Probabil că de-a lungul timpului ați observat că această revistă a presei este structurată pe mai multe module: mai întâi sunt știrile importante pentru toată planeta, după care urmează știrile importante pentru România iar în final știrile locale.
De această dată am schimbat puțin ordinea, prima știre, horoscopul, cred că este cea mai importantă pentru cetățenii unei țări în care numerologia a fost inclusă în nomenclatorul meseriilor și în care escrocilor li se face reclamă în ziare fără ca autoritățile, de exemplu Ministerul Sănătății, sau cel puțin medicii să ia vreo atitudine.
Și probabil că principalul motiv pentru care acest minister nu spune nimic este că o mulțime de medici cu diplomă practică genul acesta de escrocherii pseudo-medicale cu tentă pseudo-științifică cărora li s-a făcut reclamă în articolul la care mă refer.
Că de unde să știe ei, medicii ăia, că încă nu s-a inventat calculatorul care să fie capabil să scaneze, cumva, fiecare celulă din corpul uman, să măsoare câțiva parametri ai acesteia pentru a determina dacă totul este OK acolo, și după aceea, pe baza unui algoritm creat de un individ care se pretinde fost inginer la NASA, dar ăia nu au auzit niciodată despre el, să determine care este boala unui pacient și să o și vindece, cumva, cu niște impulsuri electrice. Sau că dacă s-ar inventa un astfel de calculator, acesta ar fi o sculă care ar ocupa o bună parte din Sistemul Solar, nu un căcat de laptop pe care ei, pentru că sunt atât de inteligenți, l-au cumpărat la preț de computer quantic.
Dar pot să-i înțeleg pe medicii care practică așa ceva, e mai simplu să-i pui unui pacient doi sau patru electrozi și după o jumătate de oră să-i iei banii spunându-i că l-ai vindecat, decât să fi învățat medicină adevărată în școala aia prin care ai trecut.
Ca să ajung și la niște concluzii în privința a ceea ce cred eu că trebuie făcut, părerea mea este că în primul rând ar trebui să intervină organele de impunere a legii. În fond în Codul Penal există un articol, 334, care pedepsește inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un fals material injust, dacă s-a pricinuit o pagubă.
Și în al doilea rând, un medic care crede că genul acesta de proceduri poate funcționa nu dovedește decât că nu are nici cele mai elementare cunoștințe despre corpul uman, deci este un pericol pentru bolnavii care în acest fel ar putea crede că nu mai au nevoie de alt tratament medical. De aceea acestor medici ar trebui să li se retragă dreptul de a mai trata vreodată un pacient.
Brigitte Bardot a afirmat că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor, ea obiectând față de folosirea animalelor în sport.
Cred că dacă ar fi vrut autorul, nu ar fi putut să scrie un titlu atât de amuzant. Aproape că sunt invidios că nu l-am scris eu.
Cum arată programul de guvernare al AUR.
Dincolo de faptul că mie nu-mi plac aurarii ăștia pentru că nu sunt decât un partid artificial creat de tot felul de oameni care de obicei se îmbracă în uniformă, nu ruși, ci români verzi, de-ai noștri, și dincolo de faptul că sunt sigur că un astfel de plan de guvernare nu va fi pus niciodată în practică, așa cum din ‘90 până acum nici un alt partid nu și-a respectat promisiunile, planul acesta nu este deloc rău.
Mai ales că dacă îl citești mai atent, nu este vorba despre o “naționalizare” așa cum o știm noi, ci doar de o schimbare a acționariatului, acțiunile nu ar mai fi ale lor, ci ar fi cumpărate pentru a deveni ale noastre. Și în felul ăsta din dividendele obținute s-ar mai cârpi câte o gaură la pensii, sau la sănătate, învățământ și unde mai este nevoie
Și nici celelalte măsuri nu sunt rele.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu crede că susținerea mobilității forței de muncă prin măsuri guvernamentale e soluția pentru a rezolva criza de personal din vestul țării, ci mutarea investițiilor noi în ceea ce el a numit cealaltă jumătate a României.
