Anton Kovacs November 19, 2019

 

Orice asemănare cu evenimente recente este o simplă întâmplare

 

Poate unii timișoreni își mai amintesc, cândva în anii ’90 în orașul nostru a existat un viceprimar al cărui nume era Vasile Olteanu (Cici pentru prieteni).

Este cel care a condus delegația primăriei la discuțiile care s-au finalizat cu donarea din partea companiilor de transport local din Bremen și Karlsruhe a primelor 10 tramvaie germane, modelul pe care-l putem vedea și acum prin oraș.

Cu mult înainte de a fi viceprimar, la mijlocul anilor ’80, când amândoi bântuiam pe șantierele patriei, Cici mi-a fost coleg.

Într-o seară, nemaisuportând țânțarii din locuința sa care pe atunci era într-un bloc de pe strada Electronicii, lângă IAEM, Cici se hotărește să dea cu spray de țânțari.

În acea perioadă în România existau două modele de spray pentru țânțari-gongi-muște, unul rusesc, care nu se găsea în comerțul socialist dar pe care îl folosea toată lumea, și altul polonez, care se găsea în comerț, din când în când.

Sprayul rusesc era un insecticid adevărat, cu un miros puternic, toxic, era ambalat într-un tub ceva mai măricel pe care instrucțiuniile erau scrise numai în rusă, deci nimeni nu putea să le citească, nici nu era nevoie deoarece pe etichetă erau desenați niște gândaci morți așa că toatălumea știa despre ce era vorba.

Insecticidul polonez era ambalat într-un tub mai mititel, cu un căpăcel de diametru mic care sugera ceva industrial și nu mirosea de loc a insecticid, ci era parfumat, cam în genul cum sunt acum parfumați detergenții.

Instrucțiuniile de pe spatele tubului erau scrise și în limba română, țin minte că era scris acolo “conține piretroide“.

Citește și:  Timișoara nu și-a pierdut spiritul din cauza pandemiei

Deci, închide Cici ferestrele apartamentului și începe să dea cu spray polonez, din ăla parfumatu’.

Când s-a întors de la serviciul unde în acea săptămână lucra în schimbul 2, soția sa l-a găsit inconștient, căzut pe podeaua dormitorului.

Coma a durat timp de 7 zile, după care, Cici, un om puternic, înalt și cântărind peste 100 de kilograme, și-a revenit.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*