Redacție February 22, 2021

 

Direcţia Poliţia Locală Timişoara îşi exprimă public nemulţumirea şi dezamăgirea cu privire la modul în care reprezentanţii organizaţiei “LOGS Grup de Iniţiative Sociale” înţeleg să lanseze în spaţiul public acuze nefondate din verificările noastre, referitoare la aşa-zise agresiuni asupra unor migranţi, bazându-se doar pe declaraţii confuze şi telefoane sparte ale unor persoane care fac parte din categoria menţionată.

 

Poliţia Locală precizează faptul că, prin directorul instituţiei, Dumitru Domăşneanu-Urechiatu, s-a dat ordin să fie doar vizualizate documentele migranţilor de la distanţă şi să nu facă percheziţii corporale, din motive ce ţin de răspândirea virusului SARS COV 2. Aceste aspecte au fost de altfel prelucrate şi în şedinţa operativă cu şefii de structuri încă din data de 13 noiembrie 2020, când au fost instruiţi cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor locali în situaţia în care întâlnesc persoane din categoria migranţilor.

 

Teoretic aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condiţiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situaţie de acest gen. Mai mult, au existat situaţii în care un echipaj de cinci poliţişti locali a depistat şi condus către Gara de Nord grup de peste 50 de migranţi, lucru care s-a întâmplat în cel mai paşnic mod fără să fie probleme de nicio parte, în caz contrar momentul care putea fi filmat inclusiv de migranţi dacă erau trataţi necorespunzător. De asemenea, poliţiştii locali nu acţionează în civil, cu bastoane cu electroşoc şi câini.

 

Poliţia Locală Timişoara reaminteşte faptul că a fost solicitată de cetăţeni în mod repetat să intervină în zona Gării de Nord, în urma sesizărilor acestora privind tulburarea liniştii şi ordinii publice de către migranţii care se adună în clădirile abandonate din acest perimetru şi provin din centre precum Galaţi, Şomcuta-Arad, Bucureşti şi Giurgiu.

Citește și:  Șase cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Făget, confirmate cu COVID-19

 

Acţiunile Poliţiei Locale de patrulare în apropierea Gării de Nord şi de verificare a stării de fapt din zonă, inclusiv a modului în care se manifestă cetăţenii, au rolul de a preveni orice fapte de natură contravenţională sau penală care pot avea loc în zone în care se constată prezenţa de grupuri sau aglomerări de persoane, indiferent de ţara din care provin, motiv pentru care astfel de acţiuni vor fi la fel dispuse şi pe viitor.

 

Referitor la acuzaţiile lansate fără niciun fundament de reprezentanţii organizaţiei “LOGS Grup de Iniţiative Sociale”, Direcţia Poliţia Locală Timişoara îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pentru astfel de afirmaţii care aduc prejudicii grave unei instituţii care încearcă să îşi facă doar datoria.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*