Redacție August 17, 2020

 

Spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai are locuri pentru cazurile foarte grave de COVID-19. Secțiile ATI sunt pline, inclusiv unitatea mobilă de terapie intensivă de la Pădurea Verde, în condițiile în care în județul Timiș numărul infecțiilor cu coronavirus este în continuă creștere, cele mai multe fiind cazuri severe, spune medicul Virgil Musta.

 

Legat de subiectul începerii anului școlar, medicul Virgil Musta apreciază că este bine ca elevii să revină în clase, dar subliniază că părinţii trebuie să aibă un rol important în triajul epidemiologic zilnic.

 

„Eu consider că este bine ca elevii să revină la şcoală (evident cu condiţia să nu avem o explozie a pandemiei până atunci sau ulterior), dar pentru că va fi foarte dificil să ţinem sub control contaminarea, va trebui să ne concentrăm pe prevenirea formelor grave de boală, atât la copii, cât şi la familiile acestora”, afirmă medicul Virgil Musta.

 

 

Acesta mai propune cursuri online pentru copiii vulnerabili, dar şi pentru cei care au contact în familie cu persoane vulnerabile, cărora le-ar putea transmite virusul. El mai arată că, potrivit unui studiu care a inclus 70 de mii de bolnavi, doar 1,3% au fost copii, iar dintre aceștia doar 30% au necesitat internare. Dintre copiii pozitivi, doar 1,7% au fost internați la ATI.

 

„Conform studiilor, cât şi observaţiilor noastre de până acum, numărul copiilor depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 a fost, într-adevăr, mult mai mic comparativ cu cel al adulţilor, foarte puţini dintre ei făcând forme mai grave, în special cei care aveau deja alte probleme de sănătate precum malformaţii congenitale, diabet zaharat, obezitate etc. Marea majoritate a formelor la copii sunt asimptomatice sau minim simptomatice, ceea ce face foarte dificilă depistarea copiilor pozitivi. În acelaşi timp, copiii care au contactat virusul îl pot transmite mai departe, în familie sau la alte persoane cu care intră în contact, iar dacă aceste persoane sunt mai vulnerabile, pot dezvolta forme grave”, mai arată Virgil Musta.

 

Citește și:  Adunarea Regională Vest a organizațiilor PNL a avut loc duminică, 13 octombrie, la Timișoara. Klaus Iohannis și liderii PNL s-au adresat membrilor liberali și simpatizanților FOTO + VIDEO

Conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, luni, 17 august, ora 13.00, în județul Timiș au fost confirmate 7 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. La nivel național au fost raportate 733 de cazuri noi, dar s-au făcut doar 6.390 de teste.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*