Crede bine ministrul, am spus-o și eu de nenumărate ori, nu faceți fabrici și uzine în Timișoara ca să vină țăranii la muncă la oraș, aglomerând șoselele și împuțindu-ne aerul, faceti-le la țară, acolo unde locuiesc cei care vor lucra în aceste fabrici. Și nu le faceți în Banat, faceti-le în Moldova și Oltenia, ca să stea fiecare la el acasă, nu să vină la Timișoara și după un an-doi să aibă pretenția să ne schimbe modul de a trăi și să dorească să ne dărâme statuile.
Că tot mi-am adus aminte, încă nu am aflat cine sunt cei grupați în organizația numită “Inițiativa Timișoara” dar care în ciuda numelui nu au nici cele mai elementare cunoștințe despre trecutul apropiat al acestui oraș.
Uitasem despre Bîstroe. Înțeleg că încă nu s-a dat nici un comunicat în privința asta.
Iar dacă se va da totuși se va spune că da, parcă s-a adâncit puțin, dar ăia care spuneau despre păsări și pești nu sunt decât niște extremiști de dreapta care nu au o viziune asupra sinergiei faptelor și mai și fumează substanțe interzise.
Mihai Viteazu nu a fost decât un șmecher care toată viață a fost preocupat doar de înavuțire și acumulare de ranguri și dregătorii.
Ca să vezi, exact la fel ca oricare politician care a trăit pe acest pământ în ultimii 1000 de ani, că înainte nu prea știm ce a fost.
Să se înțeleagă clar, nu spun eu aceste lucruri, ci ele sunt scrise într-un articol apărut în presa de astăzi.
Am făcut această mențiune pentru ca să nu mă trezesc că îmi spune din nou nu știu cine că sunt bozgor sau că îmi place genocidul.
Un alt titlu inspirat, de această dată în presa locală: “Dovada că Primăria face bine ce face în chestiunea Colterm: s-a pronunţat Radu Ţoancă”.
(Foto reprezentativă: William C. Nelson Alias Desire Dubounet – “inventatorul” biorezonanței.)
Mercur retrograd în Taur se conectează cu Saturn în Peşti. Acesta este un moment bun pentru a ne organiza. S-ar putea să ne întâlnim cu vechi prieteni, prilej cu care putem deveni generoşi şi optimişti.
Ce faci când avionul intră într-o zonă cu turbulenţe puternice? Te uiţi la stewardese. Dacă-s liniştite şi încă-ţi zâmbesc, leagă-ţi centura şi nu-ţi fă greţuri.
Ucraina postcomunistă este o țară cu o instabilitate politică și cu nivele de corupție și ineficiență guvernamentală, care erau date ca exemplu negativ în lumea asta postcomunistă. Ucraina a intrat în război cu un oarecare handicap, a explicat Lavinia Stan, prof. univ. dr. la St. Francis Xavier University din Canada, într-un interviu pentru PRESShub.
Istoricul Oliver Jens Schmitt: „Ce potențial are un stat să reacționeze la suferințele umane”
„Câtă vreme guvernul introduce meseria de numerolog în nomenclatorul de meserii, cum să te lupți cu non-știința, cum să restabilești valorile în societate, cum să reabilitezi instituțiile care produc adevăruri științifice?”
Prof. univ. dr. Mircea Miclea, psiholog, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cercetător, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Oamenii trebuie să știe cât mai […]
„Este mult mai multă anxietate acum decât altădată, nu numai la noi, peste tot. De exemplu anxietatea și depresia în urmă cu 10 ani aveau un spike, adică avea cea mai mare frecvență la vârsta de 25-27 de ani, acum vârsta a coborât spre 16-17 ani, acolo este spike-ul, intensitatea, frecvența cea mai mare anxietății a venit în jos cu 10 ani, ceea ce arată mult mai multe lucruri despre ce se întâmplă cu mintea acestor acestor copii, acestor generații de elevi”, spune Mircea Miclea.
