Medicul șef al OMS avertizează: ,,Nu există dovezi că vaccinul COVID previne transmiterea”
Omul de ştiinţă şef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, avertizează că nu există „dovezi care să permită în mod cert prevenirea transmiterii” noului coronavirus.
Ministrul a declarat pe Facebook că sarcina guvernului este să se asigure că ungurii primesc un vaccin sigur, indiferent de locul în care a fost dezvoltat. Medicii și epidemiologii maghiari pot studia modul în care vaccinul rus a fost dezvoltat și fabricat, iar membrii delegației ungare au asistat la utilizarea tehnologiei de vârf și la „cel mai înalt nivel de competență profesională”.
Din 2021, angajatorii vor putea acorda salariaţilor care muncesc în regim de telemuncă cel mult 400 lei lunar ca să-şi plătească facturile la utilităţi. Firmele vor putea oferi telesariaţilor aceşti bani fără documente justificative din partea beneficiarilor, sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, se arată în Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie.
Guvernul aprobă astăzi măsuri de limitare a cheltuielilor. Ce se întâmplă cu veniturile bugetarilor, cu pensiile și alocațiile
Astăzi are loc ședința de guvern în care vor fi adoptate măsuri menite să limiteze cheltuielile bugetare. Guvernul pregătește terenul pentru bugetul din 2021. Pentru a se încadra în deficitul de 7% pe care și l-a propus, Executivul plafonează, de pildă, veniturile bugetarilor, iar pensiile speciale sunt amânate cu încă un an, la fel și creșterea salariilor din învățământ. Toate măsurile de pregătire a bugetului pentru 2021 vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie aprobată în ședința de guvern.
Pensiile speciale ale magistraților, singurele exceptate de la ”îngheț” de frica CCR
Prima Ordonanță de Urgență a cabinetului Florin Cîțu, care modifică nu mai puțin de 20 de acte normative, a generat deja scandal nu doar pe scena publică, ci chiar în interiorul PNL. Dacă sindicaliștii au protestat față de înghețarea salariilor bugetarilor, iar primarii față de suspendarea cu 1 an a aplicării pensiilor speciale pentru aleșii locali, nimeni nu a scos vreun cuvânt față de o excepție care a devenit deja regulă: pensiile speciale ale magistraților sunt singurele care nu vor fi înghețate.
Carol Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, consideră că fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze. Noul ministru a vorbit la Digi24…
Karina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, condamnată în Rusia la 15 ani închisoare
Rusia a condamnat-o marţi pe Karina Ţurcan (foto), fostă membră în consiliul de administraţie al unei companiei energetice din Rusia – la 15 ani de…
După trei luni de ”chin politic”, situația coaliției de la nivelul Consiliului Județean Timiș s-a rezolvat, odată cu votarea, marți, a celor doi vicepreședinți ai instituției, Cristian Moș – USR PLUS și Alexandru Proteasa – PNL. Acum, mai rămâne de rezolvat doar problema celui de-al doilea viceprimar, liberal, la Primăria Timișoara, parte a pachetului de constituire a coaliției locale dintre PNL și USR PLUS.
Dacă marți, 29 decembrie, Consiliul Județean Timiș și-a ales vicepreședinții, odată cu trecerea în 2021, și Consiliul Local Timișoara ar urma să voteze la doilea viceprimar al municipiului. Cel puțin așa spune primarul Dominic Fritz, ca urmare a votului de la CJT. Cristian Moș, USR PLUS, și Alexandru Preoteasa, PNL, au devenit de marți noii vicepreședinți ai CJT . Astfel, Fritz și consilierii USR PLUS par să se țină de cuvânt și să facă acest lucru și pentru Cosmin Tabără, propunerea PNL pentru a doilea viceprimar, primul fiind votat încă din noiembrie Ruben Lațcău .
Aripile libertății: aviatorii români fug din raiul comunist
Despre istoria aviaţiei române se scrie din ce în ce mai mult în ultimele decenii. În general, textele publicate se concentrează asupra figurilor reprezentative, asupra campaniilor aeriene din cele două războaie mondiale sau asupra realizărilor industriei aeronautice. Rămân şi câteva subiecte aproape neabordate;printre ele, modul în care câteva zeci de aviatori au părăsit România pentru a ajunge în lumea liberă. Ei au fost nevoiţi să fure, pur şi simplu, avioanele şi să treacă fără autorizaţie frontierele. În limbajul epocii aceste aventuri s-au numit „evaziuni aeriene”. Subiectul este foarte sensibil:au fost mulţi, în România sau în Occident, care i-au considerat eroi pe aceşti fugari;conform legilor statului român ei erau, în acelaşi timp, hoţi şi trădători. Iată, în cele ce urmează, câteva astfel de istorii, cu final mai mult sau mai puţin fericit.
Victor Ponta a încercat să se vaccineze primul, pretinzând că e doctor
Noi probleme pentru fostul prim-ministru Victor Ponta, care tocmai a fost surprins în timp ce pretindea că e doctor, ca să fie printre primii români care se vaccinează. El nu le-a putut arăta cadrelor medicale o diplomă de doctor, ci doar o înregistrare cu Traian Băsescu, care, vizibil cuprins de beția puterii și nu numai, îl numește „dottore“. „Eu sunt Victor Ponta dottore, deci sunt doctor, o spune chiar președintele de-atunci. Lăsați-mă să mă vaccinez, pentru că e dreptul meu“, […]