Anton Kovacs December 8, 2020

Au cîștigat ciocoii războiul lor cu țara
Și s-au ales plugarii cu morții și ocara.
Sus inimile sterpe ! Trăiască putregaiul !
Sărbătoresc se-ntinde în București alaiul,
Și nengropaţi, pe drumuri, ucişii zac dovadă
Că cine mai cîrteşte, ca și ei va să cadă.
Trăiască și guvernul și brava lui armată,
Că-mpuşcă la comandă pe mamă și pe tată.

(Tudor Arghezi – Epilog)

– Generalul Nicolae Ciucă este noul prim-ministru al României. La măști militari, la izolete militari, la spitale militari, la vaccinuri militari, prim ministru militar. O mulțime de uniforme într-o societate căreia i se spune “civilă”.

– Traian Băsescu spune despre campania AUR că nu pare românească. Românească e domnule ex-președinte. Chiar și dumneavoastră i-ați încurajat pe oamenii ăștia, fără rușine, atunci când cu Valea Uzului. Iar pe sponsorii lor i-ați încurajat în tot timpul celor două mandate.

– Cătălin Drulă spune că USR nu va face alianțe cu PSD și cu AUR. Voi poate nu o să faceți, dar uite că ăștia cu care sunteți de acord să faceți alianțe duc tratative și cu ăia. Și din păcate, pentru că v-a plăcut să faceți pe elitiștii și inteligenții, cu toate că mulți dintre voi nu sunteți decât niște țărani care au învățat Excel și Copy&Paste,  nu prea sunteți în măsură să vă impuneți condițiile.

– Neapărat să citiți textele lui Costi Rogozanu și al lui Dinu Barbu. După aceea veți fi și mai deștepți decât acum.

ORBAN A DEMISIONAT! Nicolae Ciucă, noul prim-ministru al României!

ORBAN A DEMISIONAT! Președintele Klaus Iohannis s-a mișcat imediat după demisia lui Ludovic Orban și l-a numit prim-ministru interimar pe Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de […]

Elveţia mizează pe prudenţă în ceea ce priveşte vaccinurile anti-COVID

image-2020-04-4-23786912-70-coronavirus-

Spre deosebire de multe alte ţări occidentale, Elveţia, care nu are o procedură de omologare de urgenţă, nu ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei înainte de 2021, scrie Agerpres citând AFP.

Traian Băsescu, despre AUR: Campania nu pare de sorginte românească

image-2012-10-19-13445464-70-traian-base

Traian Băsescu a comentat luni seară, la Digi24, rezultatele obținute de AUR la alegerile parlamentare, spunând că nu vrea să facă speculații, dar campania formațiunii nu i se pare “de sorginte românească”.

Cătălin Drulă, despre majoritatea parlamentară: Nu vom face alianțe cu PSD și cu noul partid naționalist

Deputatul USR PLUS Cătălin Drulă crede că guvernarea României se poate face fără PSD, conform calculelor matematice. El susține că PNL, USR PLUS și UDMR ar putea forma o majoritate parlamentară. Încă nu se știe dacă PMP trece de pragul electoral.

AUR a fost contactată pentru negocieri atât de PSD, cât şi de PNL

Costi Rogozanu, primele concluzii după parlamentare: Populismul lui Iohannis a produs mai mult AUR decât voturi pentru PNL

Când vezi un comunicat de la Academia Română zici că e de la AUR

Aș putea coborî cu întrebări și mai la firul ierbii. Câți bani publici s-au cheltuit complet neatent și necritic pe reuniuni de centenar, câte acțiuni de dans în ii și ițari au primit sprijinul MAE prin afară, câte tâmpenii naționaliste au primit deconturi de la ICR?

Mai mult? Cum de s-au umplut pereții spitalelor și ai instituțiilor publice cu Arsenie Boca? Cu cât e mai subfinanțat sistemul de sănătate, cu atât îl umplem cu icoane. Cât de ușor au fost tolerate apucăturile homeopate ale cadrelor medicale puse pe făcut bani și izbăvit prin credință. Câtă educație le facem copiilor să înțeleagă măcar cum funcționează un populism religios fascistoid fabricat ca în interbelic?

„Damful securist”

Nu e nicio mirare. Până acum, energiile astea erau încapsulate de partidele mari, de sectorul România Mare din PSD, respectiv de Ben Oni Ardelean și Rareș Bogdan la PNL, de Mihai Bostan la Plus și mulți alții.

De aici și „damful securist” pomenit de mulți. „Securismul” ăsta e, de fapt, toată mlaștina reacționară și ultraconservatoare pe care statul o subvenționează curent de decenii. Dar mai ales e o excrescență aberantă a unor nemulțumiri reale. În mod tradițional, a existat dorința polițienească de a sprijini și ține sub control extremismele.

