Am pățit-o și eu de multe ori.
In clasa a VI-a am conceput un automat în care dacă băgai 25 de bani și trăgeai de un fel de manetă cădea o bomboană. Toată chestia am făcut-o din carton gros, în loc de arcuri era gumă din aceea subțire care se folosea la praștiile cu ace cu gămălie, dar dispozitivul funcționa fără probleme, am câștigat și câțiva lei vânzând bomboane colegilor de clasă cu automatul acela. După aceea am aflat că automatele de distribuit bomboane existau deja, e adevărat, nu la noi.
La un moment dat am ajuns la concluzia că tot universul nu este decât o combinație de energii la diferite frecvențe, ca mai târziu să aflu că teoria stringurilor fusese deja elaborată de alții.
Au mai fost și altele, care mi-au ieșit.
De această dată au pățit-o alții, cei care propun o autostradă pietonală. Ideea este extraordinară și primarul ar trebui să o pună în aplicare cât mai repede, mai ales că nu prea costă mare lucru.
Este cu atât mai extraordinară cu cât ideea a fost propusă chiar de mine, public, în 2016, la început pe un grup Facebook al primarului Timișoarei, după aceea am scris despre acest subiect și pe blogul personal.
Deci, să fie clar, nu Vlad Rada, nu 6 studenți ci Anton Kovacs.
Dar acest lucru nu are importanță atât timp cât nimeni în afara cetățenilor din acest oraș nu va câștiga ceva din asta, important este să se pună în aplicare.
***
Președintele SUA îi grațiază pe 4 criminali de război, niște mercenari care au tras într-un grup de civili.
Julien Asange, care nu are altă vină decât că ne-a spus adevărul rămâne închis.
***
Ieri mi-a spus cineva, nu spun cine, că în anul de grație 2020 există oameni care telefonează la un anumit “telverde” pentru a-și denunța concetățenii care nu poartă mască.
Poate ar trebui ca românii să urmeze și ei îndemnul adresat de autorități cetățenilor germani și să o lase mai încet cu turnătoria.
***
Omenirea a ajuns, în privința corectitudinii politice, dar nu numai, la un nivel de indobitocire dincolo de orice limită.
O revistă a considerat că este discriminatoriu să le spui femeilor femei, de aceea le-a numit “posesoare de vagin” sau “oameni cu vagin”.
De fapt ideea nu este rea, de multe ori la postările mele există comentarii ale unor doamne pe care prima tendință este să le numesc “băi π …”. Pentru că sunt politicos le spuneam “Stimată doamnă”.
De acum pot să le spun “Stimată posesoare de vagin”.
***
Doi dintre apostolii apocalipsei ne dau sfaturi despre cum să ne comportăm în seara de Crăciun.
Rezumând, ideea ar fi să stea fiecare la el acasă și să sărbătorească Crăciunul pe Skype, să purtăm mască inclusiv când mâncăm, dacă suntem mai mulți în familie să mâncăm pe rând și să stăm cu ferestrele deschise.
***
Trump îi iartă pe contractorii din Blackwater închiși pentru masacrul civililor irakieni
Trump îi iartă pe contractorii din Blackwater închiși pentru masacrul civililor irakieni
Patru mercenari au tras asupra unei mulțimi neînarmate în Bagdad în 2007, ucigând 14 persoane și provocând indignare din cauza utilizării securității private în zonele de război
Președintele Donald Trump a grațiat patru agenți de securitate din Blackwater cărora li s-au dat condamnări îndelungate la închisoare pentru uciderea a 14 civili în Bagdad în 2007, un masacru care a provocat revoltă internațională privind utilizarea contractorilor privați în zonele de război.
Raportorul ONU asupra torturii îi cere lui Trump să-l graţieze pe Assange
Raportorul ONU asupra torturii i-a adresat marţi o scrisoare deschisă preşedintelui american Donald Trump pentru a-i cere să-l graţieze pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange, pentru că acesta nu este „un duşman al poporului american”, relatează AFP, citată de Agerpres.
Suedia nu și-a schimbat strategia anti-Covid, cu toate că virusul face ravagii în țară, informează News.ro, care citează AFP.
Premierul Stefan Löfven a anunțat marți, la televiziunea publică, SVT, că se va merge în continuare pe aceleași principii aplicate până acum.
