Redacție June 9, 2019
Mai mulți timișoreni au ieșit în stradă duminică seara pentru a cere demisiile miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu.

 

Adunați în față la prefectură, oamenii au strigat lozinci contra celor doi miniștri, dar și împotriva PSD-ului.

 

 

„PSD-ul continua sa sfideze decizia poporului.
Rezultatul alegerilor din Diaspora a fost alterat datorita refuzului autoritatilor romane de a permite tuturor concetatenilor nostri sa voteze. Sute de mii de romani au stat ore in sir la cozi neputand vota deoarece Ministrerul de Externe, in mod intentionat, a subdimensionat numarul de sectii de votare, sau a incetinit ritmul votarii prin tot felul de decizii administrative ( numarul mic de stampile, refuzul de a permite confectionarea mai multor urne de votare, proasta organizare a cozilor de la sectiile de votare etc.). Unii consuli sau ambasadori ai Romaniei au solicitat trupelor de politie din tarile unde sunt in misiune sa intervina in forta, folosind violenta impotriva propriilor cetateni.
Dreptul la vot e unul fundamental intr-o democratie, facilitarea conditiilor de exprimare a acestuia in Diaspora fiind o responsabilitate clara a Ministerului de Externe.
A trecut aproape un an de cand se treneaza dosarul abuzurilor din 10 august. Principalul vinovat al acelor acte de violenta provocate de Jandarmerie e ministru Carmen Dan. In acest interval Jandarmeriei i s-au aprobat sume uriase de bani pentru dotarea cu arme pe care aceasta institutie sa le foloseasca impotriva demonstrantilor, in timp ce politistii sunt nevoiti sa faca fata infractorilor eliberati de PSD, fara dotarea minima.
Politistii mor la datorie luptand cu infractorii eliberati in timp ce PSD prospera, ignorand un popor intreg.
In aceste circumstante, Initiativa Timisoara va cheama, din nou, in strada, pentru a definitiva ce am inceput.
Solicitarile noastre sunt clare:
1. Demisia ministrului de interne Carmen Dan;
2. Demisia ministrului de externe Teodor Melescanu;
3. Demisia consulilor si ambasadorilor care au chemat fortele de politie pentru imprastierea in forta a cetatenilor romani veniti sa voteze.” – transmit Răzvan Codreanu și Inițiativa Timișoara, organizatorii protestului din Timișoara.

Citește și:  78 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Lista localităților de unde provin cazurile

 

Protestul din fața Consiliului Județean Timiș a început la ora 19.00 și a continuat până la ora 20.00. Nu au fost înregistrate incidente.

 

 

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați cum puteți să ne susțineți!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*