Anton Kovacs April 16, 2021

 

În jur de 1000-1500 de titluri.

Cam atât răsfoiesc zilnic pentru a alcătui această revistă a presei.

Si ce am aflat?

Virusul este produs de chinezi ca să submineze SUA. Așa că interzicem echipamentele chinezești. Habar nu avem de unde provine virusul, spun serviciile secrete SUA. Hackerii ruși au influențat alegerile prezidențiale din SUA, spune președintele SUA Smile SUA a notificat Turcia de trecerea a două nave de război prin Strâmtoarea Bosfor. SUA nu mai trimite două nave prin strâmtoarea Bosfor, spune SUA după o oră-două, după ce pusese planeta pe jar. SUA și Rusia organizează un summit într-o țară neutră. După câteva ore SUA anunță sancțiuni împotriva Rusiei, iar rușii anunță că va riposta. Ucraina vrea să se doteze cu armament nuclear. Vouă vi se pare că ăștia sunt niște oameni normali?

Spunea ieri sau alaltăieri un psihiatru, că problema omenirii nu o constituie stratul ăla de la bază, tot mai gros, format din oameni care citesc tot mai puțin, sunt sunt tot mai proști și mai puțin creativi, nici stratul tot mai subțire al celor de la mijloc, cei care duc lumea asta înainte. Nu, problema e stratul de la vârf, format din psihopați periculoși, cei care ne conduc. Citiți stirile de astăzi și îi veți vedea cine sunt, cu nume și prenume.

Știți de fractali? Forma unei frunze de ferigă, de exemplu, este un fractal. Dacă te uiți cu lupa la marginea frunzei ai să vezi că forma aia se repetă la o scară tot mai mică șî dacă mărești puterea lupei vezi că forma se repetă în continuare și tot așa. În natură găsiți fractali peste tot, forma unui râu este un fractal, cochilia unui melc sau chiar poza de copertă a acestei selecții de știri. Timpul este un fractal, țineți minte că era un vers, “Toate-noi și vechi sunt toate”.

Tot un fractal este și comportamentul oamenilor.

Ceea ce vedeți că se întâmplă în cazul superputerilor se întâmplă și în cazul țărilor, un exemplu suntem noi, alt exemplu sunt polonezii, ucrainienii și mulți alții. Se întâmplă chiar și în cazul orașelor. Se fac lucruri inutile și fără sens, în timp ce lucrurile cu adevărat importante nici măcar nu sunt pomenite. Funcțiile sunt ocupate de tot felul de persoane opportuniste, dar incompetente. Alții care vor să facă ceva util pentru cei din jur nu sunt lăsați să le facă. Și la noi, ca și la ei, popoarele sunt conduse tot mai mult de către militari sau de către oameni care au câștigat extrem de mulți bani fără să poată arăta ce au făcut ei pentru societate în schimbul a ceea ce au primit.

SUA & Comp au intrat în Afganistan în urmă cu 20 de ani și bine au făcut. Ce nu au făcut bine este că nu au făcut nimic, și-au făcut niște tabere, au făcut ce trebuie ca să poată descărca filme pe internet, și-au mirosit reciproc ciorapii, au mâncat cât au putut de bine, s-au căcat în spatele cazărmii, au murit vreo 2000 din ei, ca proștii, și au cheltuit banii pe care statele i-au jefuit de la cei care fac într-adevăr ceva util, poate pâine, poate locuințe, autoturisme și multe alte lucruri. La noi e vorba despre 2% din PIB. Bani cheltuiți în fiecare an fără absolut nici un folos. S-au împuținat talibanii în ultimii ani? Aiurea, sunt bine mersi cu toții, probabil sunt și mai bogați pentru că armatele alea de la ei aveau nevoie de tot felul de produse pe care le-au cumpărat și de la ei. Și să nu uităm că din cauza stresului soldații fumează mult și acolo se găsesc lucruri tare interesante pentru fumat, așa că un taliban care în urmă cu 20 de ani se ascundea într-o peșteră, ca un șobolan probabil că acum a ajuns un baron local putred de bogat. Vedeți voi, de asta armatele ar trebui desființate, armele să fie topite și din metalul rezultat să se facă altceva, mai util, iar militarii să fie trimiși la muncă.

