Supradoza de siguranță.
Nu comentez nimic despre acest text pentru că autorul spune clar și răspicat ceea ce are de spus.
Dar citiți-l neapărat.
După aceea faceți o pauză și gândiți-vă la ceea ce ați citit.
Până pe la vârsta de 30 de ani Occidentul era pentru mine un fel de tărâm minunat, cu lumini, cu orașe curate și șosele bine întreținute, cu oameni fericiți care aveau un nivel de viață poate nu îmbelșugat dar onest. Un fel de Iulius Mall mare cât o țară.
La un moment dat am plecat spre Occident, într-o vizită.
Am trecut o frontieră și mă uitam în jur așteptând luminile alea. Nimic. Ba era ceva, pornea apa de la chiuveta WC-ului când puneai mâna sub robinet.
Am mai trecut o frontieră, tot nimic.
Încă una, șoselele au devenit puțin mai late, dar în rest tot nimic.
S-a făcut zi și am putut vedea și fețele oamenilor de pe stradă, erau oameni obișnuiți, arătau exact ca și cei de la noi pe care-i văzusem în urmă cu câteva ore în Timișoara.
Aseară m-am uitat pe YouTube la un clip al unui om care umblă prin lume și filmează ce vede.
Și în sfârșit, într-un oraș am văzut luminile alea minunate.
Orașul se numește Chongqing.
Cum de o țară unde în urmă cu 40 de ani se punea problema asigurării unui blid de orez pentru fiecare cetățean a ajuns să facă așa ceva, în timp ce orașe frumoase, cu tradiție, Paris, Londra, Philadelphia, au ajuns niște cloace împuțite, ar trebui să ne întrebăm cu toții.
Poate nu am apucat-o pe drumul cel bun.
Nu spun că ar trebui să o apucăm pe drumul pe care au luat-o chinezii, pentru că noi nu suntem chinezi, la fel cum europenii nu sunt americani.
Dar poate ar trebui să ne întoarcem la răscrucea aceea din anii ’70 și să o luăm pe altundeva.
Americanii anunță că vor mort un proiect unde rușii sunt asociați cu francezii, chinezii și japonezii.
Bineînțeles că îl vor mort, așa cum au vrut mort și North Stream și multe alte lucruri.
Pentru că orice metru cub de gaz cumpărat din altă parte înseamnă un metru cub de gaz mai puțin cumpărat de la ei sau prin intermediul lor.
Dacă mizeria asta s-ar face în beneficiul tuturor cetățenilor din SUA poate ar avea o justificare, poate i-am putea spune patriotism.
Din păcate nici ăia nu au un folos din ceea ce fac șefii lor, cei care profită sunt poate unul dintr-un milion de americani, cei care devin tot mai bogați, în timp ce restul, cei care sunt de fapt America, participă doar la cheltuieli și consecința este că devin tot mai săraci.
Dacă israelienii și iranienii ar fi atât de deștepți pe cât se spune că sunt s-ar opri exact unde sunt acum.
Ca să arate cine o are mai mare israelienii se pot lăuda în continuare cu apărarea lor și cu Iron Dome-ul ăla, iar iranienii pot să se laude și ei în continuare că și-au spălat onoarea.
Ar fi crucial ca niciunul dintre ei să nu ofenseze sentimentele de mândrie ale celuilalt.
După care, dacă sunt și mai deștepți, s-ar întâlni undeva, ca din întâmplare, niște oameni dintr-o parte cu niște oameni din cealaltă parte, nu politicieni că ăștia sunt cu toții niște lepre, ci poate niște istorici, sau un rabin de la unii cu un imam din Iran, oameni de știință, din ăstia. Și ar discuta cum să rezolve încet încet povestea asta. Pentru că nu le folosește nici unora și nici celorlalți să se tot omoare între ei.
Zoso vrea să le taie o chestie celor care au participat la crearea softurilor pentru sistemul de sănătate.
Eu i-aș adăuga și pe cei cu e-factura.
Munca este o metodă simplă de a-ți păstra sănătatea mintală.
Dar trebuie să înțelegeți că nu e vorba despre munca aia în care cineva îți spune ce să faci și tu execuți ca un roboțel niște sarcini repetitive, „taskuri” cum li se spune mai nou.
Pentru că munca asta nu face decât să te tâmpească și mai mult.
Munca aia bună e aia în care cauți să faci tot mai bine, și dacă se poate mai ușor, ceea ce faci. Și mergi la șef și îi spui că nu e în regulă cum e acum, că tu te-ai gândit la o metodă prin care să faci mai bine ceea ce se face în prezent.
