Până în urmă cu puțin timp dacă pomeneai despre anumite subiecte, de exemplu despre BlackRock, erai considerat un fel de conspiraționist, cu nimic diferit de cei prezentați de presa „de stat” ca purtând pe cap coifuri din staniol.
Încet încet roata s-a învârtit și la fel ca aproape întotdeauna conspirația s-a dovedit a fi adevărată.
Dacă pomeneai despre trupe străine în Ucraina, asta era de-a dreptul o blasfemie.
Iată însă că și acolo zvonurile se adeveresc, zilele trecute am aflat că acolo există de mulți ani unități CIA care nu s-au dus în acea parte a lumii să planteze cartofi sau să contribuie la pacea în lume, astăzi aflăm că tot acolo sunt trupe occidentale, mâine cine știe, poate aflăm și cine a aruncat în aer North Stream.
Poate la un moment dat vom afla că există și „eurocrați” care subminează interesele cetățenilor europeni în favoarea unei puteri străine, o formațiune statală sau una economică sau și una și alta, pentru că și statele sunt subordonate intereselor, nu ale cetățenilor din țările respective, ci ale unor grupuri de interese.
Revenind la Ucraina, chiar credeți că îi pasă cuiva cine va câștiga acel conflict?
Să nu fim cretini, nu-i pasă nimănui dacă câștigă Ucraina sau Rusia, scopul nu este terminarea conflictului, ci desfășurarea acestuia.
Dacă rușii, prin absurd, nu ar mai avea gloanțe, puteți să fiți siguri că cineva s-ar oferi să le vândă gloanțe rușilor pe datorie, iar acele gloanțe ar fi produse exact de aceleași firme care produc și gloanțele celorlalți.
Pentru că și acolo e ca și în industria medicală/Pharma, scopul nu este ca bolnavul să se vindece, pentru că un bolnav care se vindecă este un client pierdut pentru această industrie. Scopul este ca boala să se cronicizeze, astfel încât acea persoană să rămână un client captiv al acelei industrii. Sau chiar ați crezut că ăia au scos medicamentele adevărate din farmacii și au umplut rafturile cu suplimente alimentare pentru că alea sunt mai eficiente?
Dacă războiul din Ucraina se termină, nimeni nu va mai trage nici măcar un glonț, nimeni nu va mai folosi rachete din alea care costă câteva milioane o bucată, astfel că nimeni nu va mai cumpăra rachete și gloanțe și alte lucruri de la cei care le produc.
În Afganistan s-au cheltuit mii de miliarde de dolari, au murit sute de mii de oameni și rezultatul a fost că după 20 de ani situația este exact aceeași, de fapt este mai rea, ca și în 2002, înainte de începerea războiului. Nu a contat Afganistanul sau binele oamenilor care trăiesc acolo, important a fost să se consume tot felul de lucruri care sunt necesare războiului.
La fel a fost peste tot, unii au câștigat sume imense din această afacere care este războiul și popoare întregi au fost nenorocite.
Se va termina războiul din Ucraina, la un moment dat graficele de pe computerele unor oameni îmbrăcați în costume scumpe vor arăta că „afacerea” nu mai este atât de rentabilă și atunci se va găsi o altă sursă de bani, poate mai izbucnește o pandemie, poate ne atacă niște extratereștri, poate se mai pornește vreun război în vreo parte a lumii, că nu e greu să faci un ISIS nou sau niște talibani care să pornească un conflict undeva.
Iar cei de acolo vor rămâne cu țara distrusă și datori vânduți, în timp ce unii și-au mai băgat niște miliarde în conturi, alții, poate chiar și unii de la noi se vor alege cu niște firimituri, poate o vilă în Florida și niște mărunțiș în conturi care le va permite să trăiască în continuare fără a face nimic tot restul vieții, sau cu o funcție oarecare care le va da impresia că ei conduc lumea.
Chiar dacă nu ne dăm seama, suntem cu toții, și cetățenii europeni, și cei americani, și ceilalți, în rahat până peste cap.
Lucrurile ar putea fi rezolvate, descompunem problema mare în mai multe probleme mai mici, alea mici le descompunem în probleme și mai mici și problemele alea micuțe pot fi rezolvate relativ ușor.
La noi de exemplu, putem să ne punem temeinic pe treabă și să facem o analiză, în privința învățământului:
Când a fost învățământul mai performant, când au ieșit în România de pe băncile școlilor nu mulți oameni cu diplome, ci unii care erau cu adevărat pricepuți în ceea ce făceau, în anii ’60-’70 când încă nu se făceau operațiuni cu paranteze în clasa a II-a, sau în anii ’80, sau poate în anii ’90, sau mai târziu după ce domnul Funeriu a reformat învățământul românesc și avem clasa zero, facem latină în școala generală, dar un absolvent de facultate nu mai știe nici să calculeze aria unui triunghi dreptunghic?