”Pot înţelege că suntem tentaţi să ne întrebăm dacă «s-a schimbat strategia». Nu. Este exact aceeaşi strategie: să se vegheze la o limitare cât mai mare a răspândirii infecţiei. Însă este clar că, în funcție de situație, putem să facem schimbări”, a declarat acesta.
Un proiect de lege care prevede posibilitatea condiţionării deplasărilor sau a unor activităţi de prezentarea unui test negativ sau de efectuarea unui vaccin a stârnit indignare și îngrijorare în Franţa. Guvernul neagă că ar vrea să creeze un „stat sanitar”, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Coronavirus: Poliția germană le cere oamenilor să nu se grăbească să-și denunțe vecinii de Crăciun
Poliţia germană a făcut apel la oameni să nu se grăbească să dea alarma dacă li se pare că vecinii găzduiesc petreceri de Crăciun care încalcă restricţiile împotriva coronavirusului, relatează dpa și The Local, potrivit Agerpres.
Karima Baloch, activistă pakistaneză pentru drepturile omului, găsită moartă în Canada
O activistă pakistaneză pentru drepturile omului care trăiește în exil în Canada a fost găsit moartă în Toronto după ce dispărusă.
Karima Baloch, în vârstă de 37 de ani, a primit azil în Canada în 2016 după ce munca ei de activistă pentru drepturile omului în tulburatul stat pakistanez Balochistan a dus la urmărirea și amenințarea ei de către autorități.
Prima președintă a Organizației Studenților Baloch (BSO-Azad), o organizație studențească politică, pledase pentru drepturile celor dintr-o regiune care găzduiește o mișcare de insurgență de lungă durată și ridică problema în curs a disparițiilor forțate .
Ea a fost listată de BBC în cele mai inspirate și influente femei din 2016 pentru munca ei în domeniul drepturilor omului.
China a lansat o nouă rachetă în spațiu cu misiunea de a aduce „mini-sateliți” pe orbită
Racheta chineză Long March 8, care va trimite mai mulți sateliți de mici dimensiuni pe orbită, a fost lansată cu succes, marți. Unele dintre componentele sale, precum propulsoare auxiliare vor putea fi refolosite în misiuni viitoare.
Teen Vogue has rolled out an ultra-inclusive anatomically-based new category of person in its never-ending bid to avoid offending anyone, and social media users are rolling in the aisles at the result. Behold “vagina owners.”
The publication posted its “no-nonsense, 101 guide to masturbation for vagina owners” on Twitter on Tuesday, deploying the unusual phrase instead of more common descriptors like “women,” “girls,” or even the more generic standby “people with vaginas.”
Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Florin Cîţu premier
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi seara, decretul de desemnare a lui Florin Cîţu premier.
Lista miniștrilor din guvernul Cîțu. Surpriză de proporții la un minister-cheie
Cu o zi înainte de votul în Parlament pentru învestirea Guvernului Florin Cîțu, PNL-USR-PLUS și UDMR s-au întâlnit să definitiveze lista miniștrilor.
După aproape două ore de ședință în cadrul Biroului Politic Național al PNL, Cîțu a anunțat lista finală a miniștrilor PNL.
Florin Cîțu, desemnat pentru funcția de premier, este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator liberal. El a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunțat cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură, potrivit Mediafax.
Claudiu Năsui (35 ani), deputat USR, se află la al doilea mandat în Parlament și este propus să ocupe funcția de ministru al economiei în viitorul Guvern. În 2016 a fost consilierul ministrului de finanțe, în Guvernul Cioloș. Este deputatul care militează cel mai mult pentru impozit zero pe echivalentul salariului minim, idee care, deocamdată, nu poate fi pusă în aplicare având în vedere că ar crea o gaură bugetară de circa 10 miliarde de euro într-un an.
Exact 7 luni și jumătate. Atât a avut la dispoziție Vlad Voiculescu în primul său mandat de ministru al Sănătății. 4 ani mai târziu, el revine în funcția pe care a părăsit-o lăsând în urmă proiecte bune începute, reforme promise și proiecte neterminate – cel mai probabil din cauza timpului scurt sau a lipsei de susținere politică. Fondatorul Rețelei citostaticelor și al taberei pentru copii bolnavi de cancer MagiCamp, Vlad Voiculescu a fost o vedetă incontestabilă a Guvernului Cioloș încă din secunda în care a fost desemnat ministru, la nici 33 de ani.