Celebra vedetă de film și cântăreață franceză Brigitte Bardot a afirmat că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor, ea obiectând față de folosirea animalelor în sport.
La o zi după scandalul creat în fața Parlamentului, dar și în ședința deputaților, liderul AUR George Simion a prezentat joi, într-o conferință de presă, programul de guvernare al partidului său. Documentul conține 15 puncte prin care AUR promite că „reconstruiește România”. Printre măsurile propuse de Simion se numără naționalizarea OMV, înființarea unor tribunale cu jurați și stagiu militar de trei luni.
Victorie pentru Imran Khan: Curtea Supremă a Pakistanului a declarat ilegală arestarea sa
Curtea Supremă a Pakistanului a declarat joi ilegală arestarea fostului premier Imran Khan și a cerut agenției anticorupție a țării să îl elibereze din arest, relatează Reuters și presa locală.
Prezent la Timișoara, ministrul Muncii, Marius Budăi, nu crede că susținerea mobilității forței de muncă prin măsuri guvernamentale e soluția pentru a rezolva criza de personal din vestul țării, ci mutarea investițiilor noi în ceea ce el a numit cealaltă jumătate a României. Firmele să facă investiții în zonele unde acestea nu activează, este recomandarea…
Adina Vălean, privind concluziile pe Bîstroe: Așteptăm o informare din partea autorităților
Adina Vălean, comisar european privind Transporturile, a punctat faptul că nu a primit încă nicio informare privind concluziile autorităților ucrainene sau române în ceea ce privește lucrările de dragare pe Canalul Bîstroe.
„Garoafe la bordel”, un nou volum al lui Radu Paraschivescu
Garoafe la bordel este titlul celui mai nou volum de povestiri al Radu Paraschivescu, care va apărea peste câteva zile la Humanitas. 11 povestiri care pun reflectorul pe felul în care sursele de amuzament se pot ivi de oriunde. …
România, printre ultimele ţări din Europa cu privire la accesul la medicamente de ultimă generaţie
România se situează „din nou” printre ultimele ţări din Europa cu privire la accesul la medicamente de ultimă generaţie, a transmis, joi, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.
Incident armat la o uzină Mercedes din Germania: Două persoane au fost ucise de un angajat
Două persoane au fost ucise cu focuri de armă la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen. Poliția a arestat un bărbat de 53 de ani. Motivul crimelor este încă neclar. Potrivit poliției, nu mai există niciun pericol pentru angajații din fabrică și pentru populație.
Japonezii obţin aprobarea FDA pentru un medicament împotriva agitaţiei cauzate de Alzheimer
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a aprobat joi brexpiprazolul de la Otsuka Pharmaceutical, pentru tratarea agitaţiei la pacienţii cu Alzheimer, devenind astfel primul medicament aprobat pentru această indicaţie, a anunţat compania într-un comunicat citat de Reuters.
Proiect de hotărâre pentru intonarea imnului de stat la deschiderea fiecărei şedinte a Parlamentului
Deputatul liberal Gigel Ştirbu şi preşedintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, au depus proiecte de modificare a Regulamentului Senatului, a Regulamentului Camerei Deputaţilor, precum şi a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru intonarea imnului de stat.
TikTok arputea fi interzis pe dispozitivele guvernamentale din România
Ministrul Digitalizării anunță că de săptămâna viitoare se așteptă o decizie privind interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Miercuri se va întruni Consiliul pentru securitate cibernetică.
Inițiativa aparține deputatul liberal Gheorghe Pecingină, care a afirmat, joi, 11 mai, că atrocităţile şi cruzimea privind sacrificarea animalelor pentru blană în România sunt „strigătoare la cer”.
Copilăria și tinerețea lui Mihai Viteazul a fost zbuciumată și marcată de sărăcie, dar și de o luptă continuă pentru înavuțire și acumulare de ranguri și dregătorii. O bună parte din ceea ce a obținut se datorează protectorului său, un mare cămătar de domnii și favoruri în Imperiul Otoman.
