Anton Kovacs March 17, 2021

 

Hackerii nu au influențat rezultatul alegerilor în Statele Unite. Bineînțeles că nu l-au influențat, numai dobitocii au putut să creadă asta. Dar, știți cum e, nici ai lor nu sunt mai inteligenți decât ai noștri. Ca și la noi, și ai lor s-au angajat acolo nu pentru că ar fi niște James Bond extrem de inteligenți care doreau să salveze lumea, ci pentru că e leafa mare. Că dacă arau cu adevărat inteligenți și ar fi vrut să facă ceva util, s-ar fi angajat la Elon Musk să facă rachete. Și, tot ca ai noștri și ca orice angajat din serviciile secrete ale lumii, au învățat să-și aprobe șefii, că altfel se duce dracului și leafa aia mare și pensia devreme. Așa-i că hackerii? Hackerii, dom’ șef, să trăiți. Așa-i că ăia în Coreea de Nord au rachete atomice? Rachete atomice au dom’ șef.

Dar asta nu înseamnă că nu există și oameni care caută să vă influențeze. Și acolo, și la noi. Pot fi într-o clădire din aia înaltă cu geamuri albastre, pot fi într-o vilă amplasată pe un teren la intrarea căruia este o barieră și o inscripție „Proprietate privată – Intrarea interzisă”, pot fi în casa aia care are interfon cu cameră la poartă și unde dacă ești curios, vezi pe câte cineva că sună, după care din interior este acționat zăvorul electric și persoana intră.

Oamenii ăștia se uită și când cineva comentează, pe Facebook, sau la un articol dintr-un ziar, și intervin „Da’ tu de unde știi, ești medic? Ești și tu din ăia cu pământul plat și cu cipurile?”. Altul spune același lucru, dar cu alte cuvinte. Căutați-i, o să-i găsiți ușor, unii îi apără pe PSD-iști în anumite ziare, alții îi apără pe ceilalți în aceleași ziare, alții îi apără pe alții…

***

Un medicament folosit împotriva leprei dă rezultate excelente și împotriva Covid. Am căutat să văd ce medicament e ăla și ce să vezi, e un antibiotic. O boală provocată de un virus este tratată cu un antibiotic, așa cum spuneam și eu aici în urmă cu niște ani. De unde știi, că nu ești medic, mă întrebau pe atunci niște maimuțe mascate. Stiu pentru că spre deosebire de voi eu mai citesc, nu atât de mult cât aș dori, dar mai citesc, obicei pe care voi nu-l aveți. Și creierul meu are proprietatea de a face conexiuni logice, lucru care nu se intâmplă în cazul celor care așteaptă ca informația să le fie servită gata mestecată. Nu uitați să dați click pe porțiunea marcată mai sus, e un link unde veți putea citi ce spuneam eu în urmă cu câțiva ani…

***

După ce ieri am aflat că Volkswagen concediază 5.000 de muncitori, astăzi aflăm că Nokia disponibilizează 10.000. Dacă regula se păstrează, mâine vom afla despre concedierea altor 15.000. Glumim, glumim, dar să știți că ce vă spuneam în urmă cu 4 ani, că în curând, până prin 2025, o treime din cei care aveau un loc de muncă nu îl vor mai avea este adevărat. Uitați-vă în jur, în apropiere aveți doi colegi. Să știți că peste 4 ani cel puțin unul din voi va fi un asistat social. Și dacă lucrați la stat, și dacă lucrați la privat, fie că sunteți IT-iști, ăia de la Nokia erau și mai IT-iști decât voi, chiar și dacă aveți propria afacere care acum poate că merge foarte bine. Lăsați dracului mașinile noi, mai încet cu ratele la o casă nouă, că poate rămâneți și fără bani, și fără casă, mai încet cu concediile de Paști în Grecia sau Turcia, că vremurile grele au venit deja, doar că poate nu v-au lovit încă chiar pe voi.

***

Niște oameni angajați în funcții unde ar trebui să fie angajați doar sfinți au fost prinși cu niște mânării. Unul a fost șeful DGA, altul a fost șef de poliție, altul a fost șeful Autorității Electorale Permanente.

Hai să facem împreună un exercițiu de logică.