Iar dacă șeful nu e de acord, te va ajuta enorm în privința sănătății mintale dacă îi spui că e un idiot și îți dai demisia.
Mai este un text care mi-a plăcut, ăla cu posibilitatea ca într-un cerșetor să se ascundă Hristos.
Nu știu dacă se ascunde acolo dar cred că dacă omul ăla îmi cere 4 lei înseamnă că are mai puțin decât mine. Sau că are mai multe probleme decât mine.
***
Supradoza de siguranță
Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă de slăbire a voinței și de instaurare a controlului mental. “Existența întru imediat şi pentru securitate” era formula prin care Lucian Blaga definea omul animal, opus celui spiritual care-şi trăieşte existenţa […]
Americanii anunță că vor „mort” proiectul de producere de gaz lichefiat Arctic unde rușii sunt asociați cu francezi, chinezi și japonezi
Statele Unite încearcă să perturbe implementarea proiectului rusesc Arctic LNG 2, scrie The Wall Street Journal, citându-l pe Asistentul șefului Departamentului de Stat Geoffrey Pyatt. „Vrem să garantăm că Arctic LNG 2 va fi mort”, îl citează publicația. După cum se menționează în material, în aceste scopuri Statele Unite au oprit livrările de tancuri specializate către […]
Israelul afirmă că va exista un „răspuns” la atacul Iranului
Şeful Statului Major al Forţelor de Apărare Israeliene a avertizat că va exista un răspuns la atacul de amploare al Iranului, scrie Sky News.
„Dilema Israelului” explicată pentru Republica de doi experți de la Universitatea din Tel Aviv: Nu este o chestiune de “dacă”, ci mai degrabă o chestiune de “unde”, “când” și “cum” va răspunde Israelul – Liora Hendelman/ Netanyahu poate folosi atacul Iranului pentru a repara relațiile cu SUA – Meir Litvak
Un război din umbră care durează de zeci de ani a ieșit la iveală peste noapte, sâmbătă seară, când peste 300 de proiectile lansate de Iran asupra Israelului (170 de drone, 30 de rachete de croazieră şi 120 de rachete balistice) au fost interceptate și doborâte de apărarea aeriană. Operațiunea Teheranului, scrie CNN, a fost extrem de bine coregrafiată, aparent concepută pentru a minimiza numărul de victime, maximizând în același timp spectacolul. Într-un comentariu pentru Republica, Liora Hendelman, directoare a Centrului pentru Studii Iraniene din cadrul Universității din Tel Aviv, spune că Israel se confruntă cu o dilemă în urma recentelor atacuri cu rachete lansate de Iran, fiind pentru prima dată de la începutul anilor ’90 încoace când țara condusă de Benjamin Netanyahu a fost ținta rachetelor unui stat suveran. La rândul său, Meir Litvak, profesor de Istorie a Orientului Mijlociu la Universitatea din Tel Aviv, a declarat pentru Republica.ro că Netanyahu poate folosi atacul Iranului de sâmbătă pentru a repara relațiile Israelului cu SUA și pentru a consolida alianța anti-iraniană din Orientul Mijlociu.
Mamele tuturor ITiștilor care au lucrat la cardul de sănătate
Zilnic, în jur de 10.000 femei în vârstă sughiță fără să știe de ce. Ele sunt mamele ITiștilor care au lucrat la cardul de sănătate. De aia sughiță. Și vor merge și ele în iad, alături de copiii lor, ăia care, până să pornesc eu un curent de „mai tăceți dracului, că faceți muncă substandard”, […]
Nu vom avea serviciu militar obligatoriu, susține Nicolae Ciucă. „Așa ceva este foarte greu de realizat”
Reintroducerea serviciului militar obligatoriu este greu de implementat, pentru că România are deja o armată profesionistă, a declarat la B1 TV Nicolae Ciucă.
Cum a ajuns România pe locul 1 în UE la morții de pe șosele. CNAIR și a fostul șef al Poliției Rutiere au dat verdictul: „Infrastructura e ultima problemă!”
România este țara din Europa cu cele mai multe decese rezultate în urma accidentelor rutiere, potrivit unui raport realizat de Eurostat, pentru anul 2022. Care este principala cauză? Lipsa de infrastructură rutieră corespunzătoare? Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, respectiv Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, sunt de părere că altul e motivul.
