Anton Kovacs August 12, 2020

image

România a fost prima țară din lume care, în plin război comercial între SUA și China, a semnat un Memorandum 5G cu SUA, un act al cărui scop ar fi eliminarea folosirii echipamentelor chinezilor de la Huawei, acuzați că ar permite spionajul Chinei asupra informațiilor din rețelele IT occidentale.

În timpul ăsta:

În Ungaria, unde primul ministru, Viktor Orbán, a construit relații amicale cu China, guvernul a declarat în noiembrie trecut că nu a văzut nicio dovadă că echipamentele Huawei ar reprezenta o amenințare la adresa securității și a declarat că va include compania în 5G rola.

Franța a declarat că nu va interzice echipamentele Huawei în mod direct din rețeaua 5G a țării, dar încurajează operatorii să nu o folosească și să acorde doar autorizații temporare de până la opt ani companiilor care folosesc aceste echipamente deja – SFR și Bouygues Telecom.

Guvernul german a fost unul din primele abordate de diplomații americani asupra subiectului și le-a respins rapid argumentele, scria în luna mai din acest an publicația Politico.

Acuzațiile Washington-ului cu privire la Huawei s-au lovit de scepticism și precauție la Berlin

Cancelaria Federală şi Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat unei excluderi a Huawei din cauza ţării de origine China. Ministrul Federal de Interne, Horst Seehofer (CSU), se opune, de asemenea, excluderii producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei de la procesul de extindere a reţelei 5G în Germania. “Sunt împotriva scoaterii unui produs de pe piaţă doar pentru că există posibilitatea să se întâmple ceva”, a declarat el în ianuarie 2020. “Sunt împotriva restricţiilor comerciale globale şi forfetare.” Dacă furnizorii chinezi ar fi excluşi, extinderea reţelei ar fi întârziată cu câţiva ani, a declarat Seehofer.

În Spania, serviciul național de informații a certificat software-ul ca fiind sigur și conform cu legislația relativă luna trecută, scrie The Guardian.

În Suedia, Tele2, o companie majoră de telecomunicații, își construiește rețeaua 5G cu echipamente Huawei. „Am folosit echipamentele Huawei începând cu 4G și nu au existat probleme de securitate”, a declarat Anders Ygeman, ministrul dezvoltării digitale, citat de The Guardian.

În Irlanda, două companii mari, Vodafone și Eir, folosesc tehnologia Huawei în timp ce construiesc rețeaua 5G din această țară. Administrația Trump a făcut lobby în Irlanda, deoarece multe companii tehnologice din SUA au operațiuni acolo și, în teorie, sunt vulnerabile. Guvernul irlandez încearcă să nu spună nimic public, dar pare mulțumit să îi lase pe Vodafone și Eir să lucreze mai departe cu Huawei.

Impresia mea este că România defilează din nou sub steagul greșit. Încă nu am învățat că dacă trăim în Europa, trebuie să ne purtăm ca niște europeni, nu să fim coada de topor a altora care, în ciuda declarațiilor de dragoste pe care le fac, nu iubesc deloc Europa..

***

image

image

– Medi Consulting din Coreea de Sud nu a mai livrat ventilatoarele chiar dacă IGSU a dat un avans de 2,4 milioane dolari

In contractul de achiziție cu firma UPC LTD Korea, pentru combinezoane de protecție cu glugă șî încălțăminte Curtea a constatat că IGSU nu a recuperat costul de pransport pentru cele 375425 de seruri din România. COstuld e transport a fost de 2200000 de dolari.

O să vedeți voi că până la urmă au tot ochii mici, dar nu sunt chinezi, ci din ăia care fac filme idioate cu săracii care trăiesc în subsoluri ca niște gândaci și îi omoară pe bogații blajini și cam tâmpiței.

 

– GSC Consulting and Management AG Elveția nu a mai livrat niciunul din ventilatoarele de 64 milioane de euro fără TVA și nici nu a returnat avansul de 1,93 milioane de euro către IGSU.

Furnizorul nu a mai răspuns nici la email, nici la telefon, nici la fax.

Poate furnizorul nici nu avea un număr de telefon sau o adresă de email, și-or fi făcut la o prăvălie de după colț o carte de vizită pe care i-au dat-o lui Arafat și ăsta le-a dat două milioane. Euro, nu lei.

Raportul arată că în perioada stării de urgență România a cheltuit 1,05 miliarde de euro pentru cheltuieli destinate combaterii COVID-19. Banii s-au dus pe indemnizații, stocuri de urgență, stimulente de risc și transferuri.

