În sfârșit ChatGPT va avea memorie.
Mă bucură lucrul acesta pentru că de multe ori lucrurile despre care îl întreb pe inteligentul ăsta au legătură între ele. Și de fiecare dată trebuia să reiau toată povestea, pentru că el uita despre ce am vorbit ieri sau săptămâna trecută.
Adevărul despre „vaccinurile” Pfizer şi Moderna : milioane de decese şi efecte adverse grave.
Nu vă rămâne decât să citiți articolul, să sperați că poate nu e adevărat, cu toate că sursa este cât se poate de credibilă, să-i înjurați pe cei care vă îndobitoceau cu vaccinarea 24 de ore din 24 la televizor, la radio și în ziare și să sperați că nu o să se usuce și o cadă.
Și mai ales să nu uitați o chestie, ăia care vă prosteau cu vaccinurile anti-Covid, că nu despre toate vaccinurile este vorba, sunt exact cei care astăzi vă prostesc cu altele. Mai mult, până și idioții utili care atunci vă făceau conspiraționiști și antivacciniști sunt aceiași care astăzi vă fac putiniști și comuniști și anti-europeni.
Oricum altceva nu se va întâmpla, vaccinurile astea au fost o escrocherie la nivel suprastatal, doar nu credeți că o să-i bage cineva în pușcărie pentru ce au făcut.
Până astăzi nu aveam nici cea mai mică idee despre cine este Jeffrey D. Sachs.
De aceea am căutat și iată ce am găsit:
Jeffrey D. Sachs este un profesor de economie de renume mondial, autor de bestselleruri, educator inovator și lider global în dezvoltarea durabilă. El este recunoscut pe scară largă pentru strategiile îndrăznețe și eficiente de a aborda provocările complexe, inclusiv crizele datoriilor, hiperinflațiile, tranziția de la planificarea centrală la economiile de piață, controlul SIDA, malariei și a altor boli, scăparea din sărăcia extremă și lupta împotriva oamenilor. -schimbări climatice induse.
Sachs a scris și editat numeroase cărți, inclusiv trei bestselleruri din New York Times: The End of Poverty (2005), Common Wealth: Economics for a Crowded Planet (2008) și The Price of Civilization (2011). Alte cărți includ To Move the World: JFK’s Quest for Peace (2013), The Age of Sustainable Development (2015), Building the New American Economy: Smart, Fair & Sustainable (2017), A New Foreign Policy: Beyond American Exceptionalism (2018). ), și cel mai recent, Epocile globalizării: geografie, tehnologie și instituții (2020).
Sachs a fost co-beneficiar al Premiului Blue Planet 2015, principalul premiu global pentru leadership în domeniul mediului. A fost numit de două ori printre cei mai influenți 100 de lideri mondiali ai revistei Time și a primit 32 de diplome de doctorat onorific. New York Times l-a numit pe Sachs „probabil cel mai important economist din lume”, iar revista Time l-a numit „cel mai cunoscut economist din lume”. Un sondaj realizat de The Economist l-a clasat pe Sachs printre cei mai influenți trei economiști în viață.
Înainte de a se alătura Columbia, Sachs a petrecut peste douăzeci de ani ca profesor la Universitatea Harvard, cel mai recent ca profesor de comerț internațional Galen L. Stone. Nativ din Detroit, Michigan, Sachs și-a primit licența, masteratul și doctoratul. diplome la Harvard (https://csd.columbia.edu/sachs).
Omul ăsta nu numai că a scris cărți dar au scris și alți cărți despre el și despre ce a făcut.
Și nu e singurul om de acest fel în America, sunt mii, poate zeci de mii. În ciuda acestui fapt americanii sunt obligați să aleagă între Biden și Trump.
Până una alta l-am notat pe Jeffrey D. Sachs în lista celor ale căror articole le vânez în fiecare dimineață.
Iar acum nu vă mai rămâne decât să citiți mai jos unul din articolele sale, ăla unde e poza lui Biden cu încă un bărbat lângă el.