Stelian Ion, propus ministru al Justiției în noul guvern, este avocat și e la al doilea mandat de deputat USR. S-a remarcat în Parlament în perioada modificărilor aduse legilor justiției de către majoritatea PSD-ALDE. În decembrie 2017, el a dat drumul la muzică în timpul ședinței Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, artizanul celebrei Ordonanțe 13 și al modificărilor celor trei legi ale justiției. „Este evident o simbolistică, este evident că s-a început îngroparea justiţiei. Şi practic asta este atmosfera din Parlament şi din întreaga ţară”, spunea el.
Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și tot cu 20% la jumătatea anului, a declarat, marți, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Cu cât se vor majora pensiile! „În primul rând, în programul […]
Viitorul Guvern va desființa rapid Secția Specială de investigare a magistraților, înființată în timpul guvernării PSD, a declarat la RFI deputatul USR PLUS Stelian Ion, care a confirmat și că numele său se află pe o listă de potențiali miniștri ai justiției.
Inghetarea salariului minim pe economie: Cui foloseste si cine pierde din aceasta decizie
Inghetarea salariului minim vine cu minusuri si plusuri pentru mediul economic, acum depinde doar de care parte a acestei decizii esti. Pentru ca, daca esti angajator, in aceste vremuri tulburi, sigur te vei bucura ca nu va trebui sa platesti mai mult la stat si angajatului. In schimb, daca esti angajat si acele cateva zeci de lei care ar fi venit in plus ar fi fost bune, in conditiile in care de la 1 ianuarie ne asteapta un nou val de scumpiri.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, de aceste sărbători, este recomandat să nu se primească vizite, nici chiar din partea membrilor familiei cu care nu se locuieşte în mod constant. În cazul în care se primesc totuşi musafiri, se recomandă purtarea măştii de protecţie, mai puţin în momentul în care se mănâncă. Atunci este necesar ca persoanele să stea la distanţă, iar încăperea să fie foarte bine aerisită.
„Mâncaţi pe rând sau cu masca pe nas” – Streinu-Cercel, sfat pentru cei care iau masa împreună de sărbători
Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, profesorul Adrian Streinu-Cercel, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi petreacă fiecare sărbătorile acasă, iar celor care nu vor să renunţe la a fi împreuna le recomandă să mănânce pe rând sau cu masca pe nas.
“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuşi împreună am un sfat: la masa să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuşi se aşează la masa împreună, să ţină o mască în dreptul nasului şi doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu ştim dacă persoana din faţa noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubaţie, chiar dacă şi-a făcut un test rapid şi a ieşit negativ”, a afirmat Streinu, la Medika TV.
Cel mai recent sondaj privind intenția de vaccinare: Crește ponderea celor care spun categoric Nu
Aproximativ 30% din respondenții unui sondaj realizat de Avangarde au exprimat o intenție fermă de a se vaccina împotriva noului coronavirus, pondere identică celei înregistrate…
Cristian Grosu / 22 decembrie: 1989-2020 – profitabilitatea crimelor
Trei lucruri de spus despre aniversarea Revoluției din 1989, dincolo de festivisme și clișeele pline de toată galeria de patetisme: 1- În 22 decembrie 2020,…
Ziua de 21 decembrie a dat startul Revoluției în Capitală. Bulgărele sângeros de la Timișoara ajungea în București mascat de un miting de susținere față de regimul comunist. Este ziua în care apar primele victime în confruntările dintre forțele de ordine și manifestanți la București. Despre unde s-a ajuns după 31 de ani de la Revoluție a vorbit la Digi24 Germina Nagâț, membru în Consiliul CNSAS: fără vinovați, fără pedepse, securiști cu certificat de revoluționar și doar câteva rânduri despre evenimentele sângeroase de atunci în manualul de istorie.
Ce este o autostradă pietonală. Proiectul, propus de şase studenţi pentru oraşul Timişoara
Şase studenţi la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara propun, pentru capitala Banatului, un proiect de autostradă pietonală, care să uşureze viaţa pietonilor din cel mai dezvoltat oraş din vestul ţării.
