Anton Kovacs December 28, 2020

Sper că nimeni nu va fi deranjat de instrucțiunile din chenarul de mai sus. Nu este un gest ironic ci, așa cum am constatat, chiar există oameni care nu știu despre hyperlinkuri sau alte lucruri asemănătoare. Și dacă nu știu este bine să le arătam cum se face

***

Un alt truc

Accesând o anumită știre care vă interesează este posibil să descoperiți că aceasta este scrisă în altă limbă, pe care nu o cunoașteți.

În această situație, pentru a putea totuși să citiți știrea respectivă nu trebuie decât să dați un click cu butonul din dreapta mouseului undeva în fereastra în care este afișată știrea respectivă iar în meniul contextual care se deschide dați click pe “Translate to română”.

După scurt timp va fi afișată o traducere, nu perfectă dar destul de corectă pentru a putea să înțelegeți ce spun oamenii ăia.

Și pentru că am ajuns la acest subiect, mi s-a reproșat că există câteodată dezacorduri în revista presei.

Trebuie să înțelegeți că aceste articole nu sunt scrise de mine, eu pur și simplu le “colecționez” din diferite surse cu Ctrl+C (cei care nu înțeleg, nici o grijă, o să vă povestesc odată ce înseamnă asta) fără a interveni în textele respective.

***

“Cel mai bun mod de a sărbători Anul Nou este să nu-l sărbătorim de loc”. 

Așa sărbătoresc eu întotdeauna revelionul. 

Citesc o carte sau un articol, ceva, sau mă uit pe Youtube cum oamenii fac lucruri, chestii din astea.

Încercați și voi să faceți așa în acest an, fără artificii, fără televizorul ăla care dacă nu vă arată tâmpenii vă minte, fără prea mult alcool, cu mâncare doar atât cât să nu vă fie foame, să vedeți ce plăcut e. Și marele avantaj este că în prima zi a anului nu numai că vă veți simți proaspeți dar veți fi și puțin mai deștepți decât ieri.

***

Avantajele pandemiei.

Pare ciudat să vorbești despre așa ceva dar chiar există o mulțime de oportunități în această pandemie.

Totul este să fim destul de inteligenți pentru a profita de ele. 

Lucrul de acasă, acolo unde se poate, ar trebui să devină ceva uzual.

Dacă aș fi medic, contra unei mici taxe, aș pune la dispoziția pacienților aparatură de monitorizare a unor parametri simpli, oximetre, termometre digitale, camere IP, un minim necesar de instrumentar cu ajutorul căruia să pot monitoriza starea de sănătate a pacienților cu probleme fără a fi nevoie ca cineva să meargă până la domiciliul acestuia pentru a-i lua temperatura.

Dacă aș fi inventator aș inventa astfel de dispozitive, de exemplu un ceas pe care pacientul îl poartă la mână și care transmite către o stație releu aflată undeva în casă pulsul, temperatura și evenimentele în legătură cu pacientul, pentru că e important să știi dacă omul ăla a leșinat sau a căzut din cine știe ce motiv. Iar stația releu retransmite aceste date la medic care nu trebuie neapărat să stea cu ochii pe monitor ca pe butelie dar poate avea o alarmă care sună dacă unui pacient i s-a oprit pulsul sau dacă i-a crescut brusc temperatura.

Cei care nu știu încă ar trebui să învețe cum să cumpere online, cum să plătească online, cum să nu se lase păcăliți de această lume pe care nu o cunosc, cum să nu-și mai scoată banii de pe card în ziua salariului.

Învățați să citiți cărți în format electronic, în acest fel veți avea la dispoziție cea mai imensă bibliotecă din lume, în loc de a bântui prin librării pentru a vă cumpăra câte o carte și când ajungeți acolo nu știți ce să alegeți.

Mă aștept ca în acest moment să existe profesori care să pregătească seturi de lecții multimedia pentru învățământul de la distantă. Deci nu lecții în care profesorul stă la tablă și scrie cu creta ceva care nu se vede din cauza ecranului prea mic ci lecții multimedia adevărate, ceva de genul acesta (dați click pe link)

IT-iști care se pricep la multimedia ar trebui să colaboreze la aceste proiecte, studiourile care dispun de dotările necesare ar trebui să-și pună la dispoziție echipamentele pe care le au, traducătorii ar trebui să se ocupe de titrarea in alte limbi astfel încât aceste lecții multimedia să poată fi vândute altora. Iar în final toată lumea ar avea de câștigat.