Sunt acolo însă, în Afganistan, și oameni care nu sunt nici militari, nici talibani ci sunt femei care ar fi vrut și ele să trăiască ca niște oameni. Acestea se tem de ceea ce se va întâmpla. Dar nimănui nu-i pasă, nici bigoților americani care și-au pus credința în divinitate pe bani și predică iubirea aproapelui, nici celorlalți. Dă-le dracului de femei, femei găsești pe toate drumurile.

***

Ne ascultă Google Telefonul? Un angajat al Google ne lămurește, sigur că nu, cum să se întâmple așa ceva. Săptămâna trecută, în timp ce eram pe drum mama mi-a spus, ea vorbea la telefonul fix, eu la mobil, că i s-a ars un bec, iar eu i-am spus că o să comand o cutie cu 10 becuri LE, o să caut unde sunt mai ieftine. În momentul când am ajuns acasă primul lucru pe care l-am văzut când am intrat pe RSS Reader a fost o reclamă cu o ofertă excepțională la becuri LED de 10W, la numai 3.99 lei/bucata. După vreo două zile discutam cu cineva, tot la telefon, despre un client care și-a cumpărat o boxă Bang & Olufsen. După o oră-două, în timp ce stăteam pe WC și răsfoiam știrile pe telefon prima reclamă de sus era la căști Bang & Olufsen. O să le vedeți și voi, nici o grijă, că internetul ăsta a devenit tare deștept. Mi se întâmplă cel puțin odată pe săptămână, asta când nu se întâmplă ca asistentul personal al telefonului, care e acolo chiar dacă voi nu-l folosiți, să pornească pentru că i s-a părut lui că am spus un cuvânt cheie și ascultă tot ce se vorbește în încăpere, mai ceva ca tehnica aia ambientală folosită de cei care folosesc așa ceva. Dar, bineînțeles că acestea sunt coincidențe.

Din fericire me mine personal lucrurile astea mă fac să fiu încântat de stadiul la care a ajuns tehnologia. Să asculte că mare lucru tot nu o să afle, nu am absolut nimic de ascuns, și oricum cel mai câștigat sunt tot eu, că barem nu a mai trebuit să caut după becurile alea. Mai bine să fiu manipulat în felul acesta decât să mi se spună că e necesar să mă vaccinez dar asta nu mă va feri de îmbolnăvire, că s-au dus vremurile alea când te vaccinai si erai apărat de bolile respective, iar după două injecții să mi se spună că peste vreo 6 luni va fi necesară și cea de-a 3-a, după care sigur va fi necesară câte una la 6-9 luni, cum se întâmplă de fapt cu orice vaccin antigripal.

***

Tudose spune că nu pleacă ei de la măcelărie. Sunt convins că are dreptate. Omul ăsta, chiar dacă e de la PSD, chiar dacă are față mai boțită, să știți că nu e deloc prost, ăsta face parte din specia tot mai rară de oameni care știu să facă lucrurile, nu numai să vorbească despre ele.

Dacă aș face eu un guvern, Tudose ar face parte din el, alături de Ana Birchall, Cioloș, Mircea Miclea și Violeta Alexandru. La ceilalți mă mai gândesc.

***

 

Rusia vrea sa intreaca planurile NASA si sa construiasca o noua statie spatială

In ultimii ani, Statia Spatiala Internationala (ISS) s-a confruntat cu diverse defectiuni, zilele sale fiind numarate, iar in 2025 NASA si alte agentii internationale s-ar putea sa renunte la ea. In schimb, Putin vrea sa dea lovitura, el semnand decizia de constructie de catre Rusia a unei noi platforme amplasate deasupra Pamantului, numite ROSS.