TIMISOARA. Dominic Fritz s-a ferit timp de doua luni sa faca referiri la SCM Timisoara, clubul cu trei sectii mari si performante, rugby, handbal, baschet, finantat de Primarie. CITESTE SI: Curatenia stradala, reorganizata, la Timisoara. Se matura, se spala strazile si se curata spatiile verzi deodata, in fiecare zona, nu pe rand Edilul vorbeste de […]
Primăria Timișoara pregătește schimbarea modului în care se face salubrizarea în oraș
Primarul Dominic Fritz a declarat, marți, că va încerca o altă abordare după ce a constatat că în Timișoara salubrizarea se face necoordonat. „De săptămâna asta o să încercăm un fel de proiect pilot cu firma de salubrizare și cu biroul nostru de salubrizare, un mod mai integral de a face curățenie, pentru că am […]
Sumă imensă pe care Primăria Timișoara trebuie să o plătească, doar în acest an, pe procesele pierdute în instanță. Potrivit primarului Dominic Fritz, până acum s-au plătit 14,3 milioane de lei, dar municipalitatea tot mai are o datorie de 3,7 milioane de lei. „Asta spune multe despre respectul față de lege”, afirmă Fritz.
Ca expat în Bruxelles este greu să spui cum sărbătoresc belgienii Crăciunul. Sînt de aproape patru ani în Belgia și fiecare Crăciun l-am petrecut acasă, în România. În plus, în Belgia trăiesc atît de multe naționalități (unul din zece locuitori nu are naționalitate belgiană) încît, dacă nu ai prieteni belgieni, a descoperi viața à la belge devine o adevărată aventură.
De ce românii au ajuns să mănânce organele porcului de sărbători și chiar să le placă
„Nu e pasăre ca porcul”, spune deseori românul cu năduf în fața unei cefe cu cartofi prăjiți servită în vreo cârciumă fără pretenții de restaurant ori bătrânul straroste al ogrăzii, ce dă indicații clare de pârlire și tranșare a defunctului Ghiță, după destule țoiuri de pălincă ori țuică fiartă cu zahăr și boabe de piper, în caz de ger năpraznic, atunci când își frige limba-i dezlegată de alcool cu bucăți fragede din „pomana porcului” servită, cum se spune, „la botul calului”. Dar nu-i bai, că înfulecă și niște murături asortate și papilele încep să dea semne de revenire.
Dintr-o emisiune Discovery aflu despre singura companie de criogenie din Europa, înființată de niște transumaniști. Într-un depozit de la periferia Moscovei zac înghețați vreo 60 de oameni (uneori doar capetele sau creierele lor), în așteptarea vieții de apoi, atunci cînd progresele științei le vor permite să se trezească în propriul lor corp sau în hard-ul vreunui computer. Nu știu cît costă serviciile companiei, însă în depozit sînt arborate steagurile națiunilor din care provin actualii clienți și descopăr, cu surprindere, lîngă steagul Japonei și cel al Elveției, pe cel al României. Nu mă pot abține să mă întreb: cine, cine o fi acolo? Corneliu Vadim Tudor? Sergiu Nicolaescu? Apoi mă trăsnește un gînd năstrușnic: dragi tovarăși și prieteni, l-am găsit! Nu era în Cuba. (A. P.)
Obiceiuri de Crăciun și explicația lor
1) Colindatul cu boxele printre blocuri Se spune că, în vremurile de demult, într-un sat din Bucovina trăia un flăcău fără voce. Nu mă-nțelegeți greșit, el putea să vorbească, dar pur și simplu n-avea o voce cu care să cânți fără să-ți fie rușine. Totuși, visul lui era să meargă cu colindul, nu neapărat pentru plăcerea de a ura, cât pentru lucrurile pe care vedea că le primesc cetele de colindători: mere, nuci, biscuiți, ba uneori chiar și bani. Într-o […]
Cum trăiau țăranii olteni în secolul XVIII: la gătit nu se pricep, dar vinul bun și mult compensează mâncarea proastă
Din acestea se poate ușor înțelege care este îndeletnicirea locuitorilor de aici din țară, anume plugăria și îngrijirea viilor, creșterea vitelor și a albinelor. Tot din aceasta constă și negoțul lor în cea mai mare măsură, adică din cai, oi, vite, miere, ceară, unt, vin, lână, pește, și porci, pe care îi mână cu droaia din Transilvania. Ca meseriași, găsești doar puțini cizmari și croitori, cât și blănari. Maiștri meșteșugari nu sunt deloc, decât doar dacă am vrea să socotim astfel pe țiganii care îndestulează toată țara cu munca lor de fierari și lăcătuși.