Anton Kovacs August 19, 2020

image

Gândiți-vă.

Dacă oamenii ăștia dau 20.000 de Euro numai pentru un loc pe listă, oare cât recuperează unul care este ales?

Fiecare face ce dorește, dar părerea mea ar fi că atunci când auziți că un partid face mânării din acestea, fie că dă locuri pe bani, fie că bagă pe liste tot felul de penali (când spun penali nu mă refer neapărat la oameni cu dosare penale), să nu alegeți pe nimeni din acel partid până nu se dă un comunicat oficial că problema a fost rezolvată. Mai bine nu votăm deloc decât să votăm niște găști de derbedei îmbrăcați în costume scumpe.

Dacă poliția și procuratura nu fac nimic, barem noi cetățenii să facem ceva.

***

image

image

Așa că ordinul de zi rămâne același, economie, economie, economie, nu cheltuiți decât pentru ce este neapărat necesar, lăsați fițele cu salariile mari, mașina nouă și bona pentru copil, și țineți cu dinții de actualul loc de muncă pentru că altul nu se știe dacă veți obține prea curând, mai ales că nimeni nu este de neînlocuit.

***

image

Eu aș dori totuși ca cineva să îmi explice, cu argmente logice, de ce se consideră că malul Canalului Bega, între ora 17 și 21 este un loc aglomerat, mai aglomerat decât, să spunem strada Alba Iulia între orele 11 și 14.

De fapt, am impresia că oamenii ăștia habar nu au ce ar trebui să facă, vor doar să arate că fac ceva astfel că dacă se întâmplă ceva să nu-I tragă nimeni la răspundere.

***

image

Tot citesc că finanțarea este redusă, și în medicină și în învățământ.

Cu toate acestea văd că sumele decontate sunt astronomice, mai ales dacă le comparăm cu rezultatele.

Oare nu se găsește un contabil, ceva, care să își bage nasul în actele spitalelor, să aflăm și noi unde merg banii? Că poate într-adevăr sunt prea puțini. Dar poate că nu sunt prea puțini ci se iau de la masa bolnavilor și se cheltuie pentru altceva, ceea ce nu ar fi normal, pentru că scopul unui spital este să asigure tratamentul bolnavilor și condiții corespunzătoare pentru aceștia, nu venituri pentru personal.

Citește și:  Revista presei 24.10.2020

***

image

Alții care fac ceva ca să arate că lucrează.

Nu are nici un sens ce decretăm dar barem le arătăm că avem puterea să le-o tragem.

Cu discotecile înțeleg, că acolo oameni se mai înghesuie unii în alții, dar cu purtatul măștilor seara, oare au constatat oamenii de știință italieni că virușii ăștia sunt fotosensibili, ca vampirii, că la lumina zilei se topește carnea pe ei?

***

image

Ceea ce spune femeia asta este de bun simț.

Oare cine o să plătească pentru toți bolnavii ale căror boli nu au fost tratate în toate aceste luni?

Pentru că dacă un medic a preferat să trateze pe cineva care de fapt nu are nimic, neglijând un bolnav a cărui viață era pusă în pericol, medicul acela trebuie să plătească cumva.

Numai săptămâna trecută au scris ziarele despre vreo 4 astfel de situații.

***

image

image

“Siria se confruntă cu un război civil între serviciile de securitate ale Administraţiei Bashar al-Assad şi grupuri teroriste şi insurgente.”

Am verificat și pe Wikipedia și este așa cum știam eu, Siria este o țară independentă, membră a ONU și a Mișcării de Nealiniere.

Ceea ce nu înțeleg este ce caută elicoptere americane să bombardeze posturi de pază siriene și de ce se ciocnesc dronele americane deasupra orașelor siriene.

Și nu înțeleg nici de partea cui sunt americanii din moment ce atacă trupele guvernamentale care luptă împotriva unor “grupuri teroriste şi insurgente”.

Or fi existând teroriști răi și teroriști buni?

***

image

Ce fain.

Am câștigat încă aproape trei ani.

În acest moment ne putem relaxa puțin, mai avem o mulțime de timp până când trebuie să ne facem temele.

Și o să ne tot relaxăm până prin noiembrie-decembrie 2022, când o să constatăm că s-a cheltuit o mulțime de bani pe tot felul de proiecte și licitații, dar în realitate nu avem nimic palpabil. Și atunci o să dăm iar din colț în colț și vom mai face niște centre culturale undeva în niște clădiri abandonate, poate de data asta în fostele centrale termice din cartiere.

Sau, ar trebui ca în locul vedetelor locale să lăsăm ca de această treabă să se ocupe un om serios, poate un finlandez sau un suedez.

***

image

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*