Redacție July 21, 2019

 

Publicația Info Timișoara  a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu afirmaţiile caricaturistului Ștefan Popa Popa’s potrivit cărora Timișoara a fost invadată de toate ciurucurile venite din Oltenia.

 

Solidarizarea onestă stă la baza oricărei comunități sănătoase. În același timp, educația și sancționarea socială sunt unele dintre cele mai bune antidoturi împotriva discriminării. Cu cât sunt mai mulți critici ai discriminării, cu atât cresc șansele să avem o societate echitabilă. Acesta este și motivul pentru care Info Timișoara a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu următoarea plângere împotriva caricaturistului Ștefan Popa Popa’s:

 

 • „Publicația online „Info Timișoara” vă aduce la cunoștință afirmațiile extrem de dure la adresa oltenilor (ciurucurile venite din Oltenia) care au ”invadat” Timișoara, afirmații făcute de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s miercuri, 17.07.2019, la postul public de televiziune Europa Nova, în emisiunea „Convergențe”.
  Cu această ocazie, publicația „Info Timișoara” depune și o plângere/petiție împotriva lui Ștefan Popa Popa’s pentru discriminare și, mai mult decât atât, pentru îndemnul public la discriminarea și marginalizarea unor cetățeni români pe motiv de apartenență la o anumită categorie socială cu proveniență dintr-o anumită zonă a tării.
  „Ba, da! Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia.” (Ștefan Popa Popa’s)
  „Info Timișoara” consideră că afirmațiile publice făcute de domnul Ștefan Popa Popa’s  supun unui tratament injust o comunitate față de altele care se află în situații egale. Situația este agravantă, domnul Ștefan Popa Popa’s este oficial ambasadorul cultural al Timișoarei și din această funcție ar trebui să lupte pentru prevenirea și combaterea marginalizării sociale atât în orașul Timișoara cât și la nivelul întregii țări. Ștefan Popa Popa’s este o persoană publică, iar afirmațiile dânsului făcute la un post de televiune și preluate ulterior de presa locală au și mai mare putere în dispoziția de a discrimina.
  Publicația online „Info Timișoara” solicită prin această plângere/petiție Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să investigheze, să constate și să sancționeze conform legislației în vigoare afirmațiile de discriminare făcute de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.
  Redacția „Info Timișoară” vă mai transmite că această plângere/petiție va fi imediat adusă la cunoștința publicului larg printr-un articol publicat pe site și că la fel se va proceda cu răspunsul primit (sau neprimit) de la CNCD cu măsurile luate.”

 

Citește și:  Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, dorește întărirea legii, pentru o protecție mai bună în fața violențelor la domiciliu

 

Vă reamintim momentele în care caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, numit de puțin timp ambasador cultural al Timişoarei, a lansat într-o emisiune televizată un atac dur, de natură xenofobă, la adresa oltenilor stabiliţi în Timișoara.

Redacția Info Timișoara are convingerea că într-o societate justă și democratică derapajele și faptele de discriminare constatate și dovedite trebuie sancționate aspru.

 

 

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

8 thoughts on “Publicația Info Timișoara a depus plângere la CNCD împotriva caricaturistului Ștefan Popa Popa’s

   1. Miha Cornelia, nu “maestrul” Popa Popa’s trebuie sa imparta dreptatea si sa catalogheze public un grup de oameni ca fiind ciuruc.
    In orice tara civilizata, a 2 zi dupa declaratiile respective ar fi fost amendat. Se pare ca nu si in Romania…
    Din cauza asta am depus plangerea, pentru ca vrem sa traim intr-o tara civilizata.
    Azi e vorba despre olteni, maine va fi despre moldoveni, poimaine despre aia cu ochii albastri, ziua urmatoare despre oamenii blonzi care nu au ce cauta in Timisoara…si tot asa.
    Nedreptatea si discriminarea trebuie oprite din fasa. Punct

 1. De ce nu pleaca banatenii in oltenia, de ce le luati apararea acelor scursori ai societatii, voi stiti cate probleme cauzeaza societatii noastre? S-a scris in presa despre ei ca arunca ghivecele de pe podul Michelangelo in Bega, atatea cazuri la sectiile de politie cu deranjarea ordinii publice, eu stau intr-un bloc unde majoritatea sunt din GJ, DJ, OT numai mizerie si mizerii de oameni.
  Daca sunteti Timisoareni cu adevarat nu le mai luati apararea.

 2. Muică, dar vă supărarăți rău pe Popas. Ce făcu aşa de grav, decât îşi dădu şi el cu părerea despre ciurucuri 😁

 3. Maestrul Popa s a subliniat doar un adevăr general valabil, o judecată a tuturor timişorenilor afectaţi de comportamentul abject şi lipsit de moralite a oltenilor parveniţi prin Timişoara. Dar ADEVĂRUL DOARE.
  Cât despre televiziunea Europa Nova şi al ei moderator…pot să relevez doar propria experinţă.
  Fiind concediată nelegal pentru a face loc unei oltence necalificate, dar cu şpăgi grase la comenduire, am câştigat reintegrarea printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă. Ce credeţi că s-a întâmplat? A plecat olteanca? Aş…
  Aceasta şi-a chemat acoliţii pe linie partinică şi a început o campanie de denigrare în massmedia, printre care şi Televiziunea Europa Nova în care am fost porcăită după lipsa de ştiinţă şi conştiinţă a făptuitorilor, moderatori tv.
  Concluzia: De atunci aceste televiziuni nu mai există pentru mine. Cine să-şi piardă timpul cu minciuni sfrunate…

 4. COMUNICAT DE PRESĂ
  În emisiunea CONFLUENȚE din 17 iulie 2019 de la Tele Europa Nova Timișoara, în care invitat a fost ȘTEFAN POPA POPA’S, provocat de moderatorul TIBERIU CIOBANU, prin afirmația că ’’au venit oltenii să-i salveze pe ’’mlăștinoși’’, adică pe locuitorii municipiului de pe Bega’’, artistul vizual a făcut o serie de afirmații în legătură cu oltenii. Decupate apoi din context de unii ’’binevoitori’’, acestea au stârnit, pe bună dreptate, un val de proteste. Pentru cei care nu au vizionat emisiunea cu pricina, precizăm că Popa’S a numit ’’ciurucuri’’ doar acele elemente necivilizate venite pe Bega, restul fiind oameni valoroși, mai ales că are un respect aparte pentru reprezentanții acestei regiuni, din care este originară și mama sa. Intenția retragerii titlurilor de ’’Cetățean de Onoare’’ luate la Slatina și Craiova par de aceea desuete, întrucât i-au fost acordate pentru merite artistice, nu pentru altceva. Oricum, decizia finală va aparține consilierilor locali, pentru care, prin noi, marele artist vizual le transmite că are tot respectul. Orice speculații ulterioare sunt de prisos.
  În numele Biroului de Presă al lui ȘTEFAN POPA POPA’S, prof.univ.asoc.Pompiliu COMȘA

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*