Redacție July 21, 2019

 

Campionatul Naţional Klausenburg Retro Racing ar fi trebuit să se desfăşoare în centrul Timişoarei weekendul acesta, însă organizatorii au fost obligaţi să mute concursul la Arad din cauza bâlbelor de comunicare ale autorităților locale din orașul de pe Bega.

 

Avizul de organizare a raliului din centrul Timișoarei a fost transmis organizatorilor în 12 iunie, prin poştă şi e-mail. Asta înseamnă că toate autorităţile implicate, în frunte cu Primăria Timişoara, au dat la momentul respectiv aviz favorabil pentru organizarea evenimentului. Cu toate astea, la faţa locului, organizatorii Klausenburg Retro Racing au constatat sâmbătă că Poliţia Rutieră, care trebuia să închidă drumul, nici măcar nu ştia de eveniment. În aceste condiții, organizatorii au fost nevoiţi să anuleze în ultima clipă etapa de la Timişoara. Pentru că nu a știut de eveniment, Poliţia Rutieră nu şi-a dat acordul de desfășurare a acestuia.

 

“Am organizat multe etape, am fost în multe oraşe din România, dar aşa ceva nu am mai păţit. Noi eram în regulă cu toate avizele, ne-am făcut treaba conform legii, dar cu toate astea, în ultima clipă, am fost nevoiţi să anulăm etapa de la Timişoara. Poliţia Rutieră nu ştia de eveniment şi nu a fost de acord să se desfăşoare. Sâmbătă am stat toată ziua pe telefoane, am vorbit cu toată părţile. Cei de la Primărie au recunoscut că a fost greşeala lor, că nu s-au sincronizat cu cei de la Poliţia Rutieră. Eu sunt convins că nu dorea acest concurs la Timişoara. Altfel s-ar fi putut rezolva totul, la faţa locului. Au spus doar că le pare rău, dar nu se poate. E clar că Poliţia Locală ştia de eveniment, de vreme ce în centrul oraşului se desfăşoară, împreună cu ei, o acţiune de responsabilizare a participanţilor la traficul rutier”, a spus Horaţiu Anghel, președinte ACS Klausenburg Retro Racing.

Citește și:  2.086 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, 86 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi din ce localități

 

Pentru a se mai salva ce se putea din eveniment, s-a găsit soluţia ca etapa a patra a campionatului să se ţină la Arad, pe un circuit privat, care a fost închiriat de către organizatori.

 

 

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

1 thought on “Raliul de la Timișoara, care trebuia să aibă loc weekendul acesta în centrul orașului, a fost anulat din cauza incompetenței autorităților locale

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*