În sfârșit domnul Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.
Eu nu știu dacă va fi cel mai bun președinte, dar, de obicei ascult părerile unor oameni mai deștepți decât mine.
Și un om mai deștept decât mine, Dragoș Damian, a spus că va vota cu domnul Ciolacu.
*
În legătură cu domnul Ciucă:
Pentru că noi românii avem o vorbă, „Dacă nu ai un bătrân să-ți cumperi” și pentru că se poate spune că sunt deja un bătrân, am să vă învăț o chestie: niciodată să nu alegeți un militar în vreo funcție oarecare. Sua pe cineva care este susținut de militari sau alți oameni îmbrăcați în uniformă (poștașii fac excepție).
Pentru că, în primul rând, militarii nu știu să facă nimic.
Și în al doilea rând, pentru că militarii nu s-au dus acolo din patriotism sau dragoste de țară, sau ceva asemănător, ci pentru că știau că e mai ușor să fii militar decât să stai 8 ore/zi la o bandă într-o fabrică. Și se și plătește mai bine.
Adică au fost oportuniști.
Și dacă au fost oportuniști o viață întreagă la fel vor fi și dacă ajung președinți sau altceva, vor face totul pentru ca lor sau prietenilor pe care îi au să le meargă bine și nu le va păsa de popor exact cum nu le-a păsat nici când și-au aranjat avantajele alea imense, știind că fiecare leu pe care ei îl încasează în plus la pensie înseamnă un leu mai puțin pentru cineva care chiar a făcut ceva pentru țară, pe un șantier, într-o fabrică sau în alt loc de muncă.
*
Și pentru că tot a venit vorba despre candidații la președenție, nu alegeți nici pe cineva care are consultanți străini.
Pentru că omul ăla va sluji interesele străinilor, nu pe cele ale cetățenilor români.
Mare atenție, că avem vreo 4 candidați din ăștia, cu arome diferite, numai din partea aliaților de peste ocean.
*
Nu sunt un specialist în educație, dar pot spune că datorită trecerii timpului am văzut unele lucruri. Inclusiv ce s-a întâmplat cu învățământul.
Dacă aș fi în locul domnului Ciolacu eu aș reseta sistemul de învătământ undeva la starea în care acesta era la începutul anilor ’70, bineînțeles modernizându-l în funcție de ceea ce s-a descoperit de atunci și până acum.
În acei ani lucrurile erau relativ simple: la vârsta de vreo 15 ani un elev care termina clasa a VIII-a nu știa latină, nu știa integrale, dar avea cunoștințele necesare pentru a-și alege, cel puțin temporar, un drum în viață.
Știa să calculeze suprafață unor pereți pentru a ști de câtă vopsea va avea nevoie ca să-i zugrăvească, știa să calculeze volumul unui rezervor, știa de cât timp va avea nevoie pentru a ajunge din punctul A în punctul B cunoscând distanța și viteza, de fapt știa majoritatea lucurilor importante în viața de zi cu zi.
Unii, cei mai inteligenți intrau într-un liceu, unde pe lângă cunoștințele de cultură generală învățău și o meserie, la nivel de tehnician.
Alții se duceau la o școală profesională sau la o școală de ucenici. Exista și posibilitatea unei calificări de scurtă durată într-o meserie oarecare, la locul de muncă.
Astfel, la vârsta de 18-20 de ani fiecare tânăr ajungea la posibilitatea de a trăi din ceea ce știa să facă.
Unii dintre cei care terminau liceul, puțini, mergeau la o facultate, unde ajungeau să fie specialiști cu înaltă calificare în domeniul ales. Cei care făceau doctoratul erau atât de puțini încât atunci când erau prezentați, într-o emisiune la radio de exemplu, se menționa că respectivul este doctor sau doctorand.
Acum toată lumea face tot felul de școli, facultăți, masterate, doctorate, dar nimeni nu știe să facă nimic.
De acea avem economiști care doresc să scrie pe o factură în format electronic că aceasta circulă fără ștampilă, de aceea avem sistemul medical pe care îl avem, de aceea avem experți în e-guvernare care nu știu cum se verifică un document pe care chiar ei l-au elaborat, de aceea avem absolvenți ai unei instituții de învătământ superior care sunt semi-analfabeți, de aceea nimeni nu mai știe să facă o chestie extrem de simplă, un coș de gunoi de exemplu, ceva care ar putea fi făcut într-un mic atelier subordonat primăriei, așa că le cumpărăm de la alții care la rândul lor le cumpără din China.
Dacă în România, de fapt în întreaga Uniune Europeană, nu am mai importa nimic din China nu am mai avea nici din ce să bem apă.
*
A murit la vârsta de 117 ani Maria Branyas Merera, cea mai în vârstă persoană din lume.
