Mâine va fi înmormântat Aleksei Navalnîi.
Un eveniment pe care mi-ar plăcea să-l urmăresc, dar nu prezentat de televiziunile „oficiale”, ci de un vlogger independent.
De exemplu de Cosmin Avram.
Nu pentru că vreau eu neapărat să văd o înmormântare rusească, dar, vă dați seama cât de politizat va fi acest eveniment?
Cât de deformată va fi realitatea?
Unii vor spune că la ceremonia au participat zeci sau sute de mii de oameni care în acest fel protestează tăcut împotriva lui Putin.
Vom vedea secvențe cu oameni arestați și târâți pe jos de către niște polițiști, tot la ordinul lui Putin. Poate că secvențele alea au fost filmate altădată și altundeva, dar cine credeți că mai verifică amănuntele astea.
Diplomați occidentali vor fi și ei acolo, cu tot felul de coroane și buchete de flori.
Unii vor filma „la rasul capului”, pentru că în felul ăsta și dacă filmezi numai 10 oameni ceea ce se vede în imagine pare o mulțime.
Alții vor filma de sus, de la înălțime, pentru că în felul ăsta chiar dacă participanții sunt mulți par mai puțini.
O tehnică folosită des de televiziunile „de stat” din toată lumea.
Oricum, vreo două zile ziarele vor avea un subiect despre care să scrie.
Voi vă dați seama pe ce se cheltuie banii în România?
„Rețele de (dis)asemănări: circulația literaturilor romanice occidentale în Europa de Est (NETSIM)“.
„Măsurarea Tragediei: difuzia geografică, morfologia comparativă și analiza computațională a formei tragice europene“.
„Teoretizarea (sub)periferiilor: strategii de sincronizare în critica literară și culturală sud-est europeană“.
Și mai sunt și altele.
Câte 1,2 milioane de euro pentru fiecare chestie din asta.
Hai să vedem ce înseamnă concret 1,2 milioane de euro.
Să presupunem că prețul de construcție al unui apartament ar costa vreo 20-25000 de euro, cam ăsta ar fi un preț corect.
Dacă în loc să măsurăm tragedia am face locuințe, am obține un bloc cu 48 de apartamente, care să fie închiriate la vreo 100 de euro/lună celor care nu au o locuință a lor.
Deci 48 de familii ar avea un acoperiș deasupra capului, fără să fie nevoiți să se îndatoreze pe viață pentru asta.
Iar banii ar fi recuperați în vreo 20 de ani, după care statul încasează niște bănuți, adică un profit, timp de încă 30 de ani.
Asta numai la un proiect, ăla cu tragedia. Dar ele sunt o mulțime, dacă le adunăm numai pe cele din articolul de mai jos poate că am ajunge la un mic cartier.
Și nu sunt numai proiectele astea, România, adică noi toți, finanțăm instituții cum este „Institutul Levantului”, o instituție unde oamenii câștigă mult mai mult pentru ca să abereze despre un ținut imaginar decât cei care fac lucruri cu adevărat utile, de exemplu decât șoferii de la STPT sau decât cei care ne strâng gunoiul,.
Tratament inuman pentru un pacient care a fost legat de patul spitalului.
Îmi povestea o doamnă chiar sâmbătă că pe fratele ei care avea o problemă cu capul l-au internat și l-au conectat la o „sondă Foley”, un tub care se introduce în uretră pentru ca să poată urina.
Și ăsta în delirul său și-a smuls sonda aia distrugându-și astfel interiorul penisului. Norocul său a fost că a murit după vreo 2 zile.
Ceea ce trebuie să înțelegem este că și dacă nu dă bine în presă, există cazuri când pacienții trebuie legați de pat.
Chiar și bătrânii ăia din „Azilele groazei”.
Nu aveți idee ce poate face un bătrân din ăsta cu mințile duse în altă parte, de exemplu poate să-și scoată pampersul și fleoșc de perete cu el. Sau deschide o fereastră de la etaj pentru că vrea să plece să se plimbe. Și se plimbă până într-o altă lume. Sau sparge lucrurile din încăpere ajungând astfel să se rănească cu cioburile de la carcasa cine știe cărui aparat sau cu altceva.
Și nu poți să-i supraveghezi în permanență, să închizi pe cineva acolo cu niște bătrâni din ăstia ca să-i supravegheze, pentru că ceea ce vei obține după scurt timp nu va fi decât un nebun în plus.
Pe mine personal nu prea mă interesează povestea asta cu deșeurile verzi, în ultimii 50 de ani am trăit exclusiv la bloc și nici copaci nu am în casă.
Dar am fost curios să văd cum e cu deșeurile astea verzi, pentru că adevărul este că deșeurile astea sunt într-un fel ale noastre, ale tuturor.
Dacă omul ăla care are o grădină crește niște copaci acolo, în loc să amenajeze o peluză din aia de meltean cu iarba de 2 cm, sau mai rău, în loc să betoneze terenul ăla și să-l facă parcare, ne face un serviciu tuturor.
