Pentru prima dată, în contextul achizițiilor de arme, cineva a avut curajul să folosească termenul „Trădare”. Acum, dacă parlamentarii au votat pentru adoptarea legii care permite donarea unui sistem Patriot, un sistem care a costat o sumă enormă – bani cu care s-ar fi putut realiza multe alte proiecte importante de care avem nevoie urgent – nu ne mai rămâne decât să punem în aplicare câteva proceduri care să ducă la internarea celor vinovați în locuri precum Guantanamo, sau într-o locație similară.
Pentru că, dacă vorbim despre trădare, atunci trebuie să existe și niște trădători, oameni reali, cu nume și prenume, care să răspundă pentru faptele lor.
*
Am încercat și eu să pun unt în cafea, plecând de la ideea că untul, fiind obținut din lapte, ar putea oferi o variantă mai densă și cremoasă a acestuia. Din păcate, experiența nu a fost pe gustul meu. În loc să îmbunătățească textura băuturii, untul s-a separat și a format mici pete de grăsime la suprafață, dându-i un aspect asemănător cu cel al unei supe de pui. Cu toate acestea, gustul nu a fost neplăcut, doar puțin diferit de ceea ce eram obișnuit.
Cât despre eventualele beneficii pentru sănătate pe care le-ar putea aduce această combinație, nu pot să mă pronunț.
Totuși, pot să vorbesc cu încredere despre aparatele de biorezonanță, întrucât am studiat cu atenție atât componentele lor hardware, cât și software-urile asociate.
Din păcate, pot confirma că aceste dispozitive nu sunt capabile să facă diferența între o banană și un om.
*
120 de gigabytes de date ale locuitorilor din Timișoara, care ar putea include informații de interes personal și confidențial protejate prin legi naționale sau ale Uniunii Europene, sunt acum de vânzare pe Telegram. Această situație ridică semne de întrebare serioase despre eficiența măsurilor de securitate cibernetică și protecția datelor în era digitală.
În ciuda dezvoltării considerabile a sistemelor de securitate ale computerelor de-a lungul anilor, acestea au ajuns, în mod paradoxal, să fie percepute nu ca un sprijin, ci ca o povară pentru utilizatori, complicând experiența de utilizare și creând adesea mai multe probleme decât soluționează.
Pe de altă parte, există o altă dimensiune a problemei, rar discutată, dar la fel de importantă: nu oricine ar trebui să aibă acces la un calculator sau la internet fără o minimă pregătire. Lipsa cunoștințelor de bază în utilizarea responsabilă a tehnologiei și securitatea cibernetică contribuie la vulnerabilitatea informațiilor personale și la expunerea neintenționată la riscuri. Fără o educație adecvată, atât la nivel individual, cât și la nivel instituțional, tehnologia poate deveni nu doar un instrument ineficient, ci și unul periculos, facilitând scurgerile de date și compromiterea confidențialității.
Și poate și firma/firmele care au elaborat sistemul informatic al Primăriei au o anumită responsabilitate, pentru că nu este normal ca datele confidențiale ale unei instituții să poată fi accesate de pe internet.
***
2020: Pandemie de propagandă, frică și izolare (episodul 13)
Cum vor fi percepuți anii Covid peste 25, 50 sau 100 de ani? Ca contemporan al acestei perioade, dacă ar fi să le descrii, care ar fi abordarea ta?
ONU: Arestarea şi inculparea lui Durov, un dosar complex care ridică numeroase întrebări în domeniul drepturilor omului
Ministrul de externe ungar vrea România in Schengen: Sperăm foarte mult că nici ţările vest-europene nu vor fi ipocrite
Guvernul ungar va face tot posibilul pentru ca România să poată adera la spaţiul Schengen fără controale la frontierele interne până la sfârşitul acestui an, în timpul preşedinţiei ungare a UE – a declarat marţi, la Bucureşti, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó.
BMW recheamă 140. 000 de vehicule electrice Mini Cooper SE din cauza riscului de incendiu la baterii
BMW a anunțat o rechemare la nivel global a vehiculelor electrice Mini Cooper SE, din cauza unor probleme la baterii care ar putea afecta peste 140.000 de mașini. Compania germană a precizat că aproximativ 39.000 de vehicule din Germania sunt vizate. În ciuda problemelor identificate, BMW a subliniat că nu au fost raportate accidente sau răniri, potrivit Reuters.
