Anton Kovacs November 22, 2020

– Nu știu ce să mai spun.

Oamenii ăștia caută să facă teoriile conspiraționiste să pară o glumă.

Victoria Nuland își făcea poze cu neonaziștii din Ucraina, și nu numai că își făcea poze cu ei dar îi mai și finanța, John McCain se afișa cu teroriștii din ISIS, și nu numai, iar ăsta, Mike Pompeo, duce tratative cu talibanii, niște oameni care împușcau femei pe stadion pentru că acestea au îndrăznit să meargă la școală sau să nu poarte cârpa aia pe față (atenție, susținători ai măștilor purtate când trebuie și când nu trebuie, nu sunteți foarte departe de maimuțele alea cu kalașnikovuri).

Eu chiar nu înțeleg cum poți să duci, în calitate de persoană oficială, tratative cu niște oameni pe care țara ta s-a angajat în urmă cu aproape 20 de ani că îi va stârpi, a cheltuit miliarde de dolari pentru acest lucru și a sacrificat în acest scop viețile a mii de cetățeni americani. Și nu numai că duci tratative, dar duci tratative care privesc soarta unei terțe țări și a milioane de oameni care vor fi afectați de aceste tratative, fără să ții cont de ceea de doresc oamenii ăia, fără să-I întrebi măcar dacă ei sunt de acord ca tu să duci tratative cu cei care le-au omorât copii. Chestia asta mi se pare o nesimțire dusă dincolo de orice limită.

– Parlamentarii francezi vor pedepse cu închisoarea pentru cei care pozează sau filmează polițiști în misiune, iar poporul francez se revoltă. Și în final vor câștiga cei din urmă, pentru că francezii sunt un popor, nu un grup de populații care vorbesc aceeași limbă.

– Și la Hunedoara oamenii au protestat, pentru că ei doresc un spital în care să fie vindecați oamenii care suferă de boli adevărate, nu cei care sunt doar purtătorii unui microorganism oarecare. Și au dreptate.

– Biroul Electoral Judeţean Timiş a interzis pancartele electorale ale USR PLUS pentru că acestea nu sunt prevăzute expres de lege. Și niște tâmpite care nu au ce face postează de două zile pe toate paginile poze cu pancartele acelea USL peste care este scris “ILEGAL”, pancarte pe care sunt înscrise niște cerințe pe care cu toții le avem, fără penali, 300 de parlamentari etc. Poate chestia aia cu penalii deranjează, că penali nu înseamnă doar cei care au făcut pușcărie ci și cei care au strâns fără să poată justifica de unde au strâns, ca ăla cu diamantele din București.

Domnilor și doamnelor din Biroul Electoral, haideți să vă explic eu, că poate la școala aia pe care ați făcut-o profesorii nu v-au explicat ca să înțeleagă oricine:

Tot ce nu este interzis este permis, bineînțeles în limitele bunului simt unanim acceptat. Pentru că dacă nu ar fi așa poate un polițist i-ar veni cheful să ne amendeze pentru că vorbim la telefon pe stradă, sau că vorbim cu cineva pur și simplu, sau pentru că mergem câte doi, poate complotăm împotriva regimului, sau pur și simplu pentru că respirăm.

Numai autorității îi este interzis ceea ce nu este permis de lege în mod explicit, dar oamenii ăia cu pancarte nu sunt autoritate și nici nu pot fi asimilați autorității.

Deci, dacă eu port o pancartă, care nu cuprinde un mesaj obscen și nici îndemnul la o activitate ilegală, înseamnă că nimeni nu are voie să îmi facă nimic, în primul rând pentru că eu, persoană privată, nu fac nimic interzis de lege, în al doilea rând pentru că autorității, inclusiv dumneavoastră domnilor și doamnelor, nu îi este în mod expres permis de lege să îmi limiteze dreptul de a-mi spune opiniile cu privire la ceva, chiar dacă fac acest lucru sub forma unor pancarte purtate în mână.

Qatar: Secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat cu negociatorii talibani

2020-11-21T154155Z_53791548_RC2R7K9Q2OEK

Secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit sâmbătă la Doha cu lideri talibani căror le-a cerut să negocieze rapid o încetare a focului permanentă în Afganistan, într-un moment în care procesul de pace inter-afgan stagnează, în pofida unui acord american încheiat la începutul acestui an, informează dpa. 

