Am auzit această idee, la un moment dat, mai spre sfârșitul campaniei electorale se va anunța că Joe Biden are o problemă de sănătate, că are gripă sau ceva, iar noul candidat va fi Michelle Obama, care intră în campanie cu o grămadă de avantaje, va fi votată de minorități, e femeie deci o vor vota și o parte din cei mai nonconformiști, și opoziția nu va mai avea timp să o atace.
Iar în spatele ei va fi Barack Obama, cel despre care se spune că este păpușarul care îi trăgea și sforile lui Biden.
Annalena Baerbock. De-a lungul timpului am mai tras un ochi la ce face femeia asta.
Dacă nu ar fi brunetă ar putea fi confundată cu cealaltă vedetă germană, Ursula von der Leyen. Cel puțin spiritual.
Dacă germanii sunt atât de inteligenți pe cât se spune ar trebui să scape de femeia asta.
Industria plasticului minte de zeci de ani cu privire la reciclare.
Așa este.
Nu știu dacă vă amintiți, spuneam cu ceva timp în urmă, când începuseră să strângă ăstia PET-urile, că ar fi tare interesant un reportaj în care cineva să-i urmărească pe ăia de la un capăt la celălalt al lanțului, de la cutia aia în care se colectează recipientele din plastic pentru suc până la capătul celălalt despre care nimeni nu ne spune unde este.
Eu, dacă aș avea posibilitatea, dacă aș fi de exemplu director la SDM, aș face o mică experiență cu plasticurile alea:
Aș toca niște PET-uri să fac un fel de fibre din ele, nu foarte fine dar nici foarte mari.
Și după aceea le-aș amesteca în niște asfalt.
Iar pe asfaltul ăla aș face și niște probe de rezistență, la rupere, la forfecare, la compresiune, sunt o mulțime de instituții în oraș care au aparatura necesară pentru așa ceva.
Și aș turna niște asfalt din ăla undeva pe o stradă circulată din oraș, pe o porțiune oarecare, să spunem 200 de metri, iar pe altă porțiune din aceeași stradă aș turna niște asfalt „normal”, fără plastic din ăla în el.
Habar nu am ce s-ar întâmpla, poate nu merge și asfaltul cu plastic nu ar rezista atât cât rezistă asfaltul normal. Dar poate merge, că plasticul ăla ar fi ca un fel de armătură în asfalt și astfel asfaltul ar deveni poate mai rezistent.
Asfalt se toarnă, PET-uri sunt din belșug așa că poate toată lumea ar avea de câștigat, am scăpa de plasticurile de pe stradă și am avea și drumuri mai rezistente.
Tot despre directorii locali este și știrea că Mircea Vancia a devenit director la Horticultura.
Sunt probabil o mulțime de probleme de rezolvat acolo dar eu dacă aș fi în locul dânsului mi-aș face puțin timp să mă ocup și de toaletările alea care se fac prin oraș și care, din păcate, se fac cum se fac.
Chiar ieri îmi povestea cineva care se ocupă cu lucruri din astea că a plantat Primăria anul trecut niște platani, parcă, și anul ăsta toaletariștii le-au tăiat vârfurile, ceea ce spunea persoana respectivă că este o imbecilitate de neconceput.
Altceva am observat eu la copacii nou plantați, copăceii ăia abia dacă sunt un băț. Și ăștia le tund toate crengile de nu mai rămân decât vreo două frunze în vârf. Păi și cum se mai hrănește copacul ăla dacă nu are frunze?
Nu mă pricep nici la copaci cum nu mă pricep nici la asfalt, dar cred că copăcelul ăla ar trebui lăsat să crească mare și voinic și abia după aceea să-l tunzi ca să-i dai o formă. Că altfel se usucă. Și dacă nu credeți ia plimbați-vă prin oraș și uitați-vă la copăceii plantați anul trecut sau acum doi ani, practic de atunci nu au crescut deloc, asta dacă nu s-au uscat.
Domnul Vancia ne citește, așa că poate face un mic brainstorming cândva, cât mai repede, să cheme niște oameni care se pricep de pe la vreo facultate de crescut copaci, poate mai pune pe cineva să-i caute și niște documentație pe Internet, și să discute despre cum e bine să se facă toaletările astea. Că e păcat de copacii ăia să vină un dobitoc cu drujba să-i omoare.