Oamenii ăștia au beneficiat de niște avantaje materiale pe care nici nu le poate visa, de exemplu, tâmplarul ăla de la fabrica de mobilă care a stat 40 de ani în picioare lângă circular, și-a pierdut două degete și a inspirat toată viață pulberea aia de lemn. Au beneficiat de avantajele alea, leafă imensă, pensie la o vârstă când tâmplarul abia își învățase bine meseria, pentru că se considera că ei nu trebuie să aibă motive pentru a se lăsa corupți, că uzura intelectuală e mare…

Dar ei s-au lăsat corupți și nici nu și-au uzat creierii pentru că au fost niște dobitoci, altfel nu ar fi făcut ce au făcut. Deci, ei nu au fost niște polițiști cinstiți, sau ce au fost, ci au fost niște „antipolițiști” necinstți. Dar au fost plătiți ca niște polițiști cinstiți. Adică salariul lor, și celelalte avantaje de care au beneficiat au fost necuvenite.

Păi, știți ce se întâmplă cu salariile necuvenite? Se înapoiază la casierie. Până nu se va face o lege care spune că necinstiții ăștia trebuie să înapoieze tot ce au primit pentru o funcție pe care nu au îndeplinit-o corect, și bineînțeles că nu vor mai beneficia nici de avantajele ulterioare conferite de exercitarea acelei funcții, fie că vorbim despre o pensionare mai rapidă sau mărimea acelei pensii, până atunci statul, fie că vorbim despre guvern sau despre celelalte puteri ale sale, va fi complicele acestor bandiți și trădătorul cetățeniolor cinstiți.

***

Un om, ceva șef la foștii deținuți politici, și secretar de stat pe deasupra, a fost demis, iar o mulțime de idioți utili se întreabă de ce a fost demis, că el în calitatea lui de anticomunist e un fel de erou.

Vă explic eu de ce a fost demis: Omul spunea că holocaustul nu a fost chiar atât de holocaust, că evreii au fost de vină pentru tot răul din România de când s-au scris tăblițele de la Tărtăria până acum și că urmașii legionarilor și ai criminalilor de război ar trebui să primească și ei pensie. Dacă nu credeți nu trebuie decât să dați click pe link și puteți citi comunicatul pe care-l semnează individul. Omu, și ăla care acum îl susțin, confundă anticomunismul cu fascismul. Că, să vă explic cum e, eu poate sunt de stânga, voi poate sunteți de dreapta. Stăm la o cafea sau ceva, discutăm, poate ne și ambălăm puțin, dar asta e una și să pui mâna pe pistol sau pe mitralieră e alta.

Eu știți ce aș face? Nu numai că nu le-aș da o pensie suplimentară legionarilor, dar nu aș mai da nimănui. Nici legionarilor, nici deținuților politici, nici ălora care au fost în război, nici revoluționarilor, nici judecătorilor, nici militarilor, nici polițiștilor, nimănui. Le dăm ălora care au prea puțin că să poată trăi, că nici să lași oamenii să moară de foame nu e în regulă, dar în rest, vere, ai plătit contribuție, ia de aici exact cât ai plătit. Pentru că restul este de fapt un act de corupție al statului. Și dacă s-ar face așa cum spun, am avea un popor de oameni care sunt mândri că sunt români și fericiți să trăiască în țara asta în care dreptatea strălucește ca soarele sus pe cer. Dar până atunci…

***

Vă povesteam mai de mult că niște tineri îmbrăcați în negru puseseră o icoană ortodoxă pe poarta unei biserici neoprotestante. Nu știu ce credeau cretinii ăia, că pocăiții când vor atinge poarta pe care e icoana se vor aprinde ca niște vampiri bătuți de soare? Oricum, am luat eu icoana de acolo și acum, cu toate că eu sunt ateu, e la mine în bibliotecă, alături de o Biblie, de Coran, de o cruce pe care am cioplit-o eu din lemn și de vreo 40 de statuete ale lui Buda și a lui Budi (ăla grasu’).

Revenim în prezent. Alaltăieri au apărut pe Facebook o mulțime de mesaje de felicitare pe care scria în maghiară „Dumnezeu să-i ajute pe maghiari”, sau ceva de genul ăsta. Am întrebat-o pe colega mea „ce-o fi astăzi, e ziua Ungariei sau?”, că eu nu știu când e ziua mea de naștere, darămite a altora. Mesajele erau postate în marea lor majoritate de persoane cu nume românesc.