Acest viitor satelit orbital rusesc va cuprinde intre trei si sapte module si va fi capabil sa gazduiasca pana la patru astronauti, potrivit Parabloic Arc. Aceasta decizie vine in contextul aniversarii a 60 de ani de la primul zbor in spatiul cosmic al unui om, Iuri Alexeevici Gagarin zburand pe orbita Pamantului, pe 12 aprilie 1961.
In noiembrie 2020, compania RSC Energia a anuntat ca Rusia trebuie sa dea startul la dezvoltarea unei noi statii spatiale, deoarece se preconizeaza ca ISS sa fie inchisa, dupa o lunga activitate.
Trebuie amintit faptul ca ISS a fost lansata pe 20 noiembrie 1998, avand peste 22 de ani de functionare. De atunci, au facut parte din echipajul laboratorului spatial in total 101 de astronauti astfel: 47 de la NASA, 37 – Roscosmos (Rusia), 10 – ESA (Agentia Spatiala Europeana), 6- JAXA (Japonia) si 3 – CSA (Canada).
“Pana in 2025, Rusia are obligatia sa participe la programul international al ISS. Exista deja un numar de elemente care au suferit serioase defectiuni. Multe dintre ele nu pot fi inlocuite. Dupa 2025, noi prezicem ca multe structuri de la bordul statiei vor avea probleme tehnice”, a declarat Vladimir Solovyov, directorul general adjunct al Energia.
In schimb, Statele Unite doresc sa extinda viata ISS pana in 2028 sau chiar 2030. NASA a anuntat ca intentioneaza sa atribuie contracte pentru dezvoltarea de statii spatiale unor firme private.

***

SUA au impus sancțiuni și asupra datoriei suverane a Rusiei – Tensiunile Washington-Moscova în creștere

rusia-sua-sanctiuni.png

Tensiunile dintre Washington și Moscova au atins cote înalte joi, după ce autoritățile de la Casa Albă au decis să impună noi sancțiuni, printre care…

Citește și:  Revista presei–10.03.2021

 

***

 

Rusia pregătește riposta la sancțiunile americane – ambasadorul american convocat la MAE rus pentru o „discuţie dură”

serghei-lavrov.png

Riposta Rusiei la sancţiunile impuse de Statele Unite este „inevitabilă”, a comunicat, joi după-amiază, Administraţia Vladimir Putin, care l-a convocat pentru o „discuţie dură” pe…

 

***

 

America nu mai trimite nave de război în Marea Neagră! Ucraina, lăsată la cheremul Rusiei?

America nu mai trimite nave de război în Marea Neagră, o decizie luată la doar o zi după ce președintele Joe Biden a discutat la telefon cu Vladimir Putin. Să fie acesta un semn că […]

 

***

 

Summitul SUA Rusia asteptat cu nerabdare la Moscova. Oficialii rusi vorbesc deja de un succes anticipat

?mmid=bb4b5565563400db6d

Summit-ul intre presedintii rus Vladimir Putin si american Joe Biden, la initiativa Casei Albe, a provocat satisfactie in Moscova.

 

***

Ucraina ameninta ca se va dota cu arme nucleare daca nu devine membra NATO

Ucraina are in vedere sa se doteze cu arme nucleare, in cazul in care nu devine membra a NATO, a afirmat joi ambasadorul ucrainean in Germania, transmite dpa, citat de Agerpres.

“Fie facem parte dintr-o alianta cum este NATO si contribuim astfel la a face Europa mai puternica, fie ramanem cu cealalta optiune, care este sa ne inarmam”, a declarat pe postul de radio Deutschlandfunk ambasadorul Andrii Melnik.
In acest ultim caz, Kievul “va avea probabil in vedere statutul sau nuclear”, a mentionat ambasadorul. “Cum altfel putem sa ne asiguram apararea?”, a adaugat el.

***

Femeile din Afganistan se tem de întoarcerea talibanilor, după plecarea trupelor SUA: „Ne așteaptă vremuri îngrozitoare”

După 20 de ani de libertate relativă, educația femeilor din Afganistan este iarăși amenințată de islamiștii extremiști, ale căror acțiuni nu vor mai fi îngrădite de prezența trupelor aliate, scrie The Guardian.