Nu ne mai împrumutăm pentru consum, ne împrumutăm ca să plătim în avans arme pe care poate le vom primi cândva. Sau nu
Răspunsul SUA a fost prompt: pe data de 15 noiembrie 2017, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, aterizează de urgență pe Aeroportul Otopeni, într-o escală neprevăzută la întoarcerea în SUA dintr-un turneu în câteva țări asiatice. Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, este convocat chiar la aeroport, unde, în salonul oficial, are o întâlnire informală cu omologul său american. După scurta întâlnire, Rex Tillerson se urcă în avion și pleacă spre casă, iar Teodor Meleșcanu se urcă în limuzina de serviciu și pleacă să se întâlnească direct cu Liviu Dragnea. Căruia îi comunică, sec, faptul că partenerul strategic este îngrijorat de faptul că Parlamentul amână votarea legii prin care se aprobă achiziția sistemelor Patriot. Dragnea înțelege mesajul, doar că 15 noiembrie picase miercurea în 2017, așa că nu mai putea face mare lucru. Legea care aproba achiziția Patriot avea să fie votată în regim de urgență luni, 20 noiembrie, în Senat, și marți, 21 noiembrie, în Camera Deputaților. Pe 27 noiembrie, legea 222/2017 avea să fie promulgată de către președinte, ceea ce a permis ca avansul de peste 900 de milioane de dolari să fie plătit până la finalul lunii noiembrie, așa cum le promisese cineva oamenilor ălora de la Raytheon.
În urma multiplelor articole publicate în principal de Cațavencii, situația achiziției sistemelor Patriot este de notorietate. În acest moment, la șapte ani de la plata avansului de aproximativ un sfert din valoarea totală a contractului, România nu a primit decât patru din cele șapte sisteme Patriot contractate și achitate integral la finalul anului 2019.
Anexa secretă din legea prin care donăm PATRIOT Ucrainei
În Parlamentul României a fost introdusă și votată o „lege” prin care se donează Sistemul Patriot de miliarde de euro către Ucraina, o lege care are o anexă secretă. Da, donația aia despre care zicea Ministerul Apărării în observații că nu e oportun să fie donat, spune pe Facebook avocata Ingrid Mocanu.
Viața noastră pe datorie devine tot mai scumpă: Ministerul Finanțelor crește plafonul de îndatorare al României cu 7 miliarde de euro
Pentru finanțarea deficitului bugetar, adică diferența între veniturile și cheltuielile statului, și rostogolirea datoriei publice, Guvernul se va împrumuta mai mult anul acesta decât prevăzuse inițial prin legea bugetului de stat. Ministerul Finanțelor a revizuit în sus necesarul de finanțare de la 181 de miliarde de lei la 217 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creștere cu peste 7 miliarde de euro a necesarului de finanțare. Amânarea reducerii deficitului ne va costa tot mai scump în perioada următoare, după ce numai anul trecut am plătit dobânzi de aproape 31 de miliarde de lei. Execuția bugetului general consolidat în primele șapte luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 71 de miliarde de lei, respectiv 4% din PIB, față de deficitul de 38,6 miliarde de lei, respectiv 2,4% din PIB, în perioada similară a anului trecut.
Verișoarele discrete ale serviciilor secrete (de informații) românești
Câte servicii de informații are statul român
Se pune periodic, adesea retoric, întrebarea: „Câte servicii de informații are România?”
Se sugerează uneori că numărul misterios este, desigur, excesiv. Un fost și actualmente posibil candidat prezidențial, botezat în apele Atlanticului de Nord, întrebat, odată, dacă nu sunt prea mulți ofițeri de informații în România, răspundea „Nu știm câți suntem, în primul rând!” (video)… Să ieșim din confortul ignoranței și să încercăm un răspuns la această întrebare.