La un moment dat cineva mă întreba cine ar fi posibil să profite. Ăștia, cei care au beneficiat de “indemnizații, stimulente de risc și transferuri”. Plus mânăriile descrise mai sus. Plus multe altele care încă nu au fost descoperite.

 

***

 

image

Comentariile la adresa acestor lepădături plătite de statul român cu peste 100 de milioane de lei în fiecare lună, adică plătite de noi, că statul nu produce nimic, ia de la noi și dă la alții, ar trebui să fie mult prea dure pentru a putea fi scrise.

Citește și:  Revista presei 07.07.2020

De aceea mai bine nu comentez nimic, vă las pe voi să o faceți.

***

image

Și cu toate că statul știe acest lucru nu face nimic.

Ne lasă să ne mănânce covizii.

Când a fost vorba ca cineva să câștige din măști am fost obligați să purtăm măști. Când a fost să se câștige din spitale de campanie s-au făcut spitale de campanie. Când a fost vorba despre câștigat bani din teste la fel de precise ca o monedă aruncată în sus, s-au cumpărat milioane de teste. Dar acum, când e vorba cu adevarat despre sănătatea românilor nu se face nimic.

Să se pună de urgență la dispoziția poporului acest tratament, să se administreze preventiv, să îl găsim de cumpărat la preț subvenționat peste tot, și în magazine, în butice, în cofetării sub formă de prăjituri și în malluri, să-l dstribuie gratuit medicii de familie și paznicii care iau temperatura la intrarea în magazine ca să ne tratăm cât ne plimbăm printre rafturi.

***

image

O țară din rigips.

Totul e butaforie, polițiștii primesc pistoale pentru a fi filmați după care trebuie să le înapoieze, școlile eliberează diplome unor IT-iști, medici sau ingineri care sunt în realitate calificați cel mult să livreze pizza pe bicicletă, cercetarea românească se regăsește strict pe statele de plată ale instituțiilor de cercetare, dar în realitate de la stiloul ăla, cu brevet franțuzesc, nu românesc, să fie clar, al lui Poenaru nu s-a mai inventat nimic în țara asta, în loc să obținem profit din agricultură pompăm bani în ea ca să avem ce să filmăm, la fel cum Ceaușescu vindea vagoane la preț de minereu și carne la preț mai mic decât prețul grâului cu care fuseseră hrăniți porcii, ca să facă și el export…

Până și pe fata aia au adus-o acolo nu ca să-i dea Vela pistol, ci pentru că are picioare frumoase și dă bine în poză.

***

image

Ne plac sau nu ne plac rușii, adevărul este că în Rusia lucrurile se fac încă bine. Și școala, și becurile, și avioanele, și cercetarea.

Mă uitam odată la un pilot rus de bombardier.

Nu era un rockie cum sunt piloții din filmele americane, un figurist  frumușel cu freza proaspăt făcută și geacă de piele cu fermoare, ci un tip de vreo 40 de ani, cu o mutră de strungar care intră în schimbul 1 și care avea în mână o lădiță din aceea de tablă cum foloseau în anii ‘60 CFR-iștii de la noi pentru a-și căra bucata de slănină, sfertul de pâine și ceapa pe care le mâncau în pauza de masă.

Așa e și cu cercetătorii la ei, ăia merg la serviciu, nu la televiziuni. Se duc acolo la jobul lor, în laborator, și după ce și-au băut cafeaua și au povestit despre ce s-a mai întâmplat, pe la 8.30 se pun la masa lor și încep să se uite cu microscopul la probele însămânțate ieri, mai pun acolo o picătură de ceva, se mai uită…

Din curiozitate, mergeți la noi la un institut de cercetare, fac pariu că dacă nu e zi de leafă, bate vântul pe holurile și în laboratoarele alea.

Și mai e o chestie: nu știu de ce am impresia că la ei vaccinurile se testează la fel cum și-a testat Anghel Saligny podul.

***

image

Din păcate nu cred că se va întâmpla așa.

Cei săraci au mentalitatea muncitorului de pe șantier, care își iubește șeful care și-a făcut vilă din ce a furat, pentru că i-a permis și lui să fure un sac de ciment, așa că vor vota hoții care le-au dat și lor ceva, iar cei bogați își vor vota complicii alături de care s-au îmbogățit.

Voi sunteți la mijloc și de aceea o să vă voteze numai cei care nu au furat, nici mult, nici puțin.

Dacă ați fi fost în Suedia, Olanda, Finlanda sau altă țară civilizată, în care bunăstarea a fost creată prin muncă onestă și evitarea risipei, ați fi avut o majoritate confortabilă.

În România veți fi minoritari pentru că și cei care constituie electoratul vostru sunt extrem de puțini.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*