În fața unei universități din care, acum mai mulți ani, mamele lor fuseseră alungate, câteva tinere își așteaptă colegele care susțin examene. Temerea este că acestea sunt ultimele examene pe care le vor da.

„Americanii pleacă”, spune Basireh Heydari, studentă la Universitatea din Herat.

„Ne așteaptă vremuri îngrozitoare cu talibanii. Mi-e teamă că nu mă vor lăsa să părăsesc casa, cu atât mai puțin să fac ce pot face acum”, se plânge ea, într-o discuție cu cotidianul britanic.

Decizia administrației Joe Biden de a retrage toate trupele din Afganistan până pe 11 septembrie va aduce un mult așteptat final pentru cel mai lung război din istoria SUA.

***

Talibanii sărbătoresc retragerea trupelor americane din Afganistan: „Am câștigat războiul! America a pierdut!”

Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan până la 1 mai, data fixată în acordul cu talibanii, dar se vor retrage „fără condiţii” până în 11 septembrie, când se vor împlini 20 de ani de la atentatele din 2001 în Statele Unite. Talibanii susțin că retragerea e o victorie pentru ei, conform unui reportaj realizat de BBC în teritoriul controlat de aceștia, în Afganistan.

 

***

 

Ne ascultă Google telefonul? Teoria conspiraţiei, comentată de Dan Oros, de la Google & YouTube România

 

 

***

 

Noi modificări în Codul Muncii: Fără pontaj şi fişa postului în firmele mici. Semnătură electronică la firmele mari

400x200.png

Ministerul Muncii propune trei ordonanţe de urgenţă care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM, dar şi noi măsuri cu rolul de a susţine angajaţii şi companiile în perioada stării de alertă, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale.

 

***

Locul unde se perinda multi sefi, dar nu se intampla niciodata nimic. Sanatatea – ministerul deznadejdii, cu 20 de ministri in 13 ani. Tentativele de reforma ratate pana acum

de 20 de ministri ai Sanatatii in ultimii 13 ani. In plina pandemie si intr-o criza sanitara fara precedent, in care stabilitatea ar trebui sa fie cuvantul de ordine, pe la conducerea Ministerului Sanatatii s-au perindat nu mai putin de trei ministri: Victor Costache, Nelu Tataru si Vlad Voiculescu.

Ultimul dintre acestia, demis din functie de premierul Florin Citu, a revenit pe pozitia pe care a mai ocupat-o in 2016, timp de cateva luni, dupa tragedia de la Colectiv.
Cei din sistem avertizeaza insa ca instabilitatea isi pune amprenta foarte puternic chiar asupra sistemului, in ansamblul sau. Nu doar ca reformele trambitate de fiecare sef de la Sanatate raman pe hartie, dar oamenii care au nevoie de
servicii medicale au ajuns in situatia de a se teme sa mearga in spitale.

***

Kelemen Hunor taie elanul USR-PLUS: Nu poţi cere schimbarea premierului. Nu aş spune că trebuie să plece nici dacă era un ministru UDMR

400x200.jpg

Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis un avertisment către USR-PLUS după ce Alianţa a anunţat ieri că retrage sprijinul pentru premierul Florin Cîţu. „Nu se poate aşa ceva. Nu se poate arunca ţara într-o astfel de situaţia de criză”, declară liderul UDMR.

 

***

 

Tudose despre plecarea USR PLUS din Guvern: Nu pleaca ei de la macelarie dar nu stau nici la masa dupa ce s-au porcait

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose este de parere ca Florin Citu va ramane in continuare premierul Romaniei si ca demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sanatatii s-a facut cu aprobarea presedintelui Klaus Iohannis.

 

***

 

Vela, Grindeanu și moștenirea toxică a lucrului prost făcut

Marcu_Adrian.jpg

Printre multele știri cu pacienți care se duc în spital ca să moară arși sau umflați cu oxigenul domnului Arafat, a mai apărut una, strecurată la și altele.