Citește și:  Revista presei 19.10.2020

Proteste la Paris: „Vom pune jos telefoanele când voi veți pune jos armele”/ Parlamentarii francezi vor pedepse cu închisoarea pentru difuzarea imaginilor cu polițiști

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Paris împotriva unui un articol de lege care prevede pedepse cu un an de închisoare şi o amendă de 45.000 euro pentru difuzarea „imaginii feţei sau a oricărui […]

Nagorno-Karabah: Armenia doreşte să consolideze cooperarea militară cu Moscova

14189455_Nikol_Pashinyan.jpg

Premierul armean Nikol Pashinyan s-a declarat sâmbătă optimist cu privire la viitorul cooperării militare între Erevan şi Moscova, după înfrângerea militară a ţării sale în conflictul din regiunea Nagorno-Karabah cu forţele azere, transmite AFP. ”Sperăm că vom putea consolida cooperarea cu Rusia nu doar în domeniul securităţii, ci şi cooperarea militară şi tehnică”, a declarat Pashinyan, în timpul unei întrevederi la Erevan cu ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

Oamenii au protestat într-un oraș din vestul țării, nemulțumiți de includerea spitalului județean pe lista Covid

Mai mulţi localnici au protestat faţă de includerea Spitalului Municipal Hunedoara în circuitul COVID, iar prefectura spune că a fost aleasă această soluție pentru că 330 de paturi ale spitalului erau neocupate.

Prefectura Hunedoara a transmis, sâmbătă seară, după ce mai mulţi localnici au protestat faţă de includerea Spitalului Municipal Hunedoara în circuitul COVID, că în ultimele zile în judeţ s-a înregistrat o medie de 198 de noi cazuri pe zi şi 7 decese, iar 330 de paturi ale Spitalului Municipal Hunedoara erau neocupate.

Manualul definitiv de retorică

trigger-warning-720x300.jpg

E de la Eftimie, fugi! O să fie cu creștinism, Dumnezeială, filosofie, înjurături, Jordan Peterson, idei neplăcute și whataboutism. O să fie lung și urât, mult mai lung decât ce-ai pățit până acum. Să nu zici că n-ai fost avertizat. Deci… Am observat că lumea nu prea cunoaște tehnici de discurs și asta nu ajută […]

Biroul Electoral Judeţean Timiş a interzis pancartele electorale ale USR PLUS

Cunoscutele pancarte electorale ale USR PLUS, prin care erau transmise unele mesaje, au fost interzise printr-o decizie a Biroului Electoral Judeţean Timiş. Fără mesaje electorale scrise pe pancarte, chiar dacă acestea sunt purtate de oameni. Aşa a decis Biroul Electoral Judeţean Timiş, pe motiv că aceste pancarte nu sunt prevăzute în mod explicit în lege.

Lista achizițiilor făcute de „politicianul diamant”. Dan Tudorache, fost primar la sectorul 1 și candidat PSD pentru Camera Deputaților, acuzat de DNA de spălare de bani

Imobile, autoturisme, diamante și acțiuni la un club de fotbal. Acestea sunt lucrurile pe care fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, le-ar fi cumpărat prin intermediul fostei sale soții și al menajerei, din sume de bani disproporționat de mari față de veniturile sale licite, spun procurorii DNA.

Cel mai bogat traficant de droguri din București se ascundea într-un palat de 1 milion €! Nici nu mai ținea minte ce avere are! (EXCLUSIV // FOTO&VIDEO)

Unul dintre cei mai bogați traficanți de droguri din București a fost prins de polițiștii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate București după ce, ani la rând, i-ar fi aprovizionat cu cocaină, dar […]

Aproximativ un sfert dintre români lucrează de acasă, arată un studiu al Comisiei Europene despre telemuncă

Unul din patru români lu­crează de acasă, procentul angajaților în regim „telemuncă”  ajungând astfel la 24% din numărul total al salariaților, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19, conform datelor de la Eurofound (Fundaţia Europeană pentru […]

Curs BNR valabil astăzi 22.11.2020

image

Academicianul Dan Berindei. Cât spun dosarele Securității despre viața unui om

image-2020-05-23-24012949-70-gabriel-and

Conflictul istoricului Dan Berindei, cunoscut ca “om al regimului”, cu fiul său, Mihnea Berindei, “cel mai bun, cel mai penetrant şi mai eficace om al exilului românesc” și “sufletul Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, de la Paris” (Adrian Niculescu) făcea parte din anecdotica de înaltă încărcătură simbolică a anilor 1980. Pentru Securitate, Dan Berindei conta prin “prestigiul științific de care … se bucură în țară și în străinătate, contribuția deosebită pe care o aduce în cunoașterea adevărului istoric…

ISTORIA FĂRĂ PERDEA / ”Colecţionarii” din Securitate au cumpărat tablouri şi antichităţi confiscate de la deţinuţi la preţuri reduse, cu ”procentul de uzură”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*