Anton Kovacs March 1, 2021

 

Cred că am mai spus lucrul acesta, dacă nu avem presă nu avem nici revista presei. Așa că astăzi, zi în care presa se ocupă cu pandemia (mare pleașcă a fost boala asta pentru presă, de un an ziarele au cu ce să-și umple paginile, număr de morți, care de fapt sunt tot atâția câți au fost întotdeauna, număr de internați, de externați, Fauci a spus că, și imediat după aceea spun exact același lucru și ai noștri, cei pe care noi îi considerăm mari specialiști. De fapt nici Fauci nici ai noștri nu au nici cea mai mică idee despre ce vorbesc), globurile de aur, e voie sau nu e voie să dai astăzi mărțișoare, lucruri din acestea pe care dacă nu le citiți nu o să pierdeți nimic. Oricum, o să aflați care este astăzi cursul BNR.
***
Emanuel Ungureanu spune că “au furat de au rupt”. Adevărul este că are și omul; ăsta dreptate. Cred că s-a furat în ultimul an mai mult decât în ultimii 30 de ani. Nu numai liberalii, toți. Fabrici de izolete, cercetări pentru vaccinuri care nu vor fi niciodată realizate, spitale de campanie, investiții inutile în alte spitale, salarii date aiurea unor oameni care nu merită să primească nici salariul minim pe economie, medicamente despre care se știa că nu au efect pentru care probabil se dau comisioane, vaccinuri și vaccinări, măști, dezinfectanți la fiecare scară de bloc, tablete și laptopuri, rachete și câte și mai câte.
***
A ratat țara asta să-l pună avocat al poporului pe cel mai cinstit și onest politician care a trăit vreodată în aceste ținuturi. Mă refer la Péter Eckstein-Kovács. Sper să nu îl mai ratăm data viitoare, poate la următoarele alegeri prezidențiale.
***.
Când a dat sala, mama a făcut punctajul maxim. După aceea s-a dus la testul psiho, l-a luat și pe ăla. A dat poligonul, a trecut și acolo. La oraș a mers puțin iar la un moment dat a oprit mașina, i-a spus milițianului să o scuze că l-a deranjat și a coborât. Își dăduse seama că mașina nu e pentru ea.
Cealaltă mamă, Mama Trancă, când au apărut Loganurile, și-a cumpărat vreo 3, să fie. A luat și carnetul. Dar și ea și-a dat seama că dacă va șofa există posibilitatea, datorită stării de sănătate și a emotivității, să își facă rău și ei și altora. Și de aceea nu a șofat niciodată.
Aceste femei au fost niște femei înțelepte, și-ar fi dorit poate să se deplaseze mai ușor și mai repede, să se laude că au o mașină, dar nu au făcut-o pentru că s-au gândit și la alții.
Văd că sunt unii care o compătimesc pe femeia aia care a provocat un accident la București, biata de ea, s-a speriat și săracii ăia au mai și lovit-o.
Eu sunt tare curios, voi ce ați face dacă o tâmpită vine cu o viteză mult prea mare și vă omoară cele două fiice care stau pe trotuar, pur și simplu le storcoșește pe trotuar în fața voastră? O mângâiați și fugiți în casă după un pahar cu apă si un Diazepam?
Femeia aia, dacă ar fi fost la fel de inteligentă ca si cele două mame despre care povesteam mai sus, ar fi trebuit să realizeze că e emotivă și e posibil ca la un moment dat să încurce stânga cu dreapta. Dar ea era o proastă căreia i-a trebuit “mini SUV” să alerge cu el ca o cretină pe niște străduțe în care nici cu bicicleta nu poți să mergi prea repede. Și nici bărba’su nu e mai breaz, că și ăla dacă era bărbat și cu țiglele pe casă, când a văzut-o cu ce viteză merge ar fi putut să-i cârpească două palme, să se dea amândoi jos din mașină și să cheme un taxi și eventual să o ducă la balamuc, acolo unde este locul tuturor vitezomanilor.
Dar nu numai șoferița aia e vinovată, că atunci când a luat carnetul mă gândesc că si ea s-a plimbat cu un polițist pe lângă ea. Ăla nu a văzut că asta e emotivă și nu știe care e dreapta și stânga?
Dar psihologul ăla care a examinat-o, de ce nu a observat că femeia asta e emotivă? Nu de asta facem examenul acela psiho? Sau e numai ca niște șmecheri care își spun psihologi să mai facă și ei un bănuț fără prea multă muncă?
Eu și pe ăștia doi i-aș pune să plătească tot restul vieții o despăgubire, ceva, să fie exemplu pentru toate lepădăturile care câștigă mult prea ușor niște bani punând forma înaintea fondului.
Și nu în ultimul rând, și vitezele alea prin oraș ar trebui reanalizate cu mai multă înțelepciune. Mă uit la noi, în Timișoara, sunt străzi unde este permis să se circule cu 70Km/oră. Nu e puțin prea mult? Văd de câteva zile prin oraș cu cretin cu Porche care merge cu cel puțin 120/oră, nu are nimeni nici o treabă cu el. L-am arătat unor jandarmi, care mă legitimau că nu aveam mască, au spus că ei nu pot să-l urmărească cu mașina pe care o au. Dar nici nu au pus mâna pe stație să spună cuiva numărul nebunului, probabil pentru că misiunea lor era cu măștile, nu cu șoferii.
In cartiere, cum sunt cartierele de blocuri, eu le-aș declara pe toate “Zonă rezidențială”, adică 20 Km/oră, și copilul face loc cățelului și pisicii, adultul așteaptă după copil, bicicleta așteaptă după pietonul adult, motocicleta dă prioritate bicicletei iar mașina dă prioritate tuturor celorlalți.
Iar în rest, calmatoare de trafic, țâțe din alea din beton, la fiecare trecere de pietoni, iarna dacă e zăpadă mai limităm circulația și în rest, pe teritoriul orașului, 50Km/oră pe străzile unde nu sunt locuințe și oameni și 30 Km/oră unde locuiesc oameni, cred că ajunge. Și nu uitați semafoarele alea, am verificat, la Rebreanu cu Martirilor tot 2 minute șî 15 secunde așteaptă pietonii și tot 15 secunde au pentru a traversa lățimea aia de 30 de metri. La fel se întâmplă și pe Gheorghe Lazăr, și în multe alte locuri. Chiar nu înțeleg ce e atât de greu să reglezi ca lumea niște semafoare, puneți dom’le niște oameni din primărie sau de la partid să meargă la fiecare semafor din oraș, mă gândesc că există undeva o listă, și să verifice cât stau pietonii, cât stau mașinile, dacă pietonii au timp să traverseze șoseaua în timpul cât au verde, și scrieți chestiile astea într-un caiet. Iar după aceea băieții ăla de la tehnic să meargă și să regleze ce trebuie reglat.

