Nicoleta C. July 31, 2020

 

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe. Pentru transfer mai este necesar un singur aviz din partea Ministerul Justiţiei, astfel Pădurea Verde va trece din proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în administrarea Primăriei, a spus ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

 

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor susține trecerea din administrarea publică a statului român în administrarea publică a UAT Timișoara a Pădurii Verzi pentru ca ea să fie pădure în adevăratul sens al cuvântului. După ce vom rezolva chestiunile tehnice cu cei de la Ministerul Justiției am încrederea că, din prima zi în care ea va intra în administrarea Timișoarei, domnul primar Robu cu sprijinul Consiliului Local va găsi resursele financiare să traseze aleile, să monteze băncile, sursele pentru iluminat, să realizeze pistele pentru biciclete sau pistele de alergare, evident cu materiale prietenoase cu mediul și timișorenii vor putea să se bucure de acest lucru”, a declarat, la Timișoara, ministrul Costel Alexe.

 

Pădurea Verde are o suprafață de peste 680 de hectare, din care Primăria Timișoara deține aproximativ 50 de hectare și, dacă va intra în administrarea autorităților locale, va fi cel mai mare parc al Municipiului Timișoara, primăria dorind să amenajeze alei și piste de biciclete, zone de promenadă cu trasee pietonale, să monteze bănci și să instaleze iluminatul public, dar și să prelungească Gradina Zoologică cu câteva hectare.

 

Citește și:  Primăria Timişoara amendată pentru mai multe nereguli găsite la locurile de joacă, siguranţa copiilor era pusă în pericol

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*