Recordul îl deține o femeie care s-a născut în Franța pe 21 februarie 1874 și a murit pe 4 august 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.
Cea mai bătrână persoană documentată din România a fost Ana Maria Ionescu, care a trăit până la vârsta de 110 ani. Ea s-a născut în 1902 și a murit în 2012.
Oamenii care trăiesc peste 100 de ani nu sunt cazuri chiar atât de rare, de exemplu vecina mamei mele, Maria Crăciunescu, a trăit 106 ani și poate ar mai fi trăit dacă nu ar fi refuzat să i se schimbe bateria de la stimulatorul cardiac, pentru că, spunea dânsa, era obosită și dorea să meargă să se întâlnească cu cei doi fii pe care îi pierduse de mult, Gigi și Marian.
Interesant, am observat chiar acum, în timp ce tastez acest text, toate cele trei persoane despre care este vorba mai sus purtau prenumele de „Maria”.
***
Acuzațiile privind operațiunile americane de schimbare a regimului din Pakistan și Bangladesh merită atenția ONU
Jeffrey D. Sachs
Dovezile foarte puternice ale rolului SUA în răsturnarea guvernului lui Imran Khan din Pakistan ridică probabilitatea ca ceva similar să fi avut loc în Bangladesh.
Doi foști lideri ai marilor țări din Asia de Sud ar fi acuzat Statele Unite de operațiuni ascunse de schimbare a regimului pentru a-și răsturna guvernele. Unul dintre lideri, fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan, lâncește în închisoare, pe o convingere perversă care dovedește afirmația lui Khan. Celălalt lider, fostul prim-ministru din Bangladesh, Sheik Hasina, a fugit în India în urma unei lovituri de stat violente în țara ei. Gravele lor acuzații la adresa SUA, așa cum au relatat mass-media mondială, ar trebui investigate de ONU, deoarece, dacă sunt adevărate, acțiunile SUA ar constitui o amenințare fundamentală la adresa păcii mondiale și a stabilității regionale în Asia de Sud. Cele două cazuri par a fi foarte asemănătoare. Dovezile foarte puternice ale rolului SUA în răsturnarea guvernului lui Imran Khan ridică probabilitatea ca ceva similar să fi avut loc în Bangladesh.
În cazul Pakistanului, Donald Lu, secretarul de stat adjunct pentru Asia de Sud și Asia Centrală, s-a întâlnit cu Asad Majeed Khan, ambasadorul Pakistanului în SUA, pe 7 martie 2022. Ambasadorul Khan a scris imediat înapoi capitalei sale, transmitendu-i avertismentul lui Lu. că premierul Khan a amenințat relațiile SUA-Pakistan din cauza „poziției agresive neutre” a lui Khan cu privire la Rusia și Ucraina.
Pandemie de propagandă, frică și izolare (episodul 4)
Cum vor fi percepuți anii Covid peste 25, 50 sau 100 de ani? Ca contemporan al acestei perioade, dacă ar fi să le descrii, care ar fi abordarea ta?
A murit decana de vârstă a umanității, la 117 ani
Decana de vârstă a umanităţii, Maria Branyas Morera, a decedat marţi la vârsta de 117 ani la Olot, în nord-estul Spaniei, scrie AGERPRES.
Azerbaidjanul vrea in BRICS cu un atac la UE
Complexul militar-industrial american mediatizează un război pe trei fronturi
Un editorial al publicației Global Times (China)
Ideea de a „lupta pe mai multe fronturi” este rareori o veste bună pentru strategii militari. Istoria arată că țările care încearcă să se angajeze pe mai multe fronturi, sau chiar doar pe două, se confruntă adesea cu rezultate dezastruoase. Cu toate acestea, în SUA există tot mai multe voci care susțin implicarea în trei războaie simultane.
Cea mai recentă voce vine din partea lui Alex Karp, CEO al companiei de software de extragere a datelor Palantir, cunoscută pentru activitatea sa în domeniul apărării și informațiilor.
Acesta a avertizat că, în viitor, SUA ar putea fi nevoite să poarte războaie în trei teatre diferite – cu China, Rusia și Iran.
Liderul PSD Marcel Ciolacu va candida pentru funcţia de preşedinte al României
Liderul Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu va candida pentru funcţia de preşedinte al României. Cu câteva zile înaintea congresului formaţiunii, el le-a transmis colegilor din partid un mesaj cu decizia pe care a luat-o. Marcel Ciolacu: Vă salut. După ce m-am consultat cu foarte mulți dintre dumneavoastră, am luat decizia să candidez la președinția României. […]
OPINIE. Dragoș Damian, CEO Terapia: Hopa! V-a scăpat știrea
Dragoș Damian, CEO Terapia, este de părere că cea mai importantă veste a verii este creșterea economică slabă a României, care indică o stagnare economică periculoasă și o creștere a deficitului bugetar.
