Redacție August 29, 2020

 

Aproximativ 18.000 de oameni au participat sâmbătă, 29 august, la un protest organizat în Berlin împotriva măsurilor luate de autoritățile germane pentru a se limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

 

Participanţii la protest afişau bannere cu mesaje precum „Opriţi nebunia coronavirusului” sau ”Puneţi capăt dictaturii coronavirusului”, iar unii, încheierea restricţiilor sanitare, au cerut și demisia guvernului.

 


 

Circa 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a monitoriza ceea ce s-a dorit a fi o manifestaţie şi un lung marş organizat de Querdenken 711.

 

„Distanţarea minimă nu este respectată de majoritatea manifestanţilor în pofida cererilor repetate”, a anunţat poliţia germană.

 

Poliţia din Berlin a mai precizat că l-a abordat şi pe organizatorul principal al demonstraţiei pentru a-l atenţiona că nu se respectă distanţarea minimă şi că participanţii nu poartă măşti, motiv pentru care se va ordona dispersarea manifestaţiei.

 

Vă reamintim că Institutul Robert Koch a raportat sâmbătă 1.479 noi cazuri de COVID-19 în Germania, țara înregistrând până în prezent 240.986 de infectări cu coronavirus de la declanşarea pandemiei.

 

 


Imaginile ne-au fost trimise de un cititor Info Timișoara. Dacă și dumneavoastră aveți imagini și informații de interes public, vă rugăm să ni le trimiteți prin messenger pe pagina de Facebook „Info Timisoara” sau pe adresa de e-mail: redactie@infotimisoara.ro

Citește și:  Primarul din Deva şi fiica sa, vindecaţi de noul coronavirus, în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*