Redacție August 20, 2019
Judecătorii Tribunalului Timiş au motivat sentinţa prin care patroana unor clinici medicale din Timişoara a fost condamnată cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzată că a cerut decontarea unor servicii medicale fictive în valoare de peste 150.000 de euro.

 

Trimisă în judecată pentru înşelăciune şi falsuri, Eugenia Nicoară, patroana clinicilor Selfmed a fost condamnată în primă instanţă de Tribunalul Timiş la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. În dosarul al cărui apel se urmează să se judece la Curtea de Apel Timişoara procurorii Parchetului General au arătat că Eugenia Nicoară „a conceput un sistem de raportare şi decontare a unor servicii medicale fictive, constând în raportarea unui serviciu iniţial fictiv de planifica re familială, urmat de emiterea, în urma acestei consultaţii, a unor bilete conţinând recomandări nereale de trimitere către alţi medici din cadrul clinicilor Selfmed. care la rândul lor, în urma consultaţiei fictive acordate, emit bilete cu recomandări nereale de trimitere către alţi medici din cadrul clinicilor iar, în final, sunt decontate serviciile medicale fictiv prestate”.

 

 

În urma anchetei, medicii din cadrul clinicii au primit calitate de martori, iar Eugenia Nicoară a fost trimisă în judecată şi condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Judecătorul a reţinut că patroana Slefmed a pus în pericol funcţionarea sistemului de decontare a serviciilor medicale şi implicit a sistemului de sănătate şi prejudicierea indirectă a persoanelor asigurate.

 

„Instanţa are in vedere şi împrejurările concrete de comitere a infracţiunii, respectiv persistenţa activităţii infracţionale pe o perioadă de peste patru ani, antrenarea într-un sistem fraudulos de obţinere de venituri a personalului celor două clinici şi urmările faptei, respectiv producerea unui prejudiciu într-un cuantum considerabil, din care inculpata achitat doar o mică parte. Prin urmare la aplicarea pedepse i principale instanţa va reţine nicio circumstanţă atenuantă”, se arată în sentinţa Tribunalului Timiş.

Citește și:  Nor de praf saharian, deasupra României

 

Totuşi, în favoarea Eugeniei Nicoară s-a reţinut că „nu este cunoscută cu antecedente penale, este integrată în societate, desfăşurând profesia de medic, atât în sistemul privat, cât şi în sistemul public de sănătate”. Astfel, judecătorul a considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

 

sursa: Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*