Uite că din nou am avut dreptate, o spuneam chiar ieri, un bun primar, în articolul de mai jos veți afla că cel mai bun primar, este cel care merge cu transportul în comun. Și mai face și altele.
Rusia e tot mai aproape de a produce vaccinuri împotriva cancerului.
Nu știu dacă este așa dar ceea ce știu este că de la „aproape” până la primul vaccin administrat unul pacient este cale tare lungă. Vaccinurile alea trebuie produse, după aceea trebuie testate mulți ani, trebuie făcute tot felul de studii și nici atunci nu se poate spune că totul e finalizat. Pentru că dacă nu se face așa se poate ajunge la aceeași situație ca și cu vaccinurile alea ant-Covid.
Treceam ieri pe lângă Oncogenul nostru, oare acolo ce se mai face?
UE vrea ca firmele să-și trimită angajații la terapie, din articol înțeleg că la terapie psihologică.
Sună bine dar mă întreb cine plătește.
Pentru că, în condițiile în care, cel puțin la noi în România, actul medical a fost aproape liberalizat, nu cred că vor fi prea multe firme să suporte un astfel de cost.
Asta ar fi una, și mai se pune problema cine îi face treaba ăluia care stă pe patul prihoterapeutului și îi povestește ce vise erotice a avut cu mă-sa.
În Dilema se vorbește despre frustrările care fac AUR posibil.
Eu sigur nu voi vota AUR dar trebuie să recunosc că sunt puțin frustrat când văd că un derbedeu care după revoluție trăgea chiulul și vindea în Turcia rulmenți furați de la întreprinderea în care lucra și după aceea a vândut benzină în Iugoslavia, și a mai făcut și altele, având acea bază de pornire și-a făcut una sau mai multe firme, poate a primit și niște bani de la stat și astfel a ajuns multimilionar, în loc să ajungă să sape șanțuri la Termoficare, așa cum ar fi trebuit să se întâmple într-o lume dreaptă.
Și sunt mulți din ăștia, de fapt putem spune că majoritatea celor foarte bogați fac parte din această categorie, că la noi nu prea s-au născut mulți Bill Gates sau Elon Musk.
Nu cred că dacă e făcut cum trebuie e-TVA va fi chiar o nebunie, de fapt este un pas spre lumea fără nici un fel de declarații despre care am scris în urmă cu mai mulți ani.
Și se poate face, cei de la ANAF adună pentru fiecare firmă TVA-ul de pe facturile de la furnizori, îl adună și pe cel de pe facturile către clienți, adaugă și TVA-ul de pe bonurile fiscale, se face diferența și milioanelor de contabili din România li se înjumătățește munca.
Iar micle firme nu se vor închide ci dimpotrivă, le va merge mai bine pentru că vor plăti mai puțin pentru contabilitate.
Doar că trebuie făcut cu răbdare, temeinic și sistemul să fie bine testat, datele există așa că asta nu ar mai fi o problemă.
Iar chestia aia, să fac SRL-uri din PFA-uri, mâine aș face-o. În felul ăsta s-ar face puțină ordine și toată lumea ar respecta aceleași reguli, nu impozite diferite și sisteme diferite de contabilitate și reguli diferite care nu fac decât să încurce pe toată lumea.
Pentru că să știți că standardizarea e bună, fie că e vorba despre duliile becurilor, fie despre firme.
Cosmin Tabără are din când în când niște idei tare bune.
Țin minte că în urmă cu ceva timp spunea despre o mică formă de relief în apropierea orașului, de fapt un loc în care să de depoziteze tot molozul din oraș, după care zona să fie împădurită și transformată într-un fel de parc. Un deal-parc. Ar fi fost frumos.
Nici ideea cu un port „adevărat” al Timișoarei nu este rea.
Doar că, din păcate, de obicei rămânem la stadiul de idee, sau de studii și proiecte.