Iar când am aflat, luăm ce era bun în acea perioadă, îl adaptăm la evoluția tehnologică, nu mai folosim caiete dictando ci tablete și cărți în format electronic și obținem un învățământ performant.
La fel putem face și cu sănătatea, căutăm statisticile, în ce perioadă era mai bine, când se făceau testele alea pentru tuberculoză la toți copiii din țară odată/an sau acum? Erau oamenii mai sănătoși când se administrau antibiotice când era necesar sau acum când antibioticele au cam același regim cu heroina?
Și când am aflat chestia asta, adăugăm și aparatele pentru tomografii computerizate și pentru ecografii și ce s-a mai descoperit între timp și ajungem la un sistem de sănătate mai bun decât cel de atunci și mult mai bun decât cel de acum.
Același lucru se poate face și la scară mai mare, în timp ce fiecare țară își rezolvă propriile probleme cu școala, sănătatea, locuințele și ce probleme mai au, ne gândim și la țara mai mare care este Europa.
Cum este mai bine pentru cetățenii europeni, să cumpărăm gaz venit pe țeavă de la ruși, să-l cumpăram de la unii care-l aduc cu vaporul sau să nu mai folosim deloc gaz?
Este mai bine ca BlackRock să conducă economia țărilor, știind că ăia vor să facă profit, nu opere de caritate, sau marile investiții să fie făcute de statele respective, eventual acestea să fie investiția comună a „suprastatului” Europa?
***
Musk: SUA au devenit un paradis pentru cei mai periculoși criminali din lume
Antreprenorul a subliniat că oricine poate scăpa de acte și poate trece granița de sud a Statelor Unite, cerând ulterior azil în țară.
Înalt oficial UE pentru Financial Times: Există trupe occidentale în Ucraina
Există trupe din Occident în Ucraina, dar acest lucru nu este recunoscut oficial, a declarat pentru Financial Times (FT) un înalt oficial european al apărării fără nume . „Toată lumea știe că există forțe speciale occidentale în Ucraina – pur și simplu nu au recunoscut-o oficial”, a spus el. Ziarul a primit comentariul în contextul […]
Bomba lui Macron și reacția penibilă a ”opiniei publice”
Este strigătoare la cer colaborarea de tip mafiot dintre politicieni, corporații și mass-media. Practic asistăm la o adevărată nebunie. Un fapt de o gravitate extremă este tratat de jurnaliști la capitolul ”Diverse”, cu o lejeritate demnă de saloanele de psihiatrie.
Să recapitulăm. Premierul slovac Fico a anunțat că la întrunirea convocată de președintele Macron la Paris, cu peste 20 de lideri europeni, se va discuta și posibilitatea ca unele state să trimită trupe terestre în Ucraina, în baza de-acum celebrelor acorduri bilaterale de securitate semnate cu regimul de la Kiev. Inițial, niciun alt politician dintre cei ajunși la Paris nu a negat informația-bombă lansată de premierul slovac.
S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!
Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept – ființând ca o entitate solzoasă, croită cu unități de măsură cunoscute doar de ei, hegemonii. Dacă adăpostești revoluționarii iranieni, cum se întâmplă în țara lui Ismail Kadaré, nu mai contează că jurnaliștii sunt […]
Așteptăm să vedem în dezbatere proiecte solide pentru viitorul României. Așteptăm ca în loc de promisiuni politicianiste să vedem că vă asumați curajos două transformări politice care să ne dea anvergură și atribuții global.
Prima transformare – Trebuie să ne promiteți că din 2025 România va trece la un model de republică prezidențială, urmând modelul american sau francez. Destul cu ping-pong-ul președinte – parlament, avem nevoie de un președinte-jucător care să își asume progresul tării, să ne facă să vibrăm, să simțim că România chiar contează. Și care să ne asigure, între altele, că teritoriul nostru nu va deveni, niciodată, teatru de război în care să moară copiii sau nepoții noștri.
de Adriana Stoicescu, judecător De PostÎnnebuniţi să arătăm cât suntem de creştini şi atenţi că trebuie să ne vadă lumea pe la slujbe, şi popi, postind de ochii celorlalţi şi alte asemenea dovezi de”credinţă”, uităm că, totuşi, ni se citeşte subtitrarea pe faţă.Suntem ipocriţi.Aţi mai auzit ceva despre bătrânii din azilele “groazei”?
Ministerul Educației face o evaluare a dezastrului care s-a înregistrat la simularea Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a.
Ce facem astăzi, 28 februarie 2024, în Timișoara?
Miercuri, 28 februarie, puteți merge la proiecții de film, la spectacole de teatru, de operă sau să participați la o discuție despre limite și conectare emoțională.