Contează „defenestrarea figurativă” a Victoriei Nuland?
Se pare că nu, această doamnă care umbla prin lume semănând semințele războiului nu era decât o unealtă a altora.
Dar eu cred totuși că o lume fără Victoria Nuland este un pic mai bună, așa cum și Europa ar fi mai bună fără Ursula Von der Leyen, Annalena Baerbock, Kaja Kallas, și mai sunt și alții.
Un fost angajat al Boening care a declarat că muncitori aflați sub presiune au montat în mod deliberat piese sub standardele cerute la aeronave pe linia de producție a murit ca urmare a unei „auto-provocate”.
Așa cum știm cu toții, Putin e de vină.
Niște oameni din Parlamentul României au cerut înființarea unei capele ortodoxe.
În urmă cu câțiva ani, am visat într-o noapte un astfel de loc de rugăciune, nu știu dacă era în Parlament sau altundeva, în visul ăla nu se spunea chestia asta.
Numai că nu era o capelă ortodoxă, ci una mult mai „corectă politic”, un loc în care putea să se reculeagă, sau să se roage oricine, fie că este ortodox, catolic, musulman sau de altă religie. Era un loc în care puteau să mediteze chiar și cei care nu cred în existența unei divinități.
În primul rând, în acel loc nu exista nici un simbol religios.
Locul era plin de plante, lucrurile erau făcute din sticlă, lemn sau piatră, într-o parte curgea o apă, un fel de mică cascadă, existau chiar și mici pajiști relativ izolate, înconjurate de tot felul de plante, unde puteai să mergi și netulburat de nimeni să te gândești la tot felul de chestii.
Era frumos acolo, cred că ăla care a proiectat acel vis era un mare arhitect.
Pe de altă parte, știu că multora nu le va place ce spun, dar îmi asum propriile păreri, la fel cum aș alege mai degrabă un medic de familie care este bine pregătit și crede în valorile științei, decât unul care se roagă pentru sănătatea mea, nu aș alege nici un politician care crede că este nevoie de o divinitate care să-l facă mai bun sau mai competent. Sau la care respectivul să se roage să nu-l prindă cineva dacă a făcut vreo mânărie.
Așa că, mă voi uita foarte atent la cei pe care-i votez și nici unul din ăia cu grupul de rugăciune, care nu este de fapt altceva decât o filială locală a ălora din gruparea mamă, „The Family„, nu va vedea vreodată un vot de la mine.
În felul ăsta, chiar dacă votul meu nu va schimba absolut nimic, barem voi avea conștiința împăcată că eu personal nu am contribuit la alegerea a cine știe cărui dobitoc, sau mai rău, a vreunui asasin economic aflat în slujba altora.
***
Săptămâna trecută a venit știrea că, după o carieră lungă și plină de istorie, Victoria Nuland și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat pentru afaceri politice la Departamentul de Stat al SUA. De-a lungul anilor, ea și-a câștigat o reputație de neoconservator de linie dură, având, printre alte roluri, a lucrat ca asistent de top al grupului dur anti-rus Strobe Talbott; în calitate de consilier pentru securitate națională al vicepreședintelui Dick Cheney; și ca purtătoare de cuvânt a secretarului de stat Hillary Clinton. Reputația lui Nuland a derivat și parțial (și poate în mod nedrept) din familia în care s-a căsătorit. Așadar, există o tentație de înțeles din partea susținătorilor realismului și reținerii de a răsufla ușurați cu privire la plecarea ei din serviciul guvernamental.