***
Curtea Supremă a Statelor Unite a decis în favoarea fostului președinte republican Donald Trump în disputa sa cu statul Colorado, care l-a înlăturat de pe buletinele de vot în vederea alegerilor prezidențiale de anul acesta, anunță Reuters.
va candida Michelle Obama? Îl poate înfrunta pe Trump?
Ideea nu e nouă. Dar este speculată intens în ultimele zile. Fiindcă în tabăra democraților americani crește spaima că vor fi înfrânți de Donald Trump. Marele Smintit nu va fi judecat până în noiembrie. Deci, va candida sigur. Este Michelle Obama cea care îl poate înfrunta pe Donald Trump? Va funcționa o schimbare, chiar dacă […]
Kamala Harris a făcut, duminică, 3 martie, cele mai tranșante declarații ale unui oficial american de rang înalt privind războiul din Fâșia Gaza, solicitând încetarea imediată a focului și cerând Israelului o creștere a fluxului de ajutor pentru poporul palestinian, relatează Reuters, citată de News.ro.
Racheta Falcon 9 a decolat cu succes, luni dimineața, de la Centrul Spațial Kennedy cu o navetă care va ajunge peste 16 ore pe Stația Spațială Internațională (ISS). După ce noua echipă va ajunge pe ISS, la aproximativ o săptămână distanță, cei șapte astronauți care se aflau deja în misiune pe stație vor reveni pe Pământ cu aceeași navetă.
China sapă un puț la fel de adânc ca Groapa Marianelor
China a realizat luni progrese semnificative în explorarea petrolului şi gazelor prin forarea primului puţ vertical de 10.000 de metri din Asia, situat în bazinul Tarim, în regiunea Xinjiang, situată în vestul gigantului asiatic, informează EFE, citată de Agerpres.
Cancelarul Olaf Scholz a reiterat, luni, că nu va accepta livrarea de rachete de croazieră Taurus Ucrainei, refuzând să cedeze presiunilor unor politicieni germani și ale aliaților occidentali și argumentând că nu vrea ca Germania […]
Cancelarul german Scholz se opune extrădării lui Julian Assange în SUA
Cancelarul german Olaf Scholz s-a pronunţat luni împotriva extrădării în Statele Unite a lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Titulara Ministerului de Externe german, Annalena Baerbock, l-a îndemnat luni pe şeful guvernului din care face parte, cancelarul Olaf Scholz, să „ia în considerare intens” livrarea către Ucraina a unor rachete Taurus cu rază lungă de acţiune, potrivit Politico.eu.
La două decenii după ce au aderat la Uniunea Europeană şi la NATO, ţările din Europa de Est se tem că vor fi din nou lăsate în urmă în momentul în care posturile de conducere ale celor două organizaţii vor fi redistribuite în cursul acestui an. Iar cei mai noi membri ai UE se arată revoltaţi de posibila numire a premierului olandez Mark Rutte la şefia NATO, scrie POLITICO, menţionând că Guvernul României a notificat NATO cu privire la o potenţială candidatură a preşedintelui Klaus Iohannis, iar un alt nume vehiculat ar fi cel al premierului estonian Kaja Kallas.
CEDO investighează Lituania pentru un nou caz legat de închisorile secrete ale CIA
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a comunicat Lituaniei că a deschis o investigaţie într-un nou caz din seria celor legate de programul închisorilor secrete create de CIA în mai multe ţări, unde ar fi fost deţinuţi şi maltrataţi suspecţi de terorism în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001.
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, aşteaptă să aibă săptămâna aceasta o discuţie faţă în faţă cu preşedintele rus Vladimir Putin asupra situaţiei precare de la centrala nucleară Zaporojie ocupată de trupele ruse, relatează luni agenţia DPA, citată de Agerpres.
UE recunoaște că nu poate fără panourile fotovoltaice chinezești
Uniunea Europeană ar trebui să îi susţină pe producătorii europeni de panouri fotovoltaice care se confruntă cu dificultăţi, dar nu poate să îşi închidă graniţele când vine vorba de importul acestor produse, a declarat luni comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, transmite Reuters.
