Eu am început să percep Phoenix cam de pe la vârsta de 14 ani, când a apărut albumul „Cei ce ne-au dat nume”.
Moni nu mai era în Phoenix, plecase „dincolo”.
Dar, de-a lungul timpului, rămăsese legenda, da, Phoenix este fain, dar cum ar fi fost dacă era Moni Bordeianu…
Astăzi când oricine poate spune public tot ce dorește despre Iohannis sau Ciucă sau despre oricine altceva, cea mai mare parte a populației nici nu își imaginează ce a însemnat să cânți despre un canar care a crezut că poate să scape de sârmele alea de argint și rezultatul este că sfârșește cu pieptul frânt.
Chiar îți trebuia curaj pentru așa ceva.
În această dimineață am aflat că a mai murit una din legendele tinereții mele și de aceea sunt puțin cam trist.
Ieri am putut constata că nu mă înșelasem cu o zi înainte când spuneam că vom asista la o intensă campanie mediatică în legătură cu interviul ăla pe care Tucker Carlson i l-a luat lui Putin.
Bineînțeles că nu prea s-a pomenit despre ce spunea Putin că s-a întâmplat în timpul tratativelor pentru încetarea conflictului, nici despre Tratatele de la Minsk, nici despre cum s-a ajuns aici.
Ceea ce s-a spus este că indiferent ce ar spune Putin este o minciună, iar ziariștii români au găsit un foarte scurt fragment în care era pronunțat cuvântul „Transilvania” și au bătut câmpii pe marginea acestui subiect o zi întreagă.
Și mai ales s-a sugerat că acest interviu nu are nici o importanță, nici nu trebuie să-l băgăm în seamă, că de fapt Tucker Carlson nici nu este ziarist adevărat, ci un individ oarecare, adept al lui Trump care are și el un site, la fel cum sunt alte milioane de persoane de pe planetă.
Nu trebuie băgat în seamă, dar au comentat cu toții despre el.
Aș fi curios ce ar spune ăștia toți dacă la un moment dat curul care trebuie sărutat la ordin va fi al lui Trump.
Alții, de la noi, au spus că ei ar fi fost mai buni decât Carlson.
Ce să faci, ca să ajungi să-i iei interviuri lui Putin trebuie totuși să fii cunoscut în lume, o fi Carlson ăsta un adept al lui Trump care are și el un site, dar milioane de oameni se uită la el de câte ori deschide gura.
Dacă aș fi „Împăratul Europei”, vorba lui Țiriac, eu aș face o chestie:
Aș face un sondaj în rândul populației din Europa, ziariști sau nu, pentru a stabili care este cel mai potrivit și mai incisiv ziarist din această parte a lumii. Sau chiar pe de toată planeta.
Și după aceea l-aș provoca pe Putin să accepte un interviu cu ziaristul desemnat.
Eu cred că ar accepta.
Să citiți neapărat articolul lui Costi Rogozanu.
Și să țineți cont că Rogozanu nu este nici putinist, nici anti european, este doar un om cinstit și inteligent care încearcă să ne deschidă mintea.
Ar fi putut fi ministru, i s-au propus tot felul de funcții, dar el a preferat să fie „dascăl fără de arginți”, cum spuneau despre el cei de la Radio Guerilla. S-a dus undeva la țară și îi învață carte pe copiii ăia săraci.
Cei anti-europeni, adică dușmanii cetățenilor din Europa, sunt cei care vor războaie și cei care ne-au liberalizat energia ca să ne ceară niște bandiți cât vor pe ea, profitând de faptul că nu putem sta în frig și întuneric.
***
Potrivit surselor, cunoscutul muzician Moni Bordeianu a murit în urmă cu trei zile. Florin Bordeianu s-a născut pe 26 februarie 1948, la Beșenova Nouă, județul Timiș.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vrut să dea o nouă viaţă armatei sale prin numirea generalului Oleksandr Sîrski în funcţia de comandant-şef, dar mulţi dintre militari au reacţionat cu disperare: „Sîrski ne va ucide pe toţi”, a declarat un soldat, sub protecţia anonimatului, relatează POLITICO, potrivit News.ro. Prin înlocuirea generalului său de top, fostul comandant Valeri Zalujni, Zelenski va trebui să îşi asume întreaga responsabilitate în cazul în care războiul va merge prost.
Conform unor surse citate de New York Times, avionul de transport militar Il-76, prăbușit pe 24 ianuarie în regiunea rusă Belgorod, a fost doborât de o rachetă trasă de sistemul Patriot.