Copacii ăia mai opresc din noxele care vin de la est la vest, sau de la nord la sud, oxigenul din copacii ăia nu se oprește la gardul proprietății ci beneficiem cu toții de el.
Fapul că acolo nu se formează o insulă de căldură le folosește tuturor.
De aceea părerea mea este că nu ar trebui să existe nici un dubiu în această privință, când cetățeanul își tunde copacii, sau când își tunde iarba, pune deșeurile alea vegetale undeva, în tomberonul de gunoi, sau în niște saci, iar administrația ar trebui să fie obligată să-i adune și să-i ducă unde trebuie duși.
Iar despre deșeurile vegetale rezultate în urma întreținerii spațiilor verzi de la stradă nici nu ar trebui să mai discutăm, întreținerea spațiilor publice trebuie să fie o obligație exlusiv a administrației. Cetățeanului nici nu ar trebui să i se permită să se ocupe de aceste spații, te-am prins că ai tuns iarba de pe terenul public sau ai tăiat o creangă a unui copac de pe stradă te amendez de nu te vezi.
Dar nu despre asta era vorba, ci despre comunicatul transmis de către reprezentanții Primăriei Timișoara.
Eu încercam să înțeleg, de aceea am citit articolul respectiv, dacă primăria adună sacii ăia cu deșeuri vegetale sau nu.
De obicei nu prea îi critic pe cei din primărie, de aceea mai și spun unii că sunt USR-ist.
Dar mă fraților, aveți un talent deosebit să vă trageți singuri câte un glonț în picior.
Puneți dracului la acolo la comunicate pe cineva care știe să se exprime coerent în limba română, să spună ce are de spus astfel încât să înțeleagă oricine despre ce este vorba.
Din textul vostru nu se înțelege practic nimic, dacă e voie sau nu e voie să scoți deșeurile alea în stradă.
Și dacă nu e voie, ce dracu să faci cu ele, că poate nu ai mașină, poate că ești prea bătrân pentru a conduce o mașină, sau poate că ai niște convingeri despre viață și mediu și ce mai vreți voi care te fac să crezi că a conduce o mașină nu este decât un rău pe care-l faci celor din jur.
Și mai ales, să știți că eu personal, dar nu numai eu, încep să cred că vă faceți vinovați de corupție manifestată prin favorizarea unei entități private.
Pentru că nu înțeleg cum în urmă cu câțiva ani, nu mulți, vreo 5-6, gunoierii puteau să ia și salteaua aruncată în stradă de vreun nesimțit, și deșeurile vegetale, se mai făcea de două ori pe an și câte un „sperrmüll”, iar acum au ajuns să facă din ce în ce mai puține lucruri pe tot mai mulți bani.
Cu Cimitirul Evreiesc eu aș face o chestie faină. L-aș transforma într-un cimitir parc.
Sălbatic e, aș mai tunde câte o tufă într-un loc, aș pune alta altundeva, aș mai pune niște copaci, niște bănci din loc în loc, niște stâlpi de iluminat.
Să poată merge oricine acolo să stea în liniște, să respire aer curat, să asculte păsărelele, să se gândească la tot felul de chestii.
Niște arhitecți peisagiști ar trebui să facă un proiect în sensul ăsta iar primăria să facă lucrarea.
Dacă ar fi făcut ca lumea, cred că ar fi și un punct de interes pentru turiști.
***
„Vine”: Elon Musk anunță criptic lansarea unui nou serviciu
Elon Musk, cel mai bogat om din lume şi proprietarul sau CEO-ul mai multor companii, a dat de înțeles într-un mesaj criptic că ar intenționa să lanseze una nouă, care să ofere servicii de email
Uniunea Europeană trebuie să accepte ideea că amenințările la adresa securității economice provin din toate direcțiile, în principal din partea Chinei și a Statelor Unite, mai ales în situația în care Donald Trump va obține […]
O misiune spațială israeliană ar fi contaminat Luna cu forme de viață ● Centrul Canadei a fost măturat în trecuri de tsunami-uri devastatoare ● Europa se va confrunta cu valuri de căldură extreme începând cu anul 2025
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că va propune în următoarele săptămâni promovarea achiziţiilor militare comune, în cadrul primei strategii industriale comunitare de apărare, similare cu cele realizate pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus sau de gaze naturale pentru a reduce dependenţa faţă de Rusia, informează EFE.
Cocoșul galic, jumulit în timp ce cântă imnul SUA
Cum era de așteptat, opoziția din Franța a reacționat vehement la anunțul președintelui Macron legat de posibilitatea ca țări europene să trimită trupe în Ucraina. Inclusiv unii lideri marcanți din cadrul NATO, ca Olaf Scholz, au dat de înțeles că opinia lui Macron este neîmpărtășită de aliați: ”Niciun soldat european sau NATO nu va fi trimis în Ucraina”.
