Uniunea Națională a Barourilor a stabilit tarife minimale pentru avocați.
E tare interesant capitalismul ăsta în care unii sunt obligați să facă tot ce pot pentru a se menține pe piață prin creșterea eficienței și scăderea prețurilor, că asta înseamnă capitalism, iar alții, exact practicanții a ceea ce se spune că sunt “ocupații liberale” își fac tarife minimale, încălcând orice regulă a concurenței și a capitalismului.
Asta după ce tot ăștia care se consideră cei mai liberali din liberali au pus monopol de diversele meserii unde se muncește puțin dar se câștigă mult.
Păi fraților, ăsta nu e capitalism, e comunism corporatist. Adică nouă să ni se dea, ceilalți să se ducă la muncă. Un fel de pensii speciale.
Dacă tot vrem tarife minimale și protecție până la un anumit nivel poate punem și pe celălalt taler al balanței ceva, că altfel se dezechilibrează sistemul și ajung unii prea bogați și alții prea săraci. Punem dincolo tarife maximale la pâine, la curent, la chirii și la toate lucrurile necesare unui om pentru a trăi. Și atunci sistemul va fi echilibrat dar nu va mai fi capitalism ci altceva.
Noroc că o să se sesizeze Consiliul Concurenței și o să le mai tragă și o amendă la avocații ăștia cu tarife minimale, așa cum a făcut și cu alții care care își făceau planuri să ia câteva milioane/lună pentru contabilitatea unei firme inactive.
***
Echipajelor de ambulanță din Los Angeles li s-a spus să nu transporte pacienți cu șanse mici de supraviețuire
Având unități de terapie intensivă în spitalele din California de Sud aproape pline din cauza pandemiei Covid-19, Agenția pentru Servicii Medicale de Urgență din Los Angeles (EMS) a îndrumat echipajele de ambulanță să nu transporte pacienți cu șanse mici de supraviețuire la spitale și să păstreze utilizarea de oxigen.
Justiția britanică a decis că Julian Assange nu poate fi extrădat în Statele Unite
Un judecător britanic a hotărât luni împotriva extradării lui Julian Assange în Statele Unite, oferindu-i fondatorului WikiLeaks o victorie majoră împotriva autorităților americane care îl acuză de încălcarea Legii privind Spionajul datorită publicării unor comunicări secrete în 2010 și 2011, anunță New York Times.
Guvernului australian i s-a cerut să îl preseze pe Trump pentru a pune capăt urmăririi SUA a lui Julian Assange
Guvernul australian se confruntă cu apeluri din partea propriei coaliții și a partidului laburist de opoziție să preseze administrația Trump pentru a pune capăt urmăririi lui Julian Assange după ce un tribunal britanic a exclus extrădarea co-fondatorului WikiLeaks în Statele Unite.
În timp ce guvernul SUA semnalează că intenționează să facă apel la hotărârea instanței, backbencher-ul coaliției George Christensen și senatorul independent australian Rex Patrick s-au numărat printre susținătorii Assange care au văzut o iertare prezidențială din partea lui Donald Trump ca fiind cel mai bun mod de a pune capăt acestei povești.
Blocarea acordului UE-China din cauza SUA ar fi un ”lucru grav”, afirma premierul portughez
Premierul portughez Antonio Costa considera ca ar fi „un lucru grav” ca Uniunea Europeana sa blocheze acordul de investitii cu China, incheiat in urma cu cateva zile, pentru a se coordona cu Statele Unite, deoarece Europa trebuie fie un actor global autonom, relateaza agentia de presa portugheza Lusa.
Intr-un interviu acordat Lusa cu privire la presedintia portugheza a Consiliului Uniunii Europene (UE) in aceasta prima jumatate a anului 2021, premierul a mai spus ca acesta este „momentul perfect” pentru un summit UE-Africa. Exista „toate conditiile” pentru reuniunea la nivel inalt UE-India care „ar putea fi o etapa importanta in relatia viitoare a Uniunii Europene cu Uniunea Indiana”.
UE si China au ajuns miercuri la un acord de principiu privind investitiile, care este in curs de negociere de sapte ani. Acest acord ar putea provoca tensiuni cu noua administratie americana la cateva saptamani dupa ce Joe Biden a propus un dialog transatlantic cu privire la „provocarea strategica reprezentata de asertivitatea internationala crescanda a Chinei”.
Sănătatea mintală va fi una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în 2021
Odată cu progresul înregistrat de vaccinurile anti Covid-19 și de demararea campaniei de vaccinare se pare că luminița de la căpătul tunelului pandemic este tot mai vizibilă. Întrucât riscurile fizice sunt mai bine gestionate cu vaccinuri, totuși, va rămâne impactul de neșters al pandemiei asupra psihicului colectiv, potrivit CNN.
ANRE prelungeste pana la 31 martie 2021 perioada in care pot fi incheiate noile contracte pentru furnizarea energiei electrice
Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a prelungit pana la 31 martie 2021 perioada in care consumatorii casnici pot incheia contracte de furnizare a energiei pe piata concurentiala, au declarat, luni, pentru Agerpres, reprezentantii institutiei.
Anuntul vine in conditiile in care piata de electricitate a devenit complet liberalizata incepand de la 1 ianuarie 2021, ceea ce inseamna ca romanii nu mai platesc preturi stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE), ci trebuie sa compare si sa-si aleaga de pe piata libera oferta care li se potriveste cel mai bine.
