Ungaria se opune oricărei propuneri care ar aduce NATO mai aproape de război.
Dacă m-ar chema Ciolacu și aș mai fi și o persoană importantă eu le-aș propune la ungurii ăștia o chestie, nu trebuie să știe nimeni:
Să ne mai întâlnim din când în când sâmbăta, undeva unde nu ne vede presa sau altcineva, luăm o pizza și un suc și mai povestim despre una, alta, despre femei, despre pace, chestii din astea.
Poate învață și ei ceva de la noi, poate mai învățăm și noi ceva de la ei.
Klaus Iohannis spune că redresarea economică va fi surprinzător de rapidă. Dar nu acum ci după alegeri.
Omul e cinstit, o spune pe față, acum, înainte de alegeri vă promitem marea cu sarea, că altfel nu ne votați, dar după alegeri o să facem ce trebuie făcut pentru a redresa economia.
Din păcate, nu o să o facă nici după alegeri.
…pentru că, l-a rezolvat Ciolacu pe frizerul ăla pe care-l puseseră liberalii șef pe nu știu unde.
Dar ăla era unul, pe care l-a remarcat presa.
La fel ca el sunt zeci, sute de mii, oameni incompetenți și care nu că nu știu să redreseze, ei nu-și dau seama nici măcar că ar trebui redresat ceva.
Și mai sunt și legile, oamenii ăștia și-au făcut de-a lungul timpului niște legi care-i apără așa încât odată ajunși acolo nu mai poți să scapi de ei decât dacă îi împuști sau dacă vor ieși odată și odată la pensie.
Și poate nici atunci nu scapi de ei, pentru că vor ieși pe ușa aia pe care scrie „Pensionare” și vor intra pe cealaltă ușă, a consultantului extern, sau a „parabugetarului”, tot felul de experți cărora partidele le fac legi pentru a-i ajuta să sifoneze în continuare atât economia națională cât și statul.
Eu pe legile astea le-aș cam schimba, astfel încât instituțiile statului să devină un fel de instituții aproape militare, primarul, de exemplu, să fie ca un comandant de unitate, șefii de servicii să fie comandanți de companie și de pluton și angajații să asculte ordinele la fel cum le ascultă soldați în armată.
Nu-ți convine, pleci.
Nu-i convine primarului de tine, asta e, zbori, că nu o să plece primarul.
Vrei democrație, te angajezi la privat sau îți faci propria firmă și ești tu cel care dă ordine.
Marian Enache, șef la Curtea Constituțională.
Omul ăsta, la două zile după ce s-a citit Proclamația de la Timișoara în Piața Operei, s-a dus la tribuna parlamentului și a citit acolo „Proclamația de la Podul Inalt”, o contra-proclamație care nega toate idealurile de libertate și democrație la care visam noi pe atunci și care a trasat liniile directoare ale societății românești, așa cum avea să fie în următorii ani, așa cum este și acum, o societate comdusă de incompetenți, de hoți îmbogățiți peste noapte, de curve și de frizeri.
Un viceprimar din București spune că o soluție de rezolvare a traficului este limitarea numărului de locuri de parcare.
Este numai una din soluții, dar așa este, limitând numărul de locuri de parcare limitezi și traficul.
O altă soluție ar fi ca pe străzile importante să înființezi benzi dedicate transportului în comun, un avantaj indirect fiind limitarea benzilor dedicate traficului individual.
La noi, la Loga s-a întâmplat o chestie ciudată, o mulțime de elevi și profesori s-au îmbolnăvit de ceva.
Infecție alimentară nu cred că e, că nu cred că elevii de acolo își împart sandwich-urile aduse de acasă cu profesorii.
Au făcut ăștia o lege în care scrie că dacă ai comentarii pe un blog, sau la un ziar, ceva, trebuie să te înregistrezi nu știu unde, să trimiți acolo tot felul de documente, o întreagă isterie.
Și uite așa se consolidează democrația, pentru că decât să am atâta bătaie de cap mai bine desființez comentariile.
Iar pulimilor nu le rămâne decât să citească ordinele și să le execute fără să mai comenteze atât.
Citeam pe undeva, pe Facebook, că și ăsta este un fel de presă, presă cetățenească, că cineva a făcut un sondaj prin intermediul căruia dorește să afle câți din cei care l-au votat pe Fritz vor acum să-l voteze pe Robu.
Ideea este destul de interesantă pentru că astfel s-ar putea afla nu atât rezultatul viitor al votului ci câți dintre cei cu drept de vot nu ar merita să aibă acest drept.