Neimpozitarea pensiilor peste 3. 000 de lei a fost votată – legea pleacă la promulgare
Plafonul de la care pensiile nu sunt impozitate va urca la 3.000 de lei, de la 2.000 de lei, după ce Camera Deputaților a votat marți proiectul ce conținea această modificare. Legea pleacă la promulgare, întrucât Camera Deputaților este forul decizional în acest caz. Este prima corectură adusă noii Legi a pensiilor, ce a intrat […]
VIDEO Ministrul Muncii: 200. 000 de pensii vor fi înghețate în următorii ani pentru că sunt prea mari
Aproximativ 200.000 de pensii, adică 4,4% din total, vor fi înghețate în următorii ani, pentru că, până acum, au fost mai mari decât ar fi trebuit, a susținut, marți, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.
„Este o minciună gravă care se rostogolește în spațiul public că un milion de pensii vor fi înghețate. Cei care transmit această informație falsă știu că e falsă.
Din totalul de 4,6 milioane de pensii, 82,5% au crescut la recalculare, 13,8% se vor majora peste 4 luni, la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare, conform legii. Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa și cele care au crescut la recalculare”, a spus Bucura-Oprescu, marți, într-o conferință de presă.
BREAKING Măsuri de austeritate la stat: Se opresc toate angajările / Banii necheltuiți pentru proiectele cu fonduri UE, PNRR și fonduri bugetare sunt luați de guvern / Interzis la cheltuielile cu mobilier, mașini, consultanță, training / Sporuri limitate pentru bugetarii care gestionează fonduri UE / Se opresc plățile de la ANRP
Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
Deși îi lipsește pregătirea medicală, Sorin Gadola, co-fondator Untold și fiu de milionar, vinde sfaturi despre nutriție și administrează 2 clinici de „medicină integrativă”. A împrumutat „expertiză” de la un medic german pe care apoi l-a trimis la plimbare.
Soluția găsită de românii care au rămas fără apă din cauza secetei. În alte țări din UE există conceptul „Sponge City”
Primarul Dominic Fritz: „Demarăm lucrările de curățare a fostei unități militare de la intersecția Căii Aradului cu Grigore Alexandrescu”
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat începutul lucrărilor de curățare și reamenajare a fostei unități militare situate la intersecția Căii Aradului cu Grigore Alexandrescu. Acest teren, care se întinde pe aproape 4 hectare, a fost timp de peste un deceniu un loc de depozitare a deșeurilor și de apariție a locuințelor improvizate.
„Astăzi am început să demolăm gardul de beton și să scoatem gunoiul din fosta unitate militară. De mai bine de un deceniu, acest teren a fost lăsat în paragină, fără nicio intervenție din partea autorităților. Acum, suntem hotărâți să îl curățăm și să îl redăm timișorenilor ca spațiu verde”, a declarat Dominic Fritz.
Terenul a trecut în proprietatea Primăriei Timișoara în 2011, după ce a fost transferat de la Ministerul Apărării Naționale. În tot acest timp, însă, zona a fost neglijată și nu a beneficiat de nicio îngrijire sau planificare pentru a fi integrată în spațiul urban al orașului.
Expert în securitatea cibernetică: “120 de Gigabytes de date s-au exfiltrat de la Primăria Timișoara”, sunt de vânzare pe Telegram
Expert în securitatea cibernetică: “120 de Gigabytes de date s-au exfiltrat de la Primăria Timișoara”, sunt de vânzare pe Telegram
Concert cu formația Tango Jazz Quartet, la Timișoara. Tiparele melodice și ritmice ale tango-ului, îmbinate cu armoniile și improvizația jazz-ului
Formația Tango Jazz Quartet din Argentina revine în orașul de pe Bega cu un concert care va avea loc duminică, 8 septembrie. Fondată în Buenos Aires în 2009, Tango Jazz Quartet și-a consolidat prezența pe scena muzicală din întreaga lume în componența Martín Rao de Vita la chitară bas, Santiago Villalba la pian, Mauricio Pasculli […]
Podul de Fier din Timișoara va fi transformat în Street Delivery. Timp de trei zile devine scenă pentru promovarea artei, sportului și creativității
Seară de romanţe cu parfum interbelic, la Timişoara
Seară de romanţe cu parfum interbelic, la Timişoara