Dacă nu le facem noi le vor face alții și noi le vom cumpăra, așa cum facem întotdeauna pentru că suntem prea leneși ca să gândim puțin. 

***

 

Ceea ce s-a întâmplat cu Strugurel Matei, omul ăla care a fugit din spital, este o rușine pentru justiția românească. Se pare că aștia ai noștri sunt la fel de inteligenți ca și americanii ăia care au condamnat la moarte o femeie care a ajuns nebună de legat după ce fusese abuzată toată viață.

Nu numai că omul acela are TBC, și ar trebui să fie tratat, dar, judecătorii ăia au crezut că acel om a fost rezident timp de câțiva ani la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru că are toate țiglele pe casă?

***

„Cel mai bun mod de a sărbători Anul Nou este să nu-l sărbătorim deloc”

Autoritățile din Franța se tem că sărbătorile de Anul Nou ar putea provoca un al treilea val de coronavirus în țară și sunt gata să introducă noi restricții pentru a-l reduce, a declarat ministrul sănătății al țării, Olivier Veran.

„Cel mai bun mod de a sărbători Anul Nou este să nu-l sărbătorim deloc”, a fost sfatul Veran către populație cu câteva zile înainte de sosirea în 2021.

Marea Britanie se îndepărtează în liniște de promisiunea legăturilor externe și de securitate „adânci” cu UE

4392.jpg? Width = 1200 & height = 630 & quality = 8

O inversare puțin gândită a gândirii înseamnă că planurile de cooperare formală par moarte

Planurile pentru Regatul Unit de a restabili legăturile formale cu politica externă și de securitate cu Uniunea Europeană, înghețate în timpul negocierilor asupra unui acord comercial, nu pot fi niciodată reînviate, întrucât politica externă a Regatului Unit se concentrează pe legăturile bilaterale din Europa și dezvoltarea de noi alianțe în Indo- Pacific și Orientul Mijlociu.

Guvernul defineşte în sfârşit „consumatorul vulnerabil”. Cine va putea primi ajutoare de încălzire şi în ce sumă

Citește și:  Revista presei–22.04.2021

646x404.jpg

După ani întregi de tărăgănare, Guvernul defineşte în sfârşit cine este „consumatorul vulnerabil”, o persoană care va fi ajutată de către stat să îşi plătească facturile cu încălzirea şi pentru care va fi interzisă deconectarea de la sursele de energie. În România, circa 9,3% din gospodării nu au capacitatea de menţinere a căldurii în locuinţă, faţă de media europeană de 7%, cauza fiind în general sărăcia.

Avantajele pandemiei. Teodor Baconschi, despre marea șansă care i s-a ivit României în aceste vremuri
Avantajele pandemiei. Teodor Baconschi, despre marea șansă care i s-a ivit României în aceste vremuri

Luni, 28 decembrie 2020, 06:55 În comentariul său săptămânal în Libertatea, publicistul și eseistul Teodor Baconschi invocă schimbările majore produse în societate sub presiunea crizei sanitare: de la digitalizare la regândirea modului în care muncim, la noi modele de afaceri. E o oportunitate pentru care statului român îi trebuie viziune să o fructifice.

SINTEZĂ Principalele ambiţii ale programului de guvernare

646x404.jpg

Coaliţia de centru-dreapta vine cu un program de guvernare pentru următorii patru ani în care promite că nu va majora sau introduce noi taxe, că va creşte anual pensiile şi că va „livra” 1.000 de kilometri de autostradă. În schimb, nu precizează nimic de eliminarea pensiilor speciale şi nu dă un termen pentru adoptarea euro

Ce s-a întâmplat cu primul român condamnat la închisoare cu executare după ce a fugit din spital, deși era suspect COVID

Strugurel Matei, 36 de ani, din comuna Grebănu, județul Buzău, a fost condamnat, pe 10 decembrie, la un an de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Înainte de Crăciun, bărbatul, care a fugit din spital înainte să primească rezultatul testului COVID, dovedit negativ, a făcut apel la sentința Judecătoriei Buzău, a informat portalul Opinia Buzău.

„Home cinema” și atomizarea societății

În „Brave New World”, Huxley anticipase deja momentul în care realitatea virtuală va fi aplicată filmelor pornografice.

Enigmele Revolutiei din 1989: Cum a fost doborat avionul care pleca de la Bucuresti cu filmarile ziaristilor straini

Pe 28 decembrie 1989, la doar trei zile de la executarea cuplului Ceausescu, un avion pornea in cursa ca sa aduca sange din Belgrad pentru ranitii de la Bucuresti. Avionul nu a mai ajuns niciodata la destinatie. In fapt, nici n-a iesit din Romania, iar conditiile in care s-a prabusit avionul au ramas un mister pana astazi.

