Redacție March 2, 2020

 

Poliția Locală Timișoara pune, începând de luni, 02 martie 2020, la dispoziția timișorenilor un birou mobil. Acesta se va afla în cartierele Timișoarei, în funcție de sesizările oamenilor sau de situațiile constatate în teren. Începând de luni, biroul mobil se va afla timp de o săptămână în cartierul Dacia, în apropierea parcului din zonă. Cetățenii din zonă au solicitat prezența polițiștilor locali pentru prevenirea actelor de natură infracțională.

În locația respectivă se va afla autoutilitara Poliției Locale Timișoara, și doi polițiști locali care vor relaționa cu cetățenii, vor prelua de la aceștia sesizări, nereguli și vor lua măsurile legale acolo unde situația o impune.

 

„Începând de astăzi și-a început activitatea biroul mobil pus la dispoziția cetățenilor de Poliția Locală Timișoara care se va afla în cartierele Timișoarei, în funcție de situația operativă și de necesitățile sesizate sau constatate în teren. Astăzi, de la orele prânzului, polițiștii locali sunt prezenți, cu autoutilitara din dotare, langă Parcul Dacia, acolo unde în ultima perioadă cetățenii au solicitat prezența polițiștilor locali, zona fiind una foarte populată de oamenii de cartier care vin în parc cu copiii, la lăcașul de cult, dar și la piața și magazinele din cartier. Încă de la sosirea polițiștilor locali, au fost preluate și primele sesizări, în special pe depozitarea de deșeuri și parcări neregulamentare, pe spațiul verde. Reamintim că polițiștii locali aflați în locația respectivă au rolul de a relaționa cu cetățenii, de a consilia si de a prelua de la aceștia sesizări, nereguli, luând măsurile legale acolo unde situația o impune, iar aspectele ce intră în atribuțiile altor instituții le vor prelua și le vor direcționa către acestea. De asemenea, polițiștii locali distribuie cetățenilor pliante informative cu atribuțiile pe diferite linii și datele de contact la care să apeleze în cazul în care observă probleme ce intră în competența acestora. Biroul mobil se va deplasa și în celelalte cartiere, urmând ca acest lucru să fie anunțat din timp astfel încât cetățenii să știe unde să apeleze la polițiștii locali mai aproape de ei, în cartierele în care locuiesc.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Citește și:  Restricțiile actuale din Timișoara, rată de infectare peste 7,5

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*