A trecut încă o zi și în afară de Al Jazeera și de presa din România, dar și ăștia au lăsat-o mai moale, nimeni nu pomenește de barajul acela din Ucraina. La fel cum nu pomenește nici de propunerea de înființare a unei comisii internaționale de anchetă a Președintelui Erdogan. Este ceva tare interesant ce se întâmplă cu acest subiect, așa cum spuneam și ieri, parcă cineva ar vrea să facă lucrurile uitate.
New York-ul este înecat în fumul produs de incendiile din Canada.
În legătură cu această știre am remarcat modul de a profita al americanilor chiar din lucrurile rele care li se întâmplă: Instantaneu a apărut o mulțime de reclame la tot felul de purificatoare de aer, iar pe blogurile cât de cât orientate spre acest domeniu se fac comparații între eficiența diverselor modele.
Și e bine așa, dacă se naște o necesitate, de ce să nu profiți. De exemplu, dacă mor oameni, este firesc și util și nu e nimic rușinos dacă produci și vinzi sicrie.
Franța a naționalizat în proporție de 100% Électricité de France. În timpul ăsta noi nu știm cum să scoatem mai repede Hidroelectrica pe piață, să o ia cine vrea. Ei, nu chiar cine vrea…
Deci, să recapitulăm puțin chestia asta cu Hidroelectrica: Ai o întreprindere care funcționează perfect. Care este o întreprindere de interes strategic a țării. Care mai produce și o mulțime de profit. Și tu, Guvern al României, o vinzi, păgubind atât interesele vitale ale țării cât și pe fiecare cetățean al acestei țări.
Cum se numește asta?
NATO, spun ziarele românești, se pregătește de ce este mai rău, așa că organizează un exercițiu de apărare chimică, biologică, radiologică si nucleară.
Ca să mă distrez puțin aseară l-am rugat pe ChatGPT să-mi comenteze această știre.
Vă redau răspunsul ca să vă distrați și voi, ar trebui să citiți chestia asta pe un ecran mare ca să și vedeți ce scrie acolo. Pentru ca să nu creadă că eu am scris chestia asta am făcut un print-screen.
Pomenește acolo Chat-ul și de țările mici care au alte priorități. Sau ar trebui să aibă.
În privința asta este de înțeles de ce se fac chestiile astea, și cred că ăsta este principalul motiv.
Un simplu glonț de 0.38 costă vreo 60 de cenți, m-am uitat ieri pe site-urile care vând așa ceva. Poate e doar 50 de cenți când cumperi en-gross.
Imaginați-vă acum că apasă soldatul ăla pe trăgaciul puștii. Pușca face “poc”. Și undeva se aude o monedă căzând într-o pușculiță. De fapt în mai multe pușculițe, una a producătorului de cartușe, alta a vânzătorului de armament, alta a celui care ne convinge pe noi că așa e bine, să dăm banii pe arme și alte lucruri inutile.
Apasă altul pe trăgaciul mitralierei: ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta
În pușculița aia a celui care decide ca banii să se cheltuie pe rahaturile astea inutile se aude zornăitul nenumăratelor monede care cad. La un moment dat pușculița se umple și monedele alea cad pe masă, pe covor, se umple camera de mizerie din aia.
Apasă soldatul pe butonul care lansează o rachetă din aia de la Deveselu. Pac, s-au dus în mă-sa 2 sau 4 milioane de dolari, în funcție de model. Undeva la marginea unui oraș românesc se materializează instantaneu o vilă cu piscină și cinci arii de grădină. Că doar nu credeați că toată povestea asta cu armele are ceva de-a face cu democrația sau apărarea popoarelor asuprite de un tiran oarecare, ia uitați-vă ce democrații și bunăstare au ăia din Afganistan, Siria, Irak și alții ca ei.
Clanul Cârpaci este anchetat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.
Eu am cunoscut niște oameni din ăștia, nu-i chema “Cârpaci” ci altfel, dar erau la fel de vestiți, la fel de proprietari a nenumărate case din oraș. Am vorbit cu ei, i-am întrebat chestii.
M-am mai uitat și cum se face cu banii ăștia primiți moca de la Europa sau de altundeva. Să știți că nu e simplu. Nu e ca și cu leafa bugetarilor, spun ăia cam cât ar avea nevoie și cineva, guvernul, sare repede să le dea.