Dinu Barbu – Știri pe scurt, aproape verificate

Culmea cinismului: Preşedintele “partidului” AUR, trimite în Parlament indivizi care au în cârcă morţii revoluţiei de la Sibiu şi, se pare, şi de la Timişoara! “Ultras”-ul Grigore Simion este cel care a afişat în 2004, la Timişoara, la 15 ani de la Revoluţie, lozinca “Eroii nu mor niciodată”! Aşa e: nici eroii, nici criminalii! Mă întreb dacă în 10 august, printre cei care au făcut praf demonstraţia civilizată a zecilor de mii de români nu s-au aflat şi ultraşii comandaţi de Griguţă Simion…

Citește și:  Revista presei–31.10.2020

XXX AUR, un partid cvasimilitarizat, care aduce mult cu PRM-ul lui Vadim şi Funar, împănat cu foşti securişti şi ofiţeri de armată cu mâinile pătate de sânge. Pen’că AUR îl trimite în Parlamentul Românie pe col. retr. ing. Francisc Tobă, cel care, deşi născut la Deta în 23 iunie 1953, nu figurează pe lista personalităţilor oraşului. Motivul e simplu şi-l găsim în decembrie 1989. Pe 22 decembrie armata a tras la Sibiu, a ucis și a rănit revoluționari și nu numai!

Istoria extremismului politic romanesc: de la legionarism la nationalism-ceausism, discursuri de tip “Jos mafia, sus Patria!”, gloante pe stadioane sau “pericolul extern”

Istoria extremismului politic romanesc: de la legionarism la nationalism-ceausism, discursuri de tip "Jos mafia, sus Patria!", gloante pe stadioane sau "pericolul extern"

Rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 au adus “surpriza” unui nou actor politic in Parlamentul Romaniei, si anume AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor, formatiunea care a preluat teme vechi, ignorate de politicieni – temele unionismului si al nationalismul – capturate de PSD in vremea lui Dragnea, dar si a lui Ponta, dar si cultivand cele noi aparute odata cu pandemia.

Extremismul politic, nationalismul ultragiat, naratiunile, virulenta nu sunt noi in spatiul politic romanesc. Istoria extremismelor si nationalismelor nu a inceput nici macar cu Corneliu Vadim Tudor sau cu Nicolae Ceausescu. Avem de-a lungul istoriei o reciclare continua a temelor nationaliste, trecand prin nationalismul-ceausist, dar mult mai departe in istorie, in anii ’30, Garda de Fier, radicalismul anilor ’30, miscarea legionara, Al Doilea Razboi Mondial, Internationalismul, venirea comunistilor.

 

 

Începe scandalul în USR-PLUS. Florina Presadă cere demisia lui Barna pentru scorul „dezastruos” de la parlamentare: Aroganţa voastră ne-a adus aici!

646x404.jpg

Senatorul USR Florina Presadă a venit luni dimineaţă cu un mesaj critic la adresa aripei Barna din USR-PLUS, pe care o acuză pentru scorul „dezastruos” de la parlamentare. „Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici!”, notează aceasta. Presadă mai e de părere că doar demisia aripei Barna mai poate arăta „că nu facem politică în interesul găştii din partid”.

O senatoare USR cere demisia conducerii: ”Scor dezastruos. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu, aroganța și nepotismul ne-au adus aici”

Senatoarea USR Florina Presadă spune, luni, că vina pentru scorul obţinut la alegeri aparţine conducerii, care “a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul” susţinătorilor USR PLUS.

Florina Presadă cere, într-un mesaj postat luni pe Facebook, demisia conducerii USR-PLUS, spunând că alianța a înregistrat un scor dezastruos la alegerile parlamentare de duminică.

DOCUMENT | Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie. Cursurile online continuă până la vacanță

Guvernul a decis, luni, ca școlile și grădinițele să funcționeze în format online încă două săptămâni, până în data de 23 decembrie, informează Mediafax. După această dată, copiii intră în vacanța de iarnă, astfel că școlile rămân închise până cel puțin la 11 ianuarie.

Site-ul focsaniulvechi.ro, cu fotografii din “oraşul pierdut”, relansat de pasionatul colecţionar Sorin Tudose

646x404.jpg

Site-ul www.focsaniulvechi.ro conţine sute de fotografii din perioada interbelică şi chiar înainte de Primul Război Mondial, mergând  până în anii 1980, în care puteţi vedea cum arăta oraşul în acele vremuri. Fotografiile sunt structurate  secţiuni.

Cetățeni, popor, aleși

Catavencii-486_49-09-decembrie-2020-mic_

Ce tare îmi place când un parlamentar ales de 17-18% din cetățenii cu drept de vot vine și ne urlă în față: „M-a trimis aici poporul!“… Un om a murit la vot, în secția de votare. Ce trist, e cam ultimul lucru pe care voiam să-l văd: Klaus Iohannis vorbind despre eroii democrației românești. Traian Băsescu a încălcat regulile CNA și a spus la TV în ziua votului că a votat cu PMP.

 

 

 

Awesome, Now Police Are Using Automated Drones

z9p8ndygkgq17fj0rm2n.jpg

Police drones are already a dystopian horror story straight out of the pages of 1984, but now they’re even beginning to think for themselves.

Curs BNR valabil astăzi 08.12.2020

image

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*