Citește și:  Revista presei–02.02.2021

Până la urmă am aflat, era „Ziua maghiarilor de pretutindeni”.

Undeva, e mai jos un articol cu amănuntele, ce s-a gândit un plutonier, a trimis exact atunci la un cimitir unguresc o mașină care a înalțat o antenă lungă pe care era steagul național. Și pe urmă, când l-au întrebat reporterii de ce a făcut asta spunea că nu înțelege care e problema. Păi, dom’ plutonier, hai să-ți explic eu care e problema, că dumneata nu înțelegi, că de aia ai rămas plutonier. Când ai făcut chestia pe care ai făcut-o nu ai dat dovadă de patriotism. Dovadă de patriotism au dat ăia, unii de la București, alții de la Brașov, Focșani, Iași, care de dimineață au avut grijă să-și salute vecinii de ziua lor, așa cum face orice om civilizat în țara asta minunată care se numește Uniunea Europeană. Dumneata, dom’ plutonier, te-ai comportat exact ca derbedeii ăia îmbrăcați în negru, ăia care au încercat să-i provoace pe baptiști cu icoana aia.

Și mai e o chestie, steagul ăla îl înalți cu o socoată, când avem cu toții care trăim în țara asta motiv de bucurie, că ne-am eliberat de fasciști, că e ziua noastră, a celor care muncim și nu o frecăm așteptând pensia la 40 de ani, ocazii din astea importante. Când înalți steagul ăla trebuie să-mi dea lacrimile. Nu înalți steagul ăla pe antena mașinii, în cimitir, că-ți bați joc de el. Dacă îl înalți și când trebuie și când nu trebuie, steagul ăla devine ceva banal iar dumneata nu ești cu nimic mai bun decât ăla care își scrie pe frontonul casei „Vila Pardalian”.


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

Raport: Hackerii străini nu au influenţat rezultatul alegerilor în Statele Unite

***

Coordonatorul vaccinului anti-Ebola avertizează OMS: Vaccinarea în pandemie favorizează răspândirea coronavirusului

Geert Vanden Bossche, un specialist implicat în dezvoltarea mai multor vaccinuri timp de 23 de ani, printre care și cel împotriva Ebola, a cerut Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) o dezbatere despre programul global de vaccinare pe fondul pandemiei, informează revista Newsweek Romania.

În opinia lui Vanden Bossche, programul de vaccinare în masă trebuia amânat până la evaluarea completă a virusului. Vaccinurile sunt profilactice și nu trebuie utilizate într-un cadru pandemic, în care vor genera apariția unor mutații.

***

Un medicament impotriva leprei, posibil tratament impotriva COVID-19

Clofazimina, un medicament folosit pentru tratarea leprei, s-a aratat eficace impotriva infectiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 in culturi celulare umane si la hamsteri, releva un studiu publicat marti de revista Nature, citat de agentia EFE.

***

Nokia a anunțat un plan masiv de disponibilizări: 10.000 de angajați vor fi concediați în următorii doi ani de compania finlandeză

image-2021-03-16-24667993-70-nokia.jpg

Nokia a anunțat marți că intenționează să disponibilizeze până la 10.000 de angajați în următorii doi ani pentru a tăia cheltuielile și investi mai mult în cercetare în contextul în care compania telecom finlandeză încearcă să ajungă din urmă Huawei și Ericsson, relatează Reuters și Barrons.​

***

Ce se intampla cu arhiva Securitatii de se “impiedica” pe drumul la CNSAS: explicatiile institutiilor care le detin. Tacere la SIE

?mmid=f349256520c88f8f34

La 31 de ani de la caderea comunismului, dosarele fostei Securitati nu se afla in totalitate la CNSAS, institutia care, potrivit legii, ar trebui sa fie depozitara tuturor dosarelor aflate inca in custodia unor insitutii precum Ministerul de Interne, al Apararii Nationale, SRI, SIE si Jandarmeria Romana.