Șeful regimului de la Kiev, Vladimir Zelenski, și șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, ar putea fi lichidați de protectorii americani.susține fostul analist al CIA, Larry Johsnon. În opinia lui, pentru Statele Unite, aceste două personaje au devenit „figuri uzate”. Potrivit lui Johnson, Washingtonul are o lungă istorie de […]
România se va despărți la finalul acestui an de Klaus Iohannis, care își va încheia cel de-al doilea mandat în funcția de președinte al țării. Doar că spre deosebire de 2014, anul în care a preluat cea mai înaltă poziție din țară, Iohannis nu mai e întâmpinat cu urale pe străzi și, probabil, nu ar mai coborî să facă băi de mulțimi.
După două mandate în care și-a încurajat susținătorii să voteze „anti-PSD” la toate turele de alegeri, Iohannis lasă în urmă la Palatul Victoria chiar un premier PSD, Marcel Ciolacu. Iar o investigație „Recorder” a întors inclusiv clasa politică împotriva sa, arătând că RA-APPS ar investi 7 milioane de euro într-o vilă de protocol de 1.200 de metri pătrați pe care sunt șanse să o ocupe actualul președinte.
În acest context, Libertatea propune o analiză: cum a scăzut popularitatea președintelui și care au fost cele mai importante momente din mandatul său.
Producătorul de aspiratoare Electroargeş, din judeţul Argeş, a avut afaceri de 39 mil. lei anul trecut, la jumătate faţă de 2022, arată datele publice şi cele din raportul cu rezultate preliminare publicat pe bursă.
Industria plasticului a promovat reciclarea drept soluție pentru gestionarea deșeurilor, în timp ce, în interior, o considera ca fiind neviabilă tehnic și economic.
Richard Feynman despre scepticism
„ Nu există niciun pericol [atunci când apelăm] îndoială și scepticism, pentru că ele ajută la realizarea de noi descoperiri.„ Richard Feynman Richard Feynman (1918-1988) a fost unul dintre cei mai mari fizicieni ai secolului trecut, și unul dintre preferații mei. În liceu învățam cu ușurință din cursurile sale universitare, pentru că el ținea neapărat […]
Opinie: Viitorul va fi unul online sau nu va fi deloc
Cine nu are Internet nu există. Odată cu ieșirea din comunism și dreptul la libertatea de exprimare, monitorul calculatorului și telefonul mobil au devenit parte din garderoba zilnică.
Perfecționismul – utopia care ne macină viețile
Ne conducem existența încercând să facem totul perfect, fie că în discuție intră activitatea la serviciu, creșterea copiilor, dragostea, ori orice altceva din sfera de interes a speciei noastre. Dar ce înseamnă până la urmă „perfect”?
Creștere a numărului tinerilor care nu vor să muncească sau să studieze
Creștere a numărului tinerilor care nu vor să muncească sau să studieze
Recuperat în instanță, Ștrandul Termal se va deschide în acest sezon estival sub umbrela Primăriei Timișoara, după o serie de intervenții și amenajări. Acum totul într-o stare avansată de degradare, trebuie să se intervină în zona de bazine, și în curte, dar și în clădiri.
Consiliul de Administrație al Horticultura SA l-a fost numit ca director interimar pe Mircea Vancia, după ce l-a demis de la conducerea societății pe directorul Dan Rusu. Vancia, directorul de dezvoltare al societății, este un cunoscu membru USR, mai ales prin activitatea intensă pe care o are pe rețelele de socializare.
O violă din 1536 și o vioară Stradivarius din 1694 vor răsuna la Filarmonica Banatul din Timișoara
La Sala Capitol se vor auzi, în această săptămână, sunetele a două instrumente de mare valoare. Este vorba despre o violă din 1536 și o vioară Stradivarius din 1694.
Criticul muzical şi publicistul Mimo Obradov lansează o nouă emisiune radio
Mimo Obradov, binecunoscutul jurnalist care a fost prezentator şi coorganizator al programelor clubului PM 6 şi al festivalului Tim Rock începând cu anul 1980, revine în fața publicului cu o nouă emisiune radio care poartă numele de „Xenochrony”. Emisiunea muzicală va fi difuzată în fiecare joi de la ora 17 la Radio Banat Link (care […]