Și de aceea nimeni nu o să mă poată face să cred că un Cârpaci sau altul care seamănă cu el, indiferent de cât de inteligent sau de șiret este, poate primi măcar un leuț din fonduri europene fără un ajutor foarte specializat care i-a fost pus la dispoziție. Sau că au avut capacitatea ca ei, de capul lor, să pună mâna, de exemplu, pe toate casele mari din centrul Timișoarei. În spatele tuturor Cârpacilor din țară sunt alții, iar toată povestea este la un nivel mult mai înalt decât vă imaginați. La un moment dat mergând pe urma banilor o să dea anchetatorii de un SRL oarecare care s-a desfiiințăt și administratorul a murit sărac lipit, de cancer, și acolo se va termina toată povestea. Așa se fac chestiile astea. Așa ni s-a furat țara de sub cur și nu prea s-a găsit nici un vinovat. Sau vinovații prinși au fost căței, nu lupii cei mari și fioroși.
Un “fost oficial de informații” american spune că Guvernul American deține ambarcațiuni de origine extraterestră.
Nu se întâmplă numai la ei, uitați-vă la televizoarele românești, vedem și aici o mulțime de zărghiți cu pensii incredibile, de generali, care vorbesc despre cum ne hipnotizează dusmanul de la distantă cu unde, despre tunele dacice, aparate care te vindecă de orice boală sau cum i-am învățat noi latina pe romani. Asta când nu comentează jocuri cu avioane pe calculator.
***
Imagini apocaliptice în New York. Orașul american, cu cerul roșu și învăluit în fum VIDEO
Imagini ca dintr-un film postapocaliptic au fost surprinse în New York, după ce în Canada au izbucnit circa 100 de incendii forestiere. Aproximativ 25.000 de canadieni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele.
Odată cu renaționalizarea 100% a Électricité de France, Franța intră într-o nouă eră nucleară
Încetinită de obstrucția micilor acționari, renaționalizarea 100% a companiei naționale de electricitate EDF a fost în sfârșit finalizată joi, la aproape un an după ce guvernul a decis să relanseze energia nucleară în Franța și să reindustrializeze țara, potrivit AFP.
C919, primul avion de linie al Chinei. Președintele Xi Jinping vrea ca țara să intre în clubul restrâns al puterilor aviatice.
Edward Snowden a avertizat, într-un interviu recent, că tehnologia de supraveghere este mult mai avansată în prezent, iar asta face ca și cea folosită de agențiile de informații americane și britanice, pe care a dezvăluit-o în 2013, să pară „o joacă de copii”, scrie publicația The Guardian.
600 milioane de euro fraude cu fonduri europene, în 2022. România pe locul doi
În 2022, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a protejat 600 de milioane EUR din banii contribuabililor din UE, recomandând recuperarea a peste 426 de milioane EUR de restituit către bugetul UE în urma unor fraude și nereguli și protejând o sumă suplimentară de 200 de milioane EUR.
De asemenea, OLAF a pus capăt unor scheme de contrabandă, contrafacere și fraudă vamală, a contribuit la punerea în aplicare a măsurilor de apărare comercială ale UE și a continuat să elaboreze politici de prevenire și combatere a mecanismelor de fraudă aflate în constantă evoluție.
Sunt percheziții ale procurorilor anticorupție în Timiș și Caraș-Severin care vizează o fraudă cu fonduri europene. Potrivit surselor, prejudiciul ar fi de jumătate de milion de euro.
Un fost oficial de informaţii susţine că guvernul american deţine ambarcaţiuni „intacte şi parţial intacte” şi ar fi de origine extraterestră.
Norvegia a vândut României 32 de avioane de vânătoare de tip F-16, în urma încheierii unui contract în acest sens în noiembrie, ”o contribuţie importantă la consolidarea apărării aeriene” a României, un contract care asigură o ”valoare adăugată industriei norvegiene a apărării”, relatează site-ul norway.postsen.com, citat de news.ro
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă, după ce Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care reglementează implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate 2021-2027 şi din împrumuturi contractate cu Instituţiile Financiare Internaţionale, că în 2027 vom exista spitale noi în orice colţ al ţării.