Pentru că este vorba despre două idei complet opuse, pe de o parte avem pe cineva care dorește să ne aducă la o formă brutalistă, orașe betonate sau asfaltate în care stăpâni sunt cei cu automobilele, iar de cealaltă parte este o lume verde în care orașele sunt pentru oameni, nu pentru mașini. Cel puțin la nivel afirmativ.
Ca să votezi astăzi una și peste 4 ani alta ar însemna să suferi de tulburare bipolară, să nu fii departe de acel personaj care uneori era Doctor Jekyll și alteori era Mr. Hyde.
Și la fel se întâmplă și cu un candidat care sare dintr-o extremă în cealaltă, care ba vrea asfalt și după 4 ani promite să înverzească orașul, sau ba e liberal iar după un timp devine socialist.
Oamenii nu se schimbă chiar atât de mult în 4 ani decât dacă sunt foarte bolnavi. Sau dacă mint atât de mult încât nu mai poți avea nici cea mai mică urmă de încredere în ei.
***
REVOLTĂ ÎN NATO: De unde să strângem 100 miliarde de dolari pentru Ucraina?
Unele țări NATO sunt sceptice față de planul propus de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, de a asigura un ajutor de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina în următorii cinci ani, scrie The New York Times referindu-se la surse. Potrivit surselor, „mai mulți aliați au pus la îndoială cum ar putea NATO să […]
Se anunță un an cu emoții pentru Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia CE. Motivul? – Procurorii europeni, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, investighează […]
Fost ofițer american de informații: Cred că vom vedea sfârșitul regimului Zelensky în mai sau iunie
Guvernul președintelui ucrainean Vladimir Zelensky va cădea în următoarele luni, a declarat fostul ofițer de informații american Scott Ritter în podcastul Ask the Inspector. .„Cred că vom vedea sfârșitul regimului Zelensky în mai sau iunie”, a sugerat el. În plus, a adăugat el, poziția șefului regimului de la Kiev este disperată, inclusiv din cauza prăbușirii Forțelor Armate […]
Patriarhul Bartolomeu dorește o dată comună pentru sărbătorirea Paștelui ortodox și a celui catolic
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, care deține primatul de onoare în rândul bisericilor ortodoxe, a deplâns lipsa unei date comune de celebrare a Paștelui de către credincioșii catolici și cei ortodocși, relatează Catholic Curture.
Începând cu secolul al XIX-lea, numărul de ore petrecute la locul de muncă a scăzut în mod constant în țările dezvoltate, așa că în anii ’90 a apărut conceptul „săptămânii de lucru de patru zile”, așa cum arată o analiză a platformei The Conversation. Conceptul a fost de la început o cerere politică și economică pentru o diviziune mai echitabilă a muncii. Ideea era de a reduce numărul de ore lucrate, astfel încât mai multe persoane să poată avea acces la un loc de muncă.
O miliardară din familia Pritzker conduce organizarea reconstrucţiei Ucrainei. Penny Sue Pritzker, desemnată de americani reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, deţine funcţia de reprezentant special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei.
Ungaria nu va susține nicio propunere la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor NATO care să aducă organizația militară mai aproape de război sau să o transforme dintr-o alianță de apărare într-o alianță ofensivă, a precizat miercuri, la Budapesta, ministrul ungar de externe, potrivit unui comunicat dat publicităţii de ministerul de resort. Înainte de a […]
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a livrat primele maşini electrice
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a livrat primele maşini electrice. Lansarea oficială a maşinii a avut loc săptămâna trecută. Peste 100.000 de vehicule electrice au fost deja comandate.
11 organizații non-guvernamentale au avertizat miercuri asupra modului în care România pune în aplicare Regulamentul UE privind serviciile digitale menit să combată conținutul ilegal și dezinformarea pe internet. „Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la proiectele ANCOM care ignoră impactul asupra drepturilor fundamentale și impun cerințe legale și birocratice stricte pentru categorii extrem de largi de persoane fizice și juridice”, susțin organizațiile.
Klaus Iohannis afirmă că REDRESAREA economică va fi „surprinzător de rapidă”, după alegeri
Președintele Klaus Iohannis declară că inflația din România este „destul de ridicată” și că ar fi bine „să coboare cât mai repede”, în contextul în care țara noastră a înregistrat, pentru a treia lună consecutiv, […]
Premierul Marcel Ciolacu spune că România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel actual, pentru că nu va duce la dezvoltare. El a precizat că România are cei mai mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari din toată Europa, potrivit News.ro.
Austeritatea bugetară doar pe hârtie. Cheltuieli RECORD cu salariile angajaților la stat
Deși guvernul a anunțat o perioadă de austeritate în 2023, angajările la stat continuă iar salariile sunt uriașe.
