timișoarei sunt chemați să fie raportori pentru primărie. Vizate, firmele de întreținere a parcurilor

Primăria Timișoara trimite cetățenii orașului să verifice modul în care firmele de ”grădinărit” se ocupă de parcurile din oraș. Acestea iau de la municipalitate o grămadă de bani pentru activitatea depusă, iar cu ajutorul cetățenilor beneficiarul poate afla dacă, de fapt, lucrările plătite sunt și bine făcute sau chiar dacă sunt efectiv făcute.

***

De la „îmi bate creanga în geam, să se taie copacul” la „de ce tăiați copacii?” Cum vrea Primăria Timișoara să împace pe toată lumea

taiere-copaci-timisoara-6.jpg

Atitudini diferite ale timișorenilor vizavi de toaletarea și tăierea arborilor din oraș. În vreme ce unii solicită la primărie tăierea sau toaletarea pomilor din diverse motive, alții sună la aceeași instituție să întrebe de ce se taie copaci, responsabili cu aerul curat din Timișoara.

 

***

 

Convorbire cu profesorul Ervin Sallö, n.1929, Timișoara

Ervin Salló (deceased) - Genealogy

Și acuma să vă povestesc o anecdotă, care este foarte semnificativă. Anul 1939-1940 era începutul nebuniei cu originile etnice și la început a mers foarte lejer și balcanic. A venit de la primăria municipiului o brigadă din doi oameni cu o fișă imensă și cei doi conţopiști ne-au stabilit originea etnică. Mama mea are un bunic german, un bunic maghiar, o bunică franţuzoaică și o bunică hanacă. Hanacii sunt un fel de pemi de lângă Bolomuz. Apoi ei s-au ?scărpinat la cap?, ce să facă, ce să decidă, și în fine au decis-o ca fiind nemţoaică, fiindcă tata tatălui ei era neamţ. Tatăl meu este iarăși din Bacica de lângă Dunăre, între Dunăre și Tisa. Bacica era un orășel foarte colorat. Zâmbind au început să spună și ei. Bunicii care tot așa erau, amestecaţi, dar dat fiindcă tatăl tatălui era maghiar, pe un principiu paternalist, patriarhal, au stabilit că tata este tot ungur. Nu uit fiindcă? văd? și acum? poza? tipului care era șeful brigăzii, care era cu un creion chimic în mână și cu un arc mare dorea să-l pună în buzunar, și când era cu creionul sus, zice celălalt: Stai domnule, mai e și copilul!?, la care tipul a lăsat să cadă creionul și disperat s-a uitat la maică-mea și zice: Doamnă, dumneavoastră l-aţi făcut, spuneţi-mi ce e, fiindcă eu nu mă mai descurc!?.

curs

Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi
Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi

În primele zile ale anului 1990, odată cu prăbuşirea regimului Ceauşescu, o mulţime de jurnalişti occidentali au ajuns în România şi au dezvăluit de aici realitatea dureroasă pe care până atunci autorităţile comuniste s-au străduit din răsputeri să ascundă lumii.

 

 

***

 

Originea muscalilor, birjarii castrați ai Bucureștiului de altădată

Lumea elegantă a Bucureștilor își făcea apariția la sfârșitul secolului al XIX-lea pe arterele importante ale Capitalei în echipaje strălucitoare. Trăsurile, care mai de care mai frumoase și mai de preț, comandate la Viena sau Paris, sau făcute de renumiți carosieri străini stabiliți la București, aveau înhămați cai de rasă aduși de peste hotare. Pe capră, alături de lacheu, era vizitiul, amândoi îmbrăcați în uniforme bogate. Mantiile vizitiilor erau împodobite cu fireturi de aur, iar căptușeala era din mătase de diferite culori, purtându-se răsfrântă în afară.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*