Din ea aflăm că dl Vela, da, onorabilul care umplea, mai an, ecranele televiziunilor, împopoțonat, ridicol, într-o geacă de piele de tip Top Gun, din care lipsea Tom Cruise pe când era, și acesta, tinerel, a mai dres o faptă admirabilă. Anume, și-a proptit fiica vitregă într-o înaltă funcție în Guvern.

Cu oblăduirea premierului Câțu, care s-a grăbit să-i semneze distinsei făpturi numirea în postura de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

 

***

 

Proiectul de lege care va costa PIB-ul României miliarde de euro discutat în guvern

 

 

***

 

Sondaj INSCOP: AUR a depășit USR-PLUS în sondaje și devine al treilea partid în opțiunile electoratului

Formațiunea politică condusă de George Simion e creditată cu 15% din voturi, în timp social-democrații se distanțează de PNL în fruntea clasamentului.

Partidul lui George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor – a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie.

 

***

Incredibilele abilități de camuflare ale caracatiței mimetice

Caracatița mimetică este un maestru al deghizării. În starea sa naturală, caracatița mimetică are o culoare bej deschis. Ca majoritatea caracatițelor, își poate schimba pigmentul pielii pentru a nu mai putea fi identificată de prădători, luând culoarea mediului înconjurător. Dar caracatița mimetică duce lucrurile la un alt nivel…
Poate fi găsită în Indonezia și în Marea Barieră de Corali. Este o caracatiță atât de inteligentă, încât atunci când se simte amenințată poate păcăli posibilii prădători, făcându-i să creadă că este de fapt o altă specie. Face acest lucru schimbându-și culoarea, forma corpului și, cel mai interesant, modul în care se mișcă și se comportă.

***

Patreon

***

Consultare publică pentru a stabili multiculturalitatea ca brand al orașului

Reprezentanții etniilor din cadrul Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale (CCMN), care funcționează la nivelul municipiului Timișoara au avut, ieri, o întâlnire cu primarul Dominic Fritz al cărei subiect principal a fost o nouă viziune pentru păstrarea multiculturalității orașului. În momentul de față avem 9 minorități naționale reprezentate în Consiliul Consultativ al Minorităților Naționale: maghiari, romi, ucraineni, germani, sârbi, bulgari, italieni, evrei, macedoneni.

***

curs

***

Ce le datorăm romanilor când vine vorba de medicină – istoriei medicinei din Roma Antică

Marcus Porcius Cato a crezut puternic în proprietățile medicinale de varză (brassica). El a considerat că ajută digestia, că îmbăierea unui pacient sau a unui copil în urină cât şi a unei persoane care a mâncat o mulțime de varză este extrem de benefică pentru constituție și că fumul din varză fiartă, dacă este direcționat în uter, ar putea crește fertilitatea unei femei.

***

Artificierul revoluției mondiale

7buscu-1-scaled.jpg

Saul Osias a murit în 1984 de bătrînețe, fiindcă nici bombele sale rudimentare, nici pușcăria, nici agenții Siguranței, nici războiul și nici regimul comunist n-au reușit să-l omoare mai devreme. S-a strecurat printre aceste primejdii, create toate cu mîna lui, ca un schior al revoluției mondiale. El a fost, de fapt, creierul tehnic al primei explozii cu victime, declanșată în 1920, la Senatul României. Născut în 1900, la București, Saul a îndrăgit de mic lăcătușeria și mecanismele cu arc și […]

***

Andreea Antonescu (mîhnită): „A început să-mi sugereze să fac topless de față cu ei, lucru care mi-a stîrnit o mîhnire.“

andreea-antonescu.jpg

Gen Arată-ne mîțele Andreea Antonescu (mîhnită): „Eu nu am ajuns în Survivor România să mă trag de șireturi cu vreunul dintre concurenți și am încercat să îi pun la punct. (…) Cînd am intrat în echipă, unul dintre băieți, nu îi voi da numele, a început să-mi sugereze să fac topless de față cu ei, lucru care mi-a stîrnit o mîhnire.“ (Cancan, 12 aprilie) E fascinant cît de bine e construit Survivor România, astfel încît să reflecte cît mai realist […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*