Nicoleta C. December 22, 2020

 

Hunedoreanul Corneliu Birtok Băneasă, un obișnuit al evenimentelor de inventică și cu peste o sută de premii internaționale în palmares, a organizat prima ediție a salonului de inventică InventCor 2020.

 

Manifestarea organizată online a reunit aproape două sute cincizeci de invenții din 14 țări ale lumii. Creativitatea participanților s-a materializat in diverse forme: de la invenții si proiecte de cercetare, la produse, programe educaționale si standuri educaționale. Printre domeniile reprezentate s-au numărat: protecția mediului, agricultura, medicina, nanotehnologiile, aviația, arta, cosmetica sau mecanica. Cele mai apreciate invenții au fost premiate.

KidsCorner a fost o categorie destinata copiilor.

 

„Juriul Salonului InventCor a ținut cont de ideile de noutatea ideilor de creativitatea implicata si in cazul brevetelor de invenție a contat dacă acea invenție are un brevet acordat, daca era doar cerere de brevet sau daca pe baza acelui brevet s-a realizat si un produs”, a spus Corneliu Birtok Băneasă, președintele salonului și cadru didactic UPT.

 

În cadrul InventCor 2020 s-au regăsit universități, institute de cercetare, companii și inventatori privați. Salonul a avut ca obiectiv cultivarea spiritului inovativ mai ales în rândul tinerilor.

 

Mai multe detalii pe stiriletvr…

Citește și:  Faci COVID la votare, sau nu?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*