***

Citește și:  Revista presei–12.11.2020

Proiectele Neuralink. Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creierele oamenilor

400x200.jpg

Elon Musk este cunoscut în special datorită Tesla şi SpaceX, dar antreprenorul american mai conduce o companie aparte. Este vorba despre Neuralink, care se ocupă de proiecte cel puţin neobişnuite, cum ar tehnologia de interfaţă neuronală, adică implantarea de microcipuri în creierele oamenilor.

***

Papa Francisc: “Voi muri în funcție sau voi fi suveran pontif emerit, dar nu mă voi întoarce în Argentina” (ANSA)

image-2021-01-27-24565727-70-papa-franci

Papa Francisc lasă deschisă posibilitatea de a deveni suveran pontif “emerit”, prin urmare, de a demisiona din funcție. Și mai spune că nu se teme de moarte și își imaginează că va fi la Roma: în orice caz, nu se va întoarce în Argentina. Afirmațiile au fost făcute de Papa Bergoglio într-un interviu acordat ziarului argentinian “La Nación”, scrie ANSA, citată de Rador.

***

Premierul Florin Cîţu: Bugetul pentru 2021 nu este de austeritate. E concentrat pe investiţii, este un buget care forţează reforma, cei 80 mld. euro deficit sunt bani pe care îi punem în economie

Camerele reunite ale Parla­men­tului ar urma să voteze mâi­ne proiectul legii bu­ge­tului consolidat care este funda­mentat pe o creş­tere eco­nomică de 4,3% şi pe un deficit fiscal de 7,1% din PIB.