Denunțător din interiorul Boeing găsit mort în SUA
Un fost angajat Boeing cunoscut pentru că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la standardele de producție ale companiei a fost găsit mort în SUA, scrie BBC
Democrația a ajuns sclava bogaților
Ca și România, UE e condusă de bogați. Pătura birocraților opulenți, făcuți milionari din salarii netaxate, provenite din munca plătitorilor de taxe, e arogantă, incompetentă și tot mai eternă. După cum se vede din avion, conducerea UE nu e rezultatul alegerilor, ci al combinațiilor, al jocului de interese private, corporatiste și transnaționale. Ursula von der Leyen e deja desemnată șefa viitoarei Comisii Europene, așa cum Roberta Metsola e deja stabilită la șefia viitorului Parlament European și Josep Borrell e deja aranjat pentru noul post de Înalt reprezentant pentru politica externă. Toți trei își vor lua în primire al doilea mandat în a doua jumătate a anului 2024, iar asta se știe cu trei luni înainte de alegerile care, chipurile, au exact scopul de a stabili cine ajunge în acele posturi. Alegerile europarlamentare sînt organizate, așadar, degeaba, căci rezultatul lor e dinainte cunoscut. Patru sute de milioane de oameni sînt îndemnați să meargă pe 9 iunie la vot ca să confirme desemnarea anticipată a conducerii UE. Democrația, care are ca menire reprezentativitatea, schimbarea, alternanța la putere, e utilizată azi pentru a păstra la putere un club conspirativ al bogaților.
UE pregătește o legislație rutieră mai aspră. Interdicția de conducere ajunge la nivel european
Se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Noua legislație ar putea fi adoptată chiar din 2025, susține europarlamentarul Vlad Gheorghe. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE.
Ministrul Apărării: Nu se pune problema ca Rusia să atace România
Ministrul Apărării, Angel Tîlvar, dă asigurări că în acest moment „nu se pune problema” ca Rusia să atace România.
În Parlamentul României există un grup ecumenic de rugăciune recunoscut de ambele Camere.
Tribunalul București a admis acțiunea lui Sorin Oprescu și al altor 94 foști deputați și senatori, care și-au cerut înapoi pensiile speciale. Deși n-a mai călcat în România, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție, Sorin Oprescu va beneficia din nou de o pensie mărită, de fost senator.
Papa Francisc și așteptata reacție a Prea Fericitului Daniel
Rețelele sociale abundă de indivizi ignoranți, plini de ură, duși de valul propagandei oficiale sau plătiți de cine știe ce fabrică de troli ONG-istă care una-două îți bagă dub nas cele două argumente ”forte”: 1) habar n-ai istorie, întreabă-i pe bunicii tăi cum a fost cu rușii în 1944 sau 2) dacă ajunge Putin la gurile Dunării o să fie vai ș-amar de țărișoara noastră. Îi recunoști ușor după simboluri NAFO, nick-name-uri ciudate și tot soiul de steaguri la profil (mai puțin al României). Plus limbajul adesea vulgar.
Dacă-i întrebi, n-au pus niciodată mâna pe vreo armă, habar n-au despre ororile războiului și probabil ar fi primii care ar da bir cu fugiții, în caz că ajung pe front. Ei știu una și bună: rușii sunt inamicii noștri dintotdeauna și trebuie stârpiți. Măcar pe rețelele sociale, dacă în realitate e mai greu.
Marian Nazat: America lui Marlon Brando
America lui Marlon Brando e una dezbrăcată de accesoriile propagandistice înșelătoare. Iar ceea ce rămâne nu-i deloc o priveliște atrăgătoare, dimpotrivă! Fiindcă, de pildă, „în Statele Unite ni se pare că avem la dispoziţie aproape orice – și subliniez expresia «ni se pare». Avem case mari și mașini, tratament medical de calitate, avioane, trenuri și monorailuri; avem computere, linii de comunicaţii bune, mult confort şi tot felul de servicii. Dar unde ne-au dus toate acestea? Deținem o mulțime de bunuri materiale, dar o societate bună produce oameni fericiţi, iar eu cred că noi producem mai mulți oameni nefericiți decât orice alt loc de pe pământ. Am călătorit în multe locuri din lume, și n-am văzut niciodată oameni atât de nefericiți precum cei din Statele Unite. Avem de toate, dar de fapt n-avem nimic, şi întotdeauna vrem mai mult. Alergând după succesul material, care este măsura culturii noastre, am renunțat la orice altceva. Am pierdut capacitatea de a produce oameni veseli. Fuga după bunurile materiale a devenit rațiunea noastră de a trăi, și nu bucuriile vieţii ca atare. În Tahiti există mai multe feţe surâzătoare pe kilometru pătrat decât în orice alt loc pe care l-am vizitat, în timp ce noi l-am trimis pe om pe Lună, dar producem oameni frustrați și mânioși.