Povestea senzationala a lui George Blake, cel mai cunoscut agent dublu britanic, care a vandut totul rusilor si a umilit MI6

Povestea merită reamintită deoarece este perfect relevantă nu numai pentru istoria spionajului din prima parte a Războiului Rece.
Dar mai este ceva: veţi vedea că este mai dramatică, mai plină de elemente senzaţionale decât orice poveste din imaginarul servit de autorii de gen şi, în acelaşi timp, pune în scenă un profesionist parte a unei generaţii de profesionişti de rang înalt din „lumea umbrelor“ – ultimii de acest fel – care nu au acceptat niciodată ideea că au trădat, nu au avut absolut niciodată remuşcări pentru ceea ce au făcut şi au justificat totul, timp de decenii, prin convingerile lor în favoarea idealurilor comuniste. Chiar aşa a şi fost: ei nu au cerut nici bani, nici avantaje ulterioare recuperării lor de KGB, nu au fost „pescuiţi“ nici cu ofertele uzuale de prostituate (feminine sau masculine) transformate în „nade cu miere“ sau prin ameninţări la adresa membrilor familiei etc. Au fost cei mai importanţi şi ultimii mari exponenţi ai perioadei în care spionajul se baza în măsură covârşitoare pe valoarea factorului uman şi pe capacitatea agenţilor de disimulare dar şi de clădire a unor relaţii excepţionale bazate pe farmecul şi talentul personal.

Conexiunea dintre maghiari și Uralul de Sud a fost confirmată
arheologie schelet Ural

Uralul de Sud este asociat cu formarea multor oameni. An de an, oamenii de știință găsesc din ce în ce mai multe dovezi că poporul maghiar a trăit odată în această zonă. Această teorie a fost reafirmată acum în studiul materialelor osoase înmormântate în Uralul de Sud. Procedând astfel, haplotipurile identificate au fost comparate cu haplotipurile maghiarilor care trăiau în vremurile antice. Rezultatele au fost realizate de o echipă internațională de cercetare, care a inclus și cercetători de la Universitatea de Stat din Uralul de Sud (SUSU).

Lațcău despre Colterm: Cel mai important e că nu mai facem promisiuni pe care nu le putem onora

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, susține că, în acest moment, Colterm se află în cel mai bun punct al relației cu furnizorii, care au reînceput să câștige încredere în administrația timișoreană, după mai mulți ani de promisiuni neonorate. Vicele USR PLUS spune, însă, că societatea de termoficare nu mai poate continua să funcționeze în pierdere și că se lucrează la un plan pentru ca aceasta să ajungă chiar pe profit.

Toate proiectele lansate de fosta administrație sunt analizate de noua conducere a Primăriei Timișoara. Soarta lor, decisă individual

primaria timișoara

Noul primar al Timișoarei a preluat de la fosta administrație un număr destul de mare de proiecte, aflate în diferite stadii de realizare. Dominic Fritz a anunțat deja că ceea ce fusese denumit de predecesorul său ”dezvoltare în forță” se va opri, iar în viitor se va pune accent pe calitate, pe proiecte bine calculate

Vestul e plăcere, Estul e tăcere

6buscu-scaled.jpg

Ca să poată străluci oameni ca Ion I.C. Brătianu sau Take Ionescu, a fost nevoie de o întreagă armată de figuri șterse care să-i înconjoare. Clasa politică a începutului de secol XX era plină de fii de boieri și de negustori, de arendași, de avocați și de industriași, tineri din familii cu dare de mînă, trimiși la Paris fiindcă așa cerea moda și întorși de acolo doctori în Drept cu diplome valabile doar pe Valea Prahovei și în Cîmpia Moldovei. […]

Scene istorice – Adevărul despre daci

Catavencii-488_51-23-decembrie-2020-mic_

– Decebal, omule, avem o problemă în regatul dac. – Ce mai e? De ce mă deranjezi la ora asta? – Scuze, dar e serioasă treaba. – Zi odată! – Școlile noastre sunt la pământ. Elevii nu știu să scrie nimic. Să citească, nici atât. Dacă vin examenele, ne facem toți de râs, de-o să dea presa perle de la Bac doar din lucrările elevilor daci și nimic de la romani, care probabil că-s super-tocilari acum și știu pe de […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*