Salariile judecătorilor de la CCR continuă să crească, deși Guvernul a plafonat o parte din venituri, cum ar fi sporul pentru condiții vătămătoare, lefurile magistraților constituționali depășind, pe brut, borna de 60.000 de lei.
Lista actualizată a salariilor de la Curtea Constituțională arată că veniturile judecătorilor au crescut de la ultima raportare, de la finalul lunii septembrie. 63.647 de lei este leafa brută actualizată a președintelui CCR, Marian Enache. Iar această sumă este compusă dintr-o indemnizație brută lunară, de 47.074 de lei, la care se adaugă 11.769 de lei (spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică), 2.354 de lei sporul pentru păstrarea confidențialității, 1.500 de lei spor pentru condiții vătămătoare (sumă plafonată conform legii austerității bugetare, în condițiile în care pe datele precedentei salarizări, sporul ajungea la 7.061 de lei), iar 950 de lei pentru faptul că are titlul de doctor.
Marian Enache, președintele CCR / Hepta
În schimb, la finalul lunii septembrie, leafa brută era de 62.145 de lei, iar la 31 martie 2023 era de 42.122 de lei, conform datelor existente pe site-ul CCR. Potrivit ultimei declarații de avere a lui Marian Enache, din iunie 2023 (în care sunt prezentate veniturile din anul fiscal 2022), salariul său a fost de 374.725 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de 31.227 de lei, bani în mână. Mai mult, Enache e beneficiar și de pensie specială, iar ultima sumă menționată în declarația de avere este de 438.965 de lei în anul fiscal 2022, ceea ce înseamnă o medie de 36.580 de lei.
Pentru a afla mai multe despre filosofia din spatele pietonalizării pentru o zi a Piațetei Italiene, dar și despre planurile de viitor ale autorităților locale, PressOne a stat de vorbă cu Andrei Panaitescu, viceprimarul Sectorului 2.
Ce IMPOZITE plătești la stat dacă închiriezi un apartament sau o casă începând din 2024
Expertul contabil Cosmin Dumitrașcu a explicat, la Antena 3 CNN, care sunt taxele și impozitele care trebuie plătite pentru câștigurile din chirii în 2024. Nou sistem de impozitare permite optimizarea costurilor. Impozitele au crescut, începând […]
Nouă palmă peste obraz dată de Guvern românilor cu microîntreprinderi și PFA
Măsura performanțelor unei economii este dată nu doar prin prisma efectelor microeconomice, adică investiții și profituri mai mari pentru firme, respectiv salarii și venituri mai mari pentru populație, ci și prin prisma efectelor macroeconomice.
Intră și tu într-un partid conducător! PSD sau PNL, nu contează. Să ocupi o funcție pe undeva. Uită-te la acest Cristian-Gabriel Pascu, care a fost numit de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea ministrului de finanțe, Marcel Boloș, în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Pascu a recunoscut că n-are nicio pregătire în această industrie. Nu are cunoștințe despre legislație. Dar nu-i nicio problemă, se va pregăti la locul de muncă: „Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație!” – a declarat Pascu reporterului G4Media.ro . Omul potrivit (al partidului) la locul potrivit.
Nu te revolta, nu te întrista, nu înjura, nu te lamenta! Hairstylistul Pascu nu-i nici primul și nici ultimul om de partid pus într-o funcție de stat. Și comuniștii, când au preluat puterea, au procedat la fel. Și-au pus oamenii lor: analfabeți, inculți, incompetenți, loaze și jeguri umane, dar devotați partidului. Un model preluat de la bolșevicii lui Lenin și Stalin. Dar să nu ne ducem departe în istorie, pentru că nu ne ține de foame.
Noi descoperiri făcute în urma studierii creierului și a experiențelor aproape de moarte arată că granița dintre viață și moarte ar putea fi mult mai neclară decât se credea până acum, relatează The Guardian.
O situație alarmantă a fost raportată la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, unde zeci de elevi și cadre didactice au fost transportați la spital începând de marți după-amiază și în cursul nopții, cu suspiciuni de intoxicație. Aceștia au prezentat simptome precum dureri abdominale, vărsături și scaune diareice.
Piața Badea Cârțan din Timișoara va intra în … reconfigurare. Primăria Timișoara spune că va monta separatoare de trafic, pe o lungime de 150 de metri, și astfel tramvaiele vor circula mai bine, în plus ar urma să apară alte 130 de locuri de parcare, iar accesul clienților va fi mai facil.
Ce facem astăzi, 4 aprilie 2024, în Timișoara?
Joi puteți merge la expoziții, proiecții și spectacole de teatru.