Anton Kovacs August 2, 2020

image

image

Vedeți voi, eu chestiile astea nu le înțeleg.

Pe de o parte avem niște medici despre a căror calificare, competență și onestitate s-a mai discutat și sunt sigur că se va mai vorbi multă vreme de acum înainte, care ne spun că bântuie molima prin lume și de aceea trebuie să facem tot ce se poate pentru a limita contactele între oameni, să stăm acasă, să purtăm măști, este un domn Antonio Fauci, de la America, care spune  că trebuie să purtăm și ochelari, în consecință cunosc vreo doi domni din România care mâine ne vor spune că au făcut ei niște cercetări și rezultatul este că trebuie să ne cumpăram niște ochelari, din aceia folosiți de chirurgi să nu le sară fluidele coporale în ochi…

Politicienii scot armata și polițiile în stradă, ca să ne amendeze dacă nu ne conformăm ordinelor.

Pe de altă parte, exact aceiași oameni admit excepții.

Da, trebuie să stăm la doi metri ca să nu ne molipsim, în orice loc, dar nu la mare unde niște oameni câștigă zilele astea o mulțime de bani. Da, trebuie să purtăm măști în locurile aglomerate, dar nu și în cele mai aglomerate locuri din oraș unde există tot niște interese legate de bani. Nu mai merg copiii la școală, dar se duc la “after school” unde e pe bani. Nu avem voie să facem nunți sau înmormântări, dar avem voie să organizăm evenimente unde arătam cine o are mai mare și unde e posibil să participe mii de oameni…

Domnilor doctori care ne promiteți că ne așteptați cu lumânări la spital, domnilor politicieni care ne interziceți să mergem la piață fără mască, și poate bine faceți, sau poate nu, stimate doamne și domni care vă isterizați pe Facebook că nu poartă olandezii mască, trebuie să vă hotărâți:

Ori e albă, ori e neagră.

Dacă e molimă, impunem începând cu ziua de marți starea de urgență, fiecare cetățean rămâne acolo unde este sau fuge acasă cât mai poate, cine poate lucrează de acasă, iar în rest lucrează numai cei a căror muncă e strict necesară, cei care desfundă canalele, cei care fac pâine, cei de la curent , de la apă și de la internet.

Restul stă acasă, că nici piesele de mașini și nici hainele nu sunt atât de necesare încât nu putem să renunțăm puțin la ele.

Pentru a împiedica răspândirea bolii între focarele aflate la distanță oprim complet deplasările între localități și, cu mici excepții, în interiorul localităților, inclusiv transporturile de mărfuri care nu sunt strict necesare.

Iar dacă nu facem exact așa, înseamnă că nu suntem decât niște ipocriți, e pandemie, dar numai pentru ceilalți, noi mergem și la terase și în Grecia, și la supermarket și peste tot..

Sau, facem ca olandezii și suedezii, eliminăm orice restricție, spitalele și medicii vor primi ordin să trateze pacienții în funcție de simptome, așa cum au făcut întotdeauna, nu în funcție de niște teste a căror utilitate se dovedește din ce în ce mai mult că este discutabilă. 

Iar ca măsuri complementare suspendăm începând din același moment orice plăți pentru publicitate plătită de către stat către entitățile media, eliminăm orice plată legată de Covid către personalul medical și oprim orice achiziție destinată aceluiași scop.

***

image

Nu știu dacă oamenii ăia, mii sau zeci de mii, au făcut bine sau nu.

Dar știu că așa trebuie să se poarte niște oameni liberi, să gândească și să spună ce cred, nu ca niște vite tâmpe duse la abator.

Iar dacă comparăm România cu Germania, Olanda sau Suedia, se pare că de obicei ăia au dreptate iar noi, de fiecare dată, fără excepție, defilăm sub steagul greșit.

***

image

Ăsta interzice TikTok supușilor săi, celălalt care e aliat cu ăsta vrea să controleze Facebook și Twitter, alții, tot din aceeași gașcă, vor să ne oblige să purtăm burka.

Citește și:  Revista presei–29.11.2020

E o nouă lume pe care unii vor să ne-o impună. Sper că nu vor reuși.

***

image

Aceasta e știrea zilei.
Acum, chiar în timp ce citiți această știre, astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley pleacă, poate au și plecat deja, de pe Stația Spațială Internațională și se reîntorc pe Pământ la bordul navei spațiale Dragon „Endeavour” a SpaceX.
Dacă dați click pe poza de sus veți fi redirecționați către o pagină care difuzează stream-ul și veți putea să-i urmăriți în timp real. Transmisia a început, e păcat să pierdeți așa ceva.

***

image

26 Apoi Dumnezeu a zis: ,,Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt.“
27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l -a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i -a făcut.
28 Dumnezeu i -a binecuvîntat, şi Dumnezeu le -a zis: ,,Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul, şi supuneţi -l; şi stăpîniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pămînt.“
29 Şi Dumnezeu a zis: ,,Iată că v’am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră.”
(Facerea – Geneza capitol 1)

Problema noastră este că printre noi sunt oameni care iau mult prea în serios acest citat.

Și din păcate PNL, în loc să fie suprasaturat de oameni de știință, cercetători și alte genuri de intelectuali progresiști, este mult prea infestat de oameni din aceștia.

Ei chiar își imaginează că sunt stăpâni peste tot ce există, că au dreptul să omoare animale, să taie copaci, să betoneze spații verzi pentru a le transforma în parcări…

Credința lor s-a oprit la capitolul 1, nu a ajuns până la porunca a 6-a, “să nu ucizi“. Și majoritatea lor nu au auzit nici de a 8-a.

Ministrul Mediului, care, dacă peste 6 luni își va mai aduce cineva aminte de el, ar fi putut fi supranumit “ucigătorul de urși și tăietorul de păduri”, sau domnul primar Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara care și-a greșit cariera și s-a angajat la stat în loc să se facă tăietor de lemne, sunt două din aceste persoane.

Ei ar vrea să transforme Pădurea Verde într-un parc care să fie croit după modelul altor parcuri din oraș, cu alei frumoase, betonate, cu rondouri de flori, plante aliniate ca răzoarele de ceapă dintr-o grădină aflată în Bocsig județul Arad, locuri de joacă pavate cu cauciuc unde copiii care urlă ca niște bezmetici ar speria orice pasăre care trăiește pe o rază de 100 de Km, iar tații îmbrăcați în maieu ar omorî cu parul tot ce mișcă în pădurea aia, arici, iepuri, șerpi de apă, vulpi sau căprioare.

Și, pentru că oamenii care vin cu mașina în parc au nevoie de locuri de parcare, o parte din copaci, de altfel, ne-ar explica primarul, soiuri fără valoare sau copaci bolnavi, ar fi tăiați pentru ca în spațiile respective să se creeze parcări generoase.

Suntem un oraș civilizat așa că cetățenilor le va fi interzis să aprindă tot felul de grătare, dar vor putea “servi masa” în mod organizat la nenumăratele tarabe care vor vinde hamsii prăjite, vin de Recaș și un sortiment bogat de bere.

Sper ca peste câteva luni numele Său să fie uitat și nici ministrul ăla care crede că pădurile și animalele din ele au fost lăsate ca să-și facă el case multe de pe urma lor, să nu aibă zile multe acolo unde e.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*