Să ne pregătim de „uberizarea” supermarketurilor? Ce ar însemna trecerea la prețuri dinamice la raft în România
Politica prețurilor dinamice e asociată cu modelul de business al companiilor de ridesharing. La Bolt sau Uber, prețurile cresc sau scad pe tot parcursul zilei în funcție de mai mulți factori.
Cristian Tudor Popescu, critici dure la adresa lui Cătălin Cîrstoiu: Mincinos, arogant și un prostălău agresiv atotzâmbitor
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat luni, 15 aprilie, că PSD și PNL nu pot renunța la Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun pentru Primăria Capitalei, pentru că managerul Spitalului Universitar reunește „caracteristicile negative” ale „oricărui fruntaș pesedist sau liberal”.
„PSD și PNL nu mai știu cum să scape de Cîrstoiu, deoarece purtările în campanie ale lui domdoctor merg de la ridicol până la respingător”, a susținut CTP pe Facebook.
„Se stingea și a vrut să se căsătorească cu doamna pe care o iubea de 22 de ani. După cununie, a mai trăit 3 săptămâni și a spus că au fost cele mai frumoase din viața lui”. Mirela Nemțanu, Hospice Casa Speranței, „În fața ta”
O viață are valoare până în ultima secundă, indiferent de numele diagnosticului sau timpul rămas în față. Însă România a dovedit în nenumărate rânduri că nu e o țară bună nici pentru bătrâni, nici pentru cei supuși suferinței la orice vârstă.
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă. Expertul susține că epidemia de boli mintale poate fi vindecată prin muncă, oamenii fiind îndemnați să lucreze zilnic, pentru a sta departe de afecțiunile creierului, chiar de la vârste mijlocii, deși unii fac nazuri.
Microsoft vrea să vă arate reclame în meniul Start din Windows 11
Vă așteptați să vedeți reclame peste tot online, dar anunțurile din sistemul dvs. de operare sunt o bestie mai rară, deși nu la fel de rare ca înainte. Recent, utilizatorii Windows 11 Pro și Home au raportat că au văzut reclame în meniul Start al sistemului de operare, cu anunțuri pentru aplicații și site-uri web „recomandate” care apar sub lista de aplicații instalate.
Nu este o mișcare foarte surprinzătoare, având în vedere că compania a trimis reclame și pe ecranul de blocare Windows 11, iar deschiderea aplicației Setări vă va lovi cu o reclamă uriașă pentru Office 365 dacă nu sunteți abonat. Microsoft chiar a făcut reclame pentru Bing în Google Chrome.
„- Aveți 4 lei să îmi iau o cafea?” Și dacă în fiecare cerșetor se ascunde Hristos? Sau doar într-unul…
Și dacă în fiecare se ascunde Hristos? Sau doar într-unul ..
Planta care ține insectele departe de locuința ta
O plantă larg răspândită ține insectele departe de casa ta.
Liviu Stănescu a scăpat de cutremure, război și febră tifoidă. Aventuri din 111 țări, relatate în cartea „Am fost la capătul lumii”
Liviu Stănescu a vizitat 111 țări. A trăit marele cutremur din Nepal, de 8,1 grade pe scara Richter, pe cel din India, de 7,4 grade, și prima zi a războiului civil din Kenya, s-a îmbolnăvit de febră tifoidă în Iran. Multe dintre aceste aventuri se regăsesc în paginile cărțile sale, dar și în fotografiile expuse, în premieră, în cadrul unei expoziții care va avea loc la Muzeul de Artă din Timișoara.
Hala de lactate din Piața Badea Cârțan a fost modernizată
SC Piețe SA Timișoara a finalizat un amplu proiect de modernizare care a fost implementat la Hala de lactate din Piața Badea Cârțan. Proiectul a prevăzut înlocuirea instalației de climatizare cu purificatoare de aer, achiziția a 20 de vitrine frigorifice mici de 1,5 m și 13 vitrine frigorifice mari de 2,5 m, cu agent de […]
„Totalitate florală”, expoziția artiștilor plastici timișoreni din Asociația Romul Ladea
Galeria Bastion 2 A Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara găzduiește de luni o inedită expoziție.
Investiții record în modernizarea infrastructurii din Timișoara. Bulevarde reabilitate, flotă STPT înlocuită
Într-un oraș modern, infrastructura reprezintă punctul central al dezvoltării durabile, eficiente și sigure. În Timișoara s-a investit masiv în rețeaua de transport, proiectele fiind în diferite stadii de implementare.