Nicoleta C. October 2, 2020
Cea de-a 11-a ediţie a festivalului Les Films de Cannes va ajunge şi la Cluj-Napoca (23 – 25 octombrie), Iaşi (23 – 25 octombrie) şi Timişoara (30 octombrie – 1 noiembrie).

 

Ediţia de la Bucureşti va debuta cu cele mai recente filme semnate de Thomas Vinterberg şi Naomi Kawase – „Another Round”, respectiv „True Mothers”, adaptare a romanului din 2015 al lui Mizuki Tsujimura, scrie news.ro.

Les Films de Cannes à Bucarest va prezenta publicului peste 50 de filme, premierele urmând a fi grupate, ca şi în anii trecuţi, în secţiunile „Selection Officielle” – care selectează cele mai importante filme din selecţia de la Cannes, „Cinema du Monde” – ce reuneşte cele mai apreciate filme din marile festivaluri ale anului, „Ziua de Aur” – care prezintă filmele premiate cu cele mai mari trofee în acest an şi „Avanpremierele Toamnei” – proiecţii de filme româneşti desfăşurate în prezenţa echipelor.

 

„Am primit filme magnifice din lumea întreagă şi avem datoria să le ajutăm să găsească un public”, a declarat Thierry Frémaux, delegatul geeneral al Festivalului de la Cannes, despre selecţia de anul acesta, care s-a regăsit în alte evenimente de gen, după ce ediţia festivalului a fost anulată.

 

Programul festivalului, prezentări detaliate ale filmelor precum şi informaţii despre punerea în vânzare a biletelor vor fi disponibile în curând pe site-ul filmedefestival.ro.

Citește și:  Azi în Timișoara, 1 septembrie 2021

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*