Pietonii și bicicliștii vor trece peste Bega, pe noul pod Gelu, de luna viitoare
Reconstrucția pasarelei Gelu, investiție suportată integral de la bugetul local de Primăria Timișoara, intră în etapele finale de execuție.
După demolarea vechii pasarele, este gata în proporție de 75% și una dintre cele mai complexe etape ale investiției, respectiv reconstrucția podului. Urmează să fie realizate bordurile, parapeții, pavajul, hidroizolația, iar după finalizarea podului, vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural.
„La o plimbare sau în trecere, noul pod nu va mai pune probleme de acces și traversare vârstnicilor, părinților cu cărucioare, persoanelor în scaune cu rotile sau bicicliștilor, așa cum s-a întâmplat ani de zile pe vechea pasarelă din anii ‘40. A trebuit să o demolăm complet pentru că a fost așa de degradată și suntem acum aproape gata cu podul propriu-zis. Tragem tare și, la finalul lunii viitoare, noul pod devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi”, a precizat primarul Dominic Fritz.
A murit Marcel Botscheller, unul dintre maeștrii dansului din Timișoara
Fondatorul trupei Reflex, Marcel Botscheller, s-a stins din viață, a anunțat Casa de Cultură a Studenților din Timișoara. „Marcel Nicolae Botscheller, maestrul dansului care a înseninat sufletele noastre cu pasiunea și devotamentul său pentru dans, s-a stins din viață în 9 martie. Fondatorul trupei de dans Reflex, mentor și prieten pentru mulți, Cetățean de Onoare al […]
Cu 218 lei pe an sub formă de abonament Horticultura îți are grijă de locul de veci!
Într-un gest de respect și îngrijire față de locurile de veci ale celor dragi, Horticultura desfășoară în această perioadă curățenia de primăvară în cimitirele pe care le administrează.
La Cimitirul Calea Șagului, echipa Horticultura a intervenit pentru curățarea aleilor, eliminarea buruienilor dintre morminte și vopsirea bordurilor, asigurând astfel un mediu curat și îngrijit. Aceleași lucrări sunt planificate și în Cimitirul Rușu Șirianu, în următoarea perioadă.
Pentru cei care nu au posibilitatea să întrețină personal locurile de veci, Horticultura oferă servicii de curățenie ocazională la un preț accesibil de 50 de lei, sau servicii de întreținere sub formă de abonament anual la prețul de 218 lei.
De la preluarea administrării cimitirelor Calea Șagului și Rusu Șirianu, Horticultura depune eforturi zilnice pentru a le menține la un standard demn de cetățenii orașului nostru. Astfel, curățenia de primăvară este nu doar o necesitate practică, ci și o expresie a respectului față de cei plecați și o manifestare a grijii pentru cei care îi vizitează.
Primarul Dominic Fritz a anunţat că muncipalitatea a început să cureţe Ştrandul Termal, după ce acesta a fost recuperat de la o firmă care-l ocupa în mod ilegal. Intenţia primăriei este ca ştrandul să devină funcţional la vară.
Prof. dr. Dorel Săndesc și Alin Nica au recepționat noua clădire a Maternității Bega (foto)
Prof. dr. Dorel Săndesc și Alin Nica au recepționat noua clădire a Maternității Bega (foto). Autoritățile județene și managerul Spitalului Județean Timișoara au finalizat luni, 11 martie, recepția noii maternități Bega, construită lângă Spitalul Județean.