Redacție October 2, 2020

 

Mai mulți elevi, profesori şi personal nedidactic din Timiș sunt în acest moment internaţi cu COVID-19, iar şapte unităţi şcolare din judeș sunt în scenariul roşu.

 

Şase elevi, trei profesori şi cinci persoane din personalul nedidactic se află în spital după ce au fost confirmaţi cu COVID-19, în timp ce şapte licee, şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de predare a cursurilor, a anunţat, vineri, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Dintre aceştia, patru elevi, doi profesori şi două persoane din sistemul nedidactic provin de la unităţi din Timişoara.

Din totalul celor 95.156 de elevi care învaţă în judeţul Timiş, 283 sunt izolaţi/carantinaţi, 162 în Timişoara, iar 27.539 intră în sistemul online de învăţare, dintre care 18.449 provin din reşedinţa de judeţ.

81 de dascăli continuă să predea online (53 din Timişoara), iar 13 cadre didactice intră în concediu medical (cinci din Timişoara). De asemenea, în izolare/carantină mai sunt şi alţi 10 angajaţi.

 

„În scenariul roşu, continuă să fie Liceul Grigore Moisil (clasele IX-XII) Timişoara, Liceul Logos din Timişoara, Grădiniţa din Giarmata, Şcoala din Bencecu de Sus, Liceul şi Grădiniţa din Periam, şi Liceul de Arte din Timişoara, acesta din urmă, din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii nefinalizate”, a precizat Marin Popescu, citat de Agerpres.

Citește și:  Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş: Sperăm ca de luni să revină în clase toţi elevii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*