„Românii sunt în concediu sau mini-vacanțe. Din concediu, sorbind o băutură răcoritoare pe terasă sau pe șezlong, atenția tuturor este captată de cele trei teme care inundă pe poate canalele media, Spitalul Pantelimon, care mai sunt și cum se întrec în dueluri verbale candidații la alegerile prezidențiale și creșterea veniturilor a milioane de pensionari. Știrile verii, ca să le spunem așa, la care își dă cu părerea toata suflarea.
Crin Antonescu are dreptate. Și PNL nu mai are ce să facă
După ei, neantul
Nici pesediștii cei mai răi de gură nu și-au îngăduit să-i tîrnuiască pe cucuzeii liberalilor atît de neiertător și de „Lăsați orice speranță!“ cum a făcut-o Crin Antonescu la televizor, cu cîteva zile înainte de Adormirea Maicii Domnului. Ai fi zis că fostul profesor la Tulcea făcea ședință extraordinară cu părinții, să-i anunțe că pe odraslele lor le paște fără îndoială repetenția, uimit în absolut că pînă acum acești viitori repetenți au fost în stare să se descurce.
Crin a constatat cu voce suavă că strategii PNL-ului l-au înecat în ridicol pe candidatul lor la președinție cînd l-au băgat pe ulița cărturarilor și i-au tras în toată țara o reclamă la o carte care nu există. Zice Crin: „Domnul Ciucă, un om cumsecade și care nu e un măscărici, nu se potrivește, chiar dacă va scrie un bestseller sau încă zece, nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist. Tot ce sper e ca această carte, dacă apare, să nu fie secretizată și ea“. Și mai zice el: „Numai niște semidocți puteau să gîndească o campanie centrată pe performanțele literare ale domnului Ciucă“, Cine sînt acești semidocți? Dan Motreanu și „doctorul“ Lucian Bode, cel prins în flagrant de plagiat, plus „cărturarul“ Rareș Bogdan pe care Crin Antonescu îl evaluează nimicitor: „un personaj autocentrat și fanfaron care acum este și vătaf pe mandatele parlamentare“. Antonescu îl alătură celor trei și pe omul cumsecade la categoria semidocții care conduc PNL-ul. O întrebare însă pentru evaluatorul Crin – oamenii cumsecade plagiază, adică fură munca altuia?
România, campioană europeană la inflație
Doctoriţele de la Spitalul Pantelimon au fost eliberate. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia acestora
Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi contestaţia doctoriţelor Maria Alexandra Miron şi Mirela Păiuş şi s-a dispus punerea în libertate a acestora.
Cine și cum decide că un om nu mai are nici o șansă? O discuție necesară despre cum se moare în România după decesele suspecte de la spitalul Sf. Pantelimon
Felul în care sistemul medical românesc se raportează la cei aflați în apropierea morții vădește adesea disprețul față de viață și de demnitatea ființei umane. Și nu este vorba doar despre cei care ar putea fi salvați, ci și despre pacienții în stadiu terminal.
Lista medicilor judecați pentru corupție sau practici dubioase. Deznodământul cel mai comun în procesele somităților din Sănătate | Analiză
O serie de medici români celebri au avut de-a lungul ultimilor ani probleme penale, dar fie au fost achitați, fie asupra dosarelor de cercetare s-a așternut tăcerea. Nume sonore, precum Sorin Oprescu, Adrian Secureanu sau Lucian Duță, au primit pedepsele definitive, dar procesele altor somități din spitale bat pasul pe loc.
La tergiversarea acestor cauze „sensibile” și-au adus aportul modificările legislative aduse de Curtea Constituțională și de Înalta Curte privind redefinirea abuzului în serviciu și cele privind curgerea termenelor de prescripție.
Medicul Mihai Lucan a fost luat în vizor de procurorii DIICOT în 2013, după ce l-a programat „peste rând” pe actorul Alexandru Arșinel pentru un transplant de rinichi. La 10 ani de la comiterea faptelor, medicul Mihai Lucan s-a ales cu o clasare a dosarului, deoarece între timp a intervenit prescripția.
Ultimul demers pe care medicul Mihai Lucan l-a făcut în instanță datează din 2023, când a formulat o plângere împotriva ordonanței de clasare, nemulțumit că temeiul închiderii dosarului a fost „intervenția prescripţiei” (art. 16 alin. 1 lit. f Cod procedură penală) și nu „fapta nu este prevăzută de legea penală” (art. 16 alin. 1 lit. b Cod procedură penală).