***

”Hai să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică” – proiect de lege depus la Senat de Claudiu Năsui

claudiu-nasui.png

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat marți, la Senat, că a depus un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale…

***

Plagiatori în fruntea ţării. Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică şi fostul şef DGA, Cătălin Ioniţă rămân fără titlurile de doctor. Deciziile CNATDCU

***

De ce a fost demis Octav Bjoza / Florin Cîțu: A încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este o încercare de a mistifica istoria

image-2010-01-28-6851673-70-octav-bjoza.

Premierul Florin Cîțu a explicat marți motivul pentru care l-a demis în urmă cu o zi pe Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Premierul îl acuză că a încercat să mistifice istoria punând pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România. De asemenea, îl acuză că a încercat să aducă argumente pentru ca urmașii naziștilor sau fasciștilor să beneficieze de drepturi din partea statului român.

***

Jandarmii au ridicat o antenă de transmisie cu tot cu drapel românesc la un eveniment de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, într-un cimitir secuiesc: „O provocare!”

În fiecare an, pe 15 martie, secuii depun coroane în amintirea strămoșilor căzuți în lupta cu armatele țariste și ungare, în bătălia de la Piatra Niergeș (pasul Cașin). Anul acesta, jandarmii din Harghita au venit să supravegheze evenimentul cu o antenă de transmisie de care era legat drapelul României. „Așa este ridicată antena la fiecare eveniment”, susține Jandarmeria.

***

Patreon

***

Fritz este și nu prea este de acord cu ideea unui spital modular, propusă de Nica. „Nu este foarte clar de unde am lua resursa umană”

După ce Alin Nica a propus ca Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și sponsorii privați să construiască un spital modular cu 18 paturi ATI, Dominic Fritz îi dă replică. Primarul spune că ideea, în principiu, este bună, dar marea problemă ar fi lipsa specialiștilor care să opereze paturile ATI.

***

Fostul sef al Politiei Timis, sase ani de inchisoare pentru coruptie. Ofiterul, condamnat alaturi de un sef de clan interlop

Fostul inspector sef al Politiei judetului Timis, Sorin Muntean, a fost condamnat la sase ani de inchisoare, iar Pavel Dumitru, fost sef al Serviciul de Investigare a Criminalitatii a primit, in acelasi dosar, cinci ani de inchisoare, transmite pressalert.ro.

***

curs

***

Oamenii de știință au dezlegat misterul Mecanismului antic de la Antikythera

image

La începutul anilor 1900, scufundătorii care adunau bureți de mare de pe coasta Antikytherei, o insulă grecească din Marea Egee, au descoperit o epavă din era romană care conținea un artefact destinat să ne schimbe felul în care înțelegem lumea antică.

Cunoscut ca Mecanismul de la Antikythera, obiectul e un calculator astronomic sofisticat care datează de acum mai bine de două mii de ani. De când a fost recuperat de pe epavă, în 1901, mai multe generații de cercetători s-au minunat de complexitatea lui incredibilă și de scrierile indescifrabile de pe el, ceea ce i-a clădit reputația de primul calculator analog din lume.

***

LIVIU ANTONESEI: „A ajuns omul normal la cap să nu mai aibă unde și cum să protesteze fără riscul de a fi confundat cu extremiștii“

Catavencii-500_11-17-martie-2021-mic_4_0

Nu e conspiraționist, nici extremist și cu atît mai puțin „nostalgic“! Dar nu vede cu ochi buni restrîngerea libertăților omului în pandemie. Lui Liviu Antonesei nu i-a fost frică să protesteze împotriva regimului Ceaușescu, așa că de ce-ar tăcea pios acum? Nu mai are cont de Facebook, după ce i-a fost blocat de cîteva ori. În schimb, are blog. Scrie. În afară de poezie, de proză și de însemnări despre cărțile altora, a scris Jurnal de pîrît, după ce a […]

***

Trăsniți în cîrnato

2-1-scaled.jpg

Poliția germană a identificat autorul unui jaf comis acum nouă ani, folosind amprenta unei mușcături de pe un cîrnat. Pentru propria lui siguranță, cîrnatului i-a fost schimbată identitatea și se află într-un program de protecție a cărnurilor, ca să nu-i sară muștarul hoțului și să umple pe toată lumea cu bulion. Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu anumite loturi din serul AstraZeneca pînă la clarificarea problemelor cu coagularea sîngelui. Informația a panicat și foarte mulți oameni din România, o […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*