Funeraliile lui Aleksei Navalnîi vor avea loc vineri la Moscova
Funeraliile lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin care a murit în închisoare la numai 47 de ani, vor avea loc vineri la Moscova, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, potrivit Sky News. Slujba va avea loc la o biserică din cartierul Marino, la ora locală 14.00 (13.00, ora României)
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Ultimul mandat al lui Iohannis a fost un mandat de spa & wellness. Cele mai mari provocări pentru echipa Iohannis n-au fost războaie și pandemii, ci cum să ascundă mai bine cât a cheltuit pe excursii de un lux grețos. Totul se încheie cu un mare tun: a 8-a casă a familiei cu 7 imobile, o casă livrată de RA-APPS (cu bani de la PNL) lui Iohannis.
Mecanismul european de Redresare și Reziliență avea menirea inițială să ajute țările membre UE să-și revină după șocul economic provocat de pandemia din anii 2020-2021. Nu trebuie să confundăm programul de redresare și reziliență cu sprijinul punctual, subvențiile și compensările acordate la nivel european sau la nivelul fiecărei țări pentru populație sau anumite industrii și domenii ale economiei afectate de lockdown-urile din pandemie. PNRR-urile fiecărei țări membre UE ar fi trebuit să aducă banii europeni pentru sprijinirea unor domenii industrial-economice, să facă mai rapid tranziția spre un viitor mai greu de zdruncinat de accidente precum COVID-ul, să pregătească economiile statelor membre pentru economia „verde“ și cât mai digitalizată gândită de către birocrații de la Bruxelles.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară, la România TV, că „nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a adăugat el.
Majoritatea organismelor vii au astfel de ritmuri sincronizate cu o durată de aproximativ 24 de ore, cea a unei zile pe Pămînt.
Poliţia Municipiului Brăila anunţă, miercuri, 28 februarie că s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal în urma imaginilor apărute în mediul online care prezintă un paznic al UPU Brăila în timp ce leagă un bărbat de un pat. În timpul filmării, o infirmieră spune că bărbatul ar fi trebuit dus ”la nebuni”.
Simonie. Anafura. Urină. Piscină
Teodosie a dat o circulară, ca de la județeana de partid, cum că toți credincioșii săi trebuie să se roage și să țină post în săptămână de dulce, ca să fie făcut el mitropolit de către Sfântul Sinod, că în arhiepiscopie nu-i mai încape coada. Lăsând la o parte celelalte motive pentru care e judecat mâine de Sf. Sinod, această blasfemie ar fi de-ajuns ca să fie dat afară din BOR.
De ce nu-i mai suportăm pe politicieni?
Întrebarea asta, poate banală, ar putea genera o discuție foarte amplă, mai mult, studii întregi de specialitate, care pot atesta evoluția acestei zone în viața noastră, nu numai de după 1990, ci și înainte. S-ar putea da doctorate pe acest subiect, dar nu știu dacă finalele concluzii ar putea fi onorante pentru politicieni. Există, însă, în acest moment o sastisire generală față de fenomenul politic, bazată pe o percepție eminamente negativă vizavi de prestația politicienilor. Cauzele sunt multiple și, chiar dacă românul, în general, contestă totul, nu cetățenii sunt de vină pentru această imagine deloc roză pentru cei care ajung să ne conducă destinele. „Minciună”, „hoție”, „ineleganță”, „neseriozitate”, „lipsă de onoare”, „ineficiență”, „jaf”, sunt cele mai prezente expresii care vin în mintea oamenilor atunci când vine vorba de partide, de politicieni, de aleși. Este responsabilitatea clasei politice că s-a ajuns aici.
Portalul unic al Primăriei Timișoara, într-un final lansat. Pentru ce s-au cheltuit 400.000 de euro
Noul portal unic al Primăriei Timișoara, „o premieră pentru administrațiile publice din România” – spun reprezentanții instituției –, a fost lansat miercuri, 28 februarie, printr-un eveniment desfășurat la Cinema Timiș. În cadrul evenimentului a fost organizată, după prezentările de la început, și o dezbatere cu experți.
TIMISOARA. Dupa ce in 2021, Timisoara ramanea cateva saptamani fara serviciu de strangere a deseurilor vegetale, pentru ca primarul Dominic Fritz nu a semnat contractul cu TransClean, istoria s-ar putea repeta anul acesta.
Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) critică administrația locală pentru eșecul proiectului de reabilitare a turnului de apă din zona Iosefin. „Turnul de Apă din Timișoara – sau expresia incompetenței USR de a duce la bun sfârșit un proiect important pentru timișoreni, valabilă in atât de multe alte cazuri! De la 10,98 milioane lei valoarea […]
Cimitirul din Timișoara cu program de vizitare, dar la care nu vine mai nimeni. VIDEO
În Timișoara există un cimitir care are program de vizitare, morții fiind priviți ca pacienții de la spital. Locația este deschisă de duminică până joi, între orele 8-15, vinerea și sâmbăta fiind închisă. Mai mult, accesul în cimitir este permis doar cu capul acooperit, lucru stitpulat clar pe un afiș.
Povestea „Rîndunicii”: cum se distrau timişorenii în urmă cu mai bine de jumătate de veac
Povestea „Rîndunicii”: cum se distrau timişorenii în urmă cu mai bine de jumătate de veac