Buddha Boy a fost arestat.
Pentru că era un escroc.
De fapt toți ăștia sunt așa, fie că poartă robă, sutană sau costum. Cu toții nu sunt decât niște escroci, excepțiile fiind cei care sunt suflete rătăcite fără nici o șansă de recuperare.
Dacă nu ar fi așa, am vedea numai preoți săraci și cu cenușă pe cap. Și probabil că nici nu i-am vedea pentru că s-ar ascunde cu toții undeva în pustie.
Seara după ce mă culc ascult radio.
Probabil că este o modalitate de a retrăi cumva vremurile fericite când eram copil, familia mea încă nu avea televizor iar seara bunicii mei ascultau tot felul de emisiuni în germană, maghiară (A Szabó család, de exemplu, era un fel de piesă de teatru în serial care a fost difuzată timp de 48 de ani, cea mai lungă emisiune din istoria radioului) sau posturi românești, pentru că radioul românesc, ăla oficial, București 1, a fost dintotdeauna de o calitate infinit mai bună decât televiziunea românească. Chiar și în siniștrii ani ‘80 radioul românesc era suportabil.
Si acum e la fel, la Radio România Actualități, de exemplu, este între ora 22 și 23 o emisiune în care se discută tot felul de subiecte interesante.
În ultimele zile tot îl aud acolo pe Dan Dungaciu, un om care cam știe ce spune, cred că am mai pomenit despre el.
Iată un exemplu:
„Slăbiciunea politică a Europei este majoră. Acum, când Europa este un protectorat în termen de securitate americană, criza este mare și în Statele Unite. Alegerile din Statele Unite au ajuns să fie o schimbare de regim. Nu poți să planifici nimic, pentru că trebuie să vezi cine va fi viitorul președinte. Din această perspectivă, nici Uniunea Europeană nu poți să prevadă nimic. Europa este într-o criză majoră, se uită la America, se uită în jur, nu mai înțelege aproape nimic și nu reușește să furnizeze, de fapt, nicio viziune.”
Nu prea veți găsi mulți oameni în România care să spună așa ceva.
Mai cumpărăm niște rachete.
Mulți dintre noi nu vor înțelege de ce se întâmplă aceste lucruri, de ce pe de o parte cumpărăm tot felul de lucruri inutile, de exemplu rachete pe care le vom ține în depozite câțiva ani după care mai cheltuim niște bani ca să le distrugem, iar pe de altă parte nu avem bani pentru alte lucruri de care am avea într-adevăr nevoie.
Răspunsul este destul de simplu, nu trebuie decât să citim cartea „Confesiunile unui asasin economic”, scrisă de John Perkins.
Acolo se explică clar cum sunt recrutați asasinii economici, cum sunt finanțați și promovați de către anumite grupuri de interese și cum își plătesc aceștia datoriile.
Și, din păcate, o mare parte din liderii europeni, inclusiv români, fac parte din această categorie.
Din cauza acestor oameni a existat fenomenul Y2K, a avut loc mânăria cu Bechtel, tot din cauza lor a trebuit să vă vaccinați și tot din cauza lor cumpărăm arme pe care nu le vom folosi niciodată.
În timpul ăsta eu îmi fac calcule dacă 30 de lei în fiecare zi pentru un set de lenjerie de pat de unică folosință pentru mama nu este un lux pentru bugetul meu.
Nici o zi fără e-factura.
Așa cum spuneam și zilele trecute, principalul vinovat pentru ceea ce se întâmplă este guvernul. Dar și utilizatorii sunt niște figuri.
Se știe de exemplu că într-o e-factură nu pot exista diacritice sau alte caractere în afară de 0-9 sau A-Z.
Și ce credeți că i-a trecut prin minte unui utilizator: Pentru că programul de facturare nu permitea scrierea cu diacritice a editat XML-ul acela cu Noptepad și „a lipit” acolo niște observații, cam cât jumătate de capitol de carte, scrise frumos cu diacritice și tot ce mai era nevoie. Pentru că așa a considerat că e corect, dacă factura este în limba română trebuie scrisă corect, cu diacritice.
Iar pe majoritatea e-facturilor nu lipsește textul „Circulă fără semnătură și ștampilă conform articolului … din Codul Fiscal”.
Alfred Simonis ne readuce aminte de mutarea penitenciarului în afara orașului.
Nu este o idee rea și nici nu este o idee nouă.
