Redacție August 25, 2019

 

Judecătoria Timişoara a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar de înşelăciune în care Societatea de Drumuri Municipale din Timişoara, deţinută de Consiliul Local, a fost înşelată de o femeie căreia firma i-a livrat în cont peste 130.000 de lei.

 

O tânără de 30 de ani din Bucureşti a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înşelăciune într-un dosar în care a fost acuzată că a „ţepuit” Societatea de Drumuri Municipale din Timişoara cu peste 130.000 de lei. Concret, tânăra a fost acuzată că, în cursul lunii noiembrie 2017, Valentina Cristina Cosma, la cererea unor persoane pe care procurorii nu le-au identificat încă, a deschis mai multe conturi. Ulterior, în ianuarie 2018, pe adresa de email, Societatea de Drumuri Municipale a fost transmisă o adresă prin care compania de drumuri a Consiliului Local Timişoara era informată că se schimbă contul în care trebuie să achite facturile de motorină către Rompetrol, urmând ca plata facturilor să se facă într-unul din conturile tinerei.

 

Fără să verifice veridicitatea adresei, care figura transmisă de Rompetrol, Societatea de Drumuri Municipale a transferat în contul Cristinei Cosma într-o singură zi suma de 138.000 de lei. Directorul general al Societăţii de Drumuri Municipale a declarat în proces că după primirea adresei „nu a contactat niciun reprezentant al Rompetrol deoarece înainte cu câteva zile o persoană de sex masculin care s-a prezentat a fi director în cadrul Rompetrol i-a contactat telefonic pe secretara şi pr directorul economic din cadrul societăţii şi le-a comunicat că urmează să se modifice contul în care vor fi viraţi banii pentru contractul aflat în derulare”.

 

Citește și:  Timișorean amendat cu 3.000 de lei după ce a abandonat un obiect sanitar pe domeniul public

În cadrul procesului, tânăra a declarat că, în luna noiembrie a anului 2017, o persoană apropiată fostului său concubin i-a propus acestuia să deschidă mai multe conturi bancare, după care să i le vândă acestuia în schimbul sumei de 200 euro pentru fiecare cont. Tânăra a mai declarat că a fost obligată de către fostul său concubin, prin agresiuni fizice, să meargă la toate sucursalele bancare din Râmnicu Vâlcea şi să deschidă cât mai multe conturi pe numele acesteia, iar după deschidere, să le vândă acelei cunoştinţe.

 

Cristina Cosma a mai declarat că după deschiderea conturilor şi predarea documentelor cunoştinţei concubinului său, bărbatul venea zilnic la adresa la care locuia şi o punea să sune la toate băncile unde avea conturile deschise pentru a verifica dacă au fost virate sau nu sume de bani, sfătuind-o să scoată sumele de bani virate. Tânăra a recunoscut că se gândea că acele sume de bani sunt provenite din infracţiuni.

 

În urma recunoaşterii faptelor, tânăra a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, dar escrocul care a orchestrat totul nu a fost identificat. Astfel, tânăra a fost obligată să îi achite Societăţii de Drumuri Municipale suma de 138.000 de lei. Sentinţa Judecătoriei Timişoara nu este definitivă.

 

sursa: Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*