Cum au apărut simbolurile matematice? Originea lui =, +, -, ×, ÷, √, ∞, π, Σ și ∫
Prima ecuație scrisă vreodată (14x + 15 = 71), prinsă în cartea „The Whetstone of Witte”, publicată de Robert Recorde în 1557
În acest articol vom vorbi pe scurt despre originea unor simboluri matematice arhicunoscute, precum: egal – „=”, plus – „+”, minus – „–”, înmulțit – „×”, împărțit – „÷”, radical – „√”, infinit – „∞”, pi – „π”, sumă – „Σ” și integrală – „∫”.
VIDEO România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023
România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfășurată joi seară la Liverpool, în Marea Britanie.
Europarlamentarul Dragoș Pîslaru susține că planul României pentru a accesa 1,4 miliarde de euro pentru capitolul verde al PNRR denumit REPowerEU a fost respins de Comisia Europeană.
Dovada că Primăria face bine ce face în chestiunea Colterm: s-a pronunţat Radu Ţoancă
Mă număr printre cei sceptici că ar exista soluţii miraculoase la Colterm. Cel puţin pentru viitorul apropiat. Ani la rândul, societatea a fost o vacă de muls plus un debuşeu pentru politrucii de partid, care au umplut toate birourile şi al căror singur rost a fost mutarea aerului dintr-o parte în alta. Datoriile se strângeau,…
Robert Șerban și Dorin Tudoran sunt nominalizați la Premiile Observator cultural, categoria Memorialistică/Biografie/Jurnal pentru volumul ”Numai copilăria e glorioasă”, Editura Trei
Șansă unică pentru timișoreni. Orchestra Națională a Franței concertează la Filarmonica Banatul
Au fost puse în vânzare biletele pentru cele două concerte simfonice extraordinare care vor fi susținute de Orchestra Națională a Franței la Filarmonica Banatul Timișoara. În primele ore, 300 de spectatori s-au asigurat că vor avea un loc în Sala Capitol.
Noaptea Muzeelor la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, cu literatură, muzică și vin
Muzeul Satului Bănățean Timișoara organizează Noaptea muzeelor, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a editurii Brumar, sâmbătă 13 mai, de la ora 16.30, la Hambarul de la Muzeul viu, unde e locul perfect!
FOTO. Fabricat în România. Autovehicule vechi vor putea fi admirate la Timișoara
A treia ediție locală a evenimentului Fabricat în România va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Facultatea de Mecanică din Timișoara (bd. Mihai Viteazu nr. 1). Vor putea fi admirate motociclete, autovehicule și camioane de fabricație românească între orele 10 și 15.
Se deschide IKEA! Vezi data anunțată
IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilier și decorațiuni pentru casă, anunță mult așteptata deschidere a magazinului IKEA Timișoara, pe data de 8 iunie 2023. Acesta va fi cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de sud-est (IKEA SEE) atât prin standardele de construcție, cât și prin operațiunile de business.
TIMISOARA. Sunt mii de saci cu iarba, frunze ori crengi la margine de strada in toata Timisoara. Aceasta dupa ce cetatenii responsabili au curatat gradinile ori spatiile verzi din fata caselor si blocurilor si au depozitat resturile vegetale pentru a fi preluate, asa cum se intampla de ani buni in mod regulat.
Disperați să justifice suma imensă cheltuită de Primăria Timișoara pentru turnul oribil din Piața Victoriei, reprezentanții OAR Timiș s-au pus pe calcule matematice. OAR a anunțat că ”pepiniera” a fost vizitată de peste 60.000 de oameni, din luna februarie, de la deschiderea programului “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Arhitecții anunță și demararea un studiu sociologic în colaborare cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială UVT, studiu care ”caută să înregistreze profilul vizitatorilor, percepția și atitudinea lor asupra Pepinierei”.
Ce facem astăzi, 12 mai 2023, în Timișoara?
Vineri, 12 mai, puteți merge la Street Food Festival în Iulius Town. Seara, sunt mai multe concerte, spectacole de teatru și petreceri în oraș.