Cunosc chiar un arhitect care a făcut un proiect pentru un nou penitenciar al orașului.
***
Germania în recesiune – A șasea lună consecutivă de scădere a industriei
Producția industrială din Germania a scăzut sub așteptări în luna noiembrie, subliniind problemele grave cu care se confruntă cea mai mare economie din Europa. Volumul producției industriale din Germania s-a contractat în noiembrie cu 0,7% față de octombrie, în principal din cauza scăderilor înregistrate pentru bunurile de capital și intermediare, a anunțat biroul de statistică […]
Prăpastia dintre simplii cetățeni și politicienii-marionetă aflați la cârma Europei se adâncește cu fiecare zi.
Există două realități, două perspective complet diferite cu privire la viitorul continentului. Din nefericire, nu se poate ajunge la un compromis tocmai din pricina diferențelor atât de profunde între cele două viziuni. Statele Unite și Uniunea Europeană stau pe un butoi de pulbere. Lipsește doar scânteia care să arunce totul în aer, la pachet cu rămășițele democrației de altădată.
VIDEO | Dan Dungaciu: „În interiorul Europei este o criză mare a politicului”
Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, director general Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Când a existat […]
Scenariu discutat intens în PNL și în coaliție în această perioadă este plecarea lui Klaus Iohannis la președinția Consiliului European, începând cu 1 iulie 2024, după vacantarea funcției de către Charles Michel, actual președinte, care va candida la Parlamentul European. Deși numele lui Iohannis a fost vehiculat pentru o funcție europeană de rang înalt, de data aceasta președintele României ar avea o șansă reală, pentru că liderii europeni încearcă să evite accedarea lui Viktor Orban în această poziție. Ungaria va prelua președinția Uniunii Europene de la 1 iulie și cutuma europeană presupune ca, în cazul în care nu există numărul necesar de voturi pentru un nou candidat, atunci șefia Consiliului să fie asumată de către țara care deține președinția UE. O altă cutumă este alegerea celui mai longeviv politic lider. Cei mai vechi membri ai Consiliului sunt, în ordine, Orban și Iohannis. Or, evitarea lui Viktor Orban i-ar aduce șanse reale președintelui României
Antreprenorii sunt terorizați de termenele din e-Factura și de erori. Grupurile sunt pline de oameni care prezintă situații diferite, erori diferite. Poate una dintre cele mai „amuzante” erori vine dintr-o aplicație de facturare cunoscută care a integrat e-Factura: „A fost atinsă limita maximă de apelări pe care le poate primi ANAF. Te rugăm reîncearcă mai târziu. La început e greu, sigur va fi mai bine”.
Vom cumpăra rachete așa cum am cumpărat și vaccinuri: aiurea
Pe 11 decembrie 2023, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului României au analizat cererea MApN privind achiziția a 200 de rachete Patriot contra sumei de 1.088.950.000 de euro + TVA. Solicitarea MApN a fost trimisă către comisiile de specialitate ale Camerei și Senatului, pentru a se parcurge pașii necesari.
La început de an există un fenomen interesant în România: o bună parte a populației dă buluc să își plătească dările către autoritățile locale (impozitele pe proprietate, pe mașini, locul de parcare etc.). Chiar și dacă statul a majorat aceste dări, lumea tot dă buluc să nu rămână cu datorii.
Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarnița – Lăpuștești, „proiectul de suflet” al ministrului energiei Sebastian Burduja, a suferit, săptămâna trecută, un eșec, prin anularea licitației pentru un nou studiu de fezabilitate, însă nimeni nu a fost tras la răspundere pentru asta. Potrivit informațiilor HotNews.ro, documentația pentru licitație a fost dezastruoasă, motiv pentru care cei 15 posibili ofertanți au avut peste 70 de cereri de clarificări. Licitația a fost lansată Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE SA, companie deținută de Ministerul Energiei, condusă de o persoană care a avut și are atât de multe funcții la stat încât a fost nevoit să completeze peste 150 de declarații de avere și de interese, în 15 ani.
Simonis cere mutarea Penitenciarului din zona centrală şi face apel la Alina Gorghiu
Timişoreanul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș şi preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, solicită mutarea de urgență a penitenciarului din zona centrală a Timișoarei. El vine şi cu o soluţie în acest sens. Timișoara este singurul oraș din România în care penitenciarul este amplasat în zona centrală, iar acest lucru trebuie să se schimbe cât mai […]