***

Deputat USR, atac fără precedent la adresa lui Rareş Bogdan: Au furat de au rupt. Le-am închis robinetul cu bani

400x200.jpg

Deputatul USR-PLUS de Buzău, Emanuel Ungureanu, îl acuză pe europarlamentarul Rareş Bogdan că „a mâncat bani frumoşi de la multe instituţii de stat”. Deputatul susţine că motivul pentru care Rareş Bogdan critică USR-PLUS este că au închis „robinetul cu bani” şi concediază managerii „care îi umpleau de lovele”.

***

Anca Dragu: Niciun partid nu a propus vreun înlocuitor pentru Renate Weber la funcția de Avocat al Poporului

inchide

reşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat, întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului, că niciun partid nu a avansat, până în prezent, vreo propunere, relatează News.ro.

”Da, am avut această discuţie şi am avut punctul pus pe ordinea de zi în Biroul permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil că nu reflectă chiar interesele poporului”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seară la Antena 3 dacă Avocatul Poporului va fi schimbat după ce va fi adoptat bugetul pentru 2021 în Parlament.

Chestionată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber, preşedinta Senatului a răspuns: „Nu au fost discuţii, nu avem propuneri, de fapt nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid în acest moment”.

Pe 17 februarie, Avocatul Poporului Renate Weber a declarat recent că nu i-au fost comunicate reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa poate fi făcută doar pentru încăţcări ale Constituţiei şi legilor.

În cazul revocării, Renate Weber a spus că ia în calcul „mai multe aspecte”, referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.

***

Momentele în care șoferița și pasagerul din Mercedes sunt loviți, după accidentul în care două fete au fost ucise pe trotuar

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere redau și momentele care au urmat accidentului din cartierul bucureștean Andronache, în urma căruia două fete au murit, lovite de o mașină Mercedes condusă de o șoferiță de 56 de ani.

Pe imagini se vede cum un bărbat, care a fost martorul accidentului, aleargă spre un alt bărbat și îi dă un pumn. Primul cade imediat, în urma loviturii. Este pasagerul Mercedesului, care se afla alături de șoferița de 56 de ani în momentul impactului șocant.

***

Patreon

***

Dominic Fritz despre acuzațiile că ar fi spion german: „Toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi îmi arată că suntem pe drumul cel bun”

dominic-fritz.jpg

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au circulat mai multe articole care speculau faptul că Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, ar face parte din serviciile secrete germane. „În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar […]

***

Firma care amenajeaza Parcul Civic la Timisoara a mai primit 500.000 de lei de la Primarie. Dominic Fritz: Lucrarile s-au oprit pentru ca n-au fost platite facturile

colaj-parc-civic-704x336.jpg

TIMISOARA. In toamna lui 2019, Primaria Timisoara iscalea contractul pentru reamenajarea Parcului Civic din centrul orasului, ce cuprinde 3 zone de spatii verzi: cel din spatele Hotelului Continental, cel din spatele Postei Mari catre Michelangelo, respectiv cel aflat intre bulevardul Bratianu si strada Eminescu. Desi lucrarea trebuia sa fie gata in 6 luni, aceasta e […]

***

curs

***

Vlad Voiculescu (ministerul Sănătății): „Puteți să strigați «Demisia!» 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, patru ani de zile – nu mă voi opri!“

Catavencii-497_08-24-februarie-2020-mic_

CATEGORIA VORBE-N CUVÎNT Florentin Popa (secretar general al filialei PNL Argeș): „Eu vorbeam ca și idee… Generic, să zic așa.“ CATEGORIA BARONII VOCALI Marcel Ciolacu (președinte PSD): „Ai vreo zece milioane de telefoane de dat! Zece milioane de români pe care i-ai nenorocit, Cîțule!“ CATEGORIA CODUL MANIERELOR AROGANTE Vlad Voiculescu (ministerul Sănătății): „Puteți să strigați «Demisia!» 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, patru ani de zile – nu mă voi opri!“ CATEGORIA GÎNDURI PICIORELNICE Emil Boc (primarul […]

***

Preparatele de origine străină din bucătăria românească

Mămăliga, ciorba de burtă, sarmalele, mititeii sunt considerate embleme tradiționale ale bucătăriei românești. Dar în realitate, ele ascund o istorie complexă. Multe dintre preparatele din lumea musulmană ce au fost preluate au fost asimilate și revendicate drept “ preparate autentice” de bucătăria românească tradițională din capriciu naționalist.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*