Niște frustrați obosiți
Pe 31 iulie (în ediția tipărită) și pe 1 august 2024 ( online ), Cațavencii semnală, sub semnătura mea, anomalia legată de panourile electorale care promovează, în toată țara, chipul generalului Ciucă, însoțit de cuvinte goale ce din coadă au să sune. , precum „ostaș“, „slujbă“ și „țară“. Pornind de la declarațiile membrilor PNL din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale și pentru cele europarlamentare, declara care spuneau că respectivele panouri promovează, de fapt, o viitoare carte a domnului Ciucă Nicolae, am atras atenția asupra faptului că promovează afaceri private din banii publici. primiți de un partid de la bugetul de stat este (nu ar putea fi, ci „este“) ilegală, existând precedent juridic în condamnarea unui trezorier de partid (Mircea Drăghici, PSD) care a folosit banii din subvenția bugetară pentru acoperirea unor nevoi personale .
Cât va câștiga consilierul politic adus de Elena Lasconi pentru alegerile prezidențiale și cât cheltuie USR pe panouri
Conducerea USR a votat recent ca Elena Lasconi să-l aibă drept consultant politic pe Bob Wickers, cel care a lucrat pentru Ion Iliescu, Elțîn și pentru importanți politicieni republicani din SUA. Firma lui Wickers va costa 175.000 de euro și va mai lua încă 100.000 de euro dacă Lasconi ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale, scrie siteul de investigație Snoop.ro, într-un articol publicat marți dimineață.
Ciolacu, atac dur la principalul proiect al lui Iohannis: „România Educată este cel mai mare eșec din istoria modernă a țărilor noastre!”
Marcel Ciolacu a lansat atacul principalului proiect al lui Iohannis: „România Educată este cel mai mare eșec din istoria modernă a țărilor noastre!”, se afirmă pe site-ul „România dorită”, lansată luni de liderul PSD.
În ultimii zece ani, PSD ia susținut, prin votul său, pe toți miniștrii Educației, mai puțin pe Monica Anisie , care a făcut parte dintr-un guvern PNL-USR. PSD a desemnat în această activitate, din interiorul proprietăților formațiuni politice, patru premieri și șase miniștri ai Educației, inclusiv Liviu Pop și Ecaterina Andronescu.
„În România Educată, doar doi din trei elevi care au intrat în clasa I în urmă 12 ani s-au înscris anul acesta la BAC. 70.413 de copii au abandonat școala!
În România Educată, mai mult de jumătate dintre elevii înscriși în clasa I în septembrie 2012 NU a promovat BAC-ul!
România Educată este cel mai mare eșec din istoria modernă a țărilor noastre! Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană* la rata abandonului școlar timpuriu: 16,6%, în timp ce media din țările europene era 9,5%”, suține site-ul „România dorită”.
USR cere demiterea ministrului Muncii şi refacerea programului informatic în cazul pensiilor
„Guvernul lui Ciolacu a făcut şi recalcularea pensiilor pe vorbe şi i-a dat cu virgulă la fapte”, spune USR, care cere demiterea urgentă a ministrului Muncii şi refacerea programului informatic.
Statul păgubește peste un milion de pensionari: aceștia nu pot obține adeverințe de vechime de la Arhivele Naționale, documentele sunt prea scumpe
Adeverințe Arhivelor Naționale, mult prea scumpe. Peste un milion de pensionari nu vor putea obţine adeverinţele de vechime, pentru că sunt prea scumpe, atrage atenţia Blocul Naţional Sindical (BNS), organizaţie care solicită Arhivelor Naţionale consultări urgente pentru stabilirea unor tarife accesibile pensionarilor.
Potrivit reprezentanţilor sindicali, „Blocul Naţional Sindical (…) lansează un apel public către Arhivele Naţionale ale României pentru a iniţia de urgenţă consultări cu operatorii economici autorizaţi, în vederea stabilirii unor tarife accesibile pentru accesarea serviciile de arhivare destinate pensionarilor din sistemul public de pensii (…).
Lucrările la noua clădire a Liceului Waldorf sunt aproape gata/FOTO
Constructorul care s-a ocupat de ridicarea unei noi clădiri la Liceului Waldorf efectuează ultimele lucrări înaintea încheierii investiției. Echipele constructorului au început probele la instalații, finalizează amenajarea parcării și a curții și lucrează la ultimele retușuri pentru a închide șantierul, informeaza Primăria Timișoara. Ulterior, clădirea va fi dotată cu mobilier și echipamente moderne, dintre care…
Jazz polonez la Timișoara: concert cu Piotr Budniak Essential Group
Piotr Budniak Essential Group va susține un concert la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare miercuri, 21 august, de la ora 21, la Nemesis Art Club. Piotr Budniak a debutat pe scena jazzului profesionist la vârsta de 15 ani. Împreună cu prima sa formație, Piotr Budniak Quintet, a câștigat locul al doilea la una dintre […]