Chiar aș fi curios, a făcut vreodată cineva, așa din curiozitate, un total al banilor cheltuiți pe studii, proiecte și alte lucruri de acest gen care nu s-au finalizat niciodată.
***
ChatGPT va personaliza răspunsurile cu noua funcție „Memorie”
OpenAI a lansat noi funcții pentru ChatGPT la un ritm constant, dar cele mai multe dintre ele se bazează pe modelul de limbă GPT-4 și se limitează la abonamentul platit ChatGPT Plus. În sfârșit, vine ceva atât pentru utilizatorii gratuiti, cât și pentru cei plătiți: o nouă funcție de „memorie” care va păstra unele informații pentru toate chat-urile tale.
O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite – trei se aflau în stare critică, iar cinci în stare gravă – la Kansas City, unde miercuri, 14 februarie, la sfârşitul unei parade care sărbătorea victoria echipei Chiefs a lui Travis Kelce în Super Bowl, anunţă autorităţile din acest oraş din Missouri, în centrul Statelor Unite, relatează AFP.
Un amplu studiu referitor la adevărul despre vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer şi Moderna, publicat la finele lunii ianuarie, de o serie de biologi, imunologi, cardiologi, biostatisticieni şi epidemiologi din cadrul unor reputate instituţii publice şi ONG-uri din SUA şi Elveţia, scoate la iveală lucruri înfiorătoare.
Secretarul general al ONU a apreciat marţi că este „dureros” că unele guverne sacrifică lupta împotriva foametei şi a încălzirii climei pentru a cheltui „fără măsură” pe armament, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Ajutorul acordat de Occident Ucrainei depășește Planul Marshall, susține directorul BERD
Sprijinul oferit de Occident Ucrainei depășește planul american de reconstrucție a Europei după cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat Odile Renaud-Basso, șefa Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Aceasta a descris sprijinul occidental pentru Ucraina ca fiind „uriaș”, în ciuda criticilor recente care susțin că aliații Kievului nu au făcut suficient pentru a sprijini țara devastată de război. „Asistența financiară a UE este mult mai mare, în termeni reali, decât orice Plan Marshall de după cel de-al Doilea Război Mondial în ceea ce privește susținerea ca procent din PIB”, a declarat Renaud-Basso pentru POLITICO
Planul Biden-Schumer de a ucide mai mulți ucraineni
Un comentariu de Jeffrey D. Sachs via Common Dreams
Președintele Joe Biden refuză să renunțe la o carte pierdută, în timp ce pariază cu viețile ucrainenilor și cu banii contribuabililor americani. Biden și liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, propun să risipească viețile a încă zeci de mii de ucraineni și 61 de miliarde de dolari din fondurile federale pentru a ține ascuns eșecul dezastruos al politicii externe a lui Biden până după alegerile din noiembrie.
În satul Kosmaci, din vestul Ucrainei, oamenii protestează pentru că bărbații din localitate sunt duși la război. Locuitorii au bătut o femeie cu un copil, confundând-o cu un „ofițer militar de înregistrare și înrolare”, scrie Meduza, care preia informațiile dintr-un reportaj publicat de revista ucraineană Babel.
Elke Khar, primărița din Graz, cel de-al doilea oraș austriac ca mărime, a luat Premiul mondial al edililor pentru „politica Robin Hood” pe care o duce în urbea sa, scrie The European Correspondent.
Primărița se descrie ca „o marxistă convinsă” și a devenit celebră când a câștigat alegerile în 2021, din partea Partidului Comunist al orașului. Venirea sa la primărie, după 18 ani de conducere conservatoare, a făcut ca orașul să fie poreclit „Leningraz”.
„Un model de urmat pentru oameni”
„Ea este un model de urmat pentru oameni, nu doar pentru politicieni, care doresc să contribuie la comunitatea lor fără a urmări câștiguri personale”, a declarat un reprezentant al Fundației Primarilor de Orașe, grupul de reflecție din spatele premiului bienal care onorează primarii începând din 2004, scrie The European Correspondent.
