Redacție May 2, 2019

Deși renovarea Parcului Central „Anton Scudier” trebuia finalizată anul trecut, șantierul continuă să urâțească centrul orașului Timișoara.

 

Șantierul de la Parcul Central „Anton Scudier” din Timișoara a început încă din iunie 2017 și ar fi trebuit să fie închis în 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor conform termenului de execuție din contract. Pe șantier s-a lucrat și nu prea, executantul și autoritățile locale găsind mereu scuze pentru stagnarea lucrărilor. De vină au fost ba furtuna din 2017, ba descoperirea unor vestigii din Epoca Bronzului, ba problemele cu dirigintele de șantier. Fiecare motiv de stagnare a lucrărilor era urmat de o nouă primisiune că parcul va fi gata în viitorul apropiat. Ultima gogoașă-promisiune a primarului Nicolae Robu a fost că Parcul Central va fi gata în aprilie 2019. Suntem deja în luna mai și nu s-a schimbat nimic.

 

Parcul ar trebui să aibă parte de o transformare completă.

 

Conform proiectului, parcul ar trebui să aibă parte de o transformare completă, urmând să aibă un aspect de grădină vieneză. Până acum, însă, avem doar promisiuni din partea autorităților locale. Parcul este tot îngrădit cu plasă de construcții, are pavajul de jur-împrejur spart, movile mari de pământ și moloz pe trotuare, porți ruginite și piloni sparți, toate acestea oferind un peisaj dezolant în centrul Timișoarei, oraș care se pregătește să devină capitală culturală…

 

SC Lovrintim SRL este firma abonată la banul public din Timișoara.

 

De refacerea Parcului Central „Anton Scudier” se ocupă firma Lovrintim, care a câștigat licitația primăriei și contractul în valoare de 7,7 milioane de lei cu tot cu TVA, adică 1,6 milioane de euro.

Citește și:  Ce note au obținut la titularizare candidații din Timiș

SC Lovrintim SRL este o firmă abonată la banul public din Timișoara. Patronul este Sorin Ioan Doda. Acesta face afaceri cu Primăria Timișoara încă de pe vremea primarului Ciuhandu. Atunci avea altă firmă, Drufec, care, în ciuda milioanelor de euro din contracte, a intrat, chipurile, în insolvență în urmă cu câțiva ani. Sorin Ioan Doda a revenit apoi cu noua firmă Lovrintim, firmă cu care a obținut cam tot ce era de obținut în materie de amenajări de spații verzi, locuri de joacă, parcuri și ce mai ținea de iarbă, arbori, arbuști și boschete în toată Timișoara.

 

Un nou contract mare pentru realizarea unui skatepark.

 

Tot în Parcul Central se dorește și realizarea unui skatepark, aceasta fiind o promisiune pe care ne-a făcut-o Nicolae Robu încă din campania electorală din anul 2012. Se pare că această promisiune se va materializa…după șapte ani. Anul acesta (în februarie) s-a semnat contractul, câștigătoarea licitației fiind desemnată asocierea dintre firmele Lovrintim (bineînțeles!) și Rogera, la un preț de 1.758.186 de lei, fără TVA. Conform primarului, termenul de realizare este de trei luni. Normal că și acest termen se apropie de expirare și nu am văzut nici urmă de skatepark în Parcul Central din Timișoara.

 

 

Solicităm Primăriei Timișoara și firmei SC Lovrintim SRL respectarea termenului de executare a lucrării și închiderea șantierului de la Parcul Central „Anton Scudier”. Solicităm asta în calitate de cetățeni nemulțumiți care vor un oraș curat înainte de 2021.

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne demersul!

 

 

 

1 thought on “Parcul Central nu e gata nici acum, de aproape doi ani șantierul oferă un peisaj dezolant în centrul Timișoarei

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*