Redacție October 25, 2019

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat vineri, 25 octombrie, sentinţa finală în dosarul fostului procuror DNA Ciprian Dorobanţu, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, scrie Adevărul.

 

Doi ani de închisoare cu suspendare. Aceasta este sentinţa finală aplicată în cazul fostului procuror DNA Ciprian Dorobanţu, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. În 2016, când era încă procuror la DNA Timişoara, Ciprian Dorobanţu fost depistat după ce a condus pe mai multe străzi din Timişoara având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge.

 

Prima fază a procesului în care Dorobanţu a fost trimis în judecată s-a judecat la Curtea de Apel Oradea. Magistraţii de aici i-au aplicat fostului procuror DNA o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. A urmat apelul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar sentinţa finală a rămas în pronunţare în 28 iunie, când judecătorii Curţii Supreme au repus cauza pe rol pentru a solicita avizul Comisiei Superioare Medico-Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti cu privire la expertizele privind estimarea retroactivă a alcoolemiei din cazul lui Dorobanţu.

 

După repunerea cauzei pe rol, sentinţa finală a rămas în pronunţare pentru vineri 25 octombrie. Înalta Curte a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Dorobanţu Ciprian împotriva sentinţei penale nr.82/PI din 28 septembrie 2018 a Curţii de Apel Oradea. Practic, Înalta Curte a menţinut sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare.

 

Dosarele celebre ale procurorului Dorobanţu

 

Ciprian Dorobanţu este procurorul DNA care l-a trimis în judecată pe fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ, obţinând condamnarea la închisoare cu executare a acestuia.

Citește și:  Momentul în care un tramvai din Timișoara fără vatman a lovit două mașini și s-a oprit într-un alt tramvai după câteva sute de metri

Tot Dorobanţu a trimis în judecată dosarele finanţării echipei de fotbal Poli de către Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara. În dosarul Consiliului Judeţean instanţa a dispus sentinţe finale de condamnare la închisoare cu suspendare. În dosarul privind finanţarea echipei de fotbal de către Primăria Timişoara toţi inculpaţii trimişi în judecată, cu excepţia fostului secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, au fost achitaţi. Cojocari a primit închisoare cu suspendare şi a fost obligat la plata prejudiciului de aproape 30 de milioane de lei. Sentinţa nu este definitivă, fiind contestată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde procesul se apropie de o sentinţă finală.

 

sursa Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*