Kahr a mers cu politicile comuniste până la a da bani din propriul buzunar pentru facturile la electricitate ale oamenilor sau o mașină de spălat nouă. De când a devenit consilier municipal, în 2005, a donat aproximativ trei sferturi din salariul său după impozitare, sumă care se ridică la peste 1 milion de euro.
Vladimir Putin, surprins de lipsa unor „întrebări tăioase” în interviul cu Tucker Carlson
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îi este recunoscător prezentatorului de televiziune american de dreapta Tucker Carlson pentru interviul acordat săptămâna trecută, dar a fost surprins de lipsa unor „întrebări tăioase”, scrie The Guardian, citat de news.ro
Rusia, tot mai aproape de a crea vaccinuri împotriva cancerului
Președintele Vladimir Putin a făcut o declarație de impact miercuri, sugerând că cercetătorii ruși sunt pe punctul de a revoluționa tratamentul cancerului prin dezvoltarea unor vaccinuri și medicamente imunomodulatoare de nouă generație. Putin a subliniat că progresele în domeniul cercetării medicale indică faptul că aceste tratamente ar putea fi disponibile pentru pacienți într-un viitor apropiat. […]
China rămâne cel mai important partener comercial al Germaniei în 2023
Este posibil ca aterizatorul lunar japonez să fi găsit indicii despre originea lunii
O navă spațială lunară fără pilot a captat și transmis date analizând 10 roci lunare, o realizare mai mare decât se aștepta, care ar putea ajuta la furnizarea de indicii despre originea Lunii, a declarat miercuri un oficial al agenției spațiale din Japonia.
SpaceX a adus acum câteva zile pe rampa de lansare din Texas un nou sistem Starship format din două trepte uriașe. Atât încercarea din aprilie 2023, cât și cea din noiembrie, s-au încheiat cu explozii, dar compania trebuie să facă tot mai des lansări cu cea mai mare rachetă din lume.
Unul din doi angajați din Uniunea Europeană s-a confruntat cu depresia sau anxietatea, arată ultimul Eurobarometru. Tocmai de aceea, țările membre ar putea fi obligate să ia măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a angajaților.
Gigantul auto Continental va renunța la peste 7.000 de angajaț
Grupul german Continental AG, cu o prezență puternică și în România, își va reduce efectivele pe plan mondial cu 7.150 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 4% din total, scrie Bloomberg. Continental AG este unul dintre cei mai mari producători de componente auto.
Război? S-o credeți voi! Despre efectele propagandei de război în UE
În Europa s-au extins și întețit protestele fermierilor. Ca un soi de răspuns, din ce în ce mai mulți lideri din zona armatei și ministerelor apărării avertizează că vom intra în război. Cu cât opinia populară e mai antirăzboi, cu atât mai războinici au devenit liderii noștri. De ce?
E simplu. Războiul e folosit de când lumea pentru controlul intern al neliniștilor populare. Vrei salariu mare? Vezi că nu ești patriot, nu ești european, ești putinist. Vrei drepturi? Așteaptă, că acum mai avem de luat țâșpe fregate. Nu-ți ajung banii de energie? Păi stai să mai dăm niște subvenții verzi, iar tu doar suportă dacă poți „piața liberă de energie”. Dar nu cumva să spui: de ce n-am încurajat o pace grabnică în Ucraina dacă prețul conflictului cu Rusia, atât de ușor de calculat, a devastat păturile mijlocii și sărace? Despre asta este 2024, despre o populație europeană care, de fapt, nu înțelege nimic din măsurile de la centru, dar care e demonizată constant când își face revendicările sociale normale. Asocierea cu extrema dreaptă e și ea facilă și grăbită în cele mai multe cazuri, tot o formă de demonizare. Pentru fiecare criză, răspunsul liderilor europeni e „geopolitic”. Ca și cum nu aceiași lideri s-ar fi aruncat, sub presiune americană, cu capul înainte într-un conflict care a lovit grav baza funcționării economice a Europei (Germaniei – că doar gazul ieftin rusesc acolo era tocat). Nu doar lipsa de realism în susținerea entuziastă a unui război lung și devastator, ci și stilul în care a fost implementată această ideologie de război este dezastruos pentru UE.