Râmnicu Vâlcea: Peste jumătate dintre cadrele medicale refuză vaccinarea: „Spun că nu-i tratăm bine de COVID şi le mor rudele, dar şi că virusul nu există“
„Printre cei care nu s-au vaccinat sunt şi de la ATI şi Boli Infecţioase” Managerul SJU Vâlcea a recunoscut, de asemenea, şi că printre cei care au refuzat să se vaccineze se numără inclusiv angajaţi din „linia întâi” a luptei împotriva COVID-19: „Din câte ştiu, printre cei care nu s-au vaccinat sunt şi de la ATI şi Boli Infecţioase. Nu pot să spun că nu ne aşteptam. Nu se aştepta nimeni să aibă un procent mai mare de 40-50%. Până la urmă, repet, este o chestiune voluntară… noi îi aşteptăm. Cine doreşte să vină să se vaccineze, să se înscrie înainte bineînţeles. Deocamdată cadrele medicale”.
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie cere ridicarea imunitatii fata de Costel Alexe, cercetat pentru luare de mita si instigarea la delapidare.
Laurenţiu Cazan renunţă la şefia Jandarmeriei Prahova
Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, a decis să-şi retragă acordul privind împuternicirea sa în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
Info Timișoara este o publicație online construită pentru timișoreni. Vrem să rămânem conectați la viața publică a orașului, dar să venim cu abordări diferite. Vom spune poveștile simplu, limpede și pe înțelesul tuturor. Așteptați-vă la un stil liber, dezinhibat și uneori controversat.
Cititorii care doresc să susțină publicația Info Timisoara o pot face printr-un abonament minim pe Patreon, prin link-ul de mai jos:
https://www.patreon.com/infotimisoara
Zeci de mii de călători beneficiază de gratuități la transportul public, iar primăria plătește o subvenție anuală cam de 20 de milioane de euro. Circulă gratuit pensionarii, elevii, dar și alte categorii, însă de anul acesta se schimbă lucrurile. Primarul Fritz vrea modificări, „pentru că nu este sustenabil”.
Reamenajarea Parcului Civic va costa mai mult. Care este motivul
Constructorii care lucrează la reamenajarea Parcului Civic din Timișoara vor mai mulți bani, după ce au realizat că proiectul tehnic nu mai este actual, afirmă primarul Dominic Fritz, citat de radiotimisoara.ro.
Pe de altă parte, edilul se declară nemulțumit de ritmul lucrărilor, însă speră ca în 2021 parcul să fie redat timișorenilor.
„Firma care a fost aleasă între timp a intrat în insolvență. Mai funcționează bineînțeles. Au și cerut o mărire de sumă contractuală pentru că se pare că proiectul tehnic a fost acum peste 10 ani și nu mai este actuale, nu mai corespunde cu condițiile actuale, motiv pentru care cer mai mulți bani. Și acolo este un proiect care, din păcate, nu a fost planificat așa cum ar fi trebuit. Nu sunt mulțumit cum au mers lucrurile până acum, dar să încercăm să o scoatem la capăt și cu siguranță vom avea un Parc Civic care merită să fie vizitat”, spune Dominic Fritz.
Fonduri nerambursabile în valoare de 1 milion de lei pentru clădirile istorice din Timișoara
Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) acordă prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI) finanţări nerambursabile în valoare de 1 milion de lei pentru proiecte care au ca scop lucrări de întreţinere şi reparaţii curente a monumentelor istorice din Timișoara.
Proiectele pot fi depuse de persoane fizice și juridice în perioada 25 ianuarie – 1 martie 2021. Suma maximă care poate fi solicitată pentru finanțarea unui proiect este de 100.000 de lei.
Pot fi realizate lucrări precum:
- lucrări de refacere a integrităţii şi funcţionalităţii sistemelor de acoperire (ex. şarpante, învelitori, decoraţii) şi a sistemele de colectare şi evacuare a apelor pluviale (ex. jgheaburi, burlane, vazoane, sisteme de prindere, rigole, racorduri la canalizarea pluvială); includ şi lucrări pentru instalarea de sisteme paratrăsnet;
- lucrări la finisajele exterioare şi interioare (doar pentru spaţiile comune – coridoare, case de scară, cursive, curţi interioare – care vor fi introduse într-un circuit public), inclusiv pavaje/pardoseli (asigurare, integrare şi completare); pot include punctual şi lucrări de conservare a componentelor artistice integrate în aparatul decorativ al faţadelor;
- lucrări de întreţinere şi reparaţii la componente tehnice istorice (ex. ascensoare);
- lucrări la tâmplăriile exterioare – porţi, ferestre, vitrine, obloane (înlocuiri locale ale elementelor sau părţilor din elemente componente care sunt deteriorate; completări; completare / refacere a finisajelor);
- instalarea de elemente de signaletică exterioară (ex. semnalizare de monument istoric / casă memorială / element al unui circuit cultural) şi interioară (ex. ghidaj, evacuare, numerotare şi denumire spaţii);
- lucrări dedicate monumentelor de for public, inclusiv amenajarea spaţiului adiacent.
TIMISOARA. Este asteptat cu nerabdare primul tramvai dintr-un lot de 21 de bucati nou-noute, care urmeaza sa ajunga la Timisoara. Chiar daca fosta administratie anunta ca prima garnitura avea sa soseasca in toamna lui 2020, asta nu s-a intamplat, intrucat la fabrica din Turcia activitatea a fost suspendata mai multe luni din cauza pandemiei
Cum ii supraveghea Securitatea pe preoti, aplicand „influentarea pozitiva” pentru a-i racola drept surse. Daca erau „ineficienti”, urma compromiterea lor
Inainte de 1989, Securitatea era bratul de fier al PCR dezvoltand un adevarat sistem diabolic de supraveghere al populatiei. Securitatea supraveghea si controla fiecare categorie sociala in parte. Fiecare categorie beneficia de „vigilenta sporita” din partea Securitatii, de „preventie”, precum si de „influentarea pozitiva”.