Salariile din sănătate, asistență socială și apărare, ordine publică și securitate, majorate
Salariile de bază ale personalului din sănătate și asistență socială și din apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, de la 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022, potrivit Ministerului Muncii.
Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din educație și sănătate. Pentru că tace
Ce educație și sănătate are 45% din populația României care trăiește în rural? Cum să ne mirăm atunci când avem epidemie de analfabetism și epidemie de cancer?
Răsturnare de situație în Educație: se amână probele de Bacalaureat
În ciuda tuturor calculelor pe care și le-au făcut membrii Guvernului și ale coaliției PNL-PSD, bazate pe manuale de manipulare și pe experimente psiho-sociologice, forța sindicală nu a cedat. Așteptând efectul de turmă, după vacanța de Rusalii, Ministerul Educației a anunțat abia ieri amânarea primelor probe ale examenului de Bacalaureat.
DIICOT a cumpărat în 2014 o clădire-schelet cu peste 17 milioane de euro, deși estima că are nevoie de un sediu care să coste doar 6,2 milioane de euro. Tranzacția, încheiată în perioada în care șef al DIICOT era Daniel Horodniceanu, a fost decisă în doar câteva ore, iar Curtea de Conturi a constatat că achiziția nu a fost transparentă și nici nu a respectat procedura internă, arată o investigație Rise Project.
Compania suedeză Autoliv, cel mai mare producător mondial de airbag-uri şi centuri de siguranţă, cu o prezenţă important şi pe piaţa din România, vrea să reducă mii de locuri de muncă la nivel internaţional, alăturându-se unui număr tot mai mare de companii care accelerează economiile de costuri din cauza inflaţiei ridicate, transmite Reuters.
Ion Cristoiu: Din ţicnelile lui lorga
Noul și impresionantul, prin dimensiuni, magazin IKEA funcționează, de azi în, nordul Timișoarei!
Publicul larg din Timișoara, dar și din împrejurimi, nu a ratat ocazia să asiste la deschiderea celui mai nou magazin IKEA, aflat pe drumul către Arad, în imediata apropiere a orașului.
Deși nu a fost o campanie agresivă ca în alte cazuri de mari magazine, cu oferte uriașe și cu gratuități, un rând destul de respectabil s-a format la porți pentru a vedea cu ce se poate reînnoi o locuință, fie că e vorba de mobilier sau de decorațiuni și utilități atât de necesare.
Circulația vaporașelor se întrerupe sâmbătă
Sâmbătă, 10 iunie 2023, ca urmare a desfăşurării evenimentului Make it! Race it! Recycle it!, circulaţia vaporaşelor pe Canalul Bega va fi întreruptă în intervalul orar 08:00 – 15:00.
În aceste condiţii, cursa spre Ecluza Sânmihaiu Român de la ora 12 nu se va realiza, doritorii putând opta pentru plecarea de la ora 17.
Reluarea curselor pe Bega va avea loc, cu plecare de la Catedrala Mitropolitană, la ora 14:52, sensul în aval, şi 14:54, sensul în amonte.
Vara în Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023. Programul lunii iunie
Vara TM 2023 continua cu un program cultural efervescent, cu o paleta diversa și complexa, de la incursiuni sonore la arta conceptuala, ateliere și instalații, concerte, ateliere de dans, tururi ghidate în expozițiile Art Encounters, Narațiuni Sonore, sculptura, momente muzicale extraordinare și colaborări orchestrale marca Romanian Chamber Orchestra, un festival de arte performative, lansări de carte, festivaluri de muzica baroca, jazz contemporan prin Festivalul JazzX și electro prin Flight Festival – District23 și Gala Premiilor UNITER 2023.
Chitaristul Genesis, Steve Hackett, în concert la Timişoara
Iconicul chitarist Steve Hackett, membru al celebrei trupe Genesis, este cel mai important artist rock care vizitează Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii. Concertul va avea loc marți, 20 iunie, de la ora 20, în Parcul Rozelor, şi…
Ce facem astăzi, 9 iunie 2023, în Timișoara?
Vineri, 9 iunie, în Parcul Regina Maria are loc evenimentul Launmomentdat în parc, ajuns la ediția a VI-a, iar la Muzeul Satului Bănățean începe Embargo Fest, sub motto-ul Remember the 90’s.