Licuriciul portocaliu și taxa de protecție
În sfârșit, s-a oripilat planeta pentru că Donald Trump a povestit, luat de valul autosuficienței, tipul de șantaj ordinar pe care l-a practicat la adresa mai multor țări în timpul mandatului său prezidențial. De data asta, povestea a fost despre șantajarea țărilor membre NATO, pe care le-a amenințat că le dă la ruși dacă nu achită taxa de protecție, dar în mandatul lui s-a purtat la fel și cu cei din Qatar, cu Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite.
Ce a mai făcut marele portocaliu cu pantofii maro de la rahatul pe care-l tot răscolește cu ei? Păi, a început să spună că, atunci când a ajuns el președinte, NATO era la pământ. Dar a rezolvat el problema, că i-a strâns pe ăștia din NATO și i-a pus să-și plătească facturile. Pentru că dacă n-o făceau, el, Trump, nu-i mai apăra în cazul în care i-ar fi atacat rușii. Ba chiar i-ar fi încurajat pe ruși să facă ce dracu’ vor ei cu țările rău-platnice.
Din tot discursul de mafiot căzut pe tehnică al lui Trump reiese că țările NATO ar fi obligate să plătească niște sume anuale către NATO pentru a-și asigura capacitățile de apărare. Mai mult, sumele astea, ne lasă Trump să înțelegem, ar trebui să fie de 2% pe an din PIB-ul fiecărei țări. Or asta este o minciună ordinară și o manipulare grobiană.
Frustrările care fac AUR posibil
Presa vorbește despre despre pensii speciale, dar evită, de multe ori, stînjenită, să discute despre corupția din mediul privat și averile gigantice apărute peste noapte.
Ziaristul Cristian Tudor Popescu susține într-un editorial postat pe Facebook că PNL nu are nici o șansă de reformă internă, de redobândire a identității istorice sau de succes în alegerile 2024, atât timp cât este […]
Dacă Ciolacu intră în al doilea tur cu un candidat unic al dreptei, e mâncat. Așa că Ciolacu are nevoie de Ciucă și trebuie să îl țină aproape.
Modificare la PFA, II, IF, propusă de 54 de parlamentari de la Putere
Un număr de 54 de parlamentari de la PNL au depus la Senat o propunere de lege care ar urma să permită personelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor familiale (IF) și întreprinderilor individuale (II) să trecă la societate cu personalitate juridică, cum sunt SRL-urile, de exemplu.
E-TVA, o nouă nebunie, după E-Factura! Afacerile mici se vor închide
Guvernul anunță e-TVA, un sistem informatic care ar trebui să ajute companiile. Însă, haosul bate la ușă pentru că multe societăți mici riscă să dispară. Guvernul lansează e-TVA, un sistem informatic care promite să simplifice interacțiunea contribuabililor cu ANAF și să optimizeze colectarea TVA-ului. Sistemul ar trebui să genereze automat deconturi de TVA precompletate, reducând […]
Apar noi detalii despre reţeaua infiltrată în instituţiile-cheie, care a subminat interesele ţării, în scandalul Roşia Montană. Iată câteva din interesele din spatele sabotării României.
Procesul inițiat de Gabriel Resources împotriva României pentru faptul că nu a fost aprobat proiectul minier privat de la Roșia Montană a presupus și cheltuieli de zeci de milioane de dolari plătite avocaților. În faza finală a disputei comerciale, cele două părți au depus la dosar pretențiile financiare privind cheltuielile de judecată.