Publicația americană, citată de Spotmedia, scrie că oficialii americani nu vor comenta public accidentul aviatic sau cauzele producerii acestuia, dar au recunoscut, sub protecția anonimatului, că informațiile despre folosirea unei rachete Patriot sunt adevărate, iar la bordul aeronavei se aflau, cel mai probabil, prizonieri de război ucraineni.
Preşedintele american, Joe Biden, a convocat un briefing de presă surpriză la Casa Albă, afirmând că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă ”cu […]
Mai mulți oameni de știință au tras un semnal de alarmă, după ce Ursula von der Leyen a informat plenul Parlamentului European că retrage propunerea privind reducerea consumului de pesticide din UE, parte a vastului plan European Green Deal. Avertizează că, deși mișcarea a fost salutată de grupurile de lobby din agricultură, consideră că inițiativele au fost abandonate împotriva sfaturilor experților.
Devin americanii și mai proști?
Este de-a dreptul înfricoșător să vezi cât de ignorantă a devenit lumea. Chiar și așa-zisele bastioane ale cunoașterii din instituțiile superioare de învățare deseori nu au habar.
Război? S-o credeți voi! Despre efectele propagandei de război în UE
În Europa s-au extins și întețit protestele fermierilor. Ca un soi de răspuns, din ce în ce mai mulți lideri din zona armatei și ministerelor apărării avertizează că vom intra în război. Cu cât opinia populară e mai antirăzboi, cu atât mai războinici au devenit liderii noștri. De ce?
Toți pierdem din Roșia Montană. Câștigă doar câțiva. Miliardari
Nu ar trebui să ne intereseze sfada dintre Cioloș și Ponta, pentru că niciunul nu va răspunde politic de vreo eventuală sancțiune în dosarul Roșia Montană. Câte miliarde or fi, dacă or fi, toți le vom plăti, inclusiv Cioloș și Ponta în calitate de contribuabili. Afacerea Roșia Montană e una de învățat la școlile de […]
Antreprenorii membri ai Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) urmează să se întâlnească, marțea viitoare, cu premierul Marcel Ciolacu, solicitând prelungirea perioadei de grație în care nu se aplică amenzi pentru abaterile firmelor de la obligațiile privind sistemul informatic RO e-Factura până la 31 decembrie 2024.
Sondaj: Jumătate dintre antreprenori se plâng de funcţionarea defectuoasă a platformei e-factura
Jumătate dintre antreprenori se plâng de funcţionarea defectuoasă a platformei e-factura, iar peste 60% dintre ei de costurile cu noile obligaţii de conformare, arată un sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Speriat de știrile de la televizor, m-am dus la medicul de familie să mă vadă și să-mi dea niscaiva leacuri preventive. Pentru că nu aveam programare on-line, a trebuit să aștept până ce a terminat de consultat toți programații.
– Altădată, să faci bine să te programezi, că vezi ce-i aici, și apoi nici eu nu-s câștigat la belciuge, să muncesc de pomană, și peste program!
M-am făcut că nu aud a doua parte a reproșului și, pentru că nu era nimic grav, mi-a dat o rețetă, ca să iau de la farmacie ceva pentru imunitate.
Cam nemulțumit de atitudinea și consultația lui, și pentru că văzusem și pățisem destule, adică nu îmbătrânisem „pe drumul bisericii”, am mai vorbit cu fiul meu, m-am mai consultat și cu alții și, pentru că nu aveam ce pierde, m-am adresat, în scris, OMS (Organizației Mondiale a Sănătății) și, după vreo trei luni de așteptare, am primit răspuns că în data de… la orele… voi fi primit în audiență.
Lovitură de teatru! AEM a intrat în colaps financiar, 400 de oameni au rămas fără loc de muncă
Lovitură de teatru! AEM a intrat în colaps financiar, 400 de oameni au rămas fără loc de muncă
Un teren dezafectat din zona Girocului va fi transformat de Primăria Timişoara în parcare
Locuitorii din cartierul Girocului, în zona străzii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia de o parcare modernă cu 80-90 de locuri, spații verzi și arbori, platformă pentru pubele și adăpost pentru biciclete. Noua parcare va fi construită în locul unui teren dezafectat care aparține municipalităţii. Construcțiile aflate în acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate…
Ce facem astăzi, 10 februarie 2024, în Timișoara?
Sâmbătă puteți merge la expoziții, proiecții sau la un atelier de inițiere în lumea vinului.