Redacție March 1, 2021

 

Persoanele care suferă de boli ale gingiilor ar putea avea de nouă ori mai mare riscul să moară din cauza infecției cu Sars-Cov-2, potrivit unui nou studiu.

 

Studiul în cauză a fost publicat în Journal of Clinical Periodontology, publicația oficială a Federației Europene de Parodontologie (EFP). Rezultatele au arătat că pacienții cu COVID-19 și cu afecțiuni ale gingiilor sunt mai predispuși să moară, dar și de 3,5 ori mai predispuși să fie internați la terapie intensivă și de 4,5 ori mai predispuși la ventilație mecanică.

Studiul a fost realizat pe 568 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 între lunile februarie și iulie ale anului 2020. Dintre cei 568 de pacienți, 40 au prezentat complicații (au fost internați în ATI, au avut nevoie de ventilator sau au decedat).

Profesorul Mariano Sanz de la Universitatea Complutense din Madrid, unul dintre autorii studiului, a spus că bacteriile orale la pacienții cu parodontită pot fi inhalate și pot afecta plămânii, în special în cazul celor care utilizează un ventilator.

 

sursa: alephnews

 

Citește și:  Situația COVID-19, joi, 18 martie, în Timiș: 447 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 7 decese

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*