Creșterea taxelor și accizelor a dus inflaţia anuală la 7,4% în ianuarie, de la 6,6% în decembrie
După cum era așteptat, inflația anuală s-a accelerat în ianuarie, la 7,41% de la 6,61% în decembrie, în principal din cauza creșterii impozitelor indirecte și a prețurilor administrate majorate. Inflația de bază în ianuarie (exceptând prețurile volatile) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale până la 8,2%.
Praf în ochii proștilor: „Plafonarea” prețurilor la alimente funcționează fix precum a funcționat plafonarea la energie – prețurile alimentelor au crescut substanțial în ianuarie. Totul este o șmecherie demagogică, ca să ascundă politica devalorizării naționale
Complicat cu zahărul adăugat: ANAF va cere rețete de prăjituri în controal
Modificările fiscale care au intrat în vigoare în acest an, precum TVA crescut la produsele care conțin zahăr (în cantitate de 10g la 100 g), de exemplu la prăjituri sau înghețată, schimbă unele lucruri în privința controalelor ANAF. Totuși, așa cum spunea și Mariana Vizoli, expertă în fiscalitate și autoarea cărții „TVA de la A la Z. Ghid practic”, zahărul are 9% TVA pentru că „nu are zahăr adăugat”. Totuși, produsele care conțin zahăr au 19%, cu excepția situației în care consumi prăjitura sau înghețata la cofetărie sau gelaterie.
Zeci de români au fost prinși în Germania, când pretindeau că sunt refugiați din Ucraina și că au nevoie de ajutor, primind astfel bani și cazare. Mai mulți voluntari au realizat că unii dintre refugiați […]
Radu Paraschivescu. Portret sumar
Cărţile lui Radu Paraschivescu sînt mărturia unei curiozităţi insaţiabile, a unui umor inefabil şi a unei verve torenţiale.
Absurda zeificare a unui om: Lenin
Lenin, pe numele său de buletin, Vladimir Ilici Ulianov a răsturnat, printr-o lovitură măiastră, Imperiul țarist, mai precis caricatura democratică întruchipată de guvernul Kerenski, și a instaurat în Rusia socialismul de tip bolșevic. Pentru comuniști, faptele sale trec drept mărețe. Nu sînt mărunte nici pentru ceilalți locuitori ai Planetei. Nu e de ici de colea să transpui în practică o utopie. Bun sau rău, comunismul a schimbat fața lumii. Trebuie să fii bolșevic întors pe dos, adică anticomunist ciomăgar, pentru a nu recunoaște rolul istoric al lui Lenin. Că vrem sau nu, el se înscrie între personalitățile marcante nu numai ale secolului XX, dar și ale tuturor secolelor de evoluție a societății omenești. De aici însă pînă la ce s-a întîmplat cu zeificarea lui Lenin e o cale lungă. Vladimir Ilici Ulianov a fost, incontestabil, un bărbat istoric. A fost însă un om. Un om cu o identitate concretă. Despre care au rămas mărturii, spre deosebire de Cristos, ca să dăm un exemplu, ale vieții sale pămîntești: înscrisuri, fotografii, filme. Un om, așadar, care a mîncat, a băut, a făcut amor, a schiat și s-a plimbat, a condus o revoluție. Indiferent de măreția faptelor și ideilor sale, el a fost totuși un om. Acest om însă a fost obiectul unei zeificări de care nici un alt biped n-a beneficiat în istorie.
Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, spune că Timișoara „are nevoie urgentă de un port pe Bega”. Tocmai de aceea, el vrea ca pe bugetul local din acest an să fie cuprinși bani și pentru un studiu de fezabilitate în acest sens, angajându-se personal să facă propunerea.
Străzi cu restricții sau închise traficului, în Timișoara, chiar de astăzi
Ce facem astăzi, 15 februarie 2024, în Timișoara?
Joi, 15 februarie, puteți merge la teatru, la film sau